KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

blazz
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la blazz » 02 feb 2009, 13:56

kakvo je ovo smaranje :roll:

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 02 feb 2009, 15:48

Hajdemo malo o drugim stvarima,nemam ništa protiv Pešića,ali je i on na neki način isprovocirao onako skandiranje publike.On je želio da napravi pritisak na sudije,publika je odgovorila kako je odgovorila i šta sad?Bosna je pobijedila,idemo dalje,za sada je rezultat preme očekivanjima.Uzimajući u obzir roster možda čak i iznad očekivanja.Ima li govora o kakvim pojačanjima pred ligu za prvaka ili ćemo se zadovoljiti sa ovime što sada imamo i u odbranu naslova ući sa sadašnjim sastavom.Može li Rakić dići formu,mijenjati Đorđevića 10-15 minuta ili ćemo tražiti drugo rješenje na play-u?

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 02 feb 2009, 16:27

vraca se saša vasiljević :P
You are someone else I am still right here

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 02 feb 2009, 16:39

otkud ti ta info???? :P :P :P
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 02 feb 2009, 16:40

jel to zezas ili...

super bi bilo kad bi on dosao :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 02 feb 2009, 17:21

Melo15 je napisao/la:otkud ti ta info???? :P :P :P
ovaj kobe mi rekao preko PP-a :D

Sud
Kontakt:

Post Postao/la Sud » 02 feb 2009, 17:31

Ja ne znam sta se oko ovog skandiranja Pesicu pravi ovolika rasprava, ko je bio na utakmici vidio je kakav je aplauz Pesic dobio, kada je krenula utakmica Pesic je poceo lupati derati se na sudije, prigovarati na svaku odluku i malo isprovocirao publiku koja je skandirala vrlo kratko i samo u tom momentu, do kraja niko nije vrijedjao ni igrace ni njega.Poslije utakmice se okrenuo pozdravio publiku i dovidjenja.Nevidim problem tu.U svakom sl protiv olimpije ce biti vrlo tesko ali nije nemoguce uz jednu dobru odbranu i raspolozene sutere mozemo do iznenadjenja.A sto se tice nada Zimic i moze proci ali Suljagic je totalno izgubljen i u odbrani i u napadu, kada je na parketu kao da je prvi put uzeo loptu u ruke.

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 02 feb 2009, 18:29

fera je napisao/la:vraca se saša vasiljević :P
Ne znam koliko je pouzdan info?Njegov klub će vjerovatno igrati play off Grčke lige,pretpostavljam da im može pomoći .Ili možda traže boljeg play-a?

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 02 feb 2009, 19:22

Kod nas je sve politika pa i sport stoga treba reci da se izgleda po nekima kkbosna fino trebala sagnuti po sapuncic zvezdi, dozvoliti da nas nalupaju a mi jos da aplaudiramo "nasem" provjerenom strucnjaku malo intervjuisemo, divimo i fino sretnog otpremimo za Beograd. Tako bi po ko zna koji put pokazali nase tradicionalno gostoprimstvo i glupost koja nas krasi sve ove godine i zbog cega nam se i dogodilo sve ono sto nam se dogodilo.
Treba zauzeti stav u svemu pa i u sportu, ne treba zivjeti u sjeni nekih velicina i vjecno pognute glave (ko nas dragi Tihic bez alternative).
Odlucnost, hrabrost, spremnost i bezkompromisnost je nesto sto nasem sportu neophodno treba da bi dosli do tako zeljenog rezultata.

A sad nesto o forumu, moram reci da sam dovoljno dugo u cyber svijetu da sam siguran da kkbosni itekako treba forum. Da bi forum bio posjeceniji i aktualniji clanovi poput Arsa01 su magnet i garant njegove posjecenosti citaj opstojnosti. Zato se nisam salio kada sam rekao da bi Arsu vlasnici ovog portala trebali placati za ucesce tim vise sto pise izvrsne postove i dize tenzije, i to sve u granicama.

