Saša Papac

the scouser
Kontakt:

Re: Saša Papac

Post Postao/la the scouser » 09 apr 2010, 22:56

harishp je napisao/la:
the scouser je napisao/la:
harishp je napisao/la:Ibricic makar nece okrenuti ledja repki,za razliku od kockastih Gavrila Principa.
Zovi i mene necu ni ja ledja okretat'.....
Od tebe koristi kao i od Gavrila :mrgreen:
Ma nije vala ni Ibricic Messi :D
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 12 apr 2010, 17:22

NoName je napisao/la:E vala Valencia, i bolje bi bilo da nisi otvarao jer si ovdje izmješao i kruške i jabuke uz dodatak malo šljiva.

Porediš nas sa razvijenim zemljama u kojima postoji sistem, gdje se greške plaćaju a da ne govorimo o kriminalu i korupciji. Za to su nadležna odgovarajuća tijela u državi, ne mogu fudbaleri biti oni koji će voditi politiku saveza a ni države. Ako se već razbacuješ nekim poređenjima, molim te da nama neukima kažeš neki primjer iz prošlosti gdje su fudbaleri bojkotovali reprezentaciju.

Savez nije nadležan samo za reprezentacije, tu su i sva ostala takmičenja, od Premier lige nadole. Dakle, reprezentativci tu ne mogu ništa uraditi, što se i vidjelo tokom onog bojkota. Ova bagra iz saveza će ostati, sve kad bi u reprezentaciji igrali sve sami anonimusi, oni svojih fotelja ne daju ni za živu glavu.

Ovdje mora reagirati sistem, tužilaštvo, sud, policija a ne igrači. Ako ima elemenata kriminala, oni to moraju da istraže i sankcionišu. Ja lično ne mislim da je problem neka osoba konkretno, više je do načina organizacije saveza ali to je nešto što se u skorije vrijeme sigurno neće promjeniti, ne zbog reprezentativaca ili navijača, koji bi to sigurno željeli, nego zbog tripartitne organizacije saveza. Pa bolje bi bilo, ako bi se to već moglo mijenjati, da se promjeni poredak u državi, fudbal bi došao na red po automatizmu.

Kod nas je sve generalizirano. Kažemo, savez nevalja. Dok ne otjerasmo Pašalića medijskom pompom nismo se smirili, kad ono...Pašalić je bio dobar sigurno, sa pozicije koju je obavljao odradio je dobar posao, sjetimo se samo prijateljskih utakmica koje smo igrali u njegovoj eri. Ali, on nam nije bio dobar jer nam je on bio personifikacija organizacije saveza kao takvog.

Ja sam tebe smatrao ozbiljnim do ovog komentara. Prvo, Saša se, kako reče drug haris, već vraćao u reprezentaciju, tako da ova priča pada u vodu. Ali, ono što mi silno zasmeta, je tvoja konstatacija da Saša treba bježati od ovih ljiga, poltrona, seljačina.... Dakle, takvi su Džeko, Miske, Vedo, Sejo, Pjana i ostali reprezentativci, koji se maksimalno bore za ovaj, bosanski, narod, da bi makar malo radosti osjetio, a eto drug Saša je čist kao kristal...E tu si ga stvarno pretjerao!

Ovaj savez će otiči kada reprezentacija napravi neki stvarni uspjeh, bez toga smo i dalje u mraku u kome ova mraka može da radi šta hoće. Ja se nadam da će to biti vrlo brzo, 2012.
Znas da ce reagovat. To bi onda bilo 'brat udario na brata', a takve se bitke vrlo rijetko gledaju... U nasoj drzavi niti jedan bogat covjek nije zavrsio u zatvoru, ali zato jest demobilisani borac koji je ukro vrecu krompira da bi prezivio. Toliko o nadi u pravdu i sud.
Porediš nas sa razvijenim zemljama u kojima postoji sistem, gdje se greške plaćaju a da ne govorimo o kriminalu i korupciji.
Da nas poredim sa Burkinom Faso? Nama je ljestvica jako nisko spustena i zato i jesmo u ovakvoj poziciji.

Sta bi se desilo da su oni potpisnici ostali pri svome i da su po Evropi izjavljivali da nece igrat za reprezentaciju koju vode kriminalci? Sta mislis kako bi UEFA reagovala na to, poznavajcu njihovo ostro i rigorozno suprostavljanje kriminalu? Ja mislim da bi suspendovali nasu reprezentaciju i nase klubove sa svih medjunarodni takmicenja.

