BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BiH Tenis
Pa ako neko moze nek objasni sta tacno podrazumjeva ta akademija(unaprijed hvala)
U kojem periodu se igra ta liga? I cisto sumnjam da Bemalmans i Copejans igraju tu ligu, ybg ipak su to top 100 igraci, i zanima me imal Meyers procenat od Mirzinih zarada na turnirima??
U kojem periodu se igra ta liga? I cisto sumnjam da Bemalmans i Copejans igraju tu ligu, ybg ipak su to top 100 igraci, i zanima me imal Meyers procenat od Mirzinih zarada na turnirima??
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
esprit24 je napisao/la:Pa ako neko moze nek objasni sta tacno podrazumjeva ta akademija(unaprijed hvala)
Pokušat ću ti ja objasniti (ono što znam), a vjerujem da Biki zna više.
Ne znam tačno da li postoji neko članstvo, ali ono što sigurno znam je to da igrači koji su u toj akademiji moraju igrati ligu za uzvrat što treniraju. Mislim da je to ova Bundesliga, i tamo isključivo igraš za pare. Rekao sam u prethodnom postu da je to jedina mana, ali ima još dosta mana kao naprimjer što igrači poput Mirze moraju igrati turnire samo na kojem je barem još jedan igrač iz te akademije. Upravo zato Mirza na turnire putuje bez trenera jer on bukvalno i nema trenera. Meyers je jedan od ljudi koji rade u toj akademiji i on uzme dvojicu, trojicu igrača, drugi trener uzme još dvojicu itd.
Upravo sada žele i Tomu da prebace u tu akademiju ali on nema namjeru, a njegov trener je onaj Čavar. Lik koji je bio rukometaš (ništa vam više ne treba) !
Opet ponavljam, ne mora značiti da sam ovdje za sve u pravu, ali vjerujem da jesam
Ponekad se sastaju i da zajedno treniraju igrači iz ove akademije, npr u Decembru su pozvani u neki teniski centar u Abu Dhabiu na sedmicu-dvije treninga, zajedno sa MeyersomremA1 je napisao/la:esprit24 je napisao/la:Pa ako neko moze nek objasni sta tacno podrazumjeva ta akademija(unaprijed hvala)
Ne znam tačno da li postoji neko članstvo, ali ono što sigurno znam je to da igrači koji su u toj akademiji moraju igrati ligu za uzvrat što treniraju. Mislim da je to ova Bundesliga, i tamo isključivo igraš za pare. Rekao sam u prethodnom postu da je to jedina mana, ali ima još dosta mana kao naprimjer što igrači poput Mirze moraju igrati turnire samo na kojem je barem još jedan igrač iz te akademije. Upravo zato Mirza na turnire putuje bez trenera jer on bukvalno i nema trenera. Meyers je jedan od ljudi koji rade u toj akademiji i on uzme dvojicu, trojicu igrača, drugi trener uzme još dvojicu itd.
Upravo sada žele i Tomu da prebace u tu akademiju ali on nema namjeru, a njegov trener je onaj Čavar. Lik koji je bio rukometaš (ništa vam više ne treba) !
Opet ponavljam, ne mora značiti da sam ovdje za sve u pravu, ali vjerujem da jesam![]()
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi
Cim je tu puno igraca odmah je veca mogucnost muljanja
al doduse Mirza je ove godine i Rubena i Kimmera pobijedio 
Volio bih da Mirza ima svog trenera koji ce biti snjim stalno na turnirima al zato treba para svjestan sam toga. Koga Ljubicic sad trenira?? Nije ni Amer Delic losa opcija samo je pitanje kolko je spreman da ode iz Amerike?
Volio bih da Mirza ima svog trenera koji ce biti snjim stalno na turnirima al zato treba para svjestan sam toga. Koga Ljubicic sad trenira?? Nije ni Amer Delic losa opcija samo je pitanje kolko je spreman da ode iz Amerike?
ljubicic trenira raonicaesprit24 je napisao/la:Cim je tu puno igraca odmah je veca mogucnost muljanjaal doduse Mirza je ove godine i Rubena i Kimmera pobijedio
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..
Ima ovdje pausalno iznesenih tvrdnji o Mirzi. I bez puno znanja engleskog se moze dokuciti da Mirza ima 6 sedmica godisnjih obaveza prema Hope, u koji su uracunati competition, sparingovanje s juniorima, polaznicima akademije i slicno a zauzvrat, on dobija besplatni prostor za trening kad god mu je potreban izmedju turnira, ima krevet i jelo, ovo samo pretpostavljam, a podrazumijeva se u tim aranzmanima. Oni imaju dobre kontejnere za spavanje a jelo je u restoranu Akademije pa im nista ne fali. Bio sam u par takvih u svijetu.
Dakle, Mirza nema trenera. Meyers samo 'nako bude tu na ATP stranici kao coach jer to treniranje par puta u godini je sve samo ne ni part time trenerski angazman a ne vjerujem da je igdje putovao, osim ako je u |Belgiji. Naime, on bi favorizirao tako pojedine igraCE iz grupe. Meni ovo nije los aranzman za igrace koji imaju solidne sanse da budu u dolarskom plusu i ostvare ranking, bar u Top 100. Iz njegove grupe, Ruben jest, Steve, takodjer i Robert, jesu, a Mirza ce, nadam se uskoro.
Ovi izlasci Hope van Belgije ,kao trening s Aldinom u Bodrumu, govore da covjek radi na marketingu i vjerovatno misli 'granati' posao, sto bi rekli Nadrealisti!
Dakle, Mirza nema trenera. Meyers samo 'nako bude tu na ATP stranici kao coach jer to treniranje par puta u godini je sve samo ne ni part time trenerski angazman a ne vjerujem da je igdje putovao, osim ako je u |Belgiji. Naime, on bi favorizirao tako pojedine igraCE iz grupe. Meni ovo nije los aranzman za igrace koji imaju solidne sanse da budu u dolarskom plusu i ostvare ranking, bar u Top 100. Iz njegove grupe, Ruben jest, Steve, takodjer i Robert, jesu, a Mirza ce, nadam se uskoro.
Ovi izlasci Hope van Belgije ,kao trening s Aldinom u Bodrumu, govore da covjek radi na marketingu i vjerovatno misli 'granati' posao, sto bi rekli Nadrealisti!
Kako god ja navijam da se Mirza izvuce iz kandzi tih Belgijanaca, ove godine je zaradio barem 30k eura nadam se da je dovoljno da do kraja godine putuje po turnirimani da vrati koji ocev dug, nadam se da se stari malo zaduzio 
-
thelightblue
- Kontakt:
Smijesno kada govorite da Basic ima veliki potencijal, da je bolji nego Damir, da ce biti top100 ove godine itd... Covjek ima 24 g., nista je osigurao u tenisu, samo par pobjeda i to je to. Ovaj jedan challenger je zamalo nista. Na grand slam nivou - nista, apsolutno nista, ATP - nista, samo Janowicz. I prije svega njegova igra - samo neki servis i forhend, nevjerovatno limitiran igrac.
Sramota da imate igraca konstanto u Top100 ove sezone, koji je igrao nekoliko puta u Grand Slamu, bilo je u polufinalu ATP turnira, osvoijo je nekoliko challengera, kao junior bilo je treci igrac svijeta i medalista olimpijskih igrama, moze igrati lijep tenis, a prije svega mogao je igrati za Hrvatsku ali jest ponosan da je Bosanac i hvala njemu sportski svijet zna sta je Bosna i Hercegovina, a vi na kraju pratite nekog Basica i recite da on je bolji...
Sramota da imate igraca konstanto u Top100 ove sezone, koji je igrao nekoliko puta u Grand Slamu, bilo je u polufinalu ATP turnira, osvoijo je nekoliko challengera, kao junior bilo je treci igrac svijeta i medalista olimpijskih igrama, moze igrati lijep tenis, a prije svega mogao je igrati za Hrvatsku ali jest ponosan da je Bosanac i hvala njemu sportski svijet zna sta je Bosna i Hercegovina, a vi na kraju pratite nekog Basica i recite da on je bolji...