Takodje mi se cini da su ovde skriveni sve sami experti koji se eto otkriju nakon nekoliko "provokacija" od ostalih korisnika pa nam onda onako anonimno natuknu ko su oni ustvari i sta su? Ne znam samo zasto se onda ne predstave imenom i prezimenom pa da znamo ko se krije iza tih pseudonima a ne da se cuvaju da bi mogli prosipati svoje expertize i po drugim temama i tamo se izdavali za iste.
Evo ja sam nekakav bivsi sportista i igrao kosarku prije rata te mislio da mnogo toga znam ali iskreno kad sam vidio koliko mnogi ovde znaju iskreno priznam da sam za njih neznalica.
Problem je sto to isto mnogi ovde ne zele da priznaju te da umjesto da zapocinju svadje i provokacije pokusaju ucestvovati i bogami sta novo nauciti.
Toliko i fini pozdrav svima.
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 02 feb 2009, 20:17

sad valja olimpiju dobiti....
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 02 feb 2009, 20:42

mahalac je napisao/la:Kod nas je sve politika pa i sport stoga treba reci da se izgleda po nekima kkbosna fino trebala sagnuti po sapuncic zvezdi, dozvoliti da nas nalupaju a mi jos da aplaudiramo "nasem" provjerenom strucnjaku malo intervjuisemo, divimo i fino sretnog otpremimo za Beograd. Tako bi po ko zna koji put pokazali nase tradicionalno gostoprimstvo i glupost koja nas krasi sve ove godine i zbog cega nam se i dogodilo sve ono sto nam se dogodilo.Treba zauzeti stav u svemu pa i u sportu, ne treba zivjeti u sjeni nekih velicina i vjecno pognute glave (ko nas dragi Tihic bez alternative).Odlucnost, hrabrost, spremnost i bezkompromisnost je nesto sto nasem sportu neophodno treba da bi dosli do tako zeljenog rezultata.
A sad nesto o forumu, moram reci da sam dovoljno dugo u cyber svijetu da sam siguran da kkbosni itekako treba forum. Da bi forum bio posjeceniji i aktualniji clanovi poput Arsa01 su magnet i garant njegove posjecenosti citaj opstojnosti. Zato se nisam salio kada sam rekao da bi Arsu vlasnici ovog portala trebali placati za ucesce tim vise sto pise izvrsne postove i dize tenzije, i to sve u granicama.

Takodje mi se cini da su ovde skriveni sve sami experti koji se eto otkriju nakon nekoliko "provokacija" od ostalih korisnika pa nam onda onako anonimno natuknu ko su oni ustvari i sta su? Ne znam samo zasto se onda ne predstave imenom i prezimenom pa da znamo ko se krije iza tih pseudonima a ne da se cuvaju da bi mogli prosipati svoje expertize i po drugim temama i tamo se izdavali za iste.
Evo ja sam nekakav bivsi sportista i igrao kosarku prije rata te mislio da mnogo toga znam ali iskreno kad sam vidio koliko mnogi ovde znaju iskreno priznam da sam za njih neznalica.
Problem je sto to isto mnogi ovde ne zele da priznaju te da umjesto da zapocinju svadje i provokacije pokusaju ucestvovati i bogami sta novo nauciti.
Toliko i fini pozdrav svima.
Odličan post,pogotovo mi se sviđa njegov prvi dio.Mislim da je davno prošlo vrijeme da se zadovoljavamo samo sa prosjecnim rezultatima.Sarajevo je ekonomski najjači grad u državi i po meni je logično da Bosna ima veći budžet od bilo kojeg kluba u BIH.Veći budžet znači i kvalitenije igrači i bolje rezultate.Ne shvatam da primjera radi jedan Zagreb,Cedevita koji su četvrti i peti po jačini klubovi u Hrvatskoj imaju sličan budžet Bosninom.Ili čak veći,nisam siguran.Iskreno dosta govori o gradskoj i kantonalnoj vlasti i njihovoj nesposobnosti i nezaintersovanosti za sport. Ne bih o Igokei i instant ekipama.Nama cilj svake godine treba biti plasman među šest timova NLB lige te kroz takvu ligu izboriti učešće u ULEB kup.I gledati svake godine u Skenderiji timove iz vrha najjačih evropskih liga.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 02 feb 2009, 21:51

