Champions League 2015/16
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: Champions League 2015/16
Sigurno ako gledas stvari povrsno. Jedni ucesnici lige sampione svake godine zadnjih 20 godina a drugi ispadaju od kazahstankih anonimusa i zive na staroj slavi
710 Apperances
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard
ma meni je uvijek konstatnost ispred svega pogotovo u ovom slucaju. ne moze neko osvojiti jednom veliki trofej i nakon toga biti potpuno nekonkurentan zapravo ne ucestvovati i da taj neko bude veci od nekog ko je brend u svijetu, ko svake godine igra nokaut fazu itd.
al dobro necu vise. osim sto mi ubuduce velicina ne predstavlja nista, zapravo kao simpatizer reala cime se isti najvise sluze, izbjegavat cu to.
al dobro necu vise. osim sto mi ubuduce velicina ne predstavlja nista, zapravo kao simpatizer reala cime se isti najvise sluze, izbjegavat cu to.
Dinamo ima velike šanse za prolaz i nadam se ćemo Armina gledati u grupama CL.Što se tiče Partizana mislim da neće proći prepreku zvanu Bate, neatraktivan protvnik a izuzetno neugodan.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Diskutabilno, kao sto je i ovo sa Zvezdom i Arsenalom, jer se velicina kluba gleda kroz cijelu istoriju, a ne kroz samo jedan vremenski period!Ahonen je napisao/la:
@marconato pa pod evropom ne mislim samo na trofeje. jel nottingham veci klub od arsenala? bitna je takodjer konstatnost u istoj evropi a znamo ko tu dobije hrpu bodova.
Notthingham nema domacih trofeja kao Arsenal, ali ima 2 titule prvaka evrope! Zvezda ima titulu sampiona evrope i svijeta i vise domacih titula! Naravno da nije isto osvajati titule u Engleskoj i Srbiji, medjutim, mnogi lako zaboravljaju da Zvezda ima 19 titula sampiona bivse Jugoslavije, a ta ista jugoslovenska liga je bila medju 6-7 najjacih u Evropi i Zvezda svoju snagu nije pokazivala samo i istoj, nego i u Evropi gdje je tamburala i tog Arsenala, Reala, Bayerna...

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
i još nešto... ja sam grobar nek vas grb ne zavara
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Leverkusen ima isto finale LP, a za razliku od Partizana Bayer ima evropski trofej. Osvojili su KUP Uefa 1988. Znači ipak imaju jedan evropski trofej i to trofej u Kupu UEF kada je ovo takmičenje mnogo više značilo velikim klubovima nego danas. A imaju i Kup Njemačke.DANTES je napisao/la:ima i partizan finale lš.. nisam rekao da je partizan veći od arsenala... već od neverkuzena... zvezda je veća od sva tri
A marconato je par dobrih stvari rekao, da je teško praviti određene usporedbe. Historijski gledano, mnogi klubovi s prostora Balkana se imaju čime pohvaliti, ali nažalost sada skoro da ih nema na fudbalskoj karti. Dobro s obzirom na mogućnosti postižu se solidne stvari, ali jednostavno imena tih klubova do šire evropske i svjetske javnosti teže dopiru...
Slažem se. Samo gurav će ovaj duel Partizana s Bateom biti...Moguće je tu sve. Ne treba zaboraviti kako je Partizan i veće ribe znao izbaciti (Newcastle). Dobro ipak tada bio i jači....Saurman je napisao/la:Dinamo ima velike šanse za prolaz i nadam se ćemo Armina gledati u grupama CL.Što se tiče Partizana mislim da neće proći prepreku zvanu Bate, neatraktivan protvnik a izuzetno neugodan.
@Dantes: Jesi to neku opkladu izgubio pa nosiš taj avatar.....

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
@effe sa... jesam i sad patim...
što se tiče bajera on nije ni top 5 njemačke
što se tiče bajera on nije ni top 5 njemačke
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Marko,Jugoslavija je bila 4. najjaca europska liga jedan period 

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Pa dobro, ja sam mislio na duzi vremenski period od ca 40-ak god u kome je Zvezda u tadasnjoj ligi uzimala titule...MortemHz je napisao/la:Marko,Jugoslavija je bila 4. najjaca europska liga jedan period
Sustina se ugl na mijenja...Problem je sto danas imas masu klinaca i instant navijaca koji fudbal prate u poslednjih 10-15 god!
1 Chelsea je recimo danas svemirski brod za Zvezdu i stvarno je glupo ih porediti u kontekstu danasnjeg vremena, ali taj isti Chelsea (pored toga sto je osvojio LŠ prije 2-3 god.) mora jos 20-30 god. osvajati tiule i biti nesto u evropskom fudbalu da bi se istorijski gledano mogli porediti sa Zvezdom!
Zato i postoji termin VELIČINA kluba, jer se istorija i tradicija ne kupuju lako i preko noci