Sta bi bilo da su u proslim kvalifikacijama tribine bile potupuno prazne, kao sto je to bilo portiv Azerbejdzana? Ja mislim da bi to bilo neodrzivo za ljude u savezu i da bi ubrzo svi napustili kormilo. Bez najbolji igraca i bez publike NEMA PARA OD ULAZNICA, NEMA TV PRAVA, NEMA SPONZORA... NEMA NISTA. I oni, koji nemaju obraza, nebi mogli bit TOLIKO nemoralni i ostat na pozicijama kada su svi protiv njih.

Molim te, odgovori mi na ova dva boldirana pitanja da vidim kako razmisljas, iskljucivo radi toga pisem ovaj post.

Sasa je izjavio da se ponado u promjene kada su dosli Kodro i Bolic, pa kada je vidio da su stvari nepopravljive tj. kada su ih mucki otjerali, odlucio je da kaze zbogom za sva vremena. Vama je normalno da covjek nema svoju rijec i svoj stav. To je najtuznije od svega.

Dok nas narod razmislja kao ti, a takvih je 90% u drzavi, nama nece NIKAD biti bolje. Sto bi reko Sejo Sekson 'razmisli jos jednom, udahni duboko, OTPOR STOKO!!' Mnogi pametni ljudi pjevaju i govore, ali iz hronicne letargije nas niko ne moze izvuc. Kao da smo omadjijani, hipnotisani... Ja bih ipak reko da smo glupi, maloumni, povodljivi, ograniceni, zaostali... Nepopravljiva rulja sklona manipulaciji, potpuno moralno i emocionalno osakacena... Apaticna, nezaintersovana, bezvoljna gomila koja se pomirila sa situacijom, ubjedjena da ce neko drugi doc (Ameri, Englezi, NJemci ili Marsovci) i uradit nas poso... A ne znamo da svaki narod ima vlast (na svim nivoima, pa i u sportu) kakvu zasluzuje. 'Ne bavi se politikom, spavaj, radi, cuti, jedi i ne vjeruj vise nikom...'.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 apr 2010, 17:43

Da bi se savez promijenio potreban je kadar.Da bi taj kadar dosao potreban je novac jer nema djabe ni kod stare babe.Patriotizam i takve stvari nahraniti nejac i natankati golfa ne moze.
Od tog navedenog znaci nema nista.
Uostalom kad bi ostali bez icega,opet bi onakvu drzavu muzli u smislu nije nasa krivica sto igraci ne iskazuju respeckt prema repci u slucaju bojkota.I druge trla baba lan a plata kapa svaki mjesec.
A nas covjek zaokupljen tim da nema posla po tri cetiri godine ili radi a plate isto tako nema.
Ni na kraj pameti mu nece biti da ostvaruje prava repke kad ne moze ni svoja.
Ukratko utopija ako se misli na taj nacin skidati savez.
Dobro se zna koji je jedino efektan nacin ali nije za ovih rubrika.Posto se lako u Banovice moze otici i to sa pravom.
Papac se uopste nebi trebao dovoditi u kontest bojkota za napredak.Jer je vec svoju rjec pogazio a karakter pokazao skoro kao i iljo.Znaci repka nikakve koristi od njega,cak i ispasta ali samo repka a ne savez ili on.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 02 maj 2010, 23:16

Nismo odavno nista novo culi o Papcu ,osvojio je ligu sa Rangersima ,mora da se odmara ,i vjerovatno razmislja kako da pomogne repki ,siguran sam da bi volio biti u sastavu protiv Sveda i Njemaca ..ako ima neko nekih novih info ,neka javi ,je li Susic ista radio ,sta namjerava?

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 02 maj 2010, 23:26

@Valencia, sad sam umoran da bih ti neke kvalitetne odgovore dao ali, u suštini, na oba pitanja odgovor je isti: Ništa se ne bi promjenilo, samo bi u reprezentaciji igrali igrači koji hoće da igraju, ovaj truhli savez je spreman na sve, samo da bi zadržao svoje fotelje. Ne bi njih baš puno tangiralo to što bi, recimo, u prošlim kvalifikacijama završili na nekom 5-6 mjestu, po običaju bi oni našli odgovarajući izgovor.

