Poraz kao poraz, ni prvi ni zadnji. Malo me iznenadila početna postavka Dženana jer dvojac Alispahić-Stojčev ne mogu igrati u tandemu. Bolje smo odigrali prvo poluvrijeme. U drugom smo ušli sa pristupom kao da će lopta sama ući u gol. Nešto smo pokušavali rekao bih na silu, međutim nije išlo. Travničani odigrali dosta grubo rekao bih "seljački". Jako disciplinovano i požrtvovano. Uvijek se javlja taj naš problem kada se protivnička ekipa zatvori i čeka šanse iz kontri i polukontri. Nisu zaslužili pobjedu ako se sve sabere i oduzme, ali tri boda idu njima na konto.
Oštri- Pa ne znam više šta da kažem. Mislio sam da je u pitanju početni pritisak i par loših intervencija, međutim nije on kalibar za Sarajevo.
Stepanov - Na nivou. Korektno odrađen posao bez i jedne greške. Radio je i posao Senedina. On i oštri se nikako ne razumiju. Vidi se taj problem. Nadam se da nije neka teža povreda u pitanju.
Barba - Nastavio ono što je počeo Stepanov. Jako korektno.
Tatomirović - Sasvim solidno.
Puzigaća - Najlošiji pojedinac definitivno. Kroz odbranu je puhalo a napad bezopasan. Krivac za gol jer je igrač probio po njegovoj strani. Jako loše.
Hebibović - Očigledno je da se javlja problem kada su u pitanju defanzivni zadaci. Nekoliko puta ga je preskakala lopta. Nije to još uvijek na zavidnom nivou. Ofanzivno je mnogo bolji, ali mi je danas djelovao bezopasno. Lijepo surađuje sa Okićem i onda kada treba da završi posao do kraja ili se zabije u igrača ili završi u korneru ili centraršut završi u bloku. Prolazna ocjena po meni. Biće on mnogo bolji.
Stojčev - Poslije Puzigaće drugi najlošiji pojedinac na utakmici. Bez i jednog konkretnog poteza sem udarca u prvom poluvremenu. Mora se, ali jednostavno se mora brže oslobađati lopte. Ja ne znam gdje je on učio fudbal, ali čovjek udavi loptu. Danas nije bio na zadatku (po ko zna koji put).
Radovac - Ništa posebno. Može on mnogo bolje. Nešto je kao pokušavao, međutim bez produkta. Ono što primječujem kod njega u zadnjih nekoliko tekmi jeste izgubljene lopte na sredini. Jednostavne je preda protivničkom igraču noge ili se zabije u njega. Patološki problem koji vuće već nekoliko tekmi.
Alispahić - Slično kao i Radovac, ništa posebno. Rekao bih treći najlošiji pojedinac utakmice. Bez ikakvog produkta.
Velkoski - Loša utakmica. Nije ništa pokazao, ali bukvalno. Četvrti najlošiji pojedinac.
Okić - Nije loše izgledao pogotovo u prvom poluvremenu. Trudio se, probijao, pokušavao ali nije uspio pogoditi. Pozitino me iznenadio. Jedan od boljih. U drugom poluvremenu baš kao i cijela ekipa podbacio.
Benko - Nije vrijedan spomena sem onih ofsajd pozicija u prvom poluvremenu. Nije imao upotrebiljivih lopti, samim tim bez produkta. Ono zbog čega će kod mene uvijek dobiti prolaznu ocjenu jeste borbenost.
IKANDE - Ako je suditi po onih 20tak odigranih minuta, ljudi mi smo dobili svemirskog igrača. Kakav pas, kakav korak, kakav pregled igre. Fascinirao me. Uradio je više na terenu za 20 minuta nego kompletan vezni red za cijelu utakmicu. Protiv Širokog ga očekujem od prve minute umjesto Stojčeva !
Na kraju, prokomentarisao bih našeg tamnoputog igrača na posudbi u Travniku. U jednu ruku ga razumijem ,a sa druge strane oštro kritikujem. Jedan od najboljih pojedinaca danas na utakmici. Pravio je dosta problema po toj strani. Trudio se i na kraju je zaslužio gol. E sad da li je korektno od njega onako slaviti gol, naravno da nije. On je još uvijek pod ugovorom sa FK Sarajevom i krajnje je degutantno onako slaviti gol. Opet ga razumijem, dugo je čekao priliku da igra, postigao je prvi gol, izgubio se apsolutno u tom trenutku. Momak skoči da grli redara. Vjerujem da nije imao lošu namjeru, jednostavno se izgubio. Nejse, nije mu ono trebalo. Zatvorio je sebi vrata guzicom barem kada je u pitanju podrška sa tribina. Je.bavat će mu se rod i porod ako ikad više zaigra u našem dresu.
Suma sumarum da više ne se.rem, iznenadio me poraz. Nisam ga očekivao, ali to je fudbal. Rekao sam ja prije nekoliko dana da će ovdje biti još mnogo iznenadženja i šokova. To smo mi.
Sljedeća stanica Široki. Samo pobjeda dolazi u obzir.
VOLIM TE SARAJ'VO !!!