Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

lazar
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la lazar » 04 avg 2015, 22:11

jurisicduska je napisao/la:
lazar je napisao/la:
jurisicduska je napisao/la:Ovo što ste zaradili je da vam pokrije godišnji budžet, 20% duga poreznoj, dobavljače, tužbe. I to je to, nemojte se zavaravati, eto kupićete nešto i nekog. 4 miliona KM a dug im 6 samo za porez. A godišnji budžet ekipe 2,5-3. Europa je oduvijek da se preživi sezona i ne prave minusi a Džeko vam je fino lego da vratite dug državi koliko toliko.
Ne znam kome ovo govoriš ?
Eto napisah Laza, i ovi naši prošle godine govore dobri 3-4 miliona Europa dupovac karte tv prava a niko ne konta da je to da se preživi sezona i da se sanira šta može.
Niko od nas niti se zanosi, niti zavarava. Mi smo svjesni da je ovo samo kap. Mi smo sigurno više od pola tog novca već potrošili.
Zato te i pitam kome to pises. Ako ovim šumarima iz Tuzle ili tvojima ok onda

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 04 avg 2015, 22:19

Samo uđi na svoju temu, zaradili smo koliko je tan uložio u Sarajevo, svaki post takav. Govorim čisto da se ne prave mitovi, koji veze d vezom nemaju, više je Azmir onaj uložio para u Slobodu od 4 miliona. Sigurno. Što šumari sviju ti? Hhaahaha

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 04 avg 2015, 22:27

Pa valjda vidiš da je zajebancija

Zato što jesu

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 04 avg 2015, 22:31

jurisicduska je napisao/la:Ovo što ste zaradili je da vam pokrije godišnji budžet, 20% duga poreznoj, dobavljače, tužbe. I to je to, nemojte se zavaravati, eto kupićete nešto i nekog. 4 miliona KM a dug im 6 samo za porez. A godišnji budžet ekipe 2,5-3. Europa je oduvijek da se preživi sezona i ne prave minusi a Džeko vam je fino lego da vratite dug državi koliko toliko.

Bezveze se ložite ima teoškova hejbet, i Sarajevo je zaradilo prošle godine više nego vi ove u Europi i prodalo dupovca, vratilo sve dugove osim poreza koji je na 0 u septembru.

Nije to 4 miliona i evo ga. Treba vam bar 10 da normalno profunkcionišete i to ne računajući ove regularne troškove a za neka ulaganja da ne govorim, kupovinu igrača i tako dalje, daleko smo i mi i vi od tog.

Ovo pišem jer neki vaši govore dobri smo 4 miliona možemo kupiti Sarajevo, i tako dalje, tan he uložio u kamp 6-8, u dug 3 u uloge 3.

A godišnji budžet nam je namaknut od marketinga sponzora partnera ulaznica i tako tog. Nije to milion dva il 4 KM, mnogo više para treba da se ozbiljno izađe iz BiH svila i dugova.
Imaš loše informacije ili namjerno širiš laži.
Dug prema poreskoj nije 6 miliona, ne znam odakle ti ova cifra, dug je milion i dvjesto hiljada maraka, i placa se u ratama od 10 hiljada mjesecno..
Što se tice duga prema dobavljacima, tužbe i ostala dugovanja prije šest mjeseci taj dug je bio milion i osamsto hiljada, a siguran sam da se taj dug do danas dodatno istopio..
https://www.youtube.com/watch?v=2t51SzQ0G-U Predsjednik Gredić je sve to objasnio..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 04 avg 2015, 22:34

Željooooo je napisao/la:

Bezveze se ložite ima teoškova hejbet, i Sarajevo je zaradilo prošle godine više nego vi ove u Europi i prodalo dupovca, vratilo sve dugove osim poreza koji je na 0 u septembru.

Nije to 4 miliona i evo ga. Treba vam bar 10 da normalno profunkcionišete i to ne računajući ove regularne troškove a za neka ulaganja da ne govorim, kupovinu igrača i tako dalje, daleko smo i mi i vi od tog.

Ovo pišem jer neki vaši govore dobri smo 4 miliona možemo kupiti Sarajevo, i tako dalje, tan he uložio u kamp 6-8, u dug 3 u uloge 3.

A godišnji budžet nam je namaknut od marketinga sponzora partnera ulaznica i tako tog. Nije to milion dva il 4 KM, mnogo više para treba da se ozbiljno izađe iz BiH svila i dugova.
Dug prema poreskoj nije 6 miliona, ne znam odakle ti ova cifra, dug je milion i dvjesto hiljada maraka, i placa se u ratama od 10 hiljada mjesecno..
Što se tice duga prema dobavljacima, tužbe i ostala dugovanja prije šest mjeseci taj dug je bio milion i osamsto hiljada, a siguran sam da se taj dug do danas dodatno istopio..
https://www.youtube.com/watch?v=2t51SzQ0G-U Predsjednik Gredić je sve to objasnio..
Milion i dvjesto dug želje za porez??? Ti živiš u nekoj debeloj zabludi... Al bogami...

Znaš li da se 250 000+ duguje samo mupu...da ti dalje ne govorim

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 04 avg 2015, 22:36

jurisicduska je napisao/la:
Željooooo je napisao/la:

Milion i dvjesto dug želje za porez??? Ti živiš u nekoj debeloj zabludi... Al bogami...
Pogledaj taj link gore što sam postavio pa onda pricaj. Živim u zabludi, neću vjerovati predsjedniku kluba nego cu vjerovati tebi :lol:
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 04 avg 2015, 22:38

Glavnica ti je majstore 1,4 miliona... Kamata ti je još toliko... A 10 000 na 10 godina ti je 1,200 000 a tu ne računamo redovne obaveze koje ti idu. Vjeruj predsjedniku ali ga i saslušaju nekad. On priča o glavnici, da bi vam se otpisala Kamata morali ste na manje potpisati reprogram. Ima stav u zakonu ako hoćeš pronaći ćemo.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 04 avg 2015, 22:48

jurisicduska je napisao/la:Glavnica ti je majstore 1,4 miliona... Kamata ti je još toliko... A 10 000 na 10 godina ti je 1,200 000 a tu ne računamo redovne obaveze koje ti idu. Vjeruj predsjedniku ali ga i saslušaju nekad. On priča o glavnici, da bi vam se otpisala Kamata morali ste na manje potpisati reprogram. Ima stav u zakonu ako hoćeš pronaći ćemo.
Morali smo uplatiti 400 hiljada maraka da bi uopšte mogli poslati aplikaciju za reprogram duga što smo i uradili, glavnica je sad 1,2 miliona koju redovno izmirujemo mjesecno sa 10 hiljada maraka. Znači da dug prema poreskoj nije 6 miliona.. :D

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 04 avg 2015, 22:58

Posuđenih 400 000 koje također moraš vratiti i Kamata se ne otpisuje na reprogram na 10 godina da se razumijemo. Al eto možda ste nešto dogovorili ako jeste čestitam to je vrh poslovni potez.

11000 mjesečno su ti tekući troškovi što je još 1,2 miliona u 10 godina, znači nije više 10 nego 21 hiljada.

Plus još revizorska kuća nije utvrdila dug željezničara, kažem ti eto samo mupu se duguje 250000km, šta je s tim, to nigdje nije pomenuto a ima podatak taj. i Boga pitaj šta još. Nije samo porez. Ima dugova ko u priči ko i kod nas što je bilo. Ako ste sve to otplatili i ostalo vam samo ovaj milion i 200 ne znam o kakvom rezanju troškova pričamo 2 sezone, što ih režete to su smiješne pare.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 04 avg 2015, 23:03

Sve na stranu ali 6 miliona samo poreznoj je laz nad lazima.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 04 avg 2015, 23:05

cala je napisao/la:Sve na stranu ali 6 miliona samo poreznoj je laz nad lazima.
Karikiram hahaha nije baš 6 al et.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 04 avg 2015, 23:07

jurisicduska je napisao/la:Posuđenih 400 000 koje također moraš vratiti i Kamata se ne otpisuje na reprogram na 10 godina da se razumijemo. Al eto možda ste nešto dogovorili ako jeste čestitam to je vrh poslovni potez.

11000 mjesečno su ti tekući troškovi što je još 1,2 miliona u 10 godina, znači nije više 10 nego 21 hiljada.

Plus još revizorska kuća nije utvrdila dug željezničara, kažem ti eto samo mupu se duguje 250000km, šta je s tim, to nigdje nije pomenuto a ima podatak taj. i Boga pitaj šta još. Nije samo porez. Ima dugova ko u priči ko i kod nas što je bilo. Ako ste sve to otplatili i ostalo vam samo ovaj milion i 200 ne znam o kakvom rezanju troškova pričamo 2 sezone, što ih režete to su smiješne pare.
Kako ti znaš da je posuđeno tih 400 hiljada ?
Pa valjda su se dogovorili sa poreznom i sad uplacuju po 10 hiljada mjesecno, ne vidim razlog zašto bi neko iz kluba lagao kad bi o tome pricao. Zar sva tri Sarajevska premijerligaša nisu riješila to sa mupom, i zar mup nije otpisao te dugove i da sad kanton ako se ne varam placa mupu organizaciju utakmica ? Nisi me shvatio, dug prema poreskoj je milion i dvjesto i to redovno placamo, a ostatak duga u iznosu od milion i osamsto je dug prema dobavljacima, itd, ove podatke je Gredić iznio javno prije 6 mjeseci..

STEF
Kontakt:

Post Postao/la STEF » 04 avg 2015, 23:08

jurisicduska je napisao/la:Posuđenih 400 000 koje također moraš vratiti i Kamata se ne otpisuje na reprogram na 10 godina da se razumijemo. Al eto možda ste nešto dogovorili ako jeste čestitam to je vrh poslovni potez.

Sto se pravi pametan kad lupas ko serpa niz stepenice.
Prilikom potpisivanja reprograma kamata se ukida (ZNACI NE OTPLACUJE!TREBA LI NACRTATI?),a u zavisnosti od duzine trajanja reprograma postoji mogucnost da se smanji glavnica,za odredjeni procenat,sad koliko tacno na pamet ne znam,najvise 30%.Za ovaj dug MUP-u i to je dogovoreno i bice otplaceno,nismo sa marsa pali znamo da i sarajevo ima isti taj dug ;) .Zeljo se polahko cisti dugova zato je vas prpa uhvatila,pa pokusavate da kroz racne nacine (citaj dezinformacije) slazete ove normalne ljude koji nisu toliko upuceni u desavanja unutar kluba,jer jbg nismo mi mahalski klub pa sta god da se desi platimo novinarima da naprave udarnu vijest posebno usljed poraza da se skrene paznja ;)

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 04 avg 2015, 23:11

E pretjera ga ti baš. Sarajevo plaća porez 180 000 mjesečno a željezničar 10, mi na godinu vi na 10. To dovoljno govori. Ako je dug 1.2 miliona čemu sve, to nije ozbiljan dug nit nešto zbog čega ste bili pred stečajem. Pitao sam što ne spomene dug od 250 000 za MUP a ima ga et kad je sve pomenuo. Da **** rak raka ako je manji od 6 miliona onda vi uopšte nemate problema i ja vam čestitam.

A vidim da vraćaju, licenca se odmah dobila to je pokazatelj. Ja se više zajebavam i karikiram a ti baš pretjeruješ, čega da se prepadnem, prva rečenica ti je sve rekla.

Kamata se ne otpisuje na reprogram od 10 godina i to će ti svako ko se razumije reći. Ako ste je otpisali rekao sam dajte gradiću odmah milion zaslužio je. Glavnica se otpisuje isto tako sa rokom, na 10 godina se ne otpisuje sigurno. Al et ja sa glup ti si pametan. Dobro zbog duga 1,2 miliona pod stečajem zamalo a godišnji budžet 2+ koja je logika???

A za revizorsku kuću se isto tako zna, eto ti i tvoji mogu potvrditi.

STEF
Kontakt:

Post Postao/la STEF » 04 avg 2015, 23:22

jurisicduska je napisao/la:E pretjera ga ti baš. Sarajevo plaća porez 180 000 mjesečno a željezničar 10, mi na godinu vi na 10. To dovoljno govori. Ako je dug 1.2 miliona čemu sve, to nije ozbiljan dug nit nešto zbog čega ste bili pred stečajem. Pitao sam što ne spomene dug od 250 000 za MUP a ima ga et kad je sve pomenuo. Da **** rak raka ako je manji od 6 miliona onda vi uopšte nemate problema i ja vam čestitam.

