FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Nerminovic
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Nerminovic » 01 avg 2015, 23:00

Boateng je kriv, ne Pep.

Pogledajte taj gol Bendtnera jos jednom, covjek mu ga poklonio...sad sto Alonso ne zna penal zabiti to je vec druga stvar ali ovaj amater Boateng je danas prodao Super Kup.
Zadnja izmjena: Nerminovic, dana/u 01 avg 2015, 23:01, ukupno mijenjano 1 put.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 01 avg 2015, 23:01

Zar nije Alaba bio na Lordu ?

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 01 avg 2015, 23:02

Rajaz je napisao/la:Zar nije Alaba bio na Lordu ?
Alaba je bio na De Brujna
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 01 avg 2015, 23:39

Omerbavarac je napisao/la: Mozda ih ovo naljuti pa navale na ostale trofeje. :mrgreen:
:D :D

Omer merhamitis :P

Efe, doki, počinjemo sa ligom. Hajmo ih iznenaditi. :)

Šećke palamudisa nema, Klaritos nešto sitno brašno seje :D effe maestrale nest'o sa magistrale a ostali se...(trude). :cool:
Vom Jäger zum Gejagten

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 01 avg 2015, 23:58

Nisam gledao tekmu. Ne znam kako smo igrali, ako može neko objektivno da napiše gledajući samo igru a ne dal igrač zaslužuje da igra i kakvu je formaciju izbacio Pep? Hvala. Interesuje me i početni sastav i formacija, igra Vidala?. Hvala.

Pročitao sam nekoliko komentara i vidim da Boateng opet kiksa (ako jeste, dok ne pogledam video) kako vrijeme ide pretvara se u kiksera par ekselans. Onaj ko može Alonsa kriviti za ovu fulu taj ne govori objektivno, ili je pod emocijama ili nema pojma. Čovjek je opucao školski i sve je na mjestu samo što je golman fenomenalno odbranio.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 avg 2015, 00:15

geronimo je napisao/la:
:D :D

Omer merhamitis :P
O pozdrav, Gero. Živ si.... :D
Jašta je Omer pravi merhamitis, vidim pokušava naći neke argumente pro Pep, ali ga vrtlog nosi. Tone, a čupa se.... :D
geronimo je napisao/la: Efe, doki, počinjemo sa ligom. Hajmo ih iznenaditi. :)
A čekaj zar liga nije tek 15.08.?
Pa prošle sezone smo bili solidni četvrti, ali naravno da može puno bolje, valja izborit promociju (jest da nam je to jednom i uspjelo, ali smo se brzo spustili....nismo valjda Fahrstuhlmannschaft :D ).
geronimo je napisao/la: Šećke palamudisa nema, Klaritos nešto sitno brašno seje :D effe maestrale nest'o sa magistrale a ostali se...(trude). :cool:
Ma tu sam negdje kraj magistrale, tačnije eto negdje sam bio kraj obale ili ti na obali. Ma bilo me svuda...Nećemo sad detalje.... :D

A što se utakmice tiče, mora se reći da je pobjeda Wolfsburga zaslužena, iako i da smo mi slavili bilo bi opet zasluženo. Obje ekipe imale svoje prilike, a u drugom poluvremenu se eto činilo da imamo sve pod kontrolom. Onda ga zakuca Lord i mora se priznati efektno. A onda je zakucao penal i neka su onda pobijedili. Bendtner sada BuLi daje taj svoj šmek i nije to tako loše. Treba i protivnika nekad pohvaliti i diviti se i njegovim potezima. Sve u svemu bila je ovo interesantna utakmica, s dosta tempa prilika. Za ovakvu jednu utakmicu pred početak sezone je to već bilo na visokom nivou. I vidi se da su Vukovi ozbiljna ekipa (to pokazuju i njihovi zadnji uspjesi, nakon kupa, uzeše i Superkup).