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Stvarno pišete gluposti, Reći da je Zvezda veći klub od Cityja je OK, ali od Chelsea nije. Chelsea je u zadnjih 15 godina napravio u Ligi prvaka više nego Zvezda kroz cijelu povijest!
Jeste mozda, ali mu fali jos 15-ak god. i isto toliko domacih titula da bi se moglo pricati... 

Domaće titule ne mogu biti mjerilo. Ne može se usporediti osvajanje titula pored Partizana, Dinama, Hajduka, Želje i Sarajeva sa osvajanjem titula pored Manchester Uniteda, Liverpoola, zatim Arsenala i Manchester Cityja.
ah kako ne moze, kad je bila ta Jugoslavija i nasi klubovi su igrali u zavrsnicama evropskih takmicenja - sto znaci da je itekako tesko bilo uzeti naslov drzaveGalion je napisao/la:Domaće titule ne mogu biti mjerilo. Ne može se usporediti osvajanje titula pored Partizana, Dinama, Hajduka, Želje i Sarajeva sa osvajanjem titula pored Manchester Uniteda, Liverpoola, zatim Arsenala i Manchester Cityja.

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
@Galion
Zasto ne mogu ako u to vijeme razlika u ligama i nije bila tako velika i ako je Zvezda ravnopravno igrala i dobijala te iste engleske timove u Evropi?!
Zasto ne mogu ako u to vijeme razlika u ligama i nije bila tako velika i ako je Zvezda ravnopravno igrala i dobijala te iste engleske timove u Evropi?!
Ipak je Engleska bila jača, nego malo sam sad gledao nešto da pokušamo biti objektivni.
Na UEFA-inoj ljestvici po koeficijentima, u periodu od 1960-1968 Zvezda je bila bolje rangirana, 1969-1970 Chelsea, 1971 Zvezda, 1972 Chelsea, 1973-1992 Zvezda, 1993-1994 nije bilo nijednoga od ta dva tima na ljestvici, od 1995-2015 Chelsea.
Sveukupno Zvezda je 30 sezona provela na ljestvici ispred Chelsea a Chelsea 24 ispred Zvezde. Eto za 6 godina će po tome se Chelsea izjednačiti sa Zvezdom a nakon toga je i službeno bolji, oboje imaju titulu lige prvaka a ostali nastupi u Europi su odraženi na toj ljestvici. Engleska liga je svake godine bila ispred jugoslavenske na ljestvici osim u periodu 1988-1992 i to zbog toga što su bili izbačeni iz natjecanja na 5 godina nakon tragedije na Heyselu 1985. tako da ostajem pri tome da se titule u te dvi lige ne mogu mjeriti, eventualno u nekoliko sezona kada je Jugoslavija bila malo niže plasirana.
Na UEFA-inoj ljestvici po koeficijentima, u periodu od 1960-1968 Zvezda je bila bolje rangirana, 1969-1970 Chelsea, 1971 Zvezda, 1972 Chelsea, 1973-1992 Zvezda, 1993-1994 nije bilo nijednoga od ta dva tima na ljestvici, od 1995-2015 Chelsea.
Sveukupno Zvezda je 30 sezona provela na ljestvici ispred Chelsea a Chelsea 24 ispred Zvezde. Eto za 6 godina će po tome se Chelsea izjednačiti sa Zvezdom a nakon toga je i službeno bolji, oboje imaju titulu lige prvaka a ostali nastupi u Europi su odraženi na toj ljestvici. Engleska liga je svake godine bila ispred jugoslavenske na ljestvici osim u periodu 1988-1992 i to zbog toga što su bili izbačeni iz natjecanja na 5 godina nakon tragedije na Heyselu 1985. tako da ostajem pri tome da se titule u te dvi lige ne mogu mjeriti, eventualno u nekoliko sezona kada je Jugoslavija bila malo niže plasirana.
Razlika izmedju engleske i jugoslovenske lige nije toliko bila enormna i velika, kolika je razlika u osvojienim domacim titulama, Zvezdinih 19 u odnosu na 1 Chelsea...Tu je sve jasno! 

