Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
- Vlarayan110
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
@High A brate nije da ja imam nešto jak laptop na kojem je cener, al meni Edge zviždi, instant otvaranje, u odnosu na Operu i Chrome (testiro oba) brži je, jedino što fali je Adblock...
Mi smo divovi
Hejt za android
Hejt za android
ne znam odakle si, pogledaj na stranicama bilo koje prodavnice računalne opreme, ima i na piku kod ovih prodavača, recimo ovo je super proizvod: http://www.olx.ba/artikal/18320088/cpu- ... r-212-evo/Greivis je napisao/la:Ma ne bi ja da otvaram kuciste i petljam oko toga.viKK je napisao/la:ako već nisi, otvori kućište i prebriši prašinu koja se nakupila na ventilatoru cpu coolera, za brisanje možeš koristiti ako imaš neki kist za boje, malu četkicu, možeš i štapiće za uši u krajnjem slučaju, bilo šta što će odlijepiti prašinu (pošto vjerovatno nemaš neke naprednije alate)... ne znam kakav ti protok zraka ima kućište?
ovo ti može pomoći kratkoročno, ako možeš promijeni termalnu pastu na procesoru.. krajnje što možeš uraditi je kupiti neki cooler master hladnjak (ja sam nalazio jako dobrih u radnjama za 50-70KM) i temperatura će ti uvijek biti 20-30 stepeni pri normalnom radu
Imas li link za te hladnjake?
Mislio kupiti neku grafu od 2 gige i 4 gige rama DDR3, koliko bi me to kostalo?
Pogledaj ovdje, veliki je izbor ali zavisi koliki ti je buđet i kojeg proizvođaca zelis.Ramsey16 je napisao/la:Mislio kupiti neku grafu od 2 gige i 4 gige rama DDR3, koliko bi me to kostalo?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Pare nisu problem para nema, ma samo da me sluzi godinu dviije pa koja god je marka.Elegant je napisao/la:Pogledaj ovdje, veliki je izbor ali zavisi koliki ti je buđet i kojeg proizvođaca zelis.Ramsey16 je napisao/la:Mislio kupiti neku grafu od 2 gige i 4 gige rama DDR3, koliko bi me to kostalo?
Hvala
bolje je pitanje koliko si spreman potrositi i za sta koristis kompRamsey16 je napisao/la:Mislio kupiti neku grafu od 2 gige i 4 gige rama DDR3, koliko bi me to kostalo?
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Ako ti je za igranje i hoces da pokreces ove nove igre treba nesto jace, a ako si svakodnevni korisnik jeftinije ces proci.Ramsey16 je napisao/la:Pare nisu problem para nema, ma samo da me sluzi godinu dviije pa koja god je marka.Elegant je napisao/la:Pogledaj ovdje, veliki je izbor ali zavisi koliki ti je buđet i kojeg proizvođaca zelis.Ramsey16 je napisao/la:Mislio kupiti neku grafu od 2 gige i 4 gige rama DDR3, koliko bi me to kostalo?
Hvala
Sluzit ce te vise godnia, sem ako ih bas ne guras i ne opterecujes.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 03 avg 2015, 22:12, ukupno mijenjano 1 put.
Nisam spreman nesto puno potrositi nekih 150-200 za grafickumiki_92 je napisao/la:
bolje je pitanje koliko si spreman potrositi i za sta koristis kompRamsey16 je napisao/la:Mislio kupiti neku grafu od 2 gige i 4 gige rama DDR3, koliko bi me to kostalo?
Makar da pokrecem na Medium ove nove igre tipa GTA V, Fifa, Ark itd.
Npr ne mora me sluzit za igre 5 godina, makar dvije godine da mogu pokrenuti ove nove igre.
za te pare mozes samo dobiti novu HD 7770 ili eventualno polovnu R7 260x na piku, ispod toga nemoj dzaba ici ako mislis igrati te novije naslove
4 GB RAMa ti je 70ak KM
4 GB RAMa ti je 70ak KM
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Moja topla preporuka da nek upujes polovnu graficku sem ako bas imas povjerenje u osobu koja prodaje.
Inace za nove igre treba uz dobru graficku, dobar procesor i minimalno 4 gb rama.
Inace za nove igre treba uz dobru graficku, dobar procesor i minimalno 4 gb rama.
Imam 4 gb rama konto jos dodati 4, ali vidjecu necu se zaletiti da sto prije kupim. Hvala vam na pomoci 
- alan_kardec
- Kontakt:
Ajd kad smo već kod toga, otišao mi je hard na laptopu ima više od pola godine i nikako da ga napravim, koliko je hard od 500 giga ovako po pik-u ili po radnjama, nebitno?
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Kako sam digao novi sistem Win 10 na komp, kada prebacim preko HDMI, sa kompa na TV sliku imam, ton nemam (prije sam imao sistem win7, radilo je normalno).. odem u postavke i piše mi ovo:
http://prntscr.com/80p3wl
Onda sam na internetu pronašao da trebam update driver taj za HDMI, update sam taj driver, i opet mi isto piše ovo kao na slici gore, i nemam zvuka na TV-u.
Zna li neko kako da riješim ovaj problem ?
http://prntscr.com/80p3wl
Onda sam na internetu pronašao da trebam update driver taj za HDMI, update sam taj driver, i opet mi isto piše ovo kao na slici gore, i nemam zvuka na TV-u.
Zna li neko kako da riješim ovaj problem ?
Sometimes it's only madness that makes us what we are.
I ja sam jučer imao sličan problem. Povezao sam LED TV s laptopom preko HDMI kabla (gledao sam stream), ali na LED-u se očitovao samo zvuk laptopa, ne i zvukovnost streama. Odi na to što si uslikao i idi na omogući HDMI. Ne sjećam se tačno postupka, ali tu sam nešto čačkao i poslije ponovo pokrenuo laptop - upalilo je.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Probao sam svašta, ali neće, piše "Not plugged in", a uključen normalno, probao sam i to da omogućim, ali već je omogućeno:
http://prntscr.com/80qwhd
http://prntscr.com/80qwhd
Sometimes it's only madness that makes us what we are.
Odi na device manager, vidi ima li onih žutih trokutića (mislim na instalacije zvučne kartice). Ako ima, deinstaliraj pa ponovo pokreni.
Zadnja izmjena: High, dana/u 04 avg 2015, 21:42, ukupno mijenjano 1 put.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Instaliram sedmicu aktiviranu sa cda, da bih mogao dobiti desetku aktiviranu i imam problem. Laptop me zeza nesto, nema konekcije uopste. U cemu je problem? Nece da nadje ni jednu mrezu?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Za 60 KM polovan mozes naci sigurno.alan_kardec je napisao/la:Ajd kad smo već kod toga, otišao mi je hard na laptopu ima više od pola godine i nikako da ga napravim, koliko je hard od 500 giga ovako po pik-u ili po radnjama, nebitno?
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Re: Odg: RE: Re: "Pomoc u vezi PC-a"
?AsharaK je napisao/la:Instaliram sedmicu aktiviranu sa cda, da bih mogao dobiti desetku aktiviranu i imam problem. Laptop me zeza nesto, nema konekcije uopste. U cemu je problem? Nece da nadje ni jednu mrezu?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Re: Odg: RE: Re:
Zašto nisi instalirao preko butabilnog USB-a? Držim da je tako lakše; ni meni nije moglo preko CD-a. A i trebao si sačuvati LAN driver, da bi ga mogao instalirati na W7 i kako bi imao pristup internetu.AsharaK je napisao/la:?AsharaK je napisao/la:Instaliram sedmicu aktiviranu sa cda, da bih mogao dobiti desetku aktiviranu i imam problem. Laptop me zeza nesto, nema konekcije uopste. U cemu je problem? Nece da nadje ni jednu mrezu?