OKK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Heller
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Heller » 21 jul 2015, 09:19

Pa i Mamic je s gradskim parama gloginje kurcem mlatio :mrgreen: Jasmin=Bandić onda :mrgreen:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

ChaosX
Kontakt:

Post Postao/la ChaosX » 01 avg 2015, 11:38

Mula ostaje :D

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 02 avg 2015, 14:23

to je dobra vijest, nego znal se kakvi su ono crnci evo nekoliko puta vidim 4 crnja i jednog visokog lika sa bradom i kacketom kna juznoj magistrali msm da su smjesteni u domu penzionera. Dal su to kosarkasi ili ? znal neko ???
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

simicz
Kontakt:

Post Postao/la simicz » 02 avg 2015, 15:26

Mortus je napisao/la:to je dobra vijest, nego znal se kakvi su ono crnci evo nekoliko puta vidim 4 crnja i jednog visokog lika sa bradom i kacketom kna juznoj magistrali msm da su smjesteni u domu penzionera. Dal su to kosarkasi ili ? znal neko ???
jesu

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 10 avg 2015, 13:46

ChaosX je napisao/la:Mula ostaje :D
ja danas cuo da je Mula napustio Slobodu. Informacija od jednog igrača.
Pripreme trebaju startat za nekih 10 dana, ni sami igrači ne znaju kako je sta zamisljeno, kakvi su planovi i kakav ce bit igracki kadar. Od igrača koji će najvjerovatnije ostati su: Hasandić, Ahmedić, Sarajlić, Omerbašić, Džambić, Grošić i još par momaka. Pregovara se oko ostanka Rizvića.....
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 10 avg 2015, 17:42

Mortus je napisao/la:
ChaosX je napisao/la:Mula ostaje :D
ja danas cuo da je Mula napustio Slobodu. Informacija od jednog igrača.
Pripreme trebaju startat za nekih 10 dana, ni sami igrači ne znaju kako je sta zamisljeno, kakvi su planovi i kakav ce bit igracki kadar. Od igrača koji će najvjerovatnije ostati su: Hasandić, Ahmedić, Sarajlić, Omerbašić, Džambić, Grošić i još par momaka. Pregovara se oko ostanka Rizvića.....
Ostao je Mula definitivno, Omerbasic je valjda u Svedsku preselio, ostali su tu vjerovatno.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

Nexe992
Kontakt:

Post Postao/la Nexe992 » 10 avg 2015, 18:16

Informacije da bi trebao Senad Muminovic da vodi Slobodu ?

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 11 avg 2015, 18:21

Skupština kluba: Cilj je aktivno napasti prvo mjesto u Prvenstvu BiH
Jedan grad, jedna ljubav!

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 12 avg 2015, 08:56

Htio bih da vjerujem, ali sa ovakvim pristupom slabo.
Škola košarke je rupa, a iole kvalitetniji igraci odlaze, jer je nakaradna liga.
Samo veliki novci koji bi se ložili u dobre igrače bi mogli ostvariti ovaj cilj.
A para nema :D

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 12 avg 2015, 09:19

ma ko i do sad...svaki put dajte nam dvije godine , pa ce u trecoj nesto bit..pa ce za dvije god opet isto bit , jos dvije godine pa ce u trecoj nesto bit...u nikad slabijoj ligi im se pruza prilika da izbore ABA ligu ili neki drugi uspjeh da ostvare a njima je vrhunac prolongirati to jos dvije godije...

plasman u ligu 6 bi ostvario i bolje organizovan poluamaterski tim u ovoj konkurenciji

da su bar pokrenuli totalnu reformu skole kosarke
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 12 avg 2015, 10:30

ultrasstyle_tz je napisao/la:da su bar pokrenuli totalnu reformu skole kosarke
Na žalost, rad i rezultati mlađih selekcija Klub su „mrlja“ na sezoni 2014/15. Takmičarske selekcije, koje su prethodnih godina bile učesnice završnica državnog prvenstva BiH, su u Ligi mladih KS BiH – koja je preuzela ulogu državnog prvenstva za mlađe kategorije, rezultatski potpuno podbacile, i nijedna od selekcija: pioniri, kadeti i juniori – se nije plasirala na završni turnir.
Pa vjerovatno se radi na tome cim je napisano ovo u izvjestaju.

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 12 avg 2015, 11:57

ma mi s ovom ekipom kakva je sad uz ostanak hasandica idovodjenjem kakvog kvalitetnog centra mozemo u ligu 6, a onda se pojačati sa par provjerenih igrača. Uz sve to trebalo bi se maksimalno posvetiti školi košarke i skautingu mladih igrača i djece po školskim ligama i uz to obavezno vec sada ganjati dobre sponzore nesto kao sto je PAN. takvih nam trebaju još makar 2-3 da bi mogli u ABU

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 12 avg 2015, 14:04

Proces je to ipak je potrebno 14 godina da se "ekipa stabilizuje", a u tome nema problema ide se ritmom dvije za dvije, pa cemo za jedno 30 godina zaigrati i mi ABA ligu ako svi klubovi s ovih prostora budu igrali istu.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 13 avg 2015, 09:40

http://www.bhbasket.ba/micanovic-umjesto-mulaomerovica/

To bi otprilike bilo to, a vijest sama po sebi govori o ambicijama kluba za naredne 4 pa i vise godina.

