Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

joker90
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la joker90 » 04 avg 2015, 19:51

bistrikboy je napisao/la:Ma nema sanse pored ovakvog Sarajeva i Slobode,posebno Slobode...
Jeste se Sloboda pojacala i otela nekoliko finih pojacanja zeljeznicaru, ali ipak plavi su glavni favoriti. Doveli provjerena pojacanja uz njihovu djecu koja su spremna igrati i dzabe, a sad kad dobiju premije i vece plate ne smijem ni zamisliti sta nas ocekuje. Pravi strateg na klupi, armija na tribinama itd. Kako stvari stoje morat cemo mi navijaci Sa u 11 kolu praviti belaj da bude registrovano samo 3-0 za plave..
Bahati, bahati Željkan!
1946

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 04 avg 2015, 19:53

joker90 je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:Ma nema sanse pored ovakvog Sarajeva i Slobode,posebno Slobode...
Jeste se Sloboda pojacala i otela nekoliko finih pojacanja zeljeznicaru, ali ipak plavi su glavni favoriti. Doveli provjerena pojacanja uz njihovu djecu koja su spremna igrati i dzabe, a sad kad dobiju premije i vece plate ne smijem ni zamisliti sta nas ocekuje. Pravi strateg na klupi, armija na tribinama itd. Kako stvari stoje morat cemo mi navijaci Sa u 11 kolu praviti belaj da bude registrovano samo 3-0 za plave..
Pored Benke i Stojceva zivog ti kazes tako nesto ma hajde molim te lijepo...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 04 avg 2015, 19:54

Sloboda je na prvenstvenoj ljestvici iznad Veleža i Želje,što znači da su jači.
Nemojte ih podcjenjivati,imaju europske inspiracije i jako bitnog čimbenika,gospara Azmira.
Nosi ih huk sa tribina.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 04 avg 2015, 19:55

@AnelZ, Razlika između tog perioda i ovog je ogromna, tad ti je predsjednik kluba bio Žujo, ublehaš kakvog ovaj svijet nije vidio, obecavao kule i gradove, a ništa nije uradio, kad su otišle pare od Džeke tad se i on povukao, u klubu je bio i Dželo i ostali nesposobni paraziti a klub se zaduživao bez namjere da te dugove vrati, jednostavno poslovalo se amaterski, nešto slično kako se u Čeliku trenutno radi. Sadašnja garnitura ljudi na celu sa Gredicem, Šiljkom itd, radi profesionalno sve zadatke, sad se zna u koliko sati svi zaposlenici dolaze na posao, koliko tu ostaju, kolika im je plata, onda se pišu dnevni izvještaji itd, i nema više para na ruke mimo ugovora. Ono najvažnije je da se klub nije marke zadužio a dugovi koje su im ostavili ti levati koji su se zadužili su se skoro vratili, klub u gotovo svim sferama djeluje profesionalno mada na nekim poljima ima prostora za napredak(npr. marketing).Ljudi u klubu razmišljaju i o etapnoj gradnji stadiona, gospodin Šiljak je o tome govorio za jedne novine da se planira graditi istok ove godine (na najmoderniji moguci nacin), ima još dosta pozitivnih stvari koje nisu za javnog foruma. Najveci problem trenutno je skupština kluba koja ce se uskoro (nadam se) očistiti od raznoraznih likova koji koce napredak kluba..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 04 avg 2015, 20:32

tepsija je napisao/la:Sloboda je na prvenstvenoj ljestvici iznad Veleža i Želje,što znači da su jači.
Nemojte ih podcjenjivati,imaju europske inspiracije i jako bitnog čimbenika,gospara Azmira.
Nosi ih huk sa tribina.
Sine dragi,ljudi ovde polemisu o ozbiljnim stvarima!To sto vas nema u ovim ozbiljnim pricama,a ima samo na PL prepucavanju,sve vam je receno ;)
Zlatan Nalić sin tuzlanski

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 04 avg 2015, 20:35

Caca dragi,ozbiljno mislim.No offtopic.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 04 avg 2015, 20:46

Zar nije Željo glavni favorit za ispadanje ?

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 04 avg 2015, 20:48

E čuj pišu o ozbiljnim stvarima. :urnebes:

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 04 avg 2015, 21:11

Izvinite ljudi što upadam u raspravu o tituli ali uz dužno poštovanje prema Sarajevu, Slobodi i Želji, Čelik ima najviše bodova trenutno tako da se zna da ćemo mi prvaci biti. :salut: :tralala: :bih: :lol:
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 avg 2015, 21:15

Sarajevo je prvi favorit za titulu po svim parametrima.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 04 avg 2015, 21:19

Sabinho je napisao/la:Sarajevo je prvi favorit za titulu po svim parametrima.
Kao i svake sezone do sada i kad nije bilo Tana i para tako je bilo.

Ali u devet godina se pokazalo tacnim samo jednom ili dva puta rucnamo li kup.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 04 avg 2015, 21:22

:nene: Djeca, pa onda tek mi!
Bahati, bahati Željkan!
1946

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 04 avg 2015, 21:30

pile87 je napisao/la:
joker90 je napisao/la:
Pored Benke i Stojceva zivog ti kazes tako nesto ma hajde molim te lijepo...
Ja ba.Ma oteli su najboljeg mladog igraca lige Ordagica i mladog reprezentativca Govedaricu,kad im pogledas statistiku od lani sjebes se fakat.Steta sto nisu kod nas.A imaju i onog Ahmetovica koji je top topova.Sarajevo dovelo onog srpskog makedonca i Barbarica,zajedno vrijede ko dvije Željine odbrane.Izlazak u europu preko prvenstva ali najvjerovatnije preko kupa je cilj.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 04 avg 2015, 21:34

joker90 je napisao/la:
:nene: Djeca, pa onda tek mi!
i ja sam istog misljena...DJECA CE OVE SEZONE DA IZDOMINIRAJU....narocito ako im se ne poklope zvijezde u vitezu i sirokom
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 avg 2015, 21:42

Elegant je napisao/la:
Kao i svake sezone do sada i kad nije bilo Tana i para tako je bilo.

Ali u devet godina se pokazalo tacnim samo jednom ili dva puta rucnamo li kup.
Jeste.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 04 avg 2015, 21:50

Nema favorita u ovoj ligi, samo se moze reci da glavnu rijec vode Sarajevo, Zeljo, Siroki, Zrinjski !

Borac sa usponima i padovima prema vrhu kao i Olimpik, ostali na zalost i relano nisu dorasli zadatku prvenstveno Sloboda koja je tek stala na noge, Velez koji igra toplo/hladno i Celik koji je u problemima sa upravom.

Ostali su u desete deka tj. borba za opstanak i nagazne mine.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 04 avg 2015, 21:57

Ovo što ste zaradili je da vam pokrije godišnji budžet, 20% duga poreznoj, dobavljače, tužbe. I to je to, nemojte se zavaravati, eto kupićete nešto i nekog. 4 miliona KM a dug im 6 samo za porez. A godišnji budžet ekipe 2,5-3. Europa je oduvijek da se preživi sezona i ne prave minusi a Džeko vam je fino lego da vratite dug državi koliko toliko.

Bezveze se ložite ima teoškova hejbet, i Sarajevo je zaradilo prošle godine više nego vi ove u Europi i prodalo dupovca, vratilo sve dugove osim poreza koji je na 0 u septembru.

Nije to 4 miliona i evo ga. Treba vam bar 10 da normalno profunkcionišete i to ne računajući ove regularne troškove a za neka ulaganja da ne govorim, kupovinu igrača i tako dalje, daleko smo i mi i vi od tog.

Ovo pišem jer neki vaši govore dobri smo 4 miliona možemo kupiti Sarajevo, i tako dalje, tan he uložio u kamp 6-8, u dug 3 u uloge 3.

A godišnji budžet nam je namaknut od marketinga sponzora partnera ulaznica i tako tog. Nije to milion dva il 4 KM, mnogo više para treba da se ozbiljno izađe iz BiH svila i dugova.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 04 avg 2015, 22:06, ukupno mijenjano 2 puta.

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 04 avg 2015, 22:01

jurisicduska je napisao/la:Ovo što ste zaradili je da vam pokrije godišnji budžet, 20% duga poreznoj, dobavljače, tužbe. I to je to, nemojte se zavaravati, eto kupićete nešto i nekog. 4 miliona KM a dug im 6 samo za porez. A godišnji budžet ekipe 2,5-3. Europa je oduvijek da se preživi sezona i ne prave minusi a Džeko vam je fino lego da vratite dug državi koliko toliko.
Ne znam kome ovo govoriš ?

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 04 avg 2015, 22:04

lazar je napisao/la:
jurisicduska je napisao/la:Ovo što ste zaradili je da vam pokrije godišnji budžet, 20% duga poreznoj, dobavljače, tužbe. I to je to, nemojte se zavaravati, eto kupićete nešto i nekog. 4 miliona KM a dug im 6 samo za porez. A godišnji budžet ekipe 2,5-3. Europa je oduvijek da se preživi sezona i ne prave minusi a Džeko vam je fino lego da vratite dug državi koliko toliko.
ma garant na vitez il na drinu misli :urnebes: :urnebes:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 04 avg 2015, 22:06

lazar je napisao/la:
Eto napisah Laza, i ovi naši prošle godine govore dobri 3-4 miliona Europa dupovac karte tv prava a niko ne konta da je to da se preživi sezona i da se sanira šta može.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.