E ovako.
Chelsea u Europi ima ligu prvaka, kup UEFA, 2 kupa pobjednika kupova, superkupove ne računam.
Zvezda ima ligu prvaka. Finala i superkupove ne računam kao ni Chelsea-u.
U Engleskoj Chelsea ima 5 osvojenih prvenstava, 7 FA kupova i 5 liga kupova.
Zvezda u bivšoj državi ima 19 prvenstava i 12 kupova.
No Jugoslavija je od 1960-1992 20 puta bila u top 10 liga Europe, 13 puta nije (61%-39%), dok Engleska nije samo 5 sezona zbog Heysela, znači 28 je, 5 nije (85%-15%). Jugoslavija je samo 1 u tih 33 sezona bila top 5 liga u Europi (3%) dok su Englezi 26 sezona (79%).
14 domaćih trofeja više u ovoliko slabijoj ligi (samo pogledaj postotke) nije vrijednije od 3 trofeja razlike u EUROPI!
Chelsea u Europi ima ligu prvaka, kup UEFA, 2 kupa pobjednika kupova, superkupove ne računam.
No Jugoslavija je od 1960-1992 20 puta bila u top 10 liga Europe, 13 puta nije (61%-39%), dok Engleska nije samo 5 sezona zbog Heysela, znači 28 je, 5 nije (85%-15%). Jugoslavija je samo 1 u tih 33 sezona bila top 5 liga u Europi (3%) dok su Englezi 26 sezona (79%).
14 domaćih trofeja više u ovoliko slabijoj ligi (samo pogledaj postotke) nije vrijednije od 3 trofeja razlike u EUROPI!
Nemoguce je praviti takve komparacije, poredi se skoro neuporedivo. Ipak po meni i Zvezda i Partizan su veci i slavniji klubovi od konkretno Leverkusena. Jedna od stvari koje idu u prilog toj tvrdji je to koliko su ta dva kluba u svojoj historiji dali svijetu fudbala, u vidu igraca, trenera i sl. Rijec je o dva najuspjesnija kluba u historiji jedne jako ozbiljne lige kakva je bila ex-yu liga.
Sastavite all-time dream team Leverkusena pa da vidimo.
Sastavite all-time dream team Leverkusena pa da vidimo.

Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
A zasto ne racunas interkontinentalni kup ili po novom FIFA Club World Cup ili mislis da titula prvaka svijeta nema takvu tezinu?!Galion je napisao/la:E ovako.
Znas kako kazu, statistika je kao bikini...tako da zayebi te postotke! Fakt je da je Zvezda u to vrijeme bila evropski gigant, uzimala titule u svom sampionatu u konkurenciji evropskih respektabilnih klubova, a da li je engleska liga bila jaca kao sto je danas jaca od recimo francuske/italijanske ili je ta razlika poput one izmedju engleske i portuglske recimo - nije toliko bitno!
To ti je nesto slicno kada bi poredio Porto iz proteklih 15-20 god sa nekim engleskim timom koji nije u borbi za titulu, ali povremeno igra Evropu tipa Tottenham...
Tesko je praviti komparacije jer nijedan tim nije krenuo od iste startne pozicije niti su kroz historiju imali iste uslove. Ne postoji kriterij kojim mozemo napraviti te komparacije i dati neki obektivan sud koji je tim bolji. Taj zadatak vjerujem bi bio velik naucni projekat koji bi isli u takve detalje da bi na kraju ispala citava nauka. Svako od nas ce navesti neki argument kojim bi pozicionirali "nas" klub na visu poziciju u odnosu na drugi. Tako Notingem Forest dvije titule LP-a, Arsenal titule PL i konstantu, Zvezda titulu LP, Bayer Uefa kup i tako u nedogled. Stvorio bi se tako krug gdje bi svaki tim na kraju bio bolji i losiji od bilo kojeg drugog u isto vrijeme. Jedino bitno je ono sto se sada desava; Dinamo ili Partizan ce biti uspijesniji i veci ako udju u LP od onoga koji nije uspio u tome bez obzira kako i na koji nacin dosao do tamo.
To sto je neko bio bolji prije danas ne igra nikakvu ulogu i to je samo utjeha onima koji ne mogu da prihvate realnost ukoliko im je surova.
To sto je neko bio bolji prije danas ne igra nikakvu ulogu i to je samo utjeha onima koji ne mogu da prihvate realnost ukoliko im je surova.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.