FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
Re: FC Bayern München
Rafko je uvijek bio solidan backup čak i više od toga ali samo mazohističkim potezima Guardiole je postao standardni član prvih 11.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
a kad nema Mullera kapiten je Rafinjaa, kao četvrti po redu; zaslužio je svojim zalaganjem, hiljade i hiljade lopti vraćenih ka Nojeru i na stotine izvedenih autova u zoni odbrane a nekad i više.. 
- Omerbavarac
- Kontakt:
Pa ocito je da je Rafinha necim zasluzio svu privilegiju koju mu Pep pruza.
Dal' je u pitanju marljivost na treninzima ili nesto drugo stvarno ne znam.
Dal' je u pitanju marljivost na treninzima ili nesto drugo stvarno ne znam.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Pustite Rafinhu, šta ćemo sa Gotzeom ljudi dragi. Da li ga prodati ili ne? On trenutno ne igra na nivou svijetske klase iz dana u BVB-u, upitno je da li će se ikad vratiti u staru formu. Ako ste za prodaju koga dovesti kao zamjenu, ako niste zašto. Treba napraviti anketu, nije je dugo bilo.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Ne znam sto svi skacu po Refki... Jel' najbolji - nije. Ali hoce li on biti glavni razlog zasto Bayern ne osvoji titulu ili Champions League? Ne.
Hoce li on biti glavni krivac sto kreiramo samo 3, 4 sanse u 90 min? Ne.
On je solidan timski igrac koji zna jezik, bundesligu, i pepov system. Bez veze istresate gace po njemu.
Hoce li on biti glavni krivac sto kreiramo samo 3, 4 sanse u 90 min? Ne.
On je solidan timski igrac koji zna jezik, bundesligu, i pepov system. Bez veze istresate gace po njemu.
FC Bayern -/- THE Ohio State University
- Omerbavarac
- Kontakt:
Rano je jos za neke pretpostavke s obzirom da se tek igralo nekoliko meceva na visokom nivou no ako gledamo proslu sezonu ili konkretnije drugi dio iste mozemo konstatovati da je Gotze podbacio ali ne smijemo zaboraviti prvi dio kada je pruzao dobre partije a i redovno je bio strijelac.
Ja svakako nisam za prodaju jer sam misljenja da malac ima puno toga za pokazati a i trenutno ne vidim neku zamjenu za njega izuzev De Bruynea ali je taj trenutno nedostupan ma koliko god se drugacije pricalo.
Neki dan sam naletio na informaciju da se Gotzeu zeli produziti ugovor sto definitivno ne bi bilo lose jer mora jednom prokinuti.
Ja svakako nisam za prodaju jer sam misljenja da malac ima puno toga za pokazati a i trenutno ne vidim neku zamjenu za njega izuzev De Bruynea ali je taj trenutno nedostupan ma koliko god se drugacije pricalo.
Neki dan sam naletio na informaciju da se Gotzeu zeli produziti ugovor sto definitivno ne bi bilo lose jer mora jednom prokinuti.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
FC Bayern München
Slucaj Rafinja je davno vjerujem apsolviran i misljenja sam da on ovolikp igra samo iz razloga sto dobro tumaci i shvata Pepovu igru. Ni zbog ceg drugo ne igra i nema nekih prednosti u odnosu na druge igrace koje cuva, pokriva ili prednosti koje cine nasi drugi igraci u odnosu na njeg.
Slucaj Gotze: prvu godinu sam se nadao i vjerovao da je to taj talenat koji pravi razliku i prvu godinu je ispostovan jer je to ipak prva godina u ovakvom klubu koji ima toliko konkurencije za tako mladog igraca. U drugoj godini sam vidio da ono sto pokazuje je njegov limit, bez obzira na poziciju na terenu. Ako jesi takav igrac kakvim te smatramo onda na svakoj poziciji gdje igras mora da pravis razliku. Ja to nisam vidio osim u par utakmica gdje je imao bljesak i s tim se zavrsava/lo. On se najbolje osjeca kad igra iza napadaca tamo negdje na liniji 16metara. Tada dolazi njegov ucinak u vidi asistencija i golova - to je ono sto mi vidimo - a te dvije kategorije nisu fudbal pogotovo u sistemu koji mi igramo. Za njegovu poziciju tromost, visak poteza i gubljenje lopti je smrtni grijeh jer iz te pozicije pravi protivnik moze da napravi stetu nekom tranzicijom ili kartonom nekog naseg osiguraca na sredini terena. To kod Pepa ne smije da se desi. Ono sto jos ne radi je pronalazenje praznog prostora i bek dor utrcavanja (kao Muller) nego je nevjerovatno statican i beskrvan. Ono sto radi je ceka loptu i po sablonu radi direktan pas na dupli (koji je vecinom pogresan jer u ovom sistemu nas protivnik se brani sa 10 igraca) ili neki trzaj da izbaci protivnika iz igre koji na kraju zavrsi izgubljenom loptom.
Sve to nije dovoljno da uspije u ovoj igri; kod Kloppa mozda, ali ovdje ne. Ja sam zato da se proda i to za tih 40+ mil koliko i trazimo.
Slucaj Gotze: prvu godinu sam se nadao i vjerovao da je to taj talenat koji pravi razliku i prvu godinu je ispostovan jer je to ipak prva godina u ovakvom klubu koji ima toliko konkurencije za tako mladog igraca. U drugoj godini sam vidio da ono sto pokazuje je njegov limit, bez obzira na poziciju na terenu. Ako jesi takav igrac kakvim te smatramo onda na svakoj poziciji gdje igras mora da pravis razliku. Ja to nisam vidio osim u par utakmica gdje je imao bljesak i s tim se zavrsava/lo. On se najbolje osjeca kad igra iza napadaca tamo negdje na liniji 16metara. Tada dolazi njegov ucinak u vidi asistencija i golova - to je ono sto mi vidimo - a te dvije kategorije nisu fudbal pogotovo u sistemu koji mi igramo. Za njegovu poziciju tromost, visak poteza i gubljenje lopti je smrtni grijeh jer iz te pozicije pravi protivnik moze da napravi stetu nekom tranzicijom ili kartonom nekog naseg osiguraca na sredini terena. To kod Pepa ne smije da se desi. Ono sto jos ne radi je pronalazenje praznog prostora i bek dor utrcavanja (kao Muller) nego je nevjerovatno statican i beskrvan. Ono sto radi je ceka loptu i po sablonu radi direktan pas na dupli (koji je vecinom pogresan jer u ovom sistemu nas protivnik se brani sa 10 igraca) ili neki trzaj da izbaci protivnika iz igre koji na kraju zavrsi izgubljenom loptom.
Sve to nije dovoljno da uspije u ovoj igri; kod Kloppa mozda, ali ovdje ne. Ja sam zato da se proda i to za tih 40+ mil koliko i trazimo.
Rafinja je veoma poslušan igrač i neće nikad ništa uraditi na svoju ruku, npr neće nikad krenuti da komplikuje po svojoj strani, radije će vratiti Nojeru, što Pepu odgovara jer voli takve igrače koji ga slušaju, a znamo na primjeru Ibrahimovića ili Mandžukića kako se odnosio prema onima koji ne vole sve raditi po protokolu.
Tu se završava priča o Rafinji i imaš razlog zašto nikada neće biti igrač svjetske klase: jer nije spreman uraditi ništa što trener ne zapovijedi; poput Nojera što radi na golu, Boatenga kad se poigrava s napdačima, Alabe kad okine s 30+ metara, Lahma kad uđe s beka u sredinu ili Robbena sa svojim solo prodorima itd itd. da ne nabrajam..Rafinju ćete uvijek vidjet na svojoj poziciji bez ikakvih odstupanja od klasičnog i sa dosta sigurnih pasova što je previše dosadno..A da budem iskren jedini razlog zbog kojeg ga ne volim je taj što imamo duplo boljeg i konstantnijeg beka a on opet pokriva tu poziciju, da je on jedini desni bek ne bi se nikad pobunio..
A Gotze, lično mislim da njemu treba samo promjena trenera, jer Gvardiola za života nije koristio ofanzivnog veznog u formaciju 4-2-3-1 koja Gotzeu najviše i odgovara, tako da ne treba se zalijetat, treba sačekat da Gvardiola ode, Gotze je premlad da se otpiše iako igra ko **** bljesne on na trenutke..
Tu se završava priča o Rafinji i imaš razlog zašto nikada neće biti igrač svjetske klase: jer nije spreman uraditi ništa što trener ne zapovijedi; poput Nojera što radi na golu, Boatenga kad se poigrava s napdačima, Alabe kad okine s 30+ metara, Lahma kad uđe s beka u sredinu ili Robbena sa svojim solo prodorima itd itd. da ne nabrajam..Rafinju ćete uvijek vidjet na svojoj poziciji bez ikakvih odstupanja od klasičnog i sa dosta sigurnih pasova što je previše dosadno..A da budem iskren jedini razlog zbog kojeg ga ne volim je taj što imamo duplo boljeg i konstantnijeg beka a on opet pokriva tu poziciju, da je on jedini desni bek ne bi se nikad pobunio..
A Gotze, lično mislim da njemu treba samo promjena trenera, jer Gvardiola za života nije koristio ofanzivnog veznog u formaciju 4-2-3-1 koja Gotzeu najviše i odgovara, tako da ne treba se zalijetat, treba sačekat da Gvardiola ode, Gotze je premlad da se otpiše iako igra ko **** bljesne on na trenutke..
Za stanje Gotzea je i većim dijelom kriv Guardiola koji ga ne koristi na prvi način baš kao i Lahma,Alabu,Martineza.Prema tome Mario treba ostati u klubu i strpljivo čekati šansu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- Centre forward
- Kontakt:
Darmian je strašan igrač, i danas je odigr'o k'o veliki. Šteta što smo tromo djelovali po pitanju njegovog trasnfera u Mihnen, posebno kad uzmeš u obzir stanje s bekovima u našoj ekipi, a i na tržištu uopšte.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
- majestic24
- Kontakt:
Da vidite koje je ovacije dobio schweini na Old traffordu
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
ni u pola ko na Allianz Arenimajestic24 je napisao/la:Da vidite koje je ovacije dobio schweini na Old traffordu
[youtube][/youtube]
- anelbavarac
- Kontakt:
Boli me kurrac.majestic24 je napisao/la:Da vidite koje je ovacije dobio schweini na Old traffordu
[youtube][/youtube]
Nemoj im postavljati Svajnija u dresu Uniteda
Jos dugo ce se oni gristi za muda zbog toga 
- Centre forward
- Kontakt:
Mislim da nećemo. Gospodin Švajni je i sam svjestan da nije više na tom nivou da pomogne svom klubu za najveće ciljeve, a mi k'o gospoda mu nismo pravili probleme za jednu avanturicu u njegovom životu. Švajni će uvijek bit' Bavarac.LvG je napisao/la:Nemoj im postavljati Svajnija u dresu UnitedaJos dugo ce se oni gristi za muda zbog toga

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
Prenosi li neko tekmu, stream?
SK2 se ukljucuje nakon 25 minuta ... Tačnije u 16:25 ...
Hvala, ali nemam taj tv kanal. Moram tražiti nešto na crno.thulkazal je napisao/la:SK2 se ukljucuje nakon 25 minuta ... Tačnije u 16:25 ...
- Omerbavarac
- Kontakt:
Da je mladji 3 ili 4 godine vjerojatno bi svi plakali ovako nema smisla s obzirom da je 31-godisnjak i da njegov najveci nivo vise ne moze biti dostignut a uz to je dovedena zamjena koja je kvalitetnija, mladja i nabrijanija za uspjeh a svakako i zdravija sto je za Schweinija u posljednje dvije godine bio pojam.
Tekma je u 4, na 30+ stepeni.
Tekma je u 4, na 30+ stepeni.
Nemam ni ja ali ima stream što njemačkih što balkanskih programa ...muamerc je napisao/la: Hvala, ali nemam taj tv kanal. Moram tražiti nešto na crno.
Edit: Sastav za danas: Ulreich - Rafinha, Boateng, Bernat - Kimmich, Alaba, Götze, Vidal, Lahm, Costa - Lewandowski
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.