Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

pinoglavi
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la pinoglavi » 08 avg 2015, 20:13

Ne znam što Čampara nije uzeo ovaj šut za 3 :roll:
edit: evo sad uze i hladno dade
Nad tobom sunce najljepše sja

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 08 avg 2015, 20:20

Dobro je dosao ovaj poraz da se malo spuste na zemlju kako kosarkasi tako i mi navijaci, imam osjecaj da su se oni nakon one olimpijade a posebno nakon meca sa srbijom ono sto se kaze "uzdigli" (nama to nije strano inace) i vec bili u fazonu kao ma titula je nasa najjaci smo a vidim i ovdje su neki govorili kako cemo sa amerima igrati sljedece godine finale sp-a, mislim da je pandza i spomenuo to na press-u pred odlazak na ep kako mu smeta ta euforija i kako se toga plasi i upozorio igrace da ne podlegnu i oni tome ali eto haman nije uspio, polako bolan ljudi mi smo bosanci tj bosnje kako ko hoce, spustimo se malo na zemlju ako moze znam ja da nama malo treba do euforije ali bojim se da opet na kraju ne bude ono nase "znas ti nas, j.ebo ti nas" :bih:

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 08 avg 2015, 20:20

Eh sad dobiti Hrvate, Crnogorce, a sa Francuzima cemo vidjeti.
BosnaE

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 08 avg 2015, 20:22

newton_heath_lyr je napisao/la:Eh sad dobiti Hrvate, Crnogorce, a sa Francuzima cemo vidjeti.

Sve su tri selekcije u 5 deka

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 08 avg 2015, 20:22

Sta je nasima bilo u glavi najbolje govori broj turnovera. Uzas.

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 08 avg 2015, 20:26

Nećemo ni Hrvate ni CG dobit lagano moraju dobro dobro zapet.
Samo naprijed Saraj'vo!

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 08 avg 2015, 20:34

Sa ovakvim pristupom i nonsalancijom pogotovo u odbrani mogli bi mi i bez QF-a ostati, zato treba max ozb i angazovano uci u sljedeci mec mislim da s hrvatima igramo prvu

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 08 avg 2015, 20:41

nek nauce lekciju. bolje da se ovakva partija sada desila, nego u npr cetvrtfinalu, jer bi se onda oprostili od sp. kao sto sam jucer rekao, daleko smo mi od ikakve medalje jos, treba ici korak po korak.
smeta mi sto se sikiras ne koristi kako treba. on kad se izvuce na sut, mi nemamo nikoga u reketu, jer nam je jedini ozbiljni visoki, a nije sada da pogadja trojku za trojkom pa da to opravda. on bi trebao dominirati pod kosem, a vani imamo opcija.

jucer sam gledao hrvate, i sa normalnim pristupom igrom cemo ih uzeti bez vecih problema. ako mutic i sikiras zatvore baju, oni nemaju sta ponuditi. on je jedina ozbiljna prijetnja.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 08 avg 2015, 20:42

mirsad993 je napisao/la:Dobro je dosao ovaj poraz da se malo spuste na zemlju kako kosarkasi tako i mi navijaci, imam osjecaj da su se oni nakon one olimpijade a posebno nakon meca sa srbijom ono sto se kaze "uzdigli" (nama to nije strano inace) i vec bili u fazonu kao ma titula je nasa najjaci smo a vidim i ovdje su neki govorili kako cemo sa amerima igrati sljedece godine finale sp-a, mislim da je pandza i spomenuo to na press-u pred odlazak na ep kako mu smeta ta euforija i kako se toga plasi i upozorio igrace da ne podlegnu i oni tome ali eto haman nije uspio, polako bolan ljudi mi smo bosanci tj bosnje kako ko hoce, spustimo se malo na zemlju ako moze znam ja da nama malo treba do euforije ali bojim se da opet na kraju ne bude ono nase "znas ti nas, j.ebo ti nas" :bih:
Ma neka se euforisu poslije utakmice koliko zele ali samo maksimalna ozbiljnost tokom treninga, priprema i tokom utakmica moze dati dugorocne rezultate. Nije Lebron postao Lebron tako sto se zayebavao nego zato sto uvijek daje 100% tokom treninga i utakmica. Cak i sada kada je velika zvijezda.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 08 avg 2015, 21:18

Ovaj poraz je došao kao pobjeda!

Volim košarku i ne mogu da se ne osvrnem na naš mentalitet. On je najveći problem i upravo u ovim godinama se djeci usađuje i ispravlja genetska greška zvana ''Lako ćemo''.

Nismo dugo morali čekati na to ''Lako ćemo''.
Srećom nije se desilo u Knockout fazi.

Gledao sam meč protiv Srbije, Italije i Finske i realno od drugog poluvremena sa Italijom do kraja utakmice sa Finskom igramo očajno (od 3 utakmice - 1,5 utakmicu smo odigrali katastrofalno).
Poslije ove utakmice, sutradan treba iscrpno sjesti i razgovarati sa klincima o svemu do sada učinjenom. Neko će reći sudije su krive, neko će reći finci su disciplinovani, neko će reći ma hajde Boga ti, neko će reći nije nas išlo i biće bolje. Ne, neće biti bolje i nema ma hajde nema veze, loša noć i sudije su krive. Svi ti faktori su također protivnik protiv tebe i s tim se treba znati nositi i iz ova 3 meča itekako izvuči pouke.

Zabrinjavajuće je da od drugog poluvremena sa Italijom pa do kraja meča sa Finskom nismo imali ni jedne izrađene akcije ili izrađenog šuta (viška). Simptomatično je da se sve svodi na trku, trku i trku i napad se završava individualnim potezima (većinom kao propast). Napadi se završavaju poslije drugog dodavanja i ho-ruk idemo pod koš pa šta bude. Dodavanja kroz šumu ruku u reketu je pogubno, a valjanje lopte pojedinaca je za šamara.

Drugo, ono najvažnije:
DISCIPLINA
1. Osvojio si loptu, dodaš organizatoru igre, a taj isti organizator igre treba da pređe preko centra među zadnjim
2. Napad ne smije da se završi jednim ili maksimalno sa 2 dodavanja
3. Rasprava sa sudijama i reakcije na sudijsku odluku ne smiju da postoje (sudija je svirao i gotovo)
4. Trka, kontra i ganjanje po terenu nisu taktika i igra se ne može bazirati na tome
5. Izmjene blokova, kretnje u napadu i barem 3-4 pasa donose mogućnosti viška igrača i iscrpljuje protivnika
6. Smanjiti broj izgubljenih lopti!!!! Izdominirati skokom i to prosuti izgubljenim loptama je pogubno
7. Kada vodiš, nastavljaš tim tempom igrati - nema opuštanja, nema lako ćemo, nema gotovo je ovo

Ovoj djeci se sada usađuje mentalitet, da kad vodiš 10 trebaš da ganjaš +20, kad vodiš 20 trebaš da ganjaš +30 i ako možeš da pobijediš 50 razlike, pobijedi - ne posustaj!
I onda se pitamo, kako to mi nikad da nešto napravimo, uvijek nam malo fali. E upravo iz ovog razloga, lako ćemo od malih nogu!

Klinci imaju moju podršku, ali i moj gnjev za ovakav pristup koji samo njima može da naškodi kako na ovom prvenstvu, tako sutra i daljnjoj karijeri!

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 08 avg 2015, 22:00

Ako mislimo ići kao prvi u četvrtfinale morali bi a i sad moramo sve 3 tekme dobiti u drugom krugu. S tim da Finska mora dvije izgubiti. Syebao nas je ovaj poraz da valja.

Envoyé de mon SM-N910F en utilisant Tapatalk
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 08 avg 2015, 22:10

Dobro bi bilo i da drugi završimo. Čisto da izbjegnemo Litvaniju domaćina i Tursku koja izgleda jako dobro koji će tamo vjerovatno biti 1. i 2. Ali sve to ako popravimo igru, s ovakvom igrom ne znam smijemo li pričati o QF.
Samo naprijed Saraj'vo!

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 08 avg 2015, 22:57

Ako završimo drugi idemo vjerovatno na spaniju, što i nije loše jer smo ih u Gruzije lako dobili.

Prva sa CG, Fra i zadnja protiv hvata. Zanimljivo da fra i finska igraju zadnje kolo.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Zivot
Kontakt:

Post Postao/la Zivot » 08 avg 2015, 23:19

Sta se desi danas sa nasim amerima, nisam bio u prilici da gledam i odmah poraz, garant nisu ozbiljno shvatili neke tamo Fince, il sta vec???
Kako god ne bih bio u kozi djeticima sljedecu tekmu, jer ranjeni lav je najopasniji :bih: :bih:
Neki ljudi misle da je fudbal važan poput života i smrti. Uvjeravam vas da je i važniji od toga.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 09 avg 2015, 00:25

Zivot je napisao/la:Sta se desi danas sa nasim amerima, nisam bio u prilici da gledam i odmah poraz, garant nisu ozbiljno shvatili neke tamo Fince, il sta vec???
Kako god ne bih bio u kozi djeticima sljedecu tekmu, jer ranjeni lav je najopasniji :bih: :bih:
Jos uvijek smo amerika, jel ? :D
Hz87 je sve objasnio, nema se sta dodat, gledat kako nema nikakve akcije i igra se svede da Musa sprintom predje centar i nastavi prema reketu, zabije se u protivnicke igrace i izgubi loptu bode oci.
Navikli su tako igrati jer su dosad mogli, nisu navikli da se moraju boriti i izradjivati akcije, i stvarati visak za svaki kos. Danas je u Musi inat radio, ne realizuje 2-3 napada, odma ide sa misljenjem 'ma sta ne mogu, sad cu ih sve sam probit' , i opet se zabije u njih nazalost.
Ko sto neko na fb napisa 'kad krenu bitke, krenu porazi', nije katastrofa sto su izgubili, ako nauce nesto iz ovog, a vjerujem da hoce. A mozda i mi naucimo da nismo Amerika i da smo svjetlosnu godinu daleko od tog finala sa Amerikom na SP slj. god.

Ahonen
Kontakt:

Post Postao/la Ahonen » 09 avg 2015, 00:31

neko ozbiljno shvata to sa amerikom? pa neki se ocito hajkaju, eto zbog toga smo izgubili. zaboli me neka stvar sta se ovdje pise, i kakva se euforija dize , jedino je bitno da su momci cvrsto na zemlji a ne sumnjam da ce takvi biti kroz citavo prvenstvo.
danas je losa odbrana presudila, glavni igraci prebrzo nakupili licne i sve u svemu ovaj poraz nije nista strasno. ni prvi ni posljednji koji su podcijenili protivnika, al eto samo mi imamo taj mentalitet i sta sve dalje nabrajate u tim sranja pricama.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 09 avg 2015, 00:34

Ahonen je napisao/la:neko ozbiljno shvata to sa amerikom? pa neki se ocito hajkaju, eto zbog toga smo izgubili. zaboli me neka stvar sta se ovdje pise, i kakva se euforija dize , jedino je bitno da su momci cvrsto na zemlji a ne sumnjam da ce takvi biti kroz citavo prvenstvo.
danas je losa odbrana presudila, glavni igraci prebrzo nakupili licne i sve u svemu ovaj poraz nije nista strasno. ni prvi ni posljednji koji su podcijenili protivnika, al eto samo mi imamo taj mentalitet i sta sve dalje nabrajate u tim sranja pricama.
Ne shvatam ozbiljno nego me nervira. Ljudima koji ne prate mladje selekcije glavni izvor informacija je ova tema i ksbih na fb. A ne bi me cudilo i da nasi momci citaju ovo.

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 09 avg 2015, 07:36

Dobro da sam sinoc izaso sa trebom.
Idemo se sutra sa Crnogorcima potuc.
Moramo dobit. Gledam Boxscore i osim Campare svi su bili losi.

Edit: Najveci Crnogoracu Rosteru je 200cm. Mali su na 3 i 4. Ocekujem da Sikiras i Musa odrade to. Pogotovo Njegos treba da explodira :bih:
Neka danas se malo saberu i sutra idemo po novo pobjedu. :salut:

LARSSONCHE
Kontakt:

Post Postao/la LARSSONCHE » 09 avg 2015, 07:48

Treći smo po poenima: 77, zeznula nas tekma jučer, imamo najbolji postotak iz igre, najbolji za tri poena, drugi sa najvise ofanzivnih skokova, daleko najvise defanzivnih skokova, 56.7 skokova ukupno, prvi.

Ali 22 greske po mecu.

Dosta statističkih podataka na našoj strani, ali...

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 09 avg 2015, 07:50

LARSSONCHE je napisao/la:Treći smo po poenima: 77, zeznula nas tekma jučer, imamo najbolji postotak iz igre, najbolji za tri poena, drugi sa najvise ofanzivnih skokova, daleko najvise defanzivnih skokova, 56.7 skokova ukupno, prvi.

Ali 22 greske po mecu.

Dosta statističkih podataka na našoj strani, ali...

Igrali smo na kraju 6 Minuta bez Muse. Mutic je isto bio out na kraju. Mislim da je to presudilo.
Ali nebitno to sada, idemo dalje. Sutra moramo Crnogorce dobit.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: EDobric1997 i 8 gostiju.