Ko je rekel da je Basic bolji?
-
thelightblue
- Kontakt:
npr:Biki je napisao/la:Ko je rekel da je Basic bolji?
bodi123 je napisao/la:Mirza je svakako veci potencijal od Damira uveliko zbog fizicke prednosti, Mirza ima sve fizicke predispozicije sto treba imati jedan igrac top 20, na njemu je samo da radi i radi na udarcima, prije svega na BH pa onda i na sto boljem FH i servisu, jednostavno on moze puno puno vise nego Damir postici u karijeri samo mora da radi i da trenira sto vise...
SiouxLukavac je napisao/la:Bravo Mirza, po meni nas reket br. 1
Drazi mi je Basic od Damira 100 puta. Razlog tome jeste sto se Damir ponasa ko kakav seljak i balavac.
Mirzi fali jedino radne etike izmedju turnira a da je potencijal skoro ravan, ili po nekim fizickim predispozicijama cak i ispred |Damira, mogao bih i ja kazati. Ima malo i do karaktera, pa iako je mirniji u mecevima, ne pokazuje emocije, bolje je nekad Damirova neurotika i psovke za njega samog nego satro mirnoca od koje nema nista. Sve sam sigurniji da ce oni biti komsije u Top 100, a vec bi Segovija to mogla pokazati.
@thelightblue slažem se u potpunosti. Damir kakav god da je mi smo prema njemu "nezahvalni", ako se to tako može reći. Ajmo malo biti realni
Kad smo već kod Mirzinog novca on će u Americi boraviti kod rođaka tako da mu za smještaj neće trebati novac
Kad smo već kod Mirzinog novca on će u Americi boraviti kod rođaka tako da mu za smještaj neće trebati novac
-
oldtown1990
- Kontakt:
J.Simic nastavila sa dobrim igrama u Tunisu. Plasirala se u 2.kolo
A Mirza fino krenuo s Wu. Rani break i ne bi trebalo ovdje biti frke.
Nemoj tako, Patrik je 12. na ljestvici rekreativaca veterana (starijih od 35 godina) na ljestvici Hercegovina TouraremA1 je napisao/la:esprit24 je napisao/la:Pa ako neko moze nek objasni sta tacno podrazumjeva ta akademija(unaprijed hvala)
Opet ponavljam, ne mora značiti da sam ovdje za sve u pravu, ali vjerujem da jesam![]()
Btw na ljestvici rekreativaca do 35 godina haraju Brkićeva braća, Josip i Mario
http://freepdfhosting.com/03559408db.pdf
Bravo mirza,kako je lijepo vidjeti da konacno nakon dobrog rezultata na jednom turniru,prenosi momentum i na drugi turnir.
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..
Galion je napisao/la:Nemoj tako, Patrik je 12. na ljestvici rekreativaca veterana (starijih od 35 godina) na ljestvici Hercegovina TouraremA1 je napisao/la:esprit24 je napisao/la:Pa ako neko moze nek objasni sta tacno podrazumjeva ta akademija(unaprijed hvala)
Btw na ljestvici rekreativaca do 35 godina haraju Brkićeva braća, Josip i Mario
http://freepdfhosting.com/03559408db.pdf
Ja koliko sam čuo taj lik ne zna raditi sa teniserima.
Re: Odg: RE: Re: BiH Tenis
Slazem se stobom, bas sam to htio napisat, trebala bi ova dva meca biti samo malo jaci treninzi do Browna, ev izgleda da ce baschinger vec kuci nakon prvog kola, tako da ako bi se Dustin prosao put do finala bi bio otvorenalex1991 je napisao/la:Bravo mirza,kako je lijepo vidjeti da konacno nakon dobrog rezultata na jednom turniru,prenosi momentum i na drugi turnir.
Mirza vrlo autoritativan i ubjedljiv, bas kako i dolikuje nakon prve ch titule. Ovdje mora daleko, zasto ne do kraja!
Zadnja izmjena: Biki, dana/u 04 avg 2015, 13:05, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.