Ono što je pozitivno je to što smo igrali s 4 pozada, što je Lahm bio na beku, kao i Alaba i nekako je sve ok bilo posloženo. Može se kritikovati trener i stojim iza izrečenog u zadnje vrijeme, ali nije ovaj večeras poraz neka njegova krivica. Igrala nam je ekipa i direktnije, išla je ipak okomitije, nego što je to prije slučaj bio. Douglas Costa odličan, bit će pravo pojačanje. Vidal večeras nije puno igrao, ali u njega ne sumnjam jer zna se da je svjetska klasa a vidi se da već gori.

I odmah se neki naložili Boatenga napadati. On je tu kasnio kod gola, ali to nije nikakav klasični i ogromni kiks. Mogao se ovaj napad i prije spriječiti. A ako bi strogo gledali onda je svaki gol koji se primi, neka greška, nekog našeg igrača. Akcija Wolfsburga je bila sjajna, sve bilo precizno, brzo, efikasno. Gol se mogao spriječiti, onoliko koliko se i svaki drugi može spriječiti.... :D

A ono što mi se najmanje sviđa je to što nam penali postaju neka vrsta DRAME. Do finala dahoam, penali nam skoro nikada nisu bili neka boljka. Pa se onda sve to prebrodilo, sjetimo se samo sjajno izvedenih penala protiv Leverkusena u kupu prošle sezone. Ali rundu poslije dolazi taj očaj od penala protiv Dortmunda. Večeras je bilo i ok sve, osim tog šuta Alonsa. On bi trebao od penala odmoriti, a generalno ekipa treba po pitanju izvođenja penala da opet oslobodi glavu, skoncetriše se i u bitnim utakmicama to rješava u svoju korist. Treba tu prestat sa zajebancijom.

U nastavku sezone, može ovakva formacija, može nekad i malo modifikovana, ali mnogi igrači imaju još Lufta prema gore. Posebno jedan Thiago, pa i njih još par.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 02 avg 2015, 00:22

Gledao sam full penale. Ono što mi je upalo u oči je da je njihov golman znao skoro svaki šut gdje ide a naš (Neuer, najbolji na svijetu) nije potrefio stranu osim u zadnjem šutu što hoće reći oni su vježbali i pripremali se za ovaj scenario dok mi nismo ni pomislili na penale još s tim da se Neuer ponašao kao svirač sa harmonikom na leđima i s rukama u džepovima.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 avg 2015, 00:38

muamerc je napisao/la:Nisam gledao tekmu. Ne znam kako smo igrali, ako može neko objektivno da napiše gledajući samo igru a ne dal igrač zaslužuje da igra i kakvu je formaciju izbacio Pep? Hvala. Interesuje me i početni sastav i formacija, igra Vidala?. Hvala.
Loše smo igrali objektivno, Vučići bili bolji i samo sreća i Neuer su spasili Bayu da ranije ne primi gol. Još uvijek ne mogu da vjerujem da je De Bruyne ono promašio :shock:
U početnoj postavi su igrali Lewandowski, Muller, Costa, Robben, Alcantara, Alonso, Lahm, Alaba, Benatia, Boateng i Neuer. Početna formacija je bila 4-1-4-1 gdje su Lahm i Alaba igrali desnog odnosno lijevog beka. Međutim formacija se mijenjala kroz utakmicu i igralo se sa tri otpozadi sa Alabom Boatengom i Benatiom. Vidal ništa posebno ali se nije ni očekivalo da igra nešto dobro u prvoj utakmici ono malo minuta što je dobio. Uspio je samo žuti zaraditi. Eto nadam se da sam barem malo pomogao.

Iskreno nisam očekivao da izgubimo od Wolfsburga, a pogotovo nisam očekivao onako blijedu igru. Ne treba sada govoriti da je ovo nebitan trofej i lagati sami sebe, to su dječije priče. Gubimo taj trofej već nekoliko godina zaredom i stvarno je sramota da jedan Bendtner daje golove Bayernu i rješava pitanje pobjednika.