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 13 avg 2015, 10:28

Ma upravu je Mula, jbg slagali su mu i prošle godine i ode čovjek ba neće da sam sebe laže. Da su iskreni prma njemu i da mui zaista imamo kakav plan i strategiju recimo na 5 godišnjoj razini to bi bila drugačija priča i siguran sam da bi je Mula podržao. Ovako samo džaba lažu trenera, navijače i sami sebe.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 13 avg 2015, 10:50

Mortus je napisao/la:Ma upravu je Mula, jbg slagali su mu i prošle godine i ode čovjek ba neće da sam sebe laže. Da su iskreni prma njemu i da mui zaista imamo kakav plan i strategiju recimo na 5 godišnjoj razini to bi bila drugačija priča i siguran sam da bi je Mula podržao. Ovako samo džaba lažu trenera, navijače i sami sebe.
Pa eto da se sad vratimo 4 godine unazad kad je tek krenuo "projekat" (koji je sve osim nekog projekta), vidjeli bi isto ovo, samo kopirali stari projekat i dodali nove 4 godine, tako ce biti i za 4 i u krug vrti.

Jedino mi je drago zbog Vlade, kvalitetan je trener te se nadam da ce mu ovo biti odskocna daska za rad u inostranstvu..

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 13 avg 2015, 15:51

I opet u krug :(
“U cilju objektivnog informiranja sportske, prvenstveno tuzlanske javnosti, želim da kažem da mi je bila izuzetna čast što sam dvije prethodne sezone proveo na klupi OKK Slobode. Iskrena zahvalnost pripada mojim igračima, navijačima, saradnicima, rodbini i prijateljima na divnim trenucima provedenim u klubu. Prošli smo za dvije sezone ogroman put, nešto što objektivno klubovi prolaze za 5-6 godina. Od druge lige smo stigli do polufinala play-offa.

Sa klubom se rastajem korektno, nažalost, naši planovi se nisu podudarili. Ja nisam mogao da preuzmem odgovornost za nešto na šta nisam imao utjecaj. Osim toga, moje ambicije su bile da se ide korak naprijed u rezultatskom smislu, ali nisam iz razgovora sa predsjednicom kluba (Aida Berbić – op.a.) mogao vidjeti da klub ima snage i volje za takvo nešto. Ponavljam, žao mi je što nismo nastavili putem kojim smo krenuli, jer smatram da su igrači ostvarili individualno veliki napredak, ali veće ambicije tima su tražile i adekvatna pojačanja. Oslanjanje na igrače iz vlastitog pogona, a što je svakako interes kluba, traži vrijeme i strpljenje, pogotovo u situaciji kada se posljednjih godina loše radilo u tom dijelu.

Subotnje košarkaške večeri u Mejdanu su nešto što ću uvijek pamtiti. Šteta što institucije i pojedinci u gradu Tuzli nisu dovoljno prepoznali ljubav našeg grada za košarkom, te se nisu aktivnije uključile u pomoć OKK Sloboda kako bi se ravnopravno borili za titulu prvaka BiH.

Mom pomoćniku Vladi Mićanoviću i svim momcima želim puno sreće, kao i cijelom timu. Drago mi je da se njegovim angažmanom nastavlja kontinuitet rada sa prvom ekipom, ali ih sve očekuje teška sezona dokazivanja i ponavljanja ostvarenih rezultata. Ja odlazim zaista ponosan na ono što smo skupa napravili.
Za kraj, ovo nije zbogom tuzlanskoj košarci, nego doviđenja do nekih drugih vremena”, stoji u saopćenju Damira Mulaomerovića.

Interesantno je da je na nedavnoj sjednici Skupštine OKK Sloboda najavljeno da će za dvije godine igrati za naslov prvaka i plasman u Jadransku ligu. No, valja reći da je uspon OKK Sloboda direktno vezan za Mulaomerovića, dok o tome kako se radi u klubu s mlađim kategorijama svjedoči podatak da nijedna selekcija ovog kluba nije izborila plasman među četiri najbolje ekipe u BiH, što je do unazad nekoliko godina bilo nezamislivo".

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 13 avg 2015, 16:03

ma sad se vracamo na ono sto smo govorili..ne moze jedan obicni sluzbenik voditi klub u nekom velikom natjecanju..jos imaju ovoliki medijski prostor koji im garantuje PAN i ne znaju ga koristiti...jos im je opcina omogucila i fan shop i sve

imam osjecaj da oni momci iz FK bi cuda cinili da imaju ovakav PAN iza ledja i ovakve resurse
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 13 avg 2015, 17:50

Ne moze stvarati klub, covjek koji je unistavao sve redom, to kosi svakoj logici.

Drago mi je zbog Vlade Micanovica, ali to je jedina svijetla tacka u svemu ovome.

Aida treba pitati sta bi od onog njegovog famoznog projekta?

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 13 avg 2015, 22:31

nema eno izasao clanak, kazu otisao boljkovac, petric i rizvic ( s kojim navodno pregovaramo oko ostanka), ostala su nasa djeca i kao za ovu sezonu se ulazi sa kracim budzetom nego proslu pa koliko se uradi. Zaista sramota, umjesto da smo ove godine nasli jos jednog jakog sponzora i pokusali se nametrnuti u borbi za titulu, posebno sada kad je spars rasprodan, i ko zna sta ce biti sa sirokim, mi pravimo nove 4 godinje planove. Bas neobiljno i sramotno

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.