FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Dolina
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Dolina » 08 avg 2015, 19:59

Ovo je idejni projekat istočne tribine Zrinjskog http://www.gfmo.ba/e-zbornik/e_zbornik_02_10.pdf
Po ovim proračunima on košta oko 600 000KM, s tim da su ovo grubi radovi, samo idejno rješenje košta puno para, samo stolice bi te došle oko 100 000. nabrala bi se tu cifra oko 1,5 miliona što nije i neka cifra ako ih imaš ali u našem slučaju imamo i prečih stvari a to je ipak nakon toliko godina konsolidacija.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 08 avg 2015, 20:00

1783! to je broj moje clanske, a stari je kupio clansku neki dan... znaci blizu smo 2000!
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 08 avg 2015, 20:01

MuhamedTM je napisao/la:@avlazi97 zar nije bilo da ce istocna biti kapacitet oko 8000 I da ce biti spojena s sjevernom ,plus dodataka oko toga. Znaci 650 k je smijesna cifra ,daj Boze ali jok.Niti cemo mi to placate iz svog novcanika.
Mozda se I ti zezas ili sam ja s marsa.
Samo za rusenje i pripremu terena treba toliko.

Sutra je tekma, bavimo se glupostima. :hmmmm:
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 08 avg 2015, 20:03

Blagoje je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:Uvijek se o stadionu priča kad Željo igra evropske utakmice. I dok se ne renovira, tako će biti. Bolje bi bilo da se zna TAČNO šta i kako treba riješiti, koje dozvole dobiti, da bi se moglo odmah krenuti sa izgradnjom. Kad bi javnost to znala, mogao bi se napraviti pritisak na te strukture čije nam dozvole, potvrde šta već sve ne trebaju kako bi krenuli u renoviranje. Vjerujem da bi se investitor brzo mogao naći kad bi mu se dali poslovni prostori.
Kakva javnost, mislis mahala? A aktivnosti su u toku, strpljenja, nije Sarajevo Lozana. Sve ce biti kad bude, prije ne moze. :kafa:
Mislim javnost. Pazi, kad bi se saznale te informacije, prvo bi ovdje na forumu počeli priču, bh. portali jedva čekaju tako nešto da napišu članak i tako se počne stvarati medijski pritisak, što povlači i samu javnost. A bliže se lokalni izbori....

ado899
Kontakt:

Post Postao/la ado899 » 08 avg 2015, 20:04

Pitanje jedno samo ako moze :)
Nisam neki navijac vatreni i sl drag mi je klub pa bih voliio neke informacije oko clanske sta treba da se uradi za clansku kartu, makar malo da doprinesem hehe :) LP
"Nogomet je moj život, moja strast. Teško mi je nogomet doživljavati kao posao, ne vidim ga tako i nikada neću reći da se bavim nogometom. Naravno, postoje plaća, ugovor, ali nogomet nikada neću definirati kao posao" Thierry Henry

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 08 avg 2015, 20:08

MuhamedTM je napisao/la:@avlazi97 zar nije bilo da ce istocna biti kapacitet oko 8000 I da ce biti spojena s sjevernom ,plus dodataka oko toga. Znaci 650 k je smijesna cifra ,daj Boze ali jok.Niti cemo mi to placate iz svog novcanika.
Ne znam čemu vrijeđanje i nigdje nisam rekao da bi se za te pare mogao napraviti naš istok. Dobro pročitaj šta sam napisao, a evo i o tribini iz BL o kojoj sam govorio. http://www.abrasmedia.info/content/izgr ... i-donacije
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 08 avg 2015, 20:08

