Reprezentacija BiH na EP 2015
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Reprezentacija BiH na EP 2015
Pa da.. kao i svako EP tanka klupa. To je ono što će nam opet nažalost biti problem. Teško ćemo mi ovdje do drugog kruga.
Daj bože da griješim,al bojim se totalnog debakla na EP,nemamo lidera,nekog ko će vući ekipu i preuzimati odgovornost kad je vuna,kikan i stipe to nisu niti imaju taj potrebni kvalitet,vanjska linija tanka skroz,ni renfroe nije neki pointguard,radna ekipa koja vjerovatno sluša duška i kvalitetno trenira,ali nažalost kvalitet se nemože nadomjestiti borbenošću i disciplinom.Praticu i gledati prijateljske i samo prvenstvo iako znam da je to loše za moje zdravlje.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nadati se da će Rusiju izbacit pa tako da bi samo još jedna ekipa ispala. Tako bi nam porasle drastično šanse.remA1 je napisao/la:Pa da.. kao i svako EP tanka klupa. To je ono što će nam opet nažalost biti problem. Teško ćemo mi ovdje do drugog kruga.
Ja nekako vjerujem da će Duško izvući maksimum iz ove ekipe, bit' će teško ali mi, navijači, ćemo se svakako nadati odličnom rezultatu. Da je, barem, jedan od ovih glavnih igrača tu, kako bi valjalo kad bi se nekako promjenilo vezano za Nihada.

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Pročitao sam negdje da bi mogli i Izrael izbacit radi tog što se i kod njih politika dosta miješa u rad saveza.
Slažem se za Nihada.. jednostavno kako god on se ne može zamijenit. U onim pripremnim utakmicama za kvalifikacije Eurobasketa (čak i u kvalifikacijama) u prvoj petorki su skupa bili Kikanović i Stipanović, ali za Đedovića jednostavno nema zamjene. Šta je tu je, navikli smo da nam klupa bude tanka
Slažem se za Nihada.. jednostavno kako god on se ne može zamijenit. U onim pripremnim utakmicama za kvalifikacije Eurobasketa (čak i u kvalifikacijama) u prvoj petorki su skupa bili Kikanović i Stipanović, ali za Đedovića jednostavno nema zamjene. Šta je tu je, navikli smo da nam klupa bude tanka
Kikanovic je ofanizvno jako dobari igrac i realno je za ocekivati da bude prvi po broju poena , plus on i andrija odlicno suradjuju ispod kosa mislim da bi kiki mogao igrati nekog PF-a , tu je i renfroe vjerujem da ima nesto u svome arsenalu , moze se ocekivati da ce i gorda nekom utrpat 25 poena bar u jednoj utakmici. Sve u svemu daleko je to od toga da mozemo racunat na 20 poena od mirze 20 poena od nihada i tako dalje ali eto nije bas sad da ne mozemo nista. Ja bi vjerovao da mozemo u drugi krug da sa nama nije finska , njihov stil igre nam nikako ne lezi no nije dusko tako naivan da im se suprostavlja zonom kao sto smo radili na onom euro basketu prije 4 godine ili kad vec... Klupa ko klupa nikad je nismo ni imali no hajde sta znas mozda se medju njima razvije neki super timski duh pa nas sve iznenade ono sto sto posto znam je to da ce krv pisati na pripremama jer je dusko takav , nadam se da ce i mladi nauciti dosta od njega ipak je on veliki strucnjak.
Ovo prvenstvo je velika prilika za Buzu i Vrabca da pokažu da li se na njih može ozbiljno računati, prostor im se iznenada otvorio, imaju vrhunskog trenera i sad je sve na njima, ako ovo ne iskoriste, Sulejmanović, Karahodžić,Atić, Musa i Njegoš, momci koji dolaze, ako se budu razvijali ovim tempom, potisnut će ih u drugi plan.
Ucestvujemo li mi na ovom trofeju beograda? Vidim arenasport prenosi

06/08/2015 Bosnia Herzegovina - Georgia
07/08/2015 Bosnia Herzegovina - Georgia
08/08/2015 Croacia - Bosnia Herzegovina
12/08/2015 Bosnia Herzegovina - Turquía
14/08/2015 Bosnia Herzegovina - Grecia
15/08/2015 Bosnia Herzegovina - Túnez
21/08/2015 Bosnia Herzegovina - Rep. Checa
22/08/2015 Bosnia Herzegovina - Rusia
26/08/2015 Bosnia Herzegovina - Estonia
27/08/2015 Bosnia Herzegovina - Israel
28/08/2015 Bosnia Herzegovina - Croacia
07/08/2015 Bosnia Herzegovina - Georgia
08/08/2015 Croacia - Bosnia Herzegovina
12/08/2015 Bosnia Herzegovina - Turquía
14/08/2015 Bosnia Herzegovina - Grecia
15/08/2015 Bosnia Herzegovina - Túnez
21/08/2015 Bosnia Herzegovina - Rep. Checa
22/08/2015 Bosnia Herzegovina - Rusia
26/08/2015 Bosnia Herzegovina - Estonia
27/08/2015 Bosnia Herzegovina - Israel
28/08/2015 Bosnia Herzegovina - Croacia
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
NeEdoBa je napisao/la:Ucestvujemo li mi na ovom trofeju beograda? Vidim arenasport prenosi![]()
![]()
Shved propusta EB zbog povrede.
Za nas je ovo dobra vijest ako rusi budu nastupili na EB
Za nas je ovo dobra vijest ako rusi budu nastupili na EB
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Ima li prenos protiv Gruzije sutra?
- LARSSONCHE
- Kontakt:
Jel ima neko statistiku sa meca ?
Objektivnost KSBiH na FBu jos jednom se pokazala...
Mogli su bar napisati da smo izgubili nije to nista strasno prva je tekma :S
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
BezobrazlukBassha je napisao/la:Objektivnost KSBiH na FBu jos jednom se pokazala...

Nad tobom sunce najljepše sja
Kažu dogovor da se ne objavljuje statistika. Evo šta ima na stranici Gruzijskog saveza :
http://www.gbf.ge/news.php?m=news&d=&id=5994
Uz pomoć Google Translate-a dobije se :
Georgia: Pullen (6 points, 2 rebounds, 4 assists, 1 steal), Fkhakadze (2 q), Pachulia (4 st, 6 p, 9 m, 1 loss), Tsintsadze (13 st, 4 A, 4, 7 d, 1 C), Shermadini (8 st, 1 p, 3 m, 1 d), Sanadze (6 St.), Markoishvili (13 st, P 1, 2, 4 d), denominates, Sanikidze (10 st, 3 o, 5 m, 2 d, 3 C), Speaker (10 st, 3 m, 1 C), Metreveli (6 St., 4 m, 2 d)
http://www.gbf.ge/news.php?m=news&d=&id=5994
Uz pomoć Google Translate-a dobije se :
Gruzijci su odmah sinoc objavili poslije zavrsetka
poserem im se na vodjenje fejsbuk stranice. kad god izgubimo ne objave, sad ko fol neki dogovor, a svi objavili, samo mi ne mozemo vidjeti statistiku nasih. kad su juniori isli na pripreme, samo pisali da su otisli i da ce igrat prijateljske, i onda se ne javljaju 5 dana jer smo sve izgubili, i sve tako. sad kod kadetske reprezentacije danima pisu kako su oni heroji, kako su slomili sve protivnike, slavili ono zlato ko da smo sampioni svijeta, da bi poslje napisali kako mole navijace da ne dizu euforiju, a jedino su je oni dizali. dobro, treba priznat da drugi mediji inace nebi pisali o tome, ali su ga i oni pretjerali. onda objavljuju one intervjue po sablonu, gdje uvjek citas isto, da je cast igrat za repku, da su uslovi odlicni i da se nadaju dobrom rezultatu. jednom su i napisali da ocekuju podrsku navijaca( u litvaniji ?!). umjesto toga, bolje da su obavjestavali npr o situaciji sikirasa, jer nismo znali hoce li igrati danas, ili sto buza nije igrao neke tekme na u20, kakvo je stanje kod brcaninovic itd.
jaran ih je pitao u vezi povreda Sikiraša i Melise preko inboxa, odgovorili su kako te stvari ne iznose van naše reprezentacije, stručnog štaba i Savezadino-92 je napisao/la:poserem im se na vodjenje fejsbuk stranice. kad god izgubimo ne objave, sad ko fol neki dogovor, a svi objavili, samo mi ne mozemo vidjeti statistiku nasih. kad su juniori isli na pripreme, samo pisali da su otisli i da ce igrat prijateljske, i onda se ne javljaju 5 dana jer smo sve izgubili, i sve tako. sad kod kadetske reprezentacije danima pisu kako su oni heroji, kako su slomili sve protivnike, slavili ono zlato ko da smo sampioni svijeta, da bi poslje napisali kako mole navijace da ne dizu euforiju, a jedino su je oni dizali. dobro, treba priznat da drugi mediji inace nebi pisali o tome, ali su ga i oni pretjerali. onda objavljuju one intervjue po sablonu, gdje uvjek citas isto, da je cast igrat za repku, da su uslovi odlicni i da se nadaju dobrom rezultatu. jednom su i napisali da ocekuju podrsku navijaca( u litvaniji ?!). umjesto toga, bolje da su obavjestavali npr o situaciji sikirasa, jer nismo znali hoce li igrati danas, ili sto buza nije igrao neke tekme na u20, kakvo je stanje kod brcaninovic itd.

Nad tobom sunce najljepše sja