Ja tebe razumijem, tačnije razumijem ono što bi ti hito da postigneš, samo mislim da neke revolucionarne metode više ne prolaze. Problem je u ovoj državi, sistemu, pa kad se to promjeni onda se može mijenjati i savez. Danas tamo sjede neka trojica od kojih jedan gleda da nešto ušićari, drugi bi da sve rasturi a treći i ne zna da se nešto dešava te mu je samom nejasno šta bi on tu zapravo trebao da radi.

Drugi put detaljnije, pozdrav.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 02 maj 2010, 23:43

Papac je jos jedanput jasno podvukao, da je reprezentacija gotova i zatvorena tema za njega.
(mislim da je bilo u Avazu)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 02 maj 2010, 23:45

Principatus je napisao/la:Papac je jos jedanput jasno podvukao, da je reprezentacija gotova i zatvorena tema za njega.
Ma neka je, gotovi smo i mi s njim. Sad neka suti, nije vise zanimljiv. A covjek je uvjek bio i ostao prosjek prosjeka. Tako da...
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 maj 2010, 23:47

Prikljucice se repki na Euru 2012. :D
Kaze ceka povijesni trenutak, vrhunski igraci igraju samo na takvim takmicenjima. :mrgreen: :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 02 maj 2010, 23:50

On je bio samo jedan od onih koji je igrao dok nije nasao dobar klub ! On da je mogao sigurno bih igrao za Zapadni komsiluk ! Na kraju krajeva igrao je u SB, sta drugo ocekivati od ljudi iz tog rezervata ? Da iskoriste drzavu, i da gledaju licni interes TO JE SVE !
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 02 maj 2010, 23:53

KONGO je napisao/la:On je bio samo jedan od onih koji je igrao dok nije nasao dobar klub ! On da je mogao sigurno bih igrao za Zapadni komsiluk ! Na kraju krajeva igrao je u SB, sta drugo ocekivati od ljudi iz tog rezervata ? Da iskoriste drzavu, i da gledaju licni interes TO JE SVE !
Nemoj tako, igro je i Boris Pandza u toj vukojebini, pa hrvatima jasno i glasno uvjek kaze da je BiH njegova domovina kad pocnu njihovi novinari sa "pitanjima" (provokacijama).
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 02 maj 2010, 23:57

Pandza se nije prodao, nazalost takvi su manjina ! Pandza je za Papka gospodin sa svoje 23 godine.
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 03 maj 2010, 01:21

Cartman je napisao/la:
KONGO je napisao/la:On je bio samo jedan od onih koji je igrao dok nije nasao dobar klub ! On da je mogao sigurno bih igrao za Zapadni komsiluk ! Na kraju krajeva igrao je u SB, sta drugo ocekivati od ljudi iz tog rezervata ? Da iskoriste drzavu, i da gledaju licni interes TO JE SVE !
Nemoj tako, igro je i Boris Pandza u toj vukojebini, pa hrvatima jasno i glasno uvjek kaze da je BiH njegova domovina kad pocnu njihovi novinari sa "pitanjima" (provokacijama).
Jurica Pandza, ali to je vasa sramota. :)
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 03 maj 2010, 01:27

_dreamer_ je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Jurica Pandza, ali to je vasa sramota. :)
Svaka mu čast, kako ga samo mangupski, kulturno spusti...

Mrgood
Kontakt:

Post Postao/la Mrgood » 03 maj 2010, 08:31

Cartman je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Papac je jos jedanput jasno podvukao, da je reprezentacija gotova i zatvorena tema za njega.
Ma neka je, gotovi smo i mi s njim. Sad neka suti, nije vise zanimljiv. A covjek je uvjek bio i ostao prosjek prosjeka. Tako da...
A da igra bio bi bolji od Puyola?

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 03 maj 2010, 09:36

Mrgood je napisao/la:A da igra bio bi bolji od Puyola?
Kad neko misli da ubada ko pcela, a ustvari skakilja ko muha... :D

Papac je naprotiv svojih izjava jedna never ending story. Ima ljudi koji ga gotive i misle da je on vrh jer se ne odaziva i da je zbog toga covjek od casti, cim se implicira da su oni drugi sto se odazivaju neki mangupi i budale.

Sto se tice Pandze ne pratim njegove i Ibrine igre, ali koliko znam da je cesto na klupi.
Gledao sam ga protiv Belgije i tu je covjek bio sjajan, kako Dzeko rece, bio je nas superman.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Mrgood
Kontakt:

Post Postao/la Mrgood » 03 maj 2010, 10:21

Principatus je napisao/la:
Mrgood je napisao/la:A da igra bio bi bolji od Puyola?
Kad neko misli da ubada ko pcela, a ustvari skakilja ko muha... :D

Papac je naprotiv svojih izjava jedna never ending story. Ima ljudi koji ga gotive i misle da je on vrh jer se ne odaziva i da je zbog toga covjek od casti, cim se implicira da su oni drugi sto se odazivaju neki mangupi i budale.

Sto se tice Pandze ne pratim njegove i Ibrine igre, ali koliko znam da je cesto na klupi.
Gledao sam ga protiv Belgije i tu je covjek bio sjajan, kako Dzeko rece, bio je nas superman.
Ne provociram, to je tako. Isto ko za onog momka iz Twenea talent ovo ono.. a kad su našli da ne želi igrati za BiH ma propao slučaj i slično.
Papac je možda prosjek u europskim okvirima, ali u okvirima BiH kraj Jahića i Pandže on je svjetska klasa.

shevchenko7
Kontakt:

Post Postao/la shevchenko7 » 03 maj 2010, 10:42

prije par godina dok je papac igrao za mladu repku bio sam takmi u hrasnici kada se intonirala nasa himna samo on nije stavio ruku na srce ,on se stidi sto je iz bih,pa ljudi shvatite on je bio tu dok se nije prodao-a s druge strane uzmite dzekin primjer kada je wolsburg osvojio titulu covjek nasu zastavu uzeo i exponira je svima...
zato sasa i ostali koji su rodjeni u bih a predstavljaju se kao srbijanci i hrvati i dalje gajite iluzije da vam bih nije majka...

demir44
Kontakt:

Post Postao/la demir44 » 03 maj 2010, 10:55

-
shevchenko7 je napisao/la:prije par godina dok je papac igrao za mladu repku bio sam takmi u hrasnici kada se intonirala nasa himna samo on nije stavio ruku na srce ,on se stidi sto je iz bih,pa ljudi shvatite on je bio tu dok se nije prodao-a s druge strane uzmite dzekin primjer kada je wolsburg osvojio titulu covjek nasu zastavu uzeo i exponira je svima...
zato sasa i ostali koji su rodjeni u bih a predstavljaju se kao srbijanci i hrvati i dalje gajite iluzije da vam bih nije majka...
POTPIS...
Rotor Volgograd...

Jaydoo82
Kontakt:

Post Postao/la Jaydoo82 » 03 maj 2010, 10:59

shevchenko7 je napisao/la:prije par godina dok je papac igrao za mladu repku bio sam takmi u hrasnici kada se intonirala nasa himna samo on nije stavio ruku na srce ,on se stidi sto je iz bih,pa ljudi shvatite on je bio tu dok se nije prodao-a s druge strane uzmite dzekin primjer kada je wolsburg osvojio titulu covjek nasu zastavu uzeo i exponira je svima...
90% se slazem.. 10% nevjerujem da je sasa bas takav tip. al ko ga ebe, nemora, i nije nikad ni bio neki igrac...
BLUE NATION.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 03 maj 2010, 19:11

Nema potrebe da bilo ko omalovazava momka ,i baca prazne floskule tipa "nije stavio ruku na srce kad se intonirala himna"..i odmah on mrzi BIH ,on je prosjek ,treba ga zaboraviti ,i tako to..
Sasa Papac se u reprezentaciji nagledao svega i svacega ,i svjestan je da se nista nije promijenilo ,tako da je to glavni razlog zasto ne igra za nas vise ,a ove price da nije neki igrac necemo uzimati kao relevantnu jer to samo moze napisati neko ko vrlo malo zna o fudbalu.
Trenutno u svijetu najmanji broj ekstra kvalitetnih bocnih igraca ima ,pogotovo na lijevoj strani ,i Papac sa svojom kvalitetom bi definitivno imao mjesta u svakoj repci u Europi sto se tice srednje kvalitetnih ekipa.
Kod nas Salihovic moze pokrpiti tu rupu ,ali definitivno nije taj tip igraca ,a u prve 4 utakmice ni njega necemo imati ,ko ce da igra Boga pitaj..zato je veoma vazno da se ovaj momak prikljuci ,i tu bi Susic trebao odigrati kljucnu ulogu ,kao i par igraca sa reputacijom u repci..ne smijemo propustiti jos jedno veliko takmicenje!!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.