Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

suhakrpa
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la suhakrpa » 07 avg 2015, 18:17

Cestitke momcima na jos jednoj sjajnoj pobjedi. Kada sam vidio rezultat na poluvremenu nisam mogao vjerovati. U drugom dijelu smo pustili Italijane da igraju i probavali sve i svasta, pa je stoga ova pobjeda samo 10 razlike. Najvaznije je da smo ovom pobjedom osigurali drugi krug i sada treba sansu dati svim momcima da igraju i oslobode se treme. Kada krenu jace utakmice svaka pomoc nekog igraca sa klupe bit ce dobro dosla.

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 07 avg 2015, 18:19

Tracy3McGrady je napisao/la:Od Burukcije jeste bolji, ali od Mutica tesko, mozde jeste ofanzivno bolji ali je Mutic jako jako koristan igrac i posle velike trojke, da ih tako nazovem, nas najvrijedniji igrac. Takodje i Cerkezovic mi se uvjek svidjao kako igra i nadam se da ce dobijti svojih 20ak minuta.

Tacno.
Mutic ima odlicne fizikalije i igra vrlo solidnu odbranu.
Naprijed bi mogao dosta vise da radi, lici limitiran u napadu :eh:

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 07 avg 2015, 18:20

Dado je napisao/la:
hz1987 je napisao/la:ako srbija uzme finsku, nama posljednji mec ne igra nikakvu ulogu (prenijeli bi obje pobjede u drugi krug), te ne bi bilo lose da pandza izvede drugu postavu da ih sto bolje uigra i da se oslobode treme a i da odmori kljucne igrace za drugi krug i izbjegne eventualne povrede.

Moze li neko ovo pojasniti. Kako prenijeti obe pobjede u drugi krug. Zar prva 3 ne idu dalje.
srbija je izgubila na kraju, pa ipak ne igra ulogu. moramo dobiti finsku sutra. ali da su srbi dobili, finci bi imali 2 poraza i sigurno bi ispali, jer nas nebi mogli stici, a od druge 2 ekipe su izgubile direktni duel. a mi imamo direktni duel protiv ostalih, tako da bi prenjeli 2 pobjede, pa bi mogli odmarati igrace.
ali nije se tako desilo, pa ce musa i sikiras sutra samarati fince :D
salu na stranu, najvaznije utakmice nam tek slijede. valjda su igraci shvatili da moraju biti koncentrisani do zadnje sekunde, moze i kos razlika nekad biti bitna. onakvo gubljenje lopte je ne prihvatljivo, 10 puta smo im direktno u ruke bacili loptu, i to jos u nasoj polovini. ovaj put je dobro proslo, nek izvuku pouke i idemo dalje :) sp mora i dalje biti glavni cilj, medalje, a pogotovo zlato su jos daleko daleko.

ps. cerkezovic nije 100% spreman, zato i ne igra puno

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 07 avg 2015, 18:21

suhakrpa je napisao/la:Cestitke momcima na jos jednoj sjajnoj pobjedi. Kada sam vidio rezultat na poluvremenu nisam mogao vjerovati. U drugom dijelu smo pustili Italijane da igraju i probavali sve i svasta, pa je stoga ova pobjeda samo 10 razlike. Najvaznije je da smo ovom pobjedom osigurali drugi krug i sada treba sansu dati svim momcima da igraju i oslobode se treme. Kada krenu jace utakmice svaka pomoc nekog igraca sa klupe bit ce dobro dosla.
Zbog toga mi i jeste krivo sto Srbija ispusti pobjedu protiv finaca. Da je srbija uzela mi bi bili sigurno prvi i prenijeli bi 4 boda, i tako bi sutra mogli igrati Djakovic, Mirkovic, Barukcija itd... a ovi glavni bi mogli malo odmoriti, jer su imali skoro jak turnir u Gruziji plus sad ovaj, bojim se da im ne bude previse i dn odmora bi im dobrodosao.

Ovako punm parom protiv Finaca koji se takodje oslanjaju na sut za 3 poena.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 07 avg 2015, 18:25

Tracy3McGrady je napisao/la:
suhakrpa je napisao/la:Cestitke momcima na jos jednoj sjajnoj pobjedi. Kada sam vidio rezultat na poluvremenu nisam mogao vjerovati. U drugom dijelu smo pustili Italijane da igraju i probavali sve i svasta, pa je stoga ova pobjeda samo 10 razlike. Najvaznije je da smo ovom pobjedom osigurali drugi krug i sada treba sansu dati svim momcima da igraju i oslobode se treme. Kada krenu jace utakmice svaka pomoc nekog igraca sa klupe bit ce dobro dosla.
Zbog toga mi i jeste krivo sto Srbija ispusti pobjedu protiv finaca. Da je srbija uzela mi bi bili sigurno prvi i prenijeli bi 4 boda, i tako bi sutra mogli igrati Djakovic, Mirkovic, Barukcija itd... a ovi glavni bi mogli malo odmoriti, jer su imali skoro jak turnir u Gruziji plus sad ovaj, bojim se da im ne bude previse i dn odmora bi im dobrodosao.

Ovako punm parom protiv Finaca koji se takodje oslanjaju na sut za 3 poena.

Ma dobit cemo mi njih vec u nakon 3/4. Musa je svakako Ludjak, koji hoce uvjek da igra.
Njegosa odmorit to je bitno. Vidi se da nije 100% spreman. Alikadicu dat vise Minuta :bih:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 07 avg 2015, 18:34

Meni kod Musinog izbacaja nesto skroz cudno izgleda iako polozaj ruke kod izbacaja djeluje skroz pravilno ... Valjda mu sa neobicnog mjesta krece sut

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 07 avg 2015, 19:07

Volvic je napisao/la:
Tracy3McGrady je napisao/la:Od Burukcije jeste bolji, ali od Mutica tesko, mozde jeste ofanzivno bolji ali je Mutic jako jako koristan igrac i posle velike trojke, da ih tako nazovem, nas najvrijedniji igrac. Takodje i Cerkezovic mi se uvjek svidjao kako igra i nadam se da ce dobijti svojih 20ak minuta.

Tacno.
Cerkezovic je vec prvi dan prvenstva dobio temperaturu, te zbog toga ima reduciranu minutazu. Znam ga privatno, jako fino odgojeno dijete. Mnogo je on napredovao u odnosu na recimo onaj turnir u Turskoj sto je bio. Do tad je bio koristan u odbrani, hvatao skokove i pogadjao zicere, sad dosta i za sebe kreira. Mislim da ima jos dosta prostora za napredak, sut prvenstveno da popravi (i on ima malo cudan izbacaj). Ako se i fizicki bude razvijao kako treba, mogao bi nesto napraviti u karijeri, ako Bog da.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 07 avg 2015, 19:16

kobe24 je napisao/la:
Volvic je napisao/la:

Tacno.
Cerkezovic je vec prvi dan prvenstva dobio temperaturu, te zbog toga ima reduciranu minutazu. Znam ga privatno, jako fino odgojeno dijete. Mnogo je on napredovao u odnosu na recimo onaj turnir u Turskoj sto je bio. Do tad je bio koristan u odbrani, hvatao skokove i pogadjao zicere, sad dosta i za sebe kreira. Mislim da ima jos dosta prostora za napredak, sut prvenstveno da popravi (i on ima malo cudan izbacaj). Ako se i fizicki bude razvijao kako treba, mogao bi nesto napraviti u karijeri, ako Bog da.

Jel´samo "Prehlada/Infekt" u pitanju?

:bih:

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 07 avg 2015, 20:41

Tekma je sutra u 19h a ja budala se dogovorio sa ekstra Trebom na sastanak. Fuck my life.

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 07 avg 2015, 21:21

Nesto kontam pa mi smo ovo ljeto tri puta trehnuli (U20, U18 I U16) velesilu u kosarci godinama unazad Italiju ,koja sigurno ulaze dosta u kosarku i taj sistem mladjih kategorija, mislim da im je kosarka i najzastupljeniji sport tu uz rame sa fudbalom i odbojkom (tu je negdje i biciklizam :D ), zato momcima kapa do poda :bih:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 07 avg 2015, 21:29

mirsad993 je napisao/la:Nesto kontam pa mi smo ovo ljeto tri puta trehnuli (U20, U18 I U16) velesilu u kosarci godinama unazad Italiju ,koja sigurno ulaze dosta u kosarku i taj sistem mladjih kategorija, mislim da im je kosarka i najzastupljeniji sport tu uz rame sa fudbalom i odbojkom (tu je negdje i biciklizam :D ), zato momcima kapa do poda :bih:
U Italiji je fudbal sve tek dvije svjetlosne godine iza idu drugi sportovi
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 07 avg 2015, 21:36

nerminh74 je napisao/la:
mirsad993 je napisao/la:Nesto kontam pa mi smo ovo ljeto tri puta trehnuli (U20, U18 I U16) velesilu u kosarci godinama unazad Italiju ,koja sigurno ulaze dosta u kosarku i taj sistem mladjih kategorija, mislim da im je kosarka i najzastupljeniji sport tu uz rame sa fudbalom i odbojkom (tu je negdje i biciklizam :D ), zato momcima kapa do poda :bih:
Kao i kod nas

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 07 avg 2015, 21:54

mirsad993 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
Kao i kod nas
Za mene je košarka prva pa koju svjetlosnu godinu ostalo pogotovo ovaj naš nakaradni fudbal
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

admir12345
Kontakt:

Post Postao/la admir12345 » 07 avg 2015, 22:00

Jel iko od vas gledao sad utakmicu Crna Gora -Francuska ja ludaka trenera crnogoraca,jadno ono dijete sa br 14 sto je igrao izasao lik zadnjih 5 minuta 4 cetvrtine svaki naredni kos koji prime okrene se prema njemu i pametuje,prezadnji time out udari sakom u stolicu a zadnji nije htjeo ni da vodi sjeo na prvu stolicu joj ludaka :lol: Drago mi je sto su izgubili samo radi njega

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 avg 2015, 22:12

Nakon one djece do 20 godina ovi dođu kao Dream Team USA :mrgreen: pravo osvježenje, to sam rek'o i za u18 ali ovi još bolje igraju. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 08 avg 2015, 02:33

Danas protiv Finske ne bi trebalo biti problema ako odigramo na nivou kao prethodne dvije utakmice,
lijepo bi bilo i da se previše ne umorimo i da prođe bez povreda.

Nadam se da će Čampara biti spreman.

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 08 avg 2015, 16:27

Hoće li biti prijenosa?
Odlazi Safete.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 08 avg 2015, 16:44

danas izasla vijest, da ce se u17 sp sljedece godine igrati u spaniji. to nam odgovara, jer ce nam ova generacija morati igrati i u18 ep, a ovako nece imati put na kraj svijeta, ako se plasiramo naravno. hrvatima je ove godine odkazala skoro citava petorka za ep nakon u19 sp, pa su jedva izborili opstanak. razlika je samo sto mi nemamo ni priblizno tu sirinu, jos je 98.godiste slabo kod nas, i ne znam kako bi se drzali u a diviziji.

prenos ce biti kao i uvjek na youtube, samo morate traziti fiba kanal.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 08 avg 2015, 17:05

1998. nam je zaista katastrofalno, osim Gegića i Antunovića donekle nemamo pravog igrača, Zovko, Drežnjak, sve je to slabo. :crazy:

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 08 avg 2015, 17:25

a ni jedan od njih, pogotovo sandro, nije neka klasa na koje bi se mogli osloniti. bez 99.godista bi to bila gora ekipa od one markoviceve 95/96 sa prvog nastupa u a diviziji

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []