FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ja stvarno ne vjerujem sta sam sve procitao, kakav Stup, kakva promjena lokacije, jeste vi pri sebi. Ja niti mogu niti zelim zamisliti Zelju bez Grbavice. Ne razumijem ni navijaca koji moze pomisliti takvo nesto. Ali stvarno ne razumijem. Zeljo se ne voli samo sto je plave boje, a plava je za djecake. Grbavica i njena historija je sastavni dio Zeljeznicara i ako se to promijeni odlazi i veliki dio Zelje. Iskreno, nikada to nesto novo pola navijaca ne bi prihvatilo. Nije sve u zivotu biznis, treba znat i za nesto svoje.
Cak ni pitari koji nemaju stadiona ne bi sa Koseva jer su navikli i i oni stvorise tradiciju igrati na tom stadionu.
Bgm neki trebaju se dobro zapitati...
Cak ni pitari koji nemaju stadiona ne bi sa Koseva jer su navikli i i oni stvorise tradiciju igrati na tom stadionu.
Kamp u gradubistrikboy je napisao/la:Ili u Abu Dhabijurodom s Mejtaša je napisao/la:Kako su Arapi navalili kupovati zemlju oko grada mi jedino možemo kamp napraviti u Kladnju i to ako požurimo.![]()
Ma radicemo istok,manje vise se zna sta i kako.Kazu na proljece treba poceti.Kamp i poboljsanje uslova za omladince je nesto na cemu se vec radi odnosno nasi traze najbolji model da to po mogucnosti sami izguramo.Kamp bi se i radio van grada.Opcina bi trebala reflektore napraviti na pomocnom da djeca imaju vise termina za treniranje.Radi uprava polako koliko se moze,ali znajuci prosjecnog bosnju do decembra ce vec biti pitanja "gdje su pare" jer toboze nismo napravili "nesto",po mogucnosti stadion komplet nov.vezano za igracki kadar vjerovatno cemo dovest 1-2 igraca bar ODa tako kaze,a i receno mu je da moze.
Sutra ocekujem tri bobe u Vitezu i da onda odmorimo malo do Sirokog.Iskreno nasi jedva cekaju reprezentativnu pauzu.

FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
samoplavo je napisao/la:Ja stvarno ne vjerujem sta sam sve procitao, kakav Stup, kakva promjena lokacije, jeste vi pri sebi. Ja niti mogu niti zelim zamisliti Zelju bez Grbavice. Ne razumijem ni navijaca koji moze pomisliti takvo nesto. Ali stvarno ne razumijem. Zeljo se ne voli samo sto je plave boje, a plava je za djecake. Grbavica i njena historija je sastavni dio Zeljeznicara i ako se to promijeni odlazi i veliki dio Zelje. Iskreno, nikada to nesto novo pola navijaca ne bi prihvatilo. Nije sve u zivotu biznis, treba znat i za nesto svoje.

I dalje svoji, svojim snagama, na svojoj zemlji
-
- Kontakt:
Opet smo svi magistri ekonomije i poslovanja.Okanite se stadiona više.
Džabe svakii mjesec vrtimo istu priču,mlatimo u prazno.
Kad bude biće,a do tad mi ne možemo ništa učinit,kao ni do sad.
Bolje bi vam bilo da sredite svoje glave,i zaputite se sutra u Vitez,našima treba velika podrška.pozz
Džabe svakii mjesec vrtimo istu priču,mlatimo u prazno.
Kad bude biće,a do tad mi ne možemo ništa učinit,kao ni do sad.
Bolje bi vam bilo da sredite svoje glave,i zaputite se sutra u Vitez,našima treba velika podrška.pozz
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...
Ma kakav magistar i biznismen, jednostavno ne razumijem kako moze neko Želju micat s Grbavice.
-
- Kontakt:
I da gradimoo zajedno sa udbašima 

...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...
Sve što se može komercijalizirati, može se napraviti.
Šta znaci komercijalizirati? Znaci da predmet investicije može ostvarivati prihod iz kojeg se ista može pokriti.
Prevedeno na našu situaciju,to znači da je realno napraviti tri strateške stvari u klubu.
1.Realno je napraviti istok;
2.Realno je napraviti trening kamp;
3.Realno je kvalitetno prve ekipe divi na viši nivo.
Za ove stvari,usvajanje novog statuta je napravilo formalno-pravnu predpostavku.
Istok će se graditi sigurno. Gradić ga i vesti tor koji na javnom pozivu ponudi najbolje uvjete. Dakle,neko će napraviti istok. Prema osnovnom projektu (po kojem je radjen sjever i po kojem se trebao raditi cijeli stadion )cijena je cca 2.5 mil km. Tribina će se knjizi ti u vlasništvo kluba a investitor će vratiti investirana sredstava tako što će na raspolaganje dobiti poslovne prostore ispod tribine. Na koliko vremena će dobiti prostore? Oko toga će se i vrednovati ponude na javnom pozivu.Ugovorom će se regulirati te stvari sa investitorom.Nakon isteka tog vremena,poslovni prostori se vraćaju klubu. Za ovu aktivnost se vrše pripreme o to ide nekim mogućim tempom.
Napravice se i kamp.I za taj projekat se vrse pripreme.Neko će ga finansirati po istom principu kao i istok. Stim da će neko ko ga bude finansirao,uložena sredstva vraćati iz transfera igrača u narednom periodu.
Koliko dugo će trajati vraćanje te investicije,zavisi od mnogo faktora.Sve će se definirati ugovorima između kluba i investitora.
Neko kaže prodaj A mira i ulozi u kamp. Da,ali ti treba jedno deset Amira. A kad ćeš ih i da li ćeš ih imati,to niko ne zna.Ali neko ko ima novac,i vjeruje da na ovaj način može nesta zaraditi,ulozi će u kamp. A ima ljudi koji imaju novac i vjeruju u sportski biznis.
Ovo je ustvari i suština promjene statuta. Da dođeš do nečega a da ništa ne prodajes.
Ovo su procesi koji se ne mogu brzo završiti. Ali postoji plan, ljudi u klubu vjeruju u ovaj koncept.Ustvari,mi nemamo drugu opciju.Ustvari imamo.Moze se prodavati imovina kluba.Nekad kad država za to stvori zakonske preduslove. Kad će to biti,niko ne zna.
Mene u ovoj priči brine ovaj sportski segment. Čini mi se da u klubu trenutno nemamo autoriteta iz struke koji može uticali na stvari i procese. Koji autoritativno i argumentovano može upravi nametnuti standarde kad je kvalitet prve ekipe u pitanju. Oda to očigledno ne može. Haris takodje. Da li je rješenje možda u nekoj grupi ljudi sastavljenom od bivših igrača i trenera,sadašnjih trenera u klubu...ne znam.Ali koliko vidim tu imamo problem.
Pustite priču o parama.
Pare nisu ni u blagajni ni na računu. Pare će dolaziti u klub u narednih 12 mjeseci. Troši će se po prioritetima. A Šta su prioriteti najbolje zna uprava.
Haj se mi okrenuti.prvenstvu i našim obavezama.I hajmo se učlaniti. Samo član kluba je kompletan Zeljovac.
Šta znaci komercijalizirati? Znaci da predmet investicije može ostvarivati prihod iz kojeg se ista može pokriti.
Prevedeno na našu situaciju,to znači da je realno napraviti tri strateške stvari u klubu.
Za ove stvari,usvajanje novog statuta je napravilo formalno-pravnu predpostavku.
Istok će se graditi sigurno. Gradić ga i vesti tor koji na javnom pozivu ponudi najbolje uvjete. Dakle,neko će napraviti istok. Prema osnovnom projektu (po kojem je radjen sjever i po kojem se trebao raditi cijeli stadion )cijena je cca 2.5 mil km. Tribina će se knjizi ti u vlasništvo kluba a investitor će vratiti investirana sredstava tako što će na raspolaganje dobiti poslovne prostore ispod tribine. Na koliko vremena će dobiti prostore? Oko toga će se i vrednovati ponude na javnom pozivu.Ugovorom će se regulirati te stvari sa investitorom.Nakon isteka tog vremena,poslovni prostori se vraćaju klubu. Za ovu aktivnost se vrše pripreme o to ide nekim mogućim tempom.
Napravice se i kamp.I za taj projekat se vrse pripreme.Neko će ga finansirati po istom principu kao i istok. Stim da će neko ko ga bude finansirao,uložena sredstva vraćati iz transfera igrača u narednom periodu.
Koliko dugo će trajati vraćanje te investicije,zavisi od mnogo faktora.Sve će se definirati ugovorima između kluba i investitora.
Neko kaže prodaj A mira i ulozi u kamp. Da,ali ti treba jedno deset Amira. A kad ćeš ih i da li ćeš ih imati,to niko ne zna.Ali neko ko ima novac,i vjeruje da na ovaj način može nesta zaraditi,ulozi će u kamp. A ima ljudi koji imaju novac i vjeruju u sportski biznis.
Ovo je ustvari i suština promjene statuta. Da dođeš do nečega a da ništa ne prodajes.
Ovo su procesi koji se ne mogu brzo završiti. Ali postoji plan, ljudi u klubu vjeruju u ovaj koncept.Ustvari,mi nemamo drugu opciju.Ustvari imamo.Moze se prodavati imovina kluba.Nekad kad država za to stvori zakonske preduslove. Kad će to biti,niko ne zna.
Mene u ovoj priči brine ovaj sportski segment. Čini mi se da u klubu trenutno nemamo autoriteta iz struke koji može uticali na stvari i procese. Koji autoritativno i argumentovano može upravi nametnuti standarde kad je kvalitet prve ekipe u pitanju. Oda to očigledno ne može. Haris takodje. Da li je rješenje možda u nekoj grupi ljudi sastavljenom od bivših igrača i trenera,sadašnjih trenera u klubu...ne znam.Ali koliko vidim tu imamo problem.
Pustite priču o parama.
Pare nisu ni u blagajni ni na računu. Pare će dolaziti u klub u narednih 12 mjeseci. Troši će se po prioritetima. A Šta su prioriteti najbolje zna uprava.
Haj se mi okrenuti.prvenstvu i našim obavezama.I hajmo se učlaniti. Samo član kluba je kompletan Zeljovac.
Da je nama sutra uzeti tri boda, pustite stadion od toga nema nista !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Bravo!FKZ1921 je napisao/la:Sve što se može komercijalizirati, može se napraviti.
Pustite priču o parama.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
Da imamo para pa da da napravimo trening kamp u Hrsanici I onako tamo vecina gotivi Zelju.
Pita mala jel sad cetvrtkom izlazimo
reko na zalost da, tripa zbog tekmi osijeca se zapostavljena.
jel igra Amir protiv Viteza ili je povrijeđen? on I niki butt grizu sredinu ,melem za oci ozbiljno.
Nadam se da ce Stokic proraditi sutra.
Pita mala jel sad cetvrtkom izlazimo

