Trenira. Dobit ce on sansu ove sezone siguran sam.jaludovolimte je napisao/la:Šta je sa Žerićem? Trenira li sa prvom ekipom?
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
Dakle da riješimo sve dileme. Baja je otišao za 500.000 eura.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
-
- Kontakt:
Inace me nedoticu mahalske price al ovo je bila prica ljudi bliskih Rikiju pa me to malo sjebalo nadam se da je samo pogresno protumaceno od njihove strane...EmirTM87 je napisao/la:Jeste i u ugovoru mu stoji da ako ne zabije gol u prvoj utakmici moze pakovat kofere i nazad u Sarajevo. I onda on njima duguje oono sto bi mu placali da je ostao.emirtmtmtm87 je napisao/la:Jel istina da je Baja potpisao samo na 6 mj???
Kakve sve gluposti neces procitat.
Ma brate čuo sam i to ali nisam zelio dušu griješit. Vidio sam ja njega na utakmici protiv Radnika, razmah'o se, brze na glavi, tetovaza na nozi, bit će od njega neštoMinjore je napisao/la:Hiros voli popit i zagalamit, to ga yebe. Inace igrac poteza, maestro ala Zeba. Dobice sansu ,vidjecemo ocel je iskoristiti. Ja najvise ocekujem od Hasanovica i Sehicatm8782 je napisao/la:Hiros ako bude pametan to je nas amir 2. Eto ukratko.Ajzea je napisao/la:Dovesti 2 pojacanja a i Veci pruziti sansu, ne treba nista cekati
O Zericu znam ali moze li neko napisati koju info vise o Hirosu ako ga poznaje. Cuo sam po pricama mnogih da sve zna sa loptom ali da je cesto "zaboravi" dodati.ne bi im trebalo biti tesko jer je probijena ta barijera adaptiranja. Tu je najgore bilo Baji i Dadi jer su relativno bili usamljeni kad su potpisali za prvi tim. A sad ih imamo ogroman broj. Mislim na mlade igrace..

Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
- bistrikboy
- Kontakt:
Jutros je potpisao!terabajt je napisao/la:Zasto nema nista na glavnoj o odlasku bajica, bilo je kad je kvedic otisao.
[youtube][/youtube]
Ole ole ole Rijad Bajic ole.Sretno pasa!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Nekad pred ove evropske utakmice smo pisali o tome da bi ove utakmice mogle pokazati jesmo li na pravom putu sto se tice politike kluba. Ja sam licno vise nego zadovoljan uspjeh se gradi godinama nekad se moze podrepiti pa da na srecu prodjes nekoga ali da odigras dobre utakmice protiv jakih ekipa a Ferecvaros i Standard su jake ekipe ne moze biti slucajnost. Ova ekipa ima buducnost i to je ono najbitnije, vjerujem uz par dobrih igraca iduce godine moze i jos bolje u evropi a to je ono cemu treba teziti.
Vjerujem da ce iduci izlazak u evropu biti jos laksi uprava rijetko je ko pohvali bi ove godine mogla napraviti dosta toga. Od toga da dogove svede na minimum do toga da ih otplati skroz, mogao bi sjevnuti Istok, trening kamp, reflektori na pomocnom i jos dosta toga. Ukupno je to mnogo vise nego se uradilo od rata na ovamo i moglo bi anulirati sav lopovluk, nemar i nebrigu svih predhodnih necu reci uprava nego ljudi koji su bili tu. Ako ovu naprave i djelomicno treba ljudima dati maksimalnu podrsku jer ce nas izvesti na zelenu granu. Meni se najvise svidjelo to da imaju plan evo izasao je konkurs za dva uposlenika jedan za finansije i jedan za marketing ocigleno su cekali da sazrije situacija a to moze donijeti i korak naprijed. Nemojte zaboraviti da je nekada Amar bio sve u klubu i da su se svi bojali njegovog odalaska a danas imamo vise nego pozitivnu situaciju ipak ljudi rade odlican posao.