Kod primljenog gola su krivi i Alaba i Boateng. Prvi je kriv što je pustio De Bruynea da centrira a drugi već po starom dobrom običaju nonšalantno reaguje i omogućava protivniku da zabije gol.

Treba spomenuti i trenerskog maga i njegove izmjene. Izbacuje Lewandowskog a uvodi Rafinhu, Alcantaru mijenja Vidalom i Mullera Gotzeom. Alonso pak koji je najviše zaslužio da bude zamjenjen igra čitavu utakmicu i to na jedan katastrofalan način. Rode koji je mnogo bolji od njega sjedi na klupi.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 02 avg 2015, 00:46

@bundesliga, hvala.

Nekako mi se na prvu čini ovo neka formacija i igra koju je Pep planirao da koristi tokom sezone. Još vjerujem i s promjenom da umjesto Alonsa igra Vidal i Javi nekad umjesto nekog CB-ova. Moralo je biti bagova jer ovo je prva instalacija neke nove igre i postavke i takođe vjerujem da će se vremenom nadograditi i usavršiti.

Koleta svi hvale, impresionira momak, svaka čast. Nek onaj njemački Messi s klupe pogleda kako se izgara, bori, želi (ne kmeči a ni blizu nije imao preporuke ni talenat kao nj.m.) i kao takvom će doći rezultati i nagrade u vidu igranja u prvom timu.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 avg 2015, 00:57

Bundesliga je napisao/la:
Loše smo igrali objektivno, Vučići bili bolji i samo sreća i Neuer su spasili Bayu da ranije ne primi gol. Još uvijek ne mogu da vjerujem da je De Bruyne ono promašio :shock:
U početnoj postavi su igrali Lewandowski, Muller, Costa, Robben, Alcantara, Alonso, Lahm, Alaba, Benatia, Boateng i Neuer. Početna formacija je bila 4-1-4-1 gdje su Lahm i Alaba igrali desnog odnosno lijevog beka. Međutim formacija se mijenjala kroz utakmicu i igralo se sa tri otpozadi sa Alabom Boatengom i Benatiom. Vidal ništa posebno ali se nije ni očekivalo da igra nešto dobro u prvoj utakmici ono malo minuta što je dobio. Uspio je samo žuti zaraditi. Eto nadam se da sam barem malo pomogao.
Ovo s 3 otpozadi je bilo samo u zadnjem dijelu utakmice. S 4 pozada smo igrali 2/3 utakmice.
A Vidal je naravno premalo igrao za pravu ocjenu, ali vidjelo se da je odmah našpanovan, željan igre i odmah je bio uključen. Penal je izveo sigurno, kako to i najbolje zna.... ;)
A za ovaj prvi dio, ne mogu se skroz složiti da je igra bila loša. U prvih 15-20 minuta nam je ekipa bila super jaka, stvorila šanse i pravila sjajan presing. Poslije toga se Wolfsburg oslobađa pritiska i dolazi do tih šansi, jedna Perišićeva glavom te ona velika De Bruynea kada je već prošao Neuera i fulio prazan gol. Bio je tu i opasan šut Vierinhe.
U našoj jakoj fazi na početku bila je prečka Boatenga i još 2-3 šanse i stalni pritisak naše ekipe (kao što i rekoh).
Bundesliga je napisao/la: Iskreno nisam očekivao da izgubimo od Wolfsburga, a pogotovo nisam očekivao onako blijedu igru. Ne treba sada govoriti da je ovo nebitan trofej i lagati sami sebe, to su dječije priče. Gubimo taj trofej već nekoliko godina zaredom i stvarno je sramota da jedan Bendtner daje golove Bayernu i rješava pitanje pobjednika.
Pa od ovakvog Wolfsburga uvijek možeš očekivati da eventualno izgubimo. Iako je Bayern protiv sviju favorit u BuLi. Samo često se zavaravamo, da je Bayern toliko jak, i to za više klasa od drugih bundesligaša pa da ih olako treba pošamarati. Kada pogledaš prvu postavu Wolfsburga i ono što im je sjedilo na klupi, onda se vidi da je to jako ozbiljna ekipa.
S tim što ovo ne opravdava poraz, Bayern treba uvijek ići na pobjedu, ali se protivnici moraju itekako poštovati. Nas je uljuljkala ta dominacija u BuLi, ali mi o prošloj sezoni i na domaćoj sceni ne možemo govoriti o totalnoj dominaiciji, jer mnogi zaboravljaju da Bayern nije osvojio kup i da je čak i u polufinalu ispao.... ;)

Kod primljenog gola su krivi i Alaba i Boateng. Prvi je kriv što je pustio De Bruynea da centrira a drugi već po starom dobrom običaju nonšalantno reaguje i omogućava protivniku da zabije gol.
Bundesliga je napisao/la: Treba spomenuti i trenerskog maga i njegove izmjene. Izbacuje Lewandowskog a uvodi Rafinhu, Alcantaru mijenja Vidalom i Mullera Gotzeom. Alonso pak koji je najviše zaslužio da bude zamjenjen igra čitavu utakmicu i to na jedan katastrofalan način. Rode koji je mnogo bolji od njega sjedi na klupi.
To uvođenje Rafinhe mi je bilo nejasno. Sada ne zbog toga što ja kao neki smatram Rafinhu krampom, daleko od toga, ali u ovom slučaju je ta izmjena bila čudna. Iako Lewa večeras nije briljirao.
A Pep nikako da nauči, da izvođenje Mullera prije vremena znači i 99 % poraz. A mislim da je sličnu izmjenu napravio već najmanje 3 x i da mu se svaki put obila o glavu... :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 avg 2015, 01:26

@effe_sa

Nema se tu šta puno dodati, dosta si tačnih stvari rekao, samo Wolfsburg kakav god da je ne bi trebao biti toliki trn u oku kao što jeste. Bayern je mnogo kvalitetniji na papiru a u stvarnosti to ne izgleda tako u posljednje vrijeme.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 avg 2015, 01:43

@bundesliga

Naša ekipa i cijeli kadar jesu super jaki, kvalitetni, tu postoji nevjerovatna širina. I pogotovo je ta širina prednost, koja se i odrazi u BuLi. Wolfsburgu se mora par stvari posložiti, a oni ako iskoriste maksimalno svoj potencijal i uhvate lauf prije starta LP, onda mogu biti ozbiljan konkurent. Kada počne LP, onda će njima biti mnogo teže, nego našoj ekipi.
A eto naša ekipa počinje sve češće imati probleme s ovim top ekipama u BuLi, a postoji i ta nedorečenost. Kada utakmica treba da se zatvori, tj kada pobjedu treba ovjeriti i upakovati, ostanemo nedorečeni jer se ne iskoriste prilike ili se dozvoli protivniku da zabije gol, a onda ostanemo nedorečeni i u penal seriji. Primjeri su ovo večeras, te ona utakmica protiv Dortmunda.
Ne bi ni valjalo da su nam sve utakmice na domaćoj sceni lagane, ali neke negativne stvari ne valjaju što se ponavljaju.
A sada bi bar bilo bitno da svi ostanu zdravi, da se uskoro priključe i Ribery i Javi, da se nastavi s ovakvom formacijom. A nadat se da će Costa nastaviti s ovakvim partijama i nadograđivat se dalje. Vidal bi trebao da se dobro uklopi u ekipu...I onda bi to bio dobar osnov za uspjehe.... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 02 avg 2015, 02:22

I cuj on izvali da imate najbolja krila svih vremena :plac: :plac: :plac: Najsiri igracki kadar imate, ali dakako polufinale LP vam je plafon.
27.10.2020

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 02 avg 2015, 03:18

Kada sam ja govorio da se Pep tek treba dokazati da bi ga svrstali u istu recenicu sa Fergijem, Boskeom, Hicfildom, Ancelotijem, Lipijem, Murinjom itd.

Lik je uzimao titule sa onakvom Barsom, koja je bila duplo jaca od Rajkardove, koji je isto tako uzeo sve titule... Evo sada kupise najboljeg napadaca na svijetu i Enrike pokupi sve... Jel i on najbolji svih vremena? Dajte...

Pep je mudro izabrao Bajern. U Bundeski konkurencija za ****, a Bajern medju tri najjace ekipe u Evropi. Dakle, sigurica, mrtva... U Ligi prvaka se prosuo. Igra u Bundeski ne tako dopadljiva i inspirativna. Losa verzija Barselone.

Volio bih da ode u Siti pa da ga onda vidimo. Tada bi znali koliko u stvari vrijedi!
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 02 avg 2015, 03:22

effe_sa je napisao/la:@bundesliga

Naša ekipa i cijeli kadar jesu super jaki, kvalitetni, tu postoji nevjerovatna širina. I pogotovo je ta širina prednost, koja se i odrazi u BuLi.
Uzmi u obzir da su najbolji igraci prilicno potroseni...

Roben i Riberi, silazna putanja... Svajna nema, Lam sigurno nije kao nekada, godine moraju malo uzeti...

Nenadoknadivo!

To opet ne znaci da je Bajern slab, ali znaci da je slabiji nego prethodnih godina.

Nekada prodje i 10 godina dok ne nadjes adekvatne zamjene za igrace poput Riberija i Robena, pa i Svajna...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 02 avg 2015, 11:21

Valencia je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:@bundesliga

Naša ekipa i cijeli kadar jesu super jaki, kvalitetni, tu postoji nevjerovatna širina. I pogotovo je ta širina prednost, koja se i odrazi u BuLi.
Uzmi u obzir da su najbolji igraci prilicno potroseni...

Roben i Riberi, silazna putanja... Svajna nema, Lam sigurno nije kao nekada, godine moraju malo uzeti...

Nenadoknadivo!
Ok ali složit ćemo se da je i trener taj koji ima veliki utjecaj na ekipu, počevši od taktike koja je i jučer meni osobno bila za rasplakati.

Činjenica je da je Effe u pravu ali opet ću staviti pritisak na trenera koji to mora znati posložiti na najbolji mogući način jer kadar zbilja i jeste širok i kvalitetan.

Mislim, ne mogu niti ja reći da igrači nisu potrošeni ali opet, nakon fantastične sezone 2013. smatram da je u redu i normalno da slijedeće godine možda i nisi u TOP formi mentalno i igrački ali nakon toga opravdanja više nema, trener treba to znati posložiti na pravi način.

Sjeti se ekipe Reala koja je osvajala 98', 00' i 02'. Sjeti se Milana koji je osvojio 03', 05' u epskom finalu izgubio i 07' opet osvojio. Sjeti se Barcelone 09', 11' i eto ove godine.

Sjeti se Valencia da je Stefan Effenberg osvojio Ligu Prvaka sa 33 godine. Sjetimo se da je Paolo Maldini predvodio Milan 2007. godine sa......... ha, ni sam ne znam koliko godina.... I da je u tom istom finalu Pipo Inzaghi stavio 2 komada za naslov... Da spomenem Javiera Zanettija... i Xavi Hernandeza...

Složit ćeš se sa mnom, samo je jedno pravilo: ili si dovoljno dobar ili nisi: ili znaš ili ne znaš itd itd... Poanta je ista.

Pa reci mi Valencia, zar misliš da bi Švajni prešao kod vas da misli da nije više dovoljno dobar? Pa da mu je do zezancije i šale kao i velikih novaca onda bi prešao u Arapske Emirate ili Ameriku i tamo lagano odradio godinu-dvije i pozdrav. Ne, Švajni prelazi u jedan od najjačih klubova na svijetu jer misli da još može i želi to dokazati!

Ovi svi igrači koje sam nabrojao su bili "stari" kad su osvajali naslove Lige Prvaka. A uvjeren sam da sada idem statistički tražiti i gledati da bih našao još barem 20-30 igrača koji su sa 33+ godine osvajali Ligu Prvaka. Nema tu starosti, ili možeš ili ne možeš.

Ribery trenutno ne može zbog svih ozljeda u zadnje dvije godine i to je činjenica ali dajmo i njemu priliku da se oporavi i pokaže gdje je i da li je za otpis ili je spreman za davanje lekcija.

Imam osjećaj da Guardiola u ove dvije godine više odmaže ekipi sa svojim taktičkim zamislima nego da im pomaže, proglasite me ludim ali opet, vjerujem da će se mnogi složiti sa mnom.

Jednostavno, od 100 ljudi 80 će reći da Guardiola izmišlja toplu vodu a onih 20 će i dalje biti uz Guardiolu.

Valencia je napisao/la:To opet ne znaci da je Bajern slab, ali znaci da je slabiji nego prethodnih godina.

Nekada prodje i 10 godina dok ne nadjes adekvatne zamjene za igrace poput Riberija i Robena, pa i Svajna...
Slažem se 100% da smo slabiji nego prijašnjih godina ali po meni samo zahvaljujući treneru. Kadar je izuzetno jak i širok, na treneru je da to posloži.

-------------Lewa-----------
Ribery----Muller----Robben ( Costa, Gotze, Thiago )
------Vidal------Martinez--- ( Thiago, Alonso, Rode, Hojberg )
Alaba---Boa--Benatia--Lahm ( Bernat, Dante, Rafinha )
------------Neuer------------ ( Ulreich, Starke )

- ovdje mi osobno fali još jedan mladi napadač ( 18-21 godina ) koji ima potencijal i koji bi mjenjao Lewu, to bi kupio svakako ili bi Muller preuzeo tu ulogu. Kad bi Muller preuzeo tu ulogu onda moraš dovesti još jedno krilo obavezno. Također, u tom slučaju bi isto kupio mladića sa ogromnim potencijalom.

- također mi nedostaje još jedan stoper koji bi preuzeo ulogu 3 stopera, dakle, stoper koji je odličan ali koji bi se morao zadovoljiti ulogom trećeg stopera. Dante bi mi bio 4. izbor a Badstubera bi poslao na posudbu jednu godinu.

- mladići kao Kimmich, Gaudino, Kurt i Green svi na posudbu dvije godine u prvoj ili drugoj ligi sa klauzulom da igraju stalno.

- znači: krilo ili napadač i još jedan stoper su pod moranjem do kraja prijelaznog roka. No, složit ćemo se da je i ovo širok kadar i kvalitetan kadar a sa ovim pojačanjima taj bi kadar postao premoćan.

Nije da ti proturječim, ili da sam uvijek naložen protiv tebe Valencia, naprotiv, u ovom postu sam samo želio skrenuti pažnju na tu "starost" kao i na igrački kadar.

Dakle, kao što si i sam rekao, Pep Guardiola se treba i negdje drugdje dokazati, ne samo u Barceloni.

Stoga mu je ova sezona po meni daleko najvažnija od kada je u Bayernu jer je pritisak ogroman sa svih strana i sada mu je osvajanje Lige Prvaka skoro pod moranjem, u najmanju ruku može nesretno ispasti u polufinalu ili da u finalu izgubimo nesretno ali pritisak je ogroman na njemu.

S obzirom kako se WOB, Schalke, Dortmund, Leverkusen i Gladbach nisu drastično pojačali opet očekujem osvajanje Bundeslige na malim utakmicama jer ovi timovi nemaju potrebnu širinu i kvalitetu da se bore na 3 fronta istovremeno kao što se možemo mi boriti.