jel igra Amir protiv Viteza ili je povrijeđen? on I niki butt grizu sredinu ,melem za oci ozbiljno.
MocMahale444
1921 BLEED BLUE
1921 BLEED BLUE
Trening kamp ce biti u gradu...Amir ne igra sutra.MuhamedTM je napisao/la:Da imamo para pa da da napravimo trening kamp u Hrsanici I onako tamo vecina gotivi Zelju.
Pita mala jel sad cetvrtkom izlazimoreko na zalost da, tripa zbog tekmi osijeca se zapostavljena.
- LARSSONCHE
- Kontakt:
Citao sam da Amir nece igrati, vrv ga mijenja ZericMuhamedTM je napisao/la:Da imamo para pa da da napravimo trening kamp u Hrsanici I onako tamo vecina gotivi Zelju.
Pita mala jel sad cetvrtkom izlazimoreko na zalost da, tripa zbog tekmi osijeca se zapostavljena.
E jbga steta za malog jer je munja nebeska. trening kamp u gradu jos boljepile87 je napisao/la:Trening kamp ce biti u gradu...Amir ne igra sutra.MuhamedTM je napisao/la:Da imamo para pa da da napravimo trening kamp u Hrsanici I onako tamo vecina gotivi Zelju.

MocMahale444
1921 BLEED BLUE
1921 BLEED BLUE
- JoseMourinho
- Kontakt:
Polako ljudi radi se i oko trening kampa i stadiona, kad sve bude dogovoreno ide objava, nece nas svakodnevno izvjestavat gdje to ima, naše je da podrzimo ove momke i da se učlanimo 

Opet psihopate počele teorije oko tribina i razna pametovanja. Šta vam je ba ovo je sportski forum za navijače. Svega mi bolesni umovi, sila glupih strana foruma pa stvarno ne znam što se ne otvore teme stadion i finansije pa se tamo praznite propali ekonomisti na forumu.
Evo koji bi po meni tim trebao igrati protiv Viteza:
............ Antolović...............
pa sad malo nastavite o fudbalu i fudbalerima.
Evo koji bi po meni tim trebao igrati protiv Viteza:
............ Antolović...............
pa sad malo nastavite o fudbalu i fudbalerima.
Živ ti meni bio još 100 godinarodom s Mejtaša je napisao/la:Samo par stvari što sam upratio na zadnjih 10 stranica.
Prvo, mi perspektivnog igrača ne možemo zadržati duže od tri sezone u prvoj postavi tamam kad bi imao ugovor na 100 godina i platu ko direktor telekoma. Naime, naš mentalitet i mozak ove omladine je takav da samo hoće da se ispale odavde i čim to ne daš, a on ima ponudu on prestaje da igra i da se trudi i onda ga možeš samo j. bat.
Zato više nikad nećemo gledati naše dijete ako išta zna duže od tri godine.
Drugo, ja ne mogu da vjerujem da iko može pomisliti da sa pitarima dijeli trafiku a ne stadion. Ljudi moji šta je vama. Nakon svega što je to režimsko kopile učinilo i čini našem klubu mene je sramota što smo iz istog grada, a ne da zajedno pravimo stadion. Kako mogu dva kluba koja su totalno dva različita svijeta imati išta zajedničko. Kako može Željo koji je uz Hajduk najlegendarniji klub na ovim prostorima da pravi stadion sa klubom koji ima najcrnju istoriju od svih sportskih kolektiva u državi i šire. Ko ima gori hajde recite. Samo čekam da još neko predloži fuziju u jedan klub. Dušmani su i to nudili kad su skontali da za Torpedo niko nije čuo osim njih par u kancelariji kad su ga pravili. Željo je tad imao i igrače i navijače i titulu u BiH, a oni ništa osim sile režima. Ponosni Željezničari su to odbili i krenula je osveta i znate šta je dalje bilo da ne ponavljamo. Igraćemo kantonalnu ligu ako treba, ali sa gamadi nećemo ništa zajednički.
Dalje, dosta se je Željo potuco po raznim lokacijama u gradu dok nije došao na svoje i to svoje je napravio sa svojim navijačima što je rijetkost i u svijetu. Željo ili će do Sudnjeg dana igrati na Grbavici ili ga neće biti.
Treće, ova Uprava je imala sreće ko rijetko koja i nadam se da su toga svjesni. E sad je na njima da pokažu da imaju i pameti i da naprave konkretne stvari. Ako sebi umisle da su oni ovo skontali svojom pameću nema od nas ništa. Niko Bingo u životu dva puta nije dobio. Kako smo proteklih godinu dana napravili sjajan rezultat ni iz čega lahko nam se može desiti da ove godine ne izborimo ni Evropu ni ništa ako se krajnje odgovorno i pametno ne povuku pravi potezi. Ja lično neću da ih ukivam u zvijezde da se ne bih po ne znam više koji put razočarao. Godine su me naučile da budem oprezan. Imaju sve uslove da naprave od ovog kluba velike stvari, ako ne uspiju ispast će levati kao i čitava plejada levata i miševa prije njih. Ako uspiju svaka čast, niko sretniji od nas, neka ostanu doživotno ako će klubu ići dobro.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Vrhunsko zapazanje pogotovo ovaj dio oko prvog tima. Oda radi svoj posao odlicno iFKZ1921 je napisao/la:Sve što se može komercijalizirati, može se napraviti.
Pustite priču o parama.
ne treba ga dirati ni pod razno. Dok Haris ne sluzi nicemu on bi trebao biti ono sto ti govoris on bi trebao predstavljati neki zajednicki stav njega i Odovica sa svim zatjevima stavovima razmisljanjima prijedlozima.Nazalost niti je radnik niri je kapacitet.Zato mu i jeste funkcija sad samo da ostvari kontakt i vidi zahtjeve.To je pozicija na koj nam treba neko sposobni a siguran sam da uz saradnju sa Odom moze dosta toga. Trunio sam ja to na samom pocetku ali ispade mrzim covjeka.
Ja sam čuo za Alihodžića da je dosta nemaran i neodgovoran, nekim momcima su propale posudbe zato što je on zaboravio nazvati...
Mislim prošle sezone nekad.
Mislim prošle sezone nekad.
"Klub od nečega mora i živjeti. Dobar dio novca već je potrošen na organizacije mečeva i putovanja, a porezi i doprinosi koje nam uzima država su sve veći", rekao je jedan od članova Uprave Željezničara za Klixba
Nije kako treba sve ni leglo vec se pravdaju rashodi..
Nije kako treba sve ni leglo vec se pravdaju rashodi..

Nermin Zolotić ide na posudbu u Istru. Ja bih volio da smo ga mi vratili. Makar na posudbu. Sretno mu !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.