FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

AnelZ
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la AnelZ » 09 avg 2015, 05:42

samoplavo je napisao/la:Ja stvarno ne vjerujem sta sam sve procitao, kakav Stup, kakva promjena lokacije, jeste vi pri sebi. Ja niti mogu niti zelim zamisliti Zelju bez Grbavice. Ne razumijem ni navijaca koji moze pomisliti takvo nesto. Ali stvarno ne razumijem. Zeljo se ne voli samo sto je plave boje, a plava je za djecake. Grbavica i njena historija je sastavni dio Zeljeznicara i ako se to promijeni odlazi i veliki dio Zelje. Iskreno, nikada to nesto novo pola navijaca ne bi prihvatilo. Nije sve u zivotu biznis, treba znat i za nesto svoje.
Cak ni pitari koji nemaju stadiona ne bi sa Koseva jer su navikli i i oni stvorise tradiciju igrati na tom stadionu.
Bgm neki trebaju se dobro zapitati...
Zasto me ne mozes razumiti? Stadion je nesto sto je potrebno mjenjati ukoliko se zeli da klub napreduje isto kao i igraci jer je ograniceno; vezemo se za njih ali nisu vjecni :)

SWRA1921
Kontakt:

Post Postao/la SWRA1921 » 09 avg 2015, 08:18

FKZ1921 je napisao/la:Sve što se može komercijalizirati, može se napraviti.
Šta znaci komercijalizirati? Znaci da predmet investicije može ostvarivati prihod iz kojeg se ista može pokriti.
Prevedeno na našu situaciju,to znači da je realno napraviti tri strateške stvari u klubu.
1.Realno je napraviti istok;
2.Realno je napraviti trening kamp;
3.Realno je kvalitetno prve ekipe divi na viši nivo.
Za ove stvari,usvajanje novog statuta je napravilo formalno-pravnu predpostavku.
Istok će se graditi sigurno. Gradić ga i vesti tor koji na javnom pozivu ponudi najbolje uvjete. Dakle,neko će napraviti istok. Prema osnovnom projektu (po kojem je radjen sjever i po kojem se trebao raditi cijeli stadion )cijena je cca 2.5 mil km. Tribina će se knjizi ti u vlasništvo kluba a investitor će vratiti investirana sredstava tako što će na raspolaganje dobiti poslovne prostore ispod tribine. Na koliko vremena će dobiti prostore? Oko toga će se i vrednovati ponude na javnom pozivu.Ugovorom će se regulirati te stvari sa investitorom.Nakon isteka tog vremena,poslovni prostori se vraćaju klubu. Za ovu aktivnost se vrše pripreme o to ide nekim mogućim tempom.
Napravice se i kamp.I za taj projekat se vrse pripreme.Neko će ga finansirati po istom principu kao i istok. Stim da će neko ko ga bude finansirao,uložena sredstva vraćati iz transfera igrača u narednom periodu.
Koliko dugo će trajati vraćanje te investicije,zavisi od mnogo faktora.Sve će se definirati ugovorima između kluba i investitora.
Neko kaže prodaj A mira i ulozi u kamp. Da,ali ti treba jedno deset Amira. A kad ćeš ih i da li ćeš ih imati,to niko ne zna.Ali neko ko ima novac,i vjeruje da na ovaj način može nesta zaraditi,ulozi će u kamp. A ima ljudi koji imaju novac i vjeruju u sportski biznis.
Ovo je ustvari i suština promjene statuta. Da dođeš do nečega a da ništa ne prodajes.
Ovo su procesi koji se ne mogu brzo završiti. Ali postoji plan, ljudi u klubu vjeruju u ovaj koncept.Ustvari,mi nemamo drugu opciju.Ustvari imamo.Moze se prodavati imovina kluba.Nekad kad država za to stvori zakonske preduslove. Kad će to biti,niko ne zna.
Mene u ovoj priči brine ovaj sportski segment. Čini mi se da u klubu trenutno nemamo autoriteta iz struke koji može uticali na stvari i procese. Koji autoritativno i argumentovano može upravi nametnuti standarde kad je kvalitet prve ekipe u pitanju. Oda to očigledno ne može. Haris takodje. Da li je rješenje možda u nekoj grupi ljudi sastavljenom od bivših igrača i trenera,sadašnjih trenera u klubu...ne znam.Ali koliko vidim tu imamo problem.
Pustite priču o parama.
Pare nisu ni u blagajni ni na računu. Pare će dolaziti u klub u narednih 12 mjeseci. Troši će se po prioritetima. A Šta su prioriteti najbolje zna uprava.
Haj se mi okrenuti.prvenstvu i našim obavezama.I hajmo se učlaniti. Samo član kluba je kompletan Zeljovac.
Sve si ti fino i bas optimisticno napisao. To bi tako trebalo biti u idealnom slucaju, a evo mog scenarija koji se moze desiti. Koji je rezervni scenario i da li uopste postoji, to cemo vidjeti, ali se nadam i da necemo.

Nista na svijetu nije sigurno, pa tako ni ovo prvo podvuceno. Na javnom pozivu se ne mora javiti niko, moze se javiti neko pa pokusati da nas zaebe, moze neko poceti gradnju, pa bankrotirati i ne zavrsiti projekat, moze se desiti da traze prevelik rok koncesije, moze se desiti 100 razloga zbog kojih bi gradnja propala, pocevsi od dozvola, imovinsko-pravnih odnosa, pa do nekih desetih stvari.

Da li su uopste formirane najavljene 2 firme vezano za igrace (koja bi vodila i tu situaciju sa kampom) i stadion, gdje bi u oba slucaja nase vlasnistvo bilo 51%?

Ne valja trcati pred rudu, pa tako i izjava da se napravit kamp ne mora da stoji jer opet zavisi od 100 faktora. Sta ako ne budes imao igraca za prodati, sta ako taj povrat investicije ne bude isao svojim tokom, tj. bude prevelik period otplate, gubimo li onda kamp ili mu se rok produzuje, da li si djaba dao prethodne pare, itd. 100 je tu pitanja a jako malo odgovora, zato se nadam ako se vec krene u taj sistem da se napravi neka rasprava, pozovu relevantni ljudi, itd. Vjerujem da se to vec cini, ali eto...

Trece sto si rekao, je i najlakse za promijeniti, platis covjeku otpremninu i zaposlis drugog, vrlo jednostavno. Ko ga je zaposlio treba i dati smjernice, edukovati, promijeniti, kritikovati, udariti po plati, itd. Sve zavisi i kakav je ugovor potpisao, koje obaveze je zaduzio, kakva zaduzenja je dobio, koje je mjerilo uspjeha, itd. Ako si ga zaposlio, onda ga i trpi, ili mu das otpremninu i zaposlis drugog.

Klub je dobio fine novce na koje nije ni blizu racunao i oni su definitivno nekakav dodatak, a to je cca. 1,5 milion KM (Dzeko i ostalo), koji treba pametno utrositi. Dio MORA otici na poboljsanje uslova na stadionu. Organizuj akciju ciscenja Grbavice za 2 dana vikenda, i za oba dana isplata 50 KM, trazis 100 ljudi koji se prvi jave na e-mail kluba i tu ti je trosak 7000 KM sa krpama, sredstvima za ciscenje, sendvicima, sokovima, itd. Organizujes jednog covjeka iz kluba koji ce koordinirati ljudima i eto ti stadiona ko pista cist za 2 dana, a ako je potrebno organizuj jos jednom i da se generalno odradi ciscenje, cupanje korova, rezanje, popravke ograde, itd. itd. itd.
Treba ti opet nesto sitno da napravis prilaz jugu, da popravis wc, platis vodoinstalaterima, itd. Maximalno 100.000 KM da usminkas malo stadion a navijaci ce sigurno znati prepoznati taj trud. Nije tesko organizovati ebeni stand sa sokovima, kikirikijem, kospama i slicnim glupostima, pa nek zaradis i 100 KM dobro je, a zaradices mnogo vise.
Ostatak novca, kojeg nisi potrosio ni 10%, imas za igrace i ono najbitnije SANACIJU DUGOVA. Na pocetku ove nove uprave bio sam zadovoljan kako se radilo i redovno obavjestavalo navijace precizno gdje se duzno i kome. Imali smo informaciju da je ukupan dug 3 miliona KM i da ce se izvrsiti revizija, ali eto da je to otprilike to. Ako si imalo upoznat sa knjigama kluba vidio bi gdje bi to mogla biti najveca steta i na sta ce trebati jos novca. Tako danas imamo informaciju da sve pare koje smo zaradili, preko 4 miliona, ne bi bilo dovoljno da se pokrije dug. Obrazlozi, sto pricas tako da izazivas gnjev kod navijaca i nepovjerenje, osim ako je stvarno tako. Obrazlozi gdje je nastao novi dug, na osnovu cega i uperi prst na pravog krivca, a ne ovako, pare nam trebaju, tekuci troskovi, bla bla, suplja prica.

Sa ovim viskom, cca. 1,5 milion KM, treba pametno, kao da ga i nema, vec polako, studijski potrositi kad ti izleti neplanirani trosak u smislu novih-starih tuzbi kojih ocigledno ima, ali se one ne iznose u javnost, nego tek kada nasi spori sudovi presude onda se prica o tome. Gredic je davno imao onaj intervju gdje je rekao sve do u detalje na sta se dug odnosi, kome, koliko, koliko nam treba za funkcionisanje, za plate, koliko dobijamo od posl. prostora, sponzora, navijaca, itd. Vrijeme je da to ucini opet sa akcentom na novo zaradjene novce i namjeru njihovog trosenja.