Zaboravih napisati, adekvatna zamjena za Riberya je ovo ljeto bio Depay kojega ste vi majstorski uzeli i igrač koji ima ogroman potencijal. Btw., kako se pokazao do sada u pripremnim utakmicama? A Švajni? Moram priznati da nisam gledao niti jednu vašu tekmu.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 avg 2015, 12:28

Ma nema se tu šta puno pričati. Bayern sa najkvalitetnijim kadrom u svojoj historiji propada jer trener nije u stanju da izvuče ni blizu maksimuma iz ovoga tima. Zašto nije u stanju? Zato što ne zna!

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 02 avg 2015, 13:14

nisam gledao utakmicu nažalost, bio sam spriječen, tako da igru ne mogu komentarisat al ima par stvari kao naprimjer to izvođenje Milera prije kraja; prošle sezone u Bundesligi Miler je startao 28 utakmica i u 14 ih je bio izmjenjen prije kraja, a u Ligi Prvaka od 10 utakmica Gvardiola ga je izveo čak 6 puta..
ako ijedan igrač postoji u ekipi Bayerna koji može odigrat 90 minuta i od kojeg se može očekivati da se ne povrijedi to je Miler, pogotovo prošle sezone pretrpane povredama imao je Gvardiola koga izvodit, al on je uvijek imao pik na Milera, a pretpostavljam da je i sinoć tako bilo i eto na kraju nam je Miler i falio u izvođenju penala, mislim da ni Mileru ovo ne godi jer on je igrač koji je željan igre..

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 02 avg 2015, 15:53

Kako igramo još malo i neće nas se niko plašiti. Polako dobijamo fobiju zvanu Wolfsburg. SInoć je Wolfsburg bio mnogo bolji, imali su mnogo više prilika i da De BRuyne nije fulao prazan gol bilo bi još gore po nas.Razočaran sam, nema nikakvog napretka u odnosu na prošlu sezonu. Pep ako nastavi sa ekeperimentalnom fazom koja traje već 2 godine, biće ovo teška sezona puna razočarenja.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 02 avg 2015, 16:34

FRANK RIBERY je napisao/la:Kako igramo još malo i neće nas se niko plašiti. Polako dobijamo fobiju zvanu Wolfsburg. SInoć je Wolfsburg bio mnogo bolji, imali su mnogo više prilika i da De BRuyne nije fulao prazan gol bilo bi još gore po nas.Razočaran sam, nema nikakvog napretka u odnosu na prošlu sezonu. Pep ako nastavi sa ekeperimentalnom fazom koja traje već 2 godine, biće ovo teška sezona puna razočarenja.
Izvini, jel to neki univerzalni prirodni zakon da ko god igra protiv Bayerna dodje naguzen? Sjeti se prije pola godine sta je bilo, ovo je jos i dobro. Tesko ce iko ovdje uzimati bodove; Bayern pogotovo, bilo da je to Pepov, bilo Juppov bilo Hitzfeldov. Ne shvatam, kao da smo predodredjeni za trofeje, kao da niko ziv ne igra i nema pojma a niti igrace. Samo su u Bayerna klase i to na svakoj poziciji po dva WC i plus najbolji roster u univerzumu... malo sutra. Nakon LP i SPa svi igraci su u stagnaciji neko manje, neko vise, iz razlicitih razloga a oni osnovni su: motivacija, godine i povrede, dok tek na kraju dolazi sistem ili pozicija koju ne znaju ili ne shvataju.

Sinoc je svak posao da pljuje Alonsa jer je fulao penal (a prosjek je fulan jedan penal po seriji sto ne treba da cudi - neko ce fulat, bio to Alonso bio ovaj ili onaj nebitno) - zato pitam ja gdje je golman, Neuer, najbolji na svijetu - strane pogodio nije? Jel to objektivno razmisljanje da se kola lome na onom u koga se ne mozes poistovjetiti ili se identifikovati s njim? Nego ima levat, spanac, boli me k... za njim i daj da ga popljujem maksimalno jer je sj... mega giga uber tim Bayerna.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []