hilmo je napisao/la:U provodu @zagorski u provodu, ugodna noć za šetnju i kaficu uz narginlu... furamo se na naše igrače
Razmišljam o ovoj našoj narednoj utakmici i, uprkos toj nekoj lošoj atmosferi, vjerujem da ako budemo na nivou možemo slaviti veoma lako.
Imamo vrhunskog golmana na golu, kad se sjetim šta je sve skidao protiv mostaraca, zatim su tu dva vrhunska stopera, računam tu Stepanova i Barbarića, jednu dosadnu zujalicu na desnom beku, jer Hebibović ima prednost nad svim ostalim bekovima koje imamo, i on je doveden kao moderni bek. Lijevo
U sredini mnogo kombinacija, ali ja bih stavio
---------------Alispahić---------------
---Radovac-------------Ikande------
Onda u napadu ito mnogo kombinacija, lijevo Krste, desno Dulja ili Bekić Am, i naravno ubojica u vrhu.
Bitno je da trčimo, da pokrivamo svaki milimetar terena, Wagnera zaustaviti i onog malog Menala, mislim da su im oni ključni. Probati loptu držati u svom posjedu što više, ali ne u odbrani nego u sredini terena.
Kad smo im mogli jednom nadtrčati i pobjediti, možemo opet.
A mi navijači, kada sudija označi početak utakmice sve ove probleme zaboraviti i maksimalno podržati one koji istrče na teren. Nema sjedenja nego samo pjevaj skači...
Volim te Saraj`vo!!
Boldirano je ključno! Boldirano je ključno! Boldirano je ključno! Dok anamo oni uzmu loptu, ima da se pokrije svaka travka terena i to je to. Što se sastava tiče i taktike, naravno taktički neće biti izmjena vjerovatno, iako bih ih ja napravio. Dženan neće garant, pa ću probati složiti tako kao i ti.
---------------Radovac---------------
---Rustemović-------------Ikande------
Zato jer ne želim trošiti genijalnost Samketovih pasova na trčanje za Alispahićevim il' Miloševim greškama. S druge strane Ova dvojica mi djeluju dovoljno stameno i sasvim solidno da "odrade" bilo koji vezni red bez problema, a mogu i dati lijep pas i okrenuti stranu vrlo lako i jedan i drugi, uz to Ikande ima i mogućnost da povuče loptu briljantno naprijed.
S tim da bih ja našao način da Puzigaća ne igra, pa makar tu imao Kovačevića ili Mihojevića, na lijevom krilu Almira, na centarforu Amera, kojem bih lijepo rekao da sve što napravi napravit će do poluvremena, onda ulazi Leon da odigra svoje, čime bih zadržao svježinu i tempo.
Ili ova varijanta, Almir Bekić lijevi bek, Kallas desni, Hebib desno krilo, Dulja lijevo, i eto ga.