Igraci ko igraci budu tu neki igraju vise srcem nego drugi publika to jako brzo prepozna i ostanu vise u sjecanju.Uglavnom i put oko ekipe je dobar pokazalo se da je uprava uz more negodovanja uradila dobar posao dovodjenjem Odovica koji zna sta ekipa moze i koliki su njeni dometi i sta mu fali jos za napredak.Bez obzira ako se jednom iscupamo iz finansiske dubioze a ovi su spominjali da je lakse dovesti investitora kada nema dugovanja i ako budemo imali te pare koje nismo nikad imali put oko igraca treba biti isti Zeljo se uvijek mora osloniti na vlastite snage vise puta je to potvrdjeno i uspjeh je zagarantovan.
Ovo je bilo ljeto iz filmova SF ljeto u kojem je Zeljo dao puno ljubavi a sa druge strane navijaci su pokazali kako se voli klub. Mi u buducnosti moramo mnogo sloznije mi mnogo bolje nego je bio slucaj do sad.
Vjerujem da ce iduci izlazak u evropu biti jos laksi uprava rijetko je ko pohvali bi ove godine mogla napraviti dosta toga. Od toga da dogove svede na minimum do toga da ih otplati skroz, mogao bi sjevnuti Istok, trening kamp, reflektori na pomocnom i jos dosta toga. Ukupno je to mnogo vise nego se uradilo od rata na ovamo i moglo bi anulirati sav lopovluk, nemar i nebrigu svih predhodnih necu reci uprava nego ljudi koji su bili tu. Ako ovu naprave i djelomicno treba ljudima dati maksimalnu podrsku jer ce nas izvesti na zelenu granu. Meni se najvise svidjelo to da imaju plan evo izasao je konkurs za dva uposlenika jedan za finansije i jedan za marketing ocigleno su cekali da sazrije situacija a to moze donijeti i korak naprijed. Nemojte zaboraviti da je nekada Amar bio sve u klubu i da su se svi bojali njegovog odalaska a danas imamo vise nego pozitivnu situaciju ipak ljudi rade odlican posao.
Igraci ko igraci budu tu neki igraju vise srcem nego drugi publika to jako brzo prepozna i ostanu vise u sjecanju.Uglavnom i put oko ekipe je dobar pokazalo se da je uprava uz more negodovanja uradila dobar posao dovodjenjem Odovica koji zna sta ekipa moze i koliki su njeni dometi i sta mu fali jos za napredak.Bez obzira ako se jednom iscupamo iz finansiske dubioze a ovi su spominjali da je lakse dovesti investitora kada nema dugovanja i ako budemo imali te pare koje nismo nikad imali put oko igraca treba biti isti Zeljo se uvijek mora osloniti na vlastite snage vise puta je to potvrdjeno i uspjeh je zagarantovan.
Ovo je bilo ljeto iz filmova SF ljeto u kojem je Zeljo dao puno ljubavi a sa druge strane navijaci su pokazali kako se voli klub. Mi u buducnosti moramo mnogo sloznije mi mnogo bolje nego je bio slucaj do sad.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Slijedeće sedmice dolaze

Sretno Baja manijače !
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
- manijakgotti
- Kontakt:
hoce li biti u prodaji ova majica??
Ma sta ja znam, ne mozemo mi govorit o tome jel ekipa na pravom putu, kad ce sljedece godine bit druga ekipa opet,a opet razumjem i igrace sto idu a i upravu sto ih prodaje. Sirotinja smo nemamo za kifle i zbog tog nemozemo napravit neki veci iskorak. To se vidi po prodaji igraca koji idu za klikere, jer 3% Dzeke vrijednije od citavog Bajica. Jos stegne me kad vidim da diskutujemo jel ima u klauzuli da od Bajicevpg transfera imamo ili nemamo 3%. Od tih postotaka vise niko ne zivi. Samo nam pare trebaju ne da dovodimo nego da mozemo zdrzat nase igrace bar Amira do 23 god primjer. Vjerovao sam da mozemo uci u grupu jer bi tad mogli od svog rada egzistirat, ali ovako moramo naci jakog sponzora ili suvlasnika od 49%
Neki ljudi misle da je fudbal važan poput života i smrti. Uvjeravam vas da je i važniji od toga.
Teško ćemo mi zadržati Amira nakon što ove sezone definitivno eksplodira.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sad su legle pare od Kvesica pa od kvalifikacija pa Dzeko i trebalo bi Riad Bajic..Kad se sve sabere mislim da je oko milion i 500hilj eura treba to pametno iskoristiti jer za neke radove na stadionu je to nedovoljno bolje ostaviti na racunu da klub ima neku finansijsku zaledjinu i eventualno pojacat ekipu sa jednim dva igraca..
Tako ej bilo i za Zolotica pa slomi nogu i jedva posle trasnfer napravi duga je sezona nista se ne zna sta ce se desiti povrede ili pad forme nikad se ne zna ko ce na kraju sezone biti najvise trazen za prodaju..Teško ćemo mi zadržati Amira nakon što ove sezone definitivno eksplodira.
- jaludovolimte
- Kontakt:
A logika da ces ga tesko zadrzati, al sad produzis ugovor na 4-5 godina daš mu veću platu i onda možeš tražiti veći novac za njega kad budu klubovi kucali na vrataVirtu4l je napisao/la:Teško ćemo mi zadržati Amira nakon što ove sezone definitivno eksplodira.

tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..
- storm_raider
- Kontakt:
Kada smo kod Zole, dokle je njegova karijera uopste?zgembo89 je napisao/la:
Tako ej bilo i za Zolotica pa slomi nogu i jedva posle trasnfer napravi duga je sezona nista se ne zna sta ce se desiti povrede ili pad forme nikad se ne zna ko ce na kraju sezone biti najvise trazen za prodaju..
Sport je lijek za tijelo i duh.
Riad Bajić, mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i sada već bivši član Željezničara, nakon što je jučer stigao u Tursku danas je potpisao trogodišnji ugovor sa Konyasporom.
Bajić je imao fantastičan doček sinoć prilikom dolaska u Konyaspor, a danas je potpisao trogodišnji ugovor u prisustvu svojih zastupnika Hadisa Zubanovića i Nedima Hrapovića. "Zadužio" je dres sa brojem 25.
Vrijedi istaći da je ovo najveći transfer u historiji Željezničara, a Plavima sa Grbavice prodajom supertalentovanog napadača pripalo je 500.000 eura.
Bajić je imao fantastičan doček sinoć prilikom dolaska u Konyaspor, a danas je potpisao trogodišnji ugovor u prisustvu svojih zastupnika Hadisa Zubanovića i Nedima Hrapovića. "Zadužio" je dres sa brojem 25.
Vrijedi istaći da je ovo najveći transfer u historiji Željezničara, a Plavima sa Grbavice prodajom supertalentovanog napadača pripalo je 500.000 eura.
Sada već bivši fudbaler našeg Željezničara, Riad Bajić, potpisao je za turskog prvoligaša, ekipu Konyaspora.
cover_clanska
Riad Bajić je rođen 6. maja 1994. godine u Sarajevu. Prošao je sve mlađe selekcije našeg Željezničara, a za prvi tim je debitovao na utakmici između Viktorie Plzen i Željezničara kada je Bajić ušao pred kraj susreta i asistirao za pogodak. Nakon toga je ubilježio 67 nastupa, te je postigao 24 gola.
Bajić je u prošloj sezoni bio najbolji strijelac Premijer lige sa 15 postignutih golova. Branio je boje juniorske i mlade reprezentacije, a bio je pozivan i na okupljanja A reprezentacije.
Popularni Baja je za Konyaspor potpisao na tri godine, a nosit će dres sa brojem 25.
FK Željezničar se zahvaljuje Riadu Bajiću na borbenim nastupima u Plavom dresu, te Riadu želimo mnogo sreće u nastavku karijere.
Sa zvanične
cover_clanska
Riad Bajić je rođen 6. maja 1994. godine u Sarajevu. Prošao je sve mlađe selekcije našeg Željezničara, a za prvi tim je debitovao na utakmici između Viktorie Plzen i Željezničara kada je Bajić ušao pred kraj susreta i asistirao za pogodak. Nakon toga je ubilježio 67 nastupa, te je postigao 24 gola.
Bajić je u prošloj sezoni bio najbolji strijelac Premijer lige sa 15 postignutih golova. Branio je boje juniorske i mlade reprezentacije, a bio je pozivan i na okupljanja A reprezentacije.
Popularni Baja je za Konyaspor potpisao na tri godine, a nosit će dres sa brojem 25.
FK Željezničar se zahvaljuje Riadu Bajiću na borbenim nastupima u Plavom dresu, te Riadu želimo mnogo sreće u nastavku karijere.
Sa zvanične
Jedno je zadrzati igraca kada imas dugove koji te pritiscu a kada nemas je mnogo lakse i mozes cekati povoljan transfer treba i to imati na umu. Ono sto je dobro da se ljestvica podize kada je odlazak igraca u pitanju Bajic je primjer za to. Da bi pravili milionske transfere potreban je rezultat, stavis se u poziciju menadzera igraci koji nastupe u grupama su kvalitet i manje su sanse da ces fulati sa takvim igracem potrebno je napraviti iskorak za nesto vise a za iskorak treba stabilan klub a mi smo na dobrom putu da postanemo stabilan klub.Ko kaze da nece Mujagic biti bolji od Bajica ili Beganovic klub se nalazi u fazi kada mora prodavati igrace a pri tom ne odlaze za sicu nego za nase uslove odlicne pare.Virtu4l je napisao/la:Teško ćemo mi zadržati Amira nakon što ove sezone definitivno eksplodira.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Koliko imamo clanova? Ima li kakav sluzbeni broj?
Previše se bavimo stvarima kojima se nigdje u svijetu navijači ne bave. A to su pare.
Dovoljno je da znamo da će u narednih 12 mjeseci u klub sukcesivno dolaziti značajan novac.Da je klub do tog novca došao sopsrvenim snagama, znanjem i zalaganjem ljudi i klubu i zadnjih desetak godina, između ostalog doprinosom i navijača...
Upravi će to omogućiti da riješi klub dugova,da ne razmišljamo o licencama,da igrači ne razmišljaju o platama, da omogući struci nešto kvalitetnije igrače, širu klupu,..
Važno je da znamo da je ovo početak ozbiljne konsolidacije kluba.
A detalji oko para stvarno ne treba da budu glavna tema na navijačkom forumu.
Trebamo nastaviti sa uclanjivanjem u klub. Ponavljam i ja ono što je pisano više puta. Članstvo nije samo onih 20 km koje se uplati klubu.Clanstvo je i formalno-pravna verifikacija pripadnosti klubu.Bogami se čovjek drugačije osjeća kad ima člansku iskaznicu u džepu.
Dovoljno je da znamo da će u narednih 12 mjeseci u klub sukcesivno dolaziti značajan novac.Da je klub do tog novca došao sopsrvenim snagama, znanjem i zalaganjem ljudi i klubu i zadnjih desetak godina, između ostalog doprinosom i navijača...
Upravi će to omogućiti da riješi klub dugova,da ne razmišljamo o licencama,da igrači ne razmišljaju o platama, da omogući struci nešto kvalitetnije igrače, širu klupu,..
Važno je da znamo da je ovo početak ozbiljne konsolidacije kluba.
A detalji oko para stvarno ne treba da budu glavna tema na navijačkom forumu.
Trebamo nastaviti sa uclanjivanjem u klub. Ponavljam i ja ono što je pisano više puta. Članstvo nije samo onih 20 km koje se uplati klubu.Clanstvo je i formalno-pravna verifikacija pripadnosti klubu.Bogami se čovjek drugačije osjeća kad ima člansku iskaznicu u džepu.
I mene zanima koliko tacno imamo clanova?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], drzgemboadislic, pinki i 23 gosta.