FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

plavanacija
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la plavanacija » 08 avg 2015, 21:16

Kao prvo mi smo jako siromasna drzava, gdje se u sport ne ulaze nista. Kao primjer kosarkaski klub Bosna, rukometni klub Bosna itd

Znaci sport i kultura margina drustva. jbt Muzej je 3 god zatvoren, a da sad pricamo o sportu i pomoci drzave.

Dalje u BiH vise od 50% nezaposlenih.

Znaci promjeniti zakon o sportu, da privatnici mogu kupovati klubove.

Ovo gore samo da napomenem gdje mi zivimo, i da od vlasti nema pomoci...

Sto se tice zelje, prioritet je generalni sponzor!!!!!

Generalni sponzor=posjeta.

Marketing, akcije 2+1, besplatan ulaz za djevojke, djecu, maskota za djecu, nagradne igre itd, da bi po utakmici imao 7000-10000 navijaca, cak i smanjiti cijene karata da bi dosao do zadovoljavajuce posjete.

Ocistiti stadion, direktno mislim na stolice.

Sto se tice istoka to je odlicna ideja, samo citav stadion odjednom je puno povoljnija solucija.

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 08 avg 2015, 21:32

Ja se učlanio u srijedu,bilo je iza mene još 6-7 osoba dvojica momaka iz Švicarske....broj kartice 2023...
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 08 avg 2015, 21:38

Zašto je opet pocela prica o stadionu, samo sanjarimo i nagađamo, bez veze se vodi rasprava, lude ideje...itd. a zapravo se ne radi apsolutno nista u vezi istoga.

Zaboravite na to jednostavno.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 08 avg 2015, 21:52

plavanacija je napisao/la: Marketing, akcije 2+1, besplatan ulaz za djevojke, djecu, maskota za djecu, nagradne igre itd, da bi po utakmici imao 7000-10000 navijaca, cak i smanjiti cijene karata da bi dosao do zadovoljavajuce posjete.

Ocistiti stadion, direktno mislim na stolice.
To je ono što sam ja nedavno govorio. Nula smo što se toga tiče i tu nema opravdanja. To nije skupo, samo treba volja i rad. Ovdje se priča non-stop kako marketing je bitan, ali ima bitnijih stvari. Nema bitnije stvari od toga, jer to direktno donosi novac koji nam je prijeko potreban. Ja dok ne vidim sve što si nabrojao, pa onda skoro svaki ćošak u gradu sa Željinim plakatima, fan-shop prepun novih i dobrih sadržaja na dvije, tri lokacije - do tad ću biti nezadovoljan.

Ikos

Post Postao/la Ikos » 08 avg 2015, 22:01

Elegant je napisao/la:Zašto je opet pocela prica o stadionu, samo sanjarimo i nagađamo, bez veze se vodi rasprava, lude ideje...itd. a zapravo se ne radi apsolutno nista u vezi istoga.

Zaboravite na to jednostavno.
Tacno i treba tako, zaboraviti na to dok se stvarno nesto ne desi, jer ovo je vise uzas, koliko price nagadjanja, projekti nekakvi koji su predstavljani, najave iz opstine, navodne firme koje ce da grade i nikad nista. Ako se nesto nekad desi i sve dok ne vidim ocima da se desilo ne zelim ni da raspravljam o tome. Ono sto je sad bitno je utakmica u Vitezu koju moramo dobiti, pa se posamarati u Sirokom i ici i dole na pobjedu. Postoje neke spekulacije o dovodjenju par igraca jos, pa cemo vidjeti ima li sta od toga ili nema

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 08 avg 2015, 22:08

Samo par stvari što sam upratio na zadnjih 10 stranica.

Prvo, mi perspektivnog igrača ne možemo zadržati duže od tri sezone u prvoj postavi tamam kad bi imao ugovor na 100 godina i platu ko direktor telekoma. Naime, naš mentalitet i mozak ove omladine je takav da samo hoće da se ispale odavde i čim to ne daš, a on ima ponudu on prestaje da igra i da se trudi i onda ga možeš samo j. bat.
Zato više nikad nećemo gledati naše dijete ako išta zna duže od tri godine.

Drugo, ja ne mogu da vjerujem da iko može pomisliti da sa pitarima dijeli trafiku a ne stadion. Ljudi moji šta je vama. Nakon svega što je to režimsko kopile učinilo i čini našem klubu mene je sramota što smo iz istog grada, a ne da zajedno pravimo stadion. Kako mogu dva kluba koja su totalno dva različita svijeta imati išta zajedničko. Kako može Željo koji je uz Hajduk najlegendarniji klub na ovim prostorima da pravi stadion sa klubom koji ima najcrnju istoriju od svih sportskih kolektiva u državi i šire. Ko ima gori hajde recite. Samo čekam da još neko predloži fuziju u jedan klub. Dušmani su i to nudili kad su skontali da za Torpedo niko nije čuo osim njih par u kancelariji kad su ga pravili. Željo je tad imao i igrače i navijače i titulu u BiH, a oni ništa osim sile režima. Ponosni Željezničari su to odbili i krenula je osveta i znate šta je dalje bilo da ne ponavljamo. Igraćemo kantonalnu ligu ako treba, ali sa gamadi nećemo ništa zajednički.
Dalje, dosta se je Željo potuco po raznim lokacijama u gradu dok nije došao na svoje i to svoje je napravio sa svojim navijačima što je rijetkost i u svijetu. Željo ili će do Sudnjeg dana igrati na Grbavici ili ga neće biti.

Treće, ova Uprava je imala sreće ko rijetko koja i nadam se da su toga svjesni. E sad je na njima da pokažu da imaju i pameti i da naprave konkretne stvari. Ako sebi umisle da su oni ovo skontali svojom pameću nema od nas ništa. Niko Bingo u životu dva puta nije dobio. Kako smo proteklih godinu dana napravili sjajan rezultat ni iz čega lahko nam se može desiti da ove godine ne izborimo ni Evropu ni ništa ako se krajnje odgovorno i pametno ne povuku pravi potezi. Ja lično neću da ih ukivam u zvijezde da se ne bih po ne znam više koji put razočarao. Godine su me naučile da budem oprezan. Imaju sve uslove da naprave od ovog kluba velike stvari, ako ne uspiju ispast će levati kao i čitava plejada levata i miševa prije njih. Ako uspiju svaka čast, niko sretniji od nas, neka ostanu doživotno ako će klubu ići dobro.

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 08 avg 2015, 22:42

rodom s Mejtaša je napisao/la:Samo par stvari što sam upratio na zadnjih 10 stranica.

Prvo, mi perspektivnog igrača ne možemo zadržati duže od tri sezone u prvoj postavi tamam kad bi imao ugovor na 100 godina i platu ko direktor telekoma. Naime, naš mentalitet i mozak ove omladine je takav da samo hoće da se ispale odavde i čim to ne daš, a on ima ponudu on prestaje da igra i da se trudi i onda ga možeš samo j. bat.
Zato više nikad nećemo gledati naše dijete ako išta zna duže od tri godine.

Drugo, ja ne mogu da vjerujem da iko može pomisliti da sa pitarima dijeli trafiku a ne stadion. Ljudi moji šta je vama. Nakon svega što je to režimsko kopile učinilo i čini našem klubu mene je sramota što smo iz istog grada, a ne da zajedno pravimo stadion. Kako mogu dva kluba koja su totalno dva različita svijeta imati išta zajedničko. Kako može Željo koji je uz Hajduk najlegendarniji klub na ovim prostorima da pravi stadion sa klubom koji ima najcrnju istoriju od svih sportskih kolektiva u državi i šire. Ko ima gori hajde recite. Samo čekam da još neko predloži fuziju u jedan klub. Dušmani su i to nudili kad su skontali da za Torpedo niko nije čuo osim njih par u kancelariji kad su ga pravili. Željo je tad imao i igrače i navijače i titulu u BiH, a oni ništa osim sile režima. Ponosni Željezničari su to odbili i krenula je osveta i znate šta je dalje bilo da ne ponavljamo. Igraćemo kantonalnu ligu ako treba, ali sa gamadi nećemo ništa zajednički.
Dalje, dosta se je Željo potuco po raznim lokacijama u gradu dok nije došao na svoje i to svoje je napravio sa svojim navijačima što je rijetkost i u svijetu. Željo ili će do Sudnjeg dana igrati na Grbavici ili ga neće biti.

Treće, ova Uprava je imala sreće ko rijetko koja i nadam se da su toga svjesni. E sad je na njima da pokažu da imaju i pameti i da naprave konkretne stvari. Ako sebi umisle da su oni ovo skontali svojom pameću nema od nas ništa. Niko Bingo u životu dva puta nije dobio. Kako smo proteklih godinu dana napravili sjajan rezultat ni iz čega lahko nam se može desiti da ove godine ne izborimo ni Evropu ni ništa ako se krajnje odgovorno i pametno ne povuku pravi potezi. Ja lično neću da ih ukivam u zvijezde da se ne bih po ne znam više koji put razočarao. Godine su me naučile da budem oprezan. Imaju sve uslove da naprave od ovog kluba velike stvari, ako ne uspiju ispast će levati kao i čitava plejada levata i miševa prije njih. Ako uspiju svaka čast, niko sretniji od nas, neka ostanu doživotno ako će klubu ići dobro.
:thumbup:
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

SWRA1921
Kontakt:

Post Postao/la SWRA1921 » 08 avg 2015, 22:47

Ove pare treba okrenuti i zaraditi 5 x vise. Jedino mi se Siljak cini sposoban za to, a Gredic i ne bas... Klub bi trebao malo vise slusati glas obicnih navijaca da bi vidili sta ljudima najvise smeta...

Sa dusmanima, nikad nista. Olimpic moze nekako, ovi utrpani nikad u zivotu.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 08 avg 2015, 22:51

Kad smo vec kod transfera, para i gradnje objekata, nesto razmisljam sad ne znam i koliko je torealno ali jbg nikako iz glave da mi izadje :D
Tj da nasi probaju primjeniti recept Partizana da od transfera npr. Amira ne uzimaju pare vec da traze izgradnju kampa.
Eh sad to zavisi od visine odstete i kluba u koji ce momak ici i naravno od sposobnosti nasih pregovaraca, ali mislim da bi neki takav dogovor nasem klubu legao ko budali samar. Pare uvijek mogu otici na 1000 strana a kamp bi bio ogroman dobitak za buduce klince koji ce nicati u nasem klubu.
Ako se ne varam Partizan je za Kezmana od PSV-a dobio savremeni kamp.

ps. mozda i ja previse trazim :mrgreen:
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

BBB
Kontakt:

Post Postao/la BBB » 08 avg 2015, 22:56

propuh je napisao/la:Kad smo vec kod transfera, para i gradnje objekata, nesto razmisljam sad ne znam i koliko je torealno ali jbg nikako iz glave da mi izadje :D
Tj da nasi probaju primjeniti recept Partizana da od transfera npr. Amira ne uzimaju pare vec da traze izgradnju kampa.
Eh sad to zavisi od visine odstete i kluba u koji ce momak ici i naravno od sposobnosti nasih pregovaraca, ali mislim da bi neki takav dogovor nasem klubu legao ko budali samar. Pare uvijek mogu otici na 1000 strana a kamp bi bio ogroman dobitak za buduce klince koji ce nicati u nasem klubu.

covjece ti za milion ne mozes uzeti ni 10 duluma zemlje u sarajevu, a kamoli izgradnja kampa...