Dolina je napisao/la: Mislim da bi to većina jedva i dočekala, Želju na Stup i to tamo gdje su koridu održavali a umjesto Grbavice neka Tibra pravi stanove.
Zasto ovako razmisljanje o Stupu? Izgradnjom sarajevske zaobilaznice (u novembru ove godine), blizina tramvajske pruge (oko 300 metara i veoma lahko bi bilo napraviti pjesacku ulicu do stadiona od stajalista preko Miljacke), stupska petlja, blizina zeljeznickog saobracaja (stanica Alipasin most nje suvise daleko i mogao bi se takodjer izgraditi pjesacka ulica do novog stadiona), izgradnja gradskog autoputa u buducnosti (dalekoj, nekih 15-20 godina), blizina sjeverne longitudinale (isto kao gradski autoput) je sve ogroman plus za lokaciju stadiona. Imamo 51 godinu historije na Grbavici (godine kada smo igrali na istom, 62 godine od izgradnje) i to je super ali zasto nebi gradili novu historiju na novom stadionu? Ja trenutno Grbavicu gledam kao kada osoba od nekih 30-35 godina i dalje zivi kod roditelja i ne zeli da se seli iako bi trebao jer je vrijeme da se osamostali, no nostalgija je uz novac veliki faktor zasto i dalje ostaje kod njih, a uz to ga je i strah kako ce mu biti u novoj sredini. Kada bi tako ograniceno razmisljali grad Sarajevo bi zauvijek ostao carsija i to je to. Volim ja Grbavicu, odrastao u njenoj sjeni i uzivao u svakom momentu provedenom na njoj ali je vrijeme da se nesto promjeni. Ja ne zagovaram nuzno da dijelimo stadion sa komsijama ali definitivno zagovaram selidbu takmicarskih utakmica sa Grbavice jer nam je potrebna neka lokacija koja moze zadovoljiti moderno zdanje.

No nisam ja za rusenje Grbavice (daleko od toga) vec promjena njene namjene jer bi nju mogli koristiti kao pomocni stadion gdje bi igrali prijateljske utakmice, radili pripreme, gdje bi nam mladje kategorije igrali svoje utakmice . Srusimo zapadnu tribinu (tako da pomocni i glavni teren cine jednu cjelinu), naparavimo neku polumontaznu istocnu tribinu sa podtribinskim prostorom za sudije, timove, novinare i sl. koja bi zadovoljavala UEFA kategoriju 2, usmikamo sjever jer je trenutno u katastroflanom stanju te premjestimo plato sa ispred sjeverne tribine na ispred istoka i to je vec super stadion za takvu svrhu (no potrebno je za to vec oko 1.5-2 miliona €). Jug moze ostati onakav kakav jeste, mozda samo malo raspored promjeniti stepenica. Ne zelim da se proda Grbavica jer ona lokacija definitivno nije za cisto stanogradnju ili poslovne objekte te je potrebna rekreaciona zona u samom jezgru grada sama od sebe no vrijeme je da glavni stadion napravimo na adekvatnoj lokaciji.

No dolazimo do onog glavnog problema jer je ovo sve divno i bajno ali odakle nam novac...

Makanaky
Kontakt:

Post Postao/la Makanaky » 08 avg 2015, 20:11

ado899 je napisao/la:Pitanje jedno samo ako moze :)
Nisam neki navijac vatreni i sl drag mi je klub pa bih voliio neke informacije oko clanske sta treba da se uradi za clansku kartu, makar malo da doprinesem hehe :) LP
Ima opcija putem interneta da postaneš član, samo treba da ispuniš formular i uslikaš/skeniraš uplatnicu te pošalješ na email adresu koja je navedena ovdje:

http://fkzeljeznicar.ba/postanite-clan- ... interneta/

Ako plaćaš iz inostranstva, najisplativije ti je da ti neko u Bosni uplati onih 26 KM.
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla

superiore1921
Kontakt:

Post Postao/la superiore1921 » 08 avg 2015, 20:14

Halalite sto upadam al imal gdje slucajno mjesta za Vitez..

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 08 avg 2015, 20:19

Djabe palamudite oko stadiona, nigdje Željo neće sa Grbavice niti ce sa nekim drugim pravit stadion, tako da djabe o tome pričate kad nema nikakve šanse za to i Grbavica ce se polako obnavljat ;)

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 08 avg 2015, 20:24

avlami97 je napisao/la:
MuhamedTM je napisao/la:
adal je napisao/la:O kojem sponzoru pricate, pare koje ce dobiti od Dzekinog transfera su dovoljne za istocnu tribinu , znaci radi se o cifri oko 650 000 eura.

A mnogi od vas su zaboravili a neki i neznaju da je to jedini stadion iz ex YU koji je napravljen od strane navijaca!!!

Ako je tad moglo bez sponzora sad moze i sa parama od transfera Dzeke i nek uprava laze koga hoce para ima ali volje nema!
650 k dovoljno za tribinu :crazy: jesi ozbiljan?
Dodik je za te pare napravio onu tribinu Borcu iza gola (kapacitet tribine 2500 stolica. I još govore da je pokrao pare na toj tribini. Na Pecari su natkrili tribinu za 200k eura.
Naš istok (u nivou sjevera) bi bio više od duplo veći i natkriven i za to treba dosta više novca.
Bravo za info vezan za Dodika!

Stvar je sto mi ustvari nikada ovo necemo ni dozivljeti dok ti stranac ne dode i klub, tj ulozi svoje pare i sve ove nase rastjera jer nasi ljudi nisu sposobni za ovakve stvari!

Kako sada odjednom kad smo dobili pare da se pojavi novi dug?

Ja koliko se sjecam isti slucaj je bio u Amarovoj generaciji?
Zaradilo se love i odjednom Zeljo se vratio u godine gore od 2009...

mukitmovac
Kontakt:

Post Postao/la mukitmovac » 08 avg 2015, 20:28

Gledam ovaj Borac-Mladost ovajj mali sto igra desno Mirza Kovac extra igrac, a mlad, Subica prolazi kako hoce, treba obratiti paznju na njega
Zadnja izmjena: mukitmovac, dana/u 08 avg 2015, 20:29, ukupno mijenjano 1 put.
Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 08 avg 2015, 20:28

Aldine to provalio u dzoletov račun? Pa pises cijeli dan ti?

Stanite ljudi, polako, ne kontam od KUD sad silna pljuvanja i to bas na ovu upravu koja marke duga nije napravila ;)

I sto prije shvatite da su nama uvijek europske pare bile dio budžeta, a ne pare za kupi čokoladu lakše ce vam biti ;)

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 08 avg 2015, 20:31

Al kako dusebriznici odjedanput znaju da je papirologija problem, odrzavanje, I-P odnosi, sta sve ne i da se stadion "nece uskoro gradit..." A prekjuce ni jedan jedini clanak pred utakmicu.
Al ja njima vjerujem, da ljudi znaju da "od stadiona jos nema nista", upuceni su, dobronamjerni...
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 08 avg 2015, 20:32

ado899 je napisao/la:Pitanje jedno samo ako moze :)
Ako si iz Sarajeva, otiđi u Plavi salon na stadionu, popuni pristupnicu koju ćeš tamo dobiti i ponesi cvaju, odmah ćeš dobiti člansku, a ako nisi odavde, kolega @Makanaky ti je već objasnio kakva je procedura... Da je više ovakvih ljudi (simpatizera koji su spremni pomoći), sigurno bi sve išlo koliko-toliko bolje :) Sve najbolje druže! :thumbup:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 08 avg 2015, 20:34

avlami97 je napisao/la:
Ne znam čemu vrijeđanje i nigdje nisam rekao da bi se za te pare mogao napraviti naš istok. Dobro pročitaj šta sam napisao, a evo i o tribini iz BL o kojoj sam govorio. http://www.abrasmedia.info/content/izgr ... i-donacije
Gdje sam ja to vrijeđao nekoga,samo kazem da je suludo to da se za 650 k moze zamisliti nesto takvo a kamoli izvesti u rad,to sam odgovorio njemu pa sam se samo nadovezao na tvoj post.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 08 avg 2015, 20:34

AnelZ je napisao/la:
Dolina je napisao/la: Mislim da bi to većina jedva i dočekala, Želju na Stup i to tamo gdje su koridu održavali a umjesto Grbavice neka Tibra pravi stanove.
Zasto ovako razmisljanje o Stupu? Izgradnjom sarajevske zaobilaznice (u novembru ove godine), blizina tramvajske pruge (oko 300 metara i veoma lahko bi bilo napraviti pjesacku ulicu do stadiona od stajalista preko Miljacke), stupska petlja, blizina zeljeznickog saobracaja (stanica Alipasin most nje suvise daleko i mogao bi se takodjer izgraditi pjesacka ulica do novog stadiona), izgradnja gradskog autoputa u buducnosti (dalekoj, nekih 15-20 godina), blizina sjeverne longitudinale (isto kao gradski autoput) je sve ogroman plus za lokaciju stadiona. Imamo 51 godinu historije na Grbavici (godine kada smo igrali na istom, 62 godine od izgradnje) i to je super ali zasto nebi gradili novu historiju na novom stadionu? Ja trenutno Grbavicu gledam kao kada osoba od nekih 30-35 godina i dalje zivi kod roditelja i ne zeli da se seli iako bi trebao jer je vrijeme da se osamostali, no nostalgija je uz novac veliki faktor zasto i dalje ostaje kod njih, a uz to ga je i strah kako ce mu biti u novoj sredini. Kada bi tako ograniceno razmisljali grad Sarajevo bi zauvijek ostao carsija i to je to. Volim ja Grbavicu, odrastao u njenoj sjeni i uzivao u svakom momentu provedenom na njoj ali je vrijeme da se nesto promjeni. Ja ne zagovaram nuzno da dijelimo stadion sa komsijama ali definitivno zagovaram selidbu takmicarskih utakmica sa Grbavice jer nam je potrebna neka lokacija koja moze zadovoljiti moderno zdanje.

No nisam ja za rusenje Grbavice (daleko od toga) vec promjena njene namjene jer bi nju mogli koristiti kao pomocni stadion gdje bi igrali prijateljske utakmice, radili pripreme, gdje bi nam mladje kategorije igrali svoje utakmice . Srusimo zapadnu tribinu (tako da pomocni i glavni teren cine jednu cjelinu), naparavimo neku polumontaznu istocnu tribinu sa podtribinskim prostorom za sudije, timove, novinare i sl. koja bi zadovoljavala UEFA kategoriju 2, usmikamo sjever jer je trenutno u katastroflanom stanju te premjestimo plato sa ispred sjeverne tribine na ispred istoka i to je vec super stadion za takvu svrhu (no potrebno je za to vec oko 1.5-2 miliona €). Jug moze ostati onakav kakav jeste, mozda samo malo raspored promjeniti stepenica. Ne zelim da se proda Grbavica jer ona lokacija definitivno nije za cisto stanogradnju ili poslovne objekte te je potrebna rekreaciona zona u samom jezgru grada sama od sebe no vrijeme je da glavni stadion napravimo na adekvatnoj lokaciji.

No dolazimo do onog glavnog problema jer je ovo sve divno i bajno ali odakle nam novac...
Sve si ti u pravu ako gledamo sa jednog neutralnog stanovišta, ali grad kao Sarajevo je mala sredina, mi se sentimentalno vežemo za dosta stvari. Stadion Grbavica je jedna od tih stvari koja veže generacije navijača. Moj dedo je prenosio drvene tribine sa starog stadiona kod M. škole od koje je kasnije napravljen zapad, kuću je imao gdje je sada slastičarnica Palma, ja živim kod stadiona, jedva sam čekao reintegraciju da dodjem do stadiona, prva utaknica. Ja ne mogu razmišljati drugačije, 40 i kusur godina gledam Želju, otac me vodio na tekme kada smo bili u drugoj ligi. Jbg stari mi imamo ono što je imao malo ko u bivšoj Jugi a i u Evropi nije drugačije. Nikad više dušmana nismo imali kao ovih zadnjih nekoliko godina, smo iz inata svima njima ne treba da odustajemo od stadiona, pa makar čekali još 60 godina. A nećemo, budi siguran. Kada se samo sjetim ovoga...

https://www.youtube.com/watch?v=J-hgE-SojMg
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 08 avg 2015, 20:40

I ovi novinari stalno pisu izvor blizak klubu ili kako nas izvor saznaje pa daj reci jednom ko je, nemoj izmisljat toplu vodu. Sto pisu ista ako su papiri problem (navedite tacno sta je problem ne samo papiri su problem) koje njesra . Smece postaju svi lagano redom!
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la JoseMourinho » 08 avg 2015, 20:46

MuhamedTM je napisao/la:I ovi novinari stalno pisu izvor blizak klubu ili kako nas izvor saznaje pa daj reci jednom ko je, nemoj izmisljat toplu vodu. Sto pisu ista ako su papiri problem (navedite tacno sta je problem ne samo papiri su problem) koje njesra . Smece postaju svi lagano redom!
Ma izvor blizak klubu = forumi ;)

GRBAVICE NIKOM TE NEDAMO!!!!!

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 08 avg 2015, 21:10

AnelZ je napisao/la:

sve lijepo napisano :clap:
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.