Ali to mozemo izvesti dovodjenjem kvalitetnih igraca -ZNACI NADJI PARE I IMAS REZULTAT-
A ne dovodjenjem djece u prvi tim KKBOSNA..
Mladjima treba minutaza a ovdje je nemogu imati .
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 02 feb 2009, 22:06

Gledao sam Prasevica sada u Slaviji ,,momak ce vrlo brzo promjeniti ekipu jer je stasao u pravog igraca
u pozitivnom smislu mislim da je dobro napredovao ,to bi trebalo i Pasalicu i Suljagicu ,a vjerujem da ce Zimic opet imati minutazu dovoljnu da jos napreduje uz Ovcinu ,,samo dajte da ga malo ostavimo na miru ,jer smo poceli da ga blatimo i omalovazavamo samo radi PREPUCAVANJA pojedinaca ...

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 03 feb 2009, 01:19

ars01 je napisao/la:Valjda i sam znaš da je samo dobra obrana uslov za uspješan rezultat.
Vjerojatno znaš i kako je detroit osvojio titule i kakav je učinak u tome imao Denis Rodman.
Također,, vjerojatno i ti si čuo za Dikemba Mutomba.
Taj nije bio baš sjajan ofanzivac, ali u obrani je bio KRALJ.
također, baš večeras Cleveland je dobio detroit sa 90/80 , za 48min igre i napad od 24sec.
Po tvojim ??? mjerilima onda možemo reći da se radi baš o lošim ekipama, jer dati kombinovano 170 poena je zaista žalosno.

...

Pošto kažeš da si bio trener, onda ti sigurno nije promaklo da su u jednom momentu igrali zajedno Ovčina i Suljagić, pa mi nije jasno zašto ne mogu igrati Ovčina i Zimić.Sjećam se da je kod Nene igrali zajedno Rizvić i Zimić i da to nije loše izgledalo. TU BIH I JA ZAVRŠIO OVU RASPRAVU SA TOBOM.
slazem se da je odbrana preduslov svega, ali moze i bez odbrane (pitaj mikea d'antonija)... samo par mojih razmisljanja, ako uvazavas.

boldirano: dennis rodman kada je igrao u takozvanim "bad boysima" (losim deckima, posto vidim da si napisao "vjerojatno" :D ) bio je masina u napadu... potom prelazi u san antonio, gdje vec mu pocinju ogranicavati slobodu u ofanzivnom dijelu, da bi mu phil jackson u chicagu i definitivno zabranio da puca.

sto se tice ovoga drugog: ovcina je petica i samo peticu moze da igra. suljagic je 5/4 i zato igraju zajecno. takodjer, zimic je 5 a rizvic je 4/5 i zato su zajendo igrali

pozdrav
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 03 feb 2009, 02:10

Vozdra,sigurno da odbrana pobjeduje tekme ,ali moras igrati odbranu kao cijeli tim!!Jedini nas igrac koji igra napad i odbranu je ikonic goran!!Ars voli zimica ,ali zimic je daleko od dobrog igraca,za svoju visinu ima jako slabu skok igru!!!Sama cinjenica da je ovcina uzeo u svakoj tekmi 10- 12 skokova govori sve"zimic prosjecno oko 5,6 po tekmi!!Sve u svemo mozemo biti zadovljoni sa sezonom!!

malitraktor
Kontakt:

Post Postao/la malitraktor » 03 feb 2009, 09:14

deniso je napisao/la:
fera je napisao/la:vraca se saša vasiljević :P
Ne znam koliko je pouzdan info?Njegov klub će vjerovatno igrati play off Grčke lige,pretpostavljam da im može pomoći .Ili možda traže boljeg play-a?

Nema nikakve sanse, zbog njegovog ruznog odnosa prema ljudima koji se mu u zivotu pomogli kada mu je bilo najteze. Prvenstveno Imamoviću, koga je Saša izdao u nastupima za BH repku, stavljajući na prvo mjesto svoju ovisnost o kladionicama kladjenju. Nemoguća misija....

malitraktor
Kontakt:

Post Postao/la malitraktor » 03 feb 2009, 09:19

fera je napisao/la:
malitraktor je napisao/la:
fera je napisao/la:@ars ako si ti ozbiljan covjek kako to da se ti jednini ovdje svađaš sa svima sviju vrijeđaš i svima kontriras. vidim da osim sto si kosarkaski ekspert imas znanja i iz psihologije pa ljudima preporucujes ljecenja a i imas odlicnu retoriku danasnjih BiH politicara pa ti je nacionalnost nesto cime definises covjeka.
ovo je bio moj zadnji post upucen ovoj osobi jer mislim da svako iole pametan treba skontati da je osim nekog trajnog bana jedini nacin da ga se rijesimo ignorisanje
Čovječe, kakav ban, prema bilo kome, a pogotovo ARS-u. Kada njega nema ovdje je dosadno pravo....
Ban treba dodjeljivati za vrijeđanja, šovinizam i psovke, za mišljenja nikako.....to je onda cenzura, čuveni čl. 133 bivšeg KZ SFRJ "verbalni delikt".....
procitaj njegove postove i neci ces sve ovo boldirano. a sto se mene tice neka ga ja mogu naci drugi forum, jer ne citaju mi se njegove svađe sa svima i njegova pametovanja. živo je jer kad on dođe svi se pocnu svađati najmanje se o bosni prica ali zato ima svih drugih tema od psihologije do politike.
sto se cenzure tice ako ja tebi kazem da ja MISLIM da si ti debil jel to ne treba sankcionisati jer je to moje misljenje?
PS: ne mislim da si debil nego sam uzeo to samo kao prmjer
OK je fera....ali ipak mislim da nikoga ne treba ogranicavati u mišljenju, uvrede se naravno moraju sankcionirati. Sa Arsom se ni ja, kao ni većina na ovom forumu ne slaže, mozes vidjeti neke postove gdje mu i ja kontriram, ali za Boga ovo je forum i tu moze pisati covjek sta zeli. Odvlacenje s tema je druga prica, ali osobno mislim da bi bez ARSA ovdje bilo pravo monotono....znas da atletskim mitinzima postoje tzv. zečevi koji diktiraju tempo na srednjim i dugim prugama....takav je naš ARS...

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 03 feb 2009, 11:10

ova za saleta je bila šala ljudi vidim odma se svi raspituju po raznim forumima imal sta od toga.... stavio sam smajlija na kraju vidite da sam se salio. to je bilo zbog izjave kobea da se u klub vraca jos jedan igrac koji ce biti vece pojacanje od ovcine...

roki...
Kontakt:

Post Postao/la roki... » 03 feb 2009, 11:51

ja bi ti ukino MODa na raznim igricama zbog ovoga :lol:

juan
Kontakt:

Post Postao/la juan » 03 feb 2009, 15:59

fera je napisao/la:..... izjave kobea da se u klub vraca jos jedan igrac koji ce biti vece pojacanje od ovcine...
by the way, cime bi ga platili? Onim obecanim parama od grada/kantona (posebno nakon rasprave o budzetu u kantonu i FBiH) ili ipak kikirikijem?
nista sta je tu je i dobro je kako je, ako se jos digne Olimpije u SLO, mogla bi se ta euforija iskoristiti i za domace prvenstvo!! mada cisto sumnja da ce se desit cudo u Laibahu :)! I da smo bolji, sudije ce nas zeznuti!

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Arnelv52 i 7 gostiju.