Zadnja opaska bi isla za fan shop. Najvise me boli sto neki levat preko kluba mlati sebi pare. To je broj 1 i najveci problem fan shopa. Sto bi neki levat klepao pare i uzimao 200% vise novca za neki proizvod koji ne vrijedi tih para. Sto se klub ne bi uvezao direktno sa nekom kineskom firmom, napravi skladiste, naruci tih stvari koje uvijek trebaju i samo dopunjavas. Zarada ide samo klubu, a ne kao sto se do sada spominjalo ni 40%. Dosta se prica o dresovima, a ja sam misljenja da oni ne donesu ni 5 KM klubu, nego daleko vise GMS-u i onom ko vrsi stampanje brojeva i direktno GONGU koji vjerovatno nabavlja i vrsi naplati preko fanshopa. Pitanje je tu na koliko su oni uopste dobili ugovor da upravljaju fan shopom, i fkt. me zanima podatak zarade kluba od fanshopa. Takodje ide zamjerka i za premali prostor na stadionu koji vise dolikuje npr. Rudaru iz Kaknja ili Zvijezdi G. a ne velikom Zelji sa ogromnom bazom navijaca.

Najbitnija stvar, od koje klub ima najvise koristi i direktnog novca, od nas navijaca, su pojedinacne karte za utakmice, godisnje i CLANSKE KARTE. Izuzetno je vazno biti clan, sto zbog jace stardne pozicije u pregovorima sa potencijalnim investitorima i sponzorima, sto zbog direktnog novca koji dolazi u klub, sto zbog osjecaja pripadnosti klubu, sto zbog pogodnosti koje se ticu dresa i fan shopa.

MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ! UČLANITE SE!

pcelar1921
Kontakt:

Post Postao/la pcelar1921 » 09 avg 2015, 08:34

NAMA trebaju pobjede u ligi treba nam priključak za mjestima koja vode u evropu, samo pobjede i jaka ekipa, dovest još dva igrača i promovirat mlade igrače.

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 09 avg 2015, 09:38

Hajde Zeljo pobijedi, bodove donesi!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

pirlo10
Kontakt:

Post Postao/la pirlo10 » 09 avg 2015, 09:44

Kad smo kod stadiona juce citam koliko je kostao Rijeku zamjenski stadion, znaci glavni stadion po Uefa kriterijima sa 5450 mjesta i tri pomocna terena sa kupovinom zemljista kostao je 19 mil.Eura. Mada kazao im je predsjednik da je imao i nekih ne predvidjenih troskova i nekih gresaka i da po njegovom misljenju takav stadion bi trebao da kosta 11 mil.Eura, znaci 2000 Eura po stolici. Stadion su gradile njihove domace firme, ali je investitor strani. Pa sad ko voli da sanja i racuna nek izvoli. :D

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 09 avg 2015, 09:50

Jedini nacin je postepena grdnja tribina po tribina, da se na vrijeme pocelo do sad bi imali stadion.
Sretno nam danas I nadam se pobjedi abd.

samoplavo
Kontakt:

Post Postao/la samoplavo » 09 avg 2015, 09:54

AnelZ je napisao/la:
samoplavo je napisao/la:Ja stvarno ne vjerujem sta sam sve procitao, kakav Stup, kakva promjena lokacije, jeste vi pri sebi. Ja niti mogu niti zelim zamisliti Zelju bez Grbavice. Ne razumijem ni navijaca koji moze pomisliti takvo nesto. Ali stvarno ne razumijem. Zeljo se ne voli samo sto je plave boje, a plava je za djecake. Grbavica i njena historija je sastavni dio Zeljeznicara i ako se to promijeni odlazi i veliki dio Zelje. Iskreno, nikada to nesto novo pola navijaca ne bi prihvatilo. Nije sve u zivotu biznis, treba znat i za nesto svoje.
Cak ni pitari koji nemaju stadiona ne bi sa Koseva jer su navikli i i oni stvorise tradiciju igrati na tom stadionu.
Bgm neki trebaju se dobro zapitati...
Zasto me ne mozes razumiti? Stadion je nesto sto je potrebno mjenjati ukoliko se zeli da klub napreduje isto kao i igraci jer je ograniceno; vezemo se za njih ali nisu vjecni :)
Nije to tako. Ispade Stokić ko Grbavica.
Nije u nasem slucaju. Grbavica je sastavni dio Želje i njegove tradicije i obrnuto. Kultno je mjesto našeg fudbala. Ljudi koji nisu kročili nogom u Sarajevo znaju za nju. Jedini je stadion nekog kluba kojeg napraviše navijači tog kluba. Odraz je nas i naše radničke klase i radničkog duha i