Postao/la PitarBordo » 02 avg 2015, 13:37
Mislim da mi nećemo imati sigurnost koja nam je potrebna da bez nepotrebnog pritiska igramo ako Oštri bude u ovoj polusezoni među stativama (ova polusezona je 18 kola!), svaku najmanju grešku će publika prozvati, a to može samo dovesti do najvećih, recimo da zbog njega izgubimo gradski ili slično - a potpuno je realno da se to desi.
Uprava je dovela ciljana pojačanja, svaka čast na tome, ali možda i najbitnije nisu - sa starom odbranom mi smo osvojili titulu jer je bila (čak i nakon grešaka, recimo ono pred kraj protiv Zrinjskog kad sam odgrizao stolicu na zapadu) dodatno osigurana golmanom kakav je Delač, sada pojačali smo odbranu, ali svaka njihova i najmanja greška (sve odbrane u cijelo svijetu bez obzira i one najjače griješe) će dovesti do zicera i vjerovatno gola za protivnika (Drina je to iskoristila, a kako će tek ove uslovno rečeno jače ekipe koje imaju prave realizatore).
O istrčavanju i prekidima (kornerima i "skraćenim" kornerima) neću ni da pričam, uopšte nisam siguran dok je on na golu, a ni cijela ekipa kad ide taj prekid vjerovatno osjeti deficit jer nema sigurnost u golmanu (dakle Bandović V2.0).
Prelazni rok je još sutra, ja se iskreno nadam da ću sutra doživiti fotografiju gdje Ibrak i novi golman drže dres u svečanom salonu.
Samo Saraj'vo.