A vidim da vraćaju, licenca se odmah dobila to je pokazatelj. Ja se više zajebavam i karikiram a ti baš pretjeruješ, čega da se prepadnem, prva rečenica ti je sve rekla.

Kamata se ne otpisuje na reprogram od 10 godina i to će ti svako ko se razumije reći. Ako ste je otpisali rekao sam dajte gradiću odmah milion zaslužio je. Glavnica se otpisuje isto tako sa rokom, na 10 godina se ne otpisuje sigurno. Al et ja sa glup ti si pametan. Dobro zbog duga 1,2 miliona pod stečajem zamalo a godišnji budžet 2+ koja je logika???

A za revizorsku kuću se isto tako zna, eto ti i tvoji mogu potvrditi.
Opet lupas gluposti.Kamata se ne otpisuje jedino ako se ne budes pridrzavao ugovora sa poreznom,tj ne budes placao mjesecno onoliko koliko pise u ugovoru.Mene ne zanima na koliko je sarajevo potpisalo ugovor,znam samo da se kod nas redovno izmiruju obaveze prema poreznoj (uslov za licencu) i da je kamata otpisana.Ako nisi upucen Gredic se prvi zalagao za otpis kamata,pozdravio je usvojeni zakon i naglasio da ce on olaksati funkcionisanje svih klubova.Takodjer,budi mi i ti pozdravljen i malo popusti Zelju,i ne siri dezinformacije.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 04 avg 2015, 23:25

Pa odlično za vas onda, povlačim da je dug velik. Zdrava sredina ste onda. Taman onda sad bez duga s ovim prihodima jel to realno??? Normalno odgovori nemoj furački, hajd probaj. Znači nema okvirno 1,2 **** to 10 000 mjesečno, i vi ste bez dugova???

Znam da se glavnica umanjuje najviše 30% i to za godinu ako platiš, a najviše za 5 se otpisuje i to 10%, a ovo kamate svaka čast onda.

I jel to to? To su ovkirno ta dugovanja, realno onda Džeko vam je sam platio sav dug.

STEF
Kontakt:

Post Postao/la STEF » 04 avg 2015, 23:30

jurisicduska je napisao/la:Pa odlično za vas onda, povlačim da je dug velik. Zdrava sredina ste onda. Taman onda sad bez duga s ovim prihodima jel to realno??? Normalno odgovori nemoj furački, hajd probaj. Znači nema okvirno 1,2 **** to 10 000 mjesečno, i vi ste bez dugova???

Znam da se glavnica umanjuje najviše 30% i to za godinu ako platiš, a najviše za 5 se otpisuje i to 10%, a ovo kamate svaka čast onda.

I jel to to? To su ovkirno ta dugovanja, realno onda Džeko vam je sam platio sav dug.
Kad bude revizija i kad se tacno utvrde dugovanja koliko i kome,onda cu moci sa sigurnoscu reci hoce li biti otplacen sav dug,optimistican sam.

Ugrovacaboy
Kontakt:

Post Postao/la Ugrovacaboy » 05 avg 2015, 00:09

Chinaglia je napisao/la:znam da sam prije par godina vidio da im stoka pase na stadionu :mrgreen:

[img]http://s2.postimg.org/hb5vmq82x/pripreme_nk_posusje_krave_780025900_jpg_size_art.jpg[/img]
Haha to njihov lokalni zajebant kad su ispali doveo par krava i poslikao, glavna zajebancija bila par mjeseci...

Do you have a problem? We have the solution for you: Smith & Wesson :-)

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 05 avg 2015, 00:24

jurisicduska je napisao/la:Glavnica ti je majstore 1,4 miliona... Kamata ti je još toliko... A 10 000 na 10 godina ti je 1,200 000 a tu ne računamo redovne obaveze koje ti idu. Vjeruj predsjedniku ali ga i saslušaju nekad. On priča o glavnici, da bi vam se otpisala Kamata morali ste na manje potpisati reprogram. Ima stav u zakonu ako hoćeš pronaći ćemo.
Kakav los pokusaj vjeruj mi da svi pa dobro skoro svi jako dobro znaju koliko je dug prema poreskoj i sta je otpisano reprogramom. Ti si slucajno to uvecao za 6 puta. Da nisi pitar rekao bi da si zloban :)
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.