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 08 avg 2015, 23:00

BBB je napisao/la:
propuh je napisao/la:Kad smo vec kod transfera, para i gradnje objekata, nesto razmisljam sad ne znam i koliko je torealno ali jbg nikako iz glave da mi izadje :D

covjece ti za milion ne mozes uzeti ni 10 duluma zemlje u sarajevu, a kamoli izgradnja kampa...
jarane neces kamp praviti na Skenderiji, i ko kaze da ce Amir kostati milion

BBB
Kontakt:

Post Postao/la BBB » 08 avg 2015, 23:04

propuh je napisao/la: jarane neces kamp praviti na Skenderiji, i ko kaze da ce Amir kostati milion
ne mozes nigdje u okolici sarajeva. mozda prema vojkovicima ili hadzicima ali okolica sarajeva+ilidza mozes zaboraviti... mozda ako drzava subvencira... drugo, za kamp treba 30-60 duluma zemlje + pomocni objekti.. to su ogromne cifre

ako amir ode za 5-10 miliona eura onda ok...

PS: kezman je placen skoro 30 miliona maraka tako da

prisutanod1964

Post Postao/la prisutanod1964 » 08 avg 2015, 23:10

SWRA1921 je napisao/la:Ove pare treba okrenuti i zaraditi 5 x vise. Jedino mi se Siljak cini sposoban za to, a Gredic i ne bas... Klub bi trebao malo vise slusati glas obicnih navijaca da bi vidili sta ljudima najvise smeta...

Sa dusmanima, nikad nista. Olimpic moze nekako, ovi utrpani nikad u zivotu.
Nedavno je objavljen konkurs za poziciju marketing managera.Gredić je Mr.ekonomije.Šiljak je godinama obavljao važnu funkciju
u AC Quatro.Da li ovaj dvojac možemo paušalno ocjenjivati neznalicama ili,kao neki lopovima.
Kao laiku,a večina na ovom forumu smo takvi, jasno mi je da ako želiš zaraditi 1m moraš uložiti najmanje 600-700k.
Obzirom da niko od nas ne zna koliko je iznosila dubioza koju su naslijedili,ne bi trebali trčati pred rudu.
Jasno je da moramo biti strpljivi.Navijači hoće uspjeh,rezultat već jučer.A to košta.
Usput i ja sam sam pisao pred europske tekme zašto se ne postave štandovi u pješačkoj zoni -Ferhadija i pored čevabdžinica
na čaršiji.Pa eto bi na stadionu i ispred BBI centra.
Apropo stadiona - cijena jedne stolice po UEFA -inom standardu iznosi 2,5 - 3.000 eura. Za stadion od 25.000 mjesta
izračunajte sami.Predloženo je postepeno obnavljanje i to je istina.Raspisaće se i tender za ponuđaće.
Samo malo vjere i strpljenja.

Dinara
Kontakt:

Post Postao/la Dinara » 08 avg 2015, 23:11

Izgradnja istoka (ili nove nove Grbavice) je tezak posao,ali ne i nemoguc. Ne tako davno smo mastali o reflektorima. Pa su nam pricali te bice do derbija te iduci mjesec,evo samo sto nije...Zbog toga mislim da o ovoj temi treba sto vise pricati i na neki nacin "tjerati" upravu da na tome radi. Ja se nadam da ce se i to u skorijoj buducnosti rijesiti,jer ne mozemo vijecno tapkati u mjesti. Uefa ima sve rigoroznije uslove i ne treba se dovoditi u situaciju da nemas gdje igrati utakmicu. Cak ni Kosevo ne ispunjava sve uslove. Prije dvije-tri sezone na Pecari se nije moglo ni trece predkolo odigrati, ne znam kakva je situacija sa Bijelim brijegom i stadionom u Banja Luci. Ali sramota je da u drzavi nemas stadion koji ispunjava sve uslove za odigravanje medjunarodnih utakmica.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 08 avg 2015, 23:15

BBB je napisao/la:
propuh je napisao/la: jarane neces kamp praviti na Skenderiji, i ko kaze da ce Amir kostati milion
ne mozes nigdje u okolici sarajeva. mozda prema vojkovicima ili hadzicima ali okolica sarajeva+ilidza mozes zaboraviti... mozda ako drzava subvencira... drugo, za kamp treba 30-60 duluma zemlje + pomocni objekti.. to su ogromne cifre

ako amir ode za 5-10 miliona eura onda ok...

PS: kezman je placen skoro 30 miliona maraka tako da
Kamp se pravi van grad po mogucnosti u prirodi i nije to toliko ni love koliko se misli

ps i nisu iste cijene kod nas i u europi kako materijala, radne snage....
i to se nikako ne moze racunati po europskim cijenama kao sto vecina ovdje potencira.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 08 avg 2015, 23:22

Kako su Arapi navalili kupovati zemlju oko grada mi jedino možemo kamp napraviti u Kladnju i to ako požurimo.

BBB
Kontakt:

Post Postao/la BBB » 08 avg 2015, 23:25

propuh je napisao/la: Kamp se pravi van grad po mogucnosti u prirodi i nije to toliko ni love koliko se misli

i to se nikako ne moze racunati po europskim cijenama kao sto vecina ovdje potencira.

da platis najjeftiniju zemlju u sarajevu, treba ti za kamp minimalno 5 miliona... samo za zemlju

mi smo svoju sansu ispustili to sto nismo zavrsili posao sa butmirom, a sarajevo nam preotelo. to nam je greska koju tesko mozemo nadoknaditi... mi svoj kamp praviti necemo to je 100% osim ako drzava ne dozvoli besplatno koristenje zemlje ili slicnih humanitarnih podrska

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 08 avg 2015, 23:35

BBB je napisao/la:
propuh je napisao/la: Kamp se pravi van grad po mogucnosti u prirodi i nije to toliko ni love koliko se misli

da platis najjeftiniju zemlju u sarajevu, treba ti za kamp minimalno 5 miliona... samo za zemlju

mi smo svoju sansu ispustili to sto nismo zavrsili posao sa butmirom, a sarajevo nam preotelo. to nam je greska koju tesko mozemo nadoknaditi... mi svoj kamp praviti necemo to je 100% osim ako drzava ne dozvoli besplatno koristenje zemlje ili slicnih humanitarnih podrska
Mi ako hocemo da postanemo ozbiljan klub moramo kamp praviti i za zemlju ti ne treba tolika lova to je sigurno jer se uzima opet ponavljam van grada i vjerovatno se dobije po nekoj povlastenoj cijeni.
Cak misli (mozda i grijesim) da bi cijena trebala biti i 10x manja od tih tvojih 5 mil.

Alleenn
Kontakt:

Post Postao/la Alleenn » 08 avg 2015, 23:39

propuh je napisao/la:
BBB je napisao/la:

Mi ako hocemo da postanemo ozbiljan klub moramo kamp praviti i za zemlju ti ne treba tolika lova to je sigurno jer se uzima opet ponavljam van grada i vjerovatno se dobije po nekoj povlastenoj cijeni.
Cak misli (mozda i grijesim) da bi cijena trebala biti i 10x manja od tih tvojih 5 mil.
Ljudi u Tarcinu prodaju zemlju po 20-25KM po m2... A Arapi su navalili da kupuju dole, znaci cijena samo moze rasti... Tako da je zemlja skupa kako god okrenes

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 08 avg 2015, 23:40

rodom s Mejtaša je napisao/la:Kako su Arapi navalili kupovati zemlju oko grada mi jedino možemo kamp napraviti u Kladnju i to ako požurimo.
Ili u Abu Dhabiju :mrgreen:

Ma radicemo istok,manje vise se zna sta i kako.Kazu na proljece treba poceti.Kamp i poboljsanje uslova za omladince je nesto na cemu se vec radi odnosno nasi traze najbolji model da to po mogucnosti sami izguramo.Kamp bi se i radio van grada.Opcina bi trebala reflektore napraviti na pomocnom da djeca imaju vise termina za treniranje.Radi uprava polako koliko se moze,ali znajuci prosjecnog bosnju do decembra ce vec biti pitanja "gdje su pare" jer toboze nismo napravili "nesto",po mogucnosti stadion komplet nov.vezano za igracki kadar vjerovatno cemo dovest 1-2 igraca bar ODa tako kaze,a i receno mu je da moze.

Sutra ocekujem tri bobe u Vitezu i da onda odmorimo malo do Sirokog.Iskreno nasi jedva cekaju reprezentativnu pauzu.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.