Moderator/ica: rio_Ferdy88
Sve mi se cini da te dominacije nece biti, barem ne u muskoj konkurenciji. Ameri uzimaju najvise i na SP upravo od te Fukuoke, mislim da niko vise medalja nije imao od njih, kada je u pitanju plivanje.MaGiCa je napisao/la:OI su OI, a SP je SP.
Secam se Fukuoke i shamaranja Amera od strane Ozija na tom SP. A onda je doshla Atina i Ameri opet izdominirali, kao i u Sidneju, Atlanti, Barceloni...ili Pekingu, Londonu.
Ne poziva se niko na ES i komentatore. Govorimo ono što vidimo, makar @Paradajz i ja, a to je da Amerika vjerovatno neće biti dominanta kao što se očekuje u Riu. Istina je da su OI i SP drugačije stvari, no ovo ne ulijava nadu u neku dominaciju. Pogotovo s Kinom koja jača, te s Britanijom.simicz je napisao/la:Uzimajte u rezervu sve sto kazu komentatori Eurosporta jer je njihovo znanje nula, izgovaranja imena i osnovnih stvari u plivanju. Vjerujem da ce USA odraditi fantasticne OI kao i svaki put iz razloga sto je 90% top 30 plivaca u punom treningu, dok je pola GBR tima kako mi se cini u taperu, tako da cekamo OI da vidimo stanje USA legacya u plivanju...
Iako ima Andrew koji obecava i drzi gotovo sve sprinterske NAG rekorde, i ovaj Reece Whitley cudo od dijeteta na prsimario_Ferdy88 je napisao/la:Cielo je odustao i napustio SP, ima probleme sa povredom ramena, ali imaju Brazilci tu Fratusa koji će biti opasan.
Još jedna stvar je da Ameri i ne vole nešto 50-u van slobodnog stila, jer nije u programu OI tako da i ne mare za to, čak se i ne prijavljuju.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.