Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

NoName
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la NoName » 03 maj 2010, 14:33

Virtu4l je napisao/la:Dobar Subotić, ma šta dobar, odličan 8-)
On će fakat da doživotno ima fobiju od ovih naših :mrgreen: A ko mu je kriv, da igra za BiH sigurno bi bili obzirniji prema njemu, ovako nek mu je Bog na pomoći kad god na suprotnoj strani ima nekog Bosanca.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 03 maj 2010, 14:36

Monolog je napisao/la:S obzirom da se planiraju riješiti(kako pišu mediji) Santa Cruza i Adebayora, mogao bi uz Teveza biti udarni dvojac. No, City će u slučaju neuspjeha(mislim da će opet biti u borbi za Europa ligu) opet dovesti napadače, tako da...Bolje da ostane u Wolfsburgu, nego da ide u City.
Mada, i dalje "navijam" da ga vidim u dresu Man. Utd-a.
? da bude rezerva Rooneyu i cekati kada ce se on povrijediti pa da igraju sa dva napadaca? za to navijas?

najbolje mu je u Juve ili Milan.. nije zato sto sam navijas Juventusa.. vec u Juve ako dodje bit ce glavni napadac, a iza sebe ce imati Diega koji ce ga hranit loptama kao sto ga hrani Miske.. ili Milan sa Patom i Dinhom, ali sumnjam da imaju pare..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 03 maj 2010, 14:39

daffy je napisao/la:
Monolog je napisao/la:S obzirom da se planiraju riješiti(kako pišu mediji) Santa Cruza i Adebayora, mogao bi uz Teveza biti udarni dvojac. No, City će u slučaju neuspjeha(mislim da će opet biti u borbi za Europa ligu) opet dovesti napadače, tako da...Bolje da ostane u Wolfsburgu, nego da ide u City.
? da bude rezerva Rooneyu i cekati kada ce se on povrijediti pa da igraju sa dva napadaca? za to navijas?

najbolje mu je u Juve ili Milan.. nije zato sto sam navijas Juventusa.. vec u Juve ako dodje bit ce glavni napadac, a iza sebe ce imati Diega koji ce ga hranit loptama kao sto ga hrani Miske.. ili Milan sa Patom i Dinhom, ali sumnjam da imaju pare..
United uvjek igra sa dva napadaca, jedino u Ligi Prvaka igra Fergie 4-3-3/4-5-1. Ali u vecini utakmica se igra 4-4-2. Dzeko-Rooney bi bili dobar tandem, ali ako dodje Dzeko u United nece moc onako setat po terenu kad nije lopta u posjedu njegove ekipe, dosta je Fergusonu Berbatova.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

armin90
Kontakt:

Post Postao/la armin90 » 03 maj 2010, 14:39

Cartman je napisao/la:
daffy je napisao/la:

United uvjek igra sa dva napadaca, jedino u Ligi Prvaka igra Fergie 4-3-3/4-5-1. Ali u vecini utakmica se igra 4-4-2. Dzeko-Rooney bi bili dobar tandem, ali ako dodje Dzeko u United nece moc onako setat po terenu kad nije lopta u posjedu njegove ekipe, dosta je Fergusonu Berbatova.
Haha ma Berbatov je kralj ono sto je covjek juce profulo ni corav covjek nebi :D.
--Pametnij popusta--

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 03 maj 2010, 14:41

opet bi sjedio na klupi kada bi se igrala 4-5-1 formacija.. a i lijepo se vidi da Unitedu puno vise odgovara ta formacija i mozda od sljedece sezone bude samo ta formacija.. ugl. uvijek bi bio drugi napadac, pitanje je da li bi bio drugi pored Berbatova..

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 03 maj 2010, 14:43

Bosanskohercegovački fudbalski reprezentativac i napadač njemačkog Wolfsburga Edin Džeko (24) biće prvi izbor italijanskog Juventusa za kupovinu tokom nadolazećeg ljetnog prelaznog roka.

Kako danas prenose pojedini italijanski mediji Wolfsburg je u sve uračunao poznatu klauzulu od 40 miliona eura kolika je tržišna vrijednost Edina Džeke.

Pa ipak, ako se njemački i italijanski klub neuspiju dogovoriti oko Džeke, Juventus će pokušati u svoje redove dovesti napadača Sampdorije Giampaola Pazzinija (25) i Fiorentine Alberta Gilardina (27).

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 maj 2010, 14:55

Kakav crni Juventus, trenutno je to s' konja na magarca...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 maj 2010, 14:59

daffy je napisao/la:opet bi sjedio na klupi kada bi se igrala 4-5-1 formacija.. a i lijepo se vidi da Unitedu puno vise odgovara ta formacija i mozda od sljedece sezone bude samo ta formacija.. ugl. uvijek bi bio drugi napadac, pitanje je da li bi bio drugi pored Berbatova..
40 miliona krhnuti,onakav igrac koji je dokazao da svakoj susi kao i velikanu moze zabiti i da sjedi na klupi.
I jos kao slag na tortu kobajagi da od Berbatova nebi mogao igrati.
Ti onda danas stvarno nisi dobro,ozbiljno.
Prije bi u toj formaciji i Dzeko mogao zaigrati nego sam Rony.Jer ovaj kudikamo bolje i vise zna sa loptom nego i sam Rony,to je ocito.A o Berbatovu je sega i govoriti.
Uostalom Berbatov bi isti moment letio iz ekipe ako bi Dzeko dosao a i M.U nije mazga poput reala da tako lako bacaju pare pa da im neko sjedi na klupi.
P.S nadam se da samo nece u Juventus jer iduce godine kako su krenuli ni u Evropi otici nece.Bolje mu onda u Vukovima ostati ako je tako.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 03 maj 2010, 15:06

Virtu4l je napisao/la:Kakav crni Juventus, trenutno je to s' konja na magarca...
Kako da ne, Juve ce pojacat ekipu na ljeto i taj klub ima vece perspektive nego staracki dom Milan kojem Silvio ne da ni centa vise. Juve je Juve, i ne bi bilo lose da tamo ode.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 03 maj 2010, 15:06

Ohani malo Hare sto bi rekao Himzo moj radni kolega. Sad eto bi Roneey izgubio mjesto ako bi nas Dzekson dosao. Malo pre optimisticno zar ne??
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 maj 2010, 15:13

daffy je napisao/la:

Zabio je 2x Manchesteru, kao i Olić :mrgreen: .
Pazi, ti fakat misliš da je Manchesterova politika slična Realovoj? Sjećaš li se najboljeg tandema Cole-Yorke? Dakle, zašto ne bi igrali Rooney - Džeko? To što Ferguson igra sa jednim navalnim igračem je sasvim normalno. Pa da li treba igrati Macheda ili Wellback ili neko treći? Naravno da ne trebaju, oni su ipak igrači koji će dobivati svoju šansu u budućnosti. Juventus koji će igrati Euroligu i Manchester koji će svake godine igrati u CL se ne mogu porediti. Još kad se poredi kvalitet Calcia i Premier League, onda ti je sve jasno. Kako su Talijani krenuli, za 10 godina će u LP ići samo prvak. :mrgreen:
Misliš da Nani ne zna podvaliti loptu? Rooney? Evra(sjećaš li se prije Silvestre za Nistelrooya?). Dakle, puno, puno više bi mu odgovarao Man.Utd, a ako iko može izvući maksimum iz igrača, onda je to Ferguson.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 03 maj 2010, 15:29

ali je Manchester vec "krhno" takve pare za Berbatova i dobro se za*ebo.. zasto bi Manchester ista mjenjao kada igra 4-5-1 im odlicno ide, a ako Rooney ne moze igrati svaku ima tu i Owen i Macheda koji mogu popuniti koju tekmu.. realno, Manchester bi mu bio u engleskoj najbolja opcija, ali ne i od svih najbolja, jer je vrlo moguce da bi sjedio na klupi ako bi odigrao par losih tekmi..

ma ja, Juventus ce se sad ugasiti.. sad ce zatvoriti klub radi jedne lose sezone.. pa mi smo prosli kroz pakao koji niko nece proci.. ostali bez icega, svi napustili Juve.. nismo imali para, morali vracati "dugove" i opet iste te sezone se vratimo tj. budemo prvaci Serie B.. sezonu poslije izborimo Ligu Prvaka, a sezonu posle toga budemo drugi.. ova sezona je losa radi amaterskih trenera i smijesnih pojacanja.. mi cemo za razliku od Wolfsbruga ici u Europa Ligu, tj. vec je osigurana.. dobit cemo 80m za transfere i jos od prodaje igraca.. lijepo rece Cartman Juve je Juve, ova sezona je najlosija sezona u nasoj historiji, i niko, ama bas niko nece dozvoliti da se ovakva stvar ponovi.. cinjenica da je vec u zimu vracen legendarni Roberto Bettega, a prije par dana je imenovan novi predsjednik, Agnelli.. unuk slavnog Agnellija..

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 maj 2010, 15:38

Nemoj sarkazma, živ bio.

Dakle, zato što je napravio grešku sa Bugarinom, Ferguson neće nikada dovesti igrača koji je skup(a dobar)?! Niko ne može osporiti one Juventusove uspjehe, ali smiješno mi je to što se hvališ Juventusovim osvajanjem Serie B. Dobro, Rimini, Citadella, Cesena, Avelino i te ekipe su sasvim sigurno bili favoriti, ali ih je Juve sje*bao tom sjajnom sezonom. Znaš za onu staru "Bolje biti prvi u selu, nego zadnji u gradu". E tako ti je sa Edinom. Odlazak u Juventus bi, barem po meni, bio korak unazad. Realnije je očekivati odlazak u Bayern(ukoliko ode Ribbery), a svakako je od decembra povezivan sa odlaskom na Otok, tačnije u Man ili Arsenal. Ok, Arsenal sigurno nema te pare, Manchester ima(ne mislim na ove wanna be prvake City), a Chelsea je, kako se barem piše, okrenut Aguerru. Juve će, naravno, pojačati ekipu(ko ne bi nakon ove sezone?), ali Manchester je Manchester.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

MaliMemo
Kontakt:

Post Postao/la MaliMemo » 03 maj 2010, 15:39

Samo da on ne ode u Italiju i sve ce biti OK, on je za Englesku ligu.
× Plava krv ispod koze ×

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 maj 2010, 15:44

Adinjo je napisao/la:Ohani malo Hare sto bi rekao Himzo moj radni kolega. Sad eto bi Roneey izgubio mjesto ako bi nas Dzekson dosao. Malo pre optimisticno zar ne??
Ferguson bi i svoju rodjenu mater zamijenio ako ce mu to donijeti uspjeh.
Dzeko zabija golove i u onakvom klimavim Vukovima i ne samo da zabija vec ima i asistencija koji Ronyu i nije bas previse u krvi.U M.U bi mu dva puta lakse bilo igrati.Jer ne mora ko" nenormalan da se vraca i u odbranu da oni sepeti nebi zaebali sto je Dzeko ili Miske zabio i uradio.
Meni se vise cini da mi bas zbog toga sto je nas vise podcjenjujemo igraca nego neki drugi.
Kako rekoh da igra u Zimbambve repci isto bi ovo rekao za njega.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 03 maj 2010, 16:20, ukupno mijenjano 2 puta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 03 maj 2010, 15:47

cuj nemoj sarkazam.. pa ja se ospem kada procitam tvoje komentare i komentare slicnih tebi.. isto kao da govorimo o Laziju, A. Villi, Villarealu.. heh, momci, ovo je Juventus.. nije to neka zlj. ekipa, i svakako da je cast igracu preci u Juve.. sumnjam da ste gledali predstavljanje Diega u Juventusu, kako se momak izgubio kada je dosao u Juve.. doslo mu da place u kakvoj je instituciji.. pa nije sve ova jedna sezona.. ova sezona nista ne znaci.. znaci trebao je Bayern pustiti sve kraju kada su one sezone isli u Kup Uefa? trebali su svi prestati igrati fudbala tamo jer jebote nece igrati Ligu Prvaka..? eto dvije sezone poslije toga u finalu Lige Prvaka..

Dzeko ce se tu pitati jako puno, i momak nije glup, pametan je.. bolje igrati za Juve koji mu obecava borbu za Scudetto i redovno Ligu Prvaka, nego sjediti u Manchesteru koji ce sve osvajati.. ;)

pricate nesto protiv Italije, a ta Italija izbaci prvog u Spaniji i prvog u Engleskoj.. ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 maj 2010, 15:55

daffy je napisao/la: pricate nesto protiv Italije, a ta Italija izbaci prvog u Spaniji i prvog u Engleskoj.. ;)
Ne Italija, već Inter. E sad, to što ti kao glavni i veliki antiinterista(lol), ne možeš priznati da je cijela talijanska liga jedno veliko *****(izuzmemo li Inter), to je tvoj problem.
Ti se osipaš od komentara koji je sasvim objektivan? Ma daaaaaj. Pa na stranu tvoja bijedna subjektivnost i ta privrženost Juventusu, zašto si toliko ubijeđen da će sjediti na klupi? Smiješno, smiješno, smiješno. Ponavljam ti, Manchester nije Real, a nadam se da ti je to jasno.
Da, igrati protiv Aston Ville i Genoe(koja nije dala 2 gola u gostima) je jedno te isto. Namjerno uzeh ova dva tima, jer su na istim pozicijama u svojim ligama. Igrati protiv Chelsea, Liverpoola, Arsenala, Tottenhama, Evertona, City-ja na jednoj, te Rome, Barija, Parme, Napolija, Lazia(koja ekipa), Milana, Intera na drugoj strani. Waw, baš me zanima gdje je kvalitet i gdje je veća mogućnost napredovanja igrača. Juve može obećavati, ali samo ostati na tome, dok Manchester ne mora obećavati, dovoljno je samo pogledati menadžera i to je to. :D Naravno, Juve obećava redovno igranje u CL, vjerovatno će i ove godine biti glavni favoriti za naslov. :mrgreen:

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 03 maj 2010, 15:59

Daffy, čuli smo te ba, nemoraš se ponavljati do iznemoglosti. Ok, ti smatraš da bi mu bilo dobro da ode u Juve i to je to, nije neophodno da na svakoj stranici diskusije o Edinu bude 50% tvojih ubjeđivanja ostalih o tome da bi to bilo najbolje. Dozvoli da drugi imaju drugačije razmišljanje od tvog.

Mancho, koliko god ga ja volio ili ne, je klub sa najboljom politikom kupovine igrača u istoriji. Ne možemo sad, zbog jednog Berbatova, tvditi suprotno. Recimo, uzmi samo jednog Ronalda ili Beckhama, United je zaradio ogromne pare na njima. Jedan Rooney je kupljen, praktično, za sitne novce u poređenju sa današnjom vrijednošću, Vidić, itd itd.

Ove godine United je bio deficitaran kada su u pitanju napadačke pozicije, pa mislim da bi to mogao biti razlog za transformaciju sistema u 4-5-1 ili 4-3-3. Pored loše forme Berbatova (daleko od toga da je loš igrač) tu je bilo problema i sa povredama Rooneya, Owen je gori od Robbena kada su u pitanju povrede.... Dakle, igralo se kako se moglo.

Džeko, gdje god ode, ako govorimo o velikim klubovima, brzo mora proći period adaptacije i početi da igra i zabija, u suprotnom mu ne gine sudbina Berbatova, Gomesa ili Benzeme. Ako za nekog platiš silnu lovu onda normalno očekuješ da dobiješ i učinak.

Obzirom da svi smatramo da Edin treba igrati u ligama petice a i on je sam, navodno, izjavio da naredne sezone želi igrati u LP onda imamo slijedeći izbor:

ENG: Chelsea, ManUTD, Arsenal, ManCITY (Totenham)
ESP: Barca, Real, Valencia, Mallorca (Sevilla)
ITA: Inter, Roma, Milan, Sampdoria
GER: Bayern, Schalke, Werder
FRA: Marseille, Auxerre, Lyon

Velika većina ovih klubova ima riješeno pitanje napadača, čak ih imaju i viška (Arsenal, Chelsea, Inter, Bayern...) i gledajući ovako, na prvi pogled, ManUTD može izgledati i kao jedina realna opcija, ako ne dovedu Benzemu, o čemu se govori. ManCITY bi isto mogao biti mušterija, Adebayor nije neka konkurencija a dvojac Džeko - Tevez bi, po meni, harao, ali mi se ne sviđa koncepcija tog tima, generalno.

Također, ovdje ima timova koji su van svake konkurencije obzirom da je Wolfsburg zapeo za 40 miliona: Valencia, Mallorca, Roma, Milan, Sampdoria, Schalke, Werder, Marseille, Auxerre, nema šanse da iko od ovih dovede Edina.

Dalje, ima klubova koji apsolutno nisu zainteresirani za Edinove usluge: Real, Barcelona, Inter, Lyon.

Vrlo, vrlo je mali krug klubova koji bi potencijalno mogli da uopšte razmatraju kupovinu Edina: Chelsea (sumnjam, jedino zbog trenera), ManUTD (jer stvarno imaju potrebu za napadačem), ManCITY (šta fali da kupe još jednog napadača pored 10 kojih imaju), Milan (toplo-hladno sistem, samo zbog pregovaranja, itekako su zagrijani a i potreban im je), Bayern (samo jer igra u Njemačkoj, uopšte ne trebaju nove napadače), Lyon (koji se nije spominjao u kombinacijama).

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 03 maj 2010, 16:07

izbrisah sve sto sam napisao, zivi bili pa vidjeli gdje ce Dzeko otici.. Juve nece ove sezone ici u ligu prvaka, ali ce ici narednih 20.. a malo klubova se interesuje za Dzeku i stvarno ga zele dovesti.. vi nakon jednog clanka kojeg je napisao anonimus zakljucujete da se interesuju..

edit: "Znam da me Chelsea želi jer su već razgovarali sa mojim menadžerom, ali moj je san igrati u talijanskoj ligi, u Milanu ili Juventusu", rekao je Džeko.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 maj 2010, 16:24

Ma san je san a java je java.
San moze ispuniti pred penzionerske dane.
A java trenutna mu je kud ikamo bolja u timovima koji nece strahovati da li ce ici iduce sezone u Evropu a kamoli LS i nece po usima dobijati od Fulhama ili jos gore od Zuriha.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza, Zglavkar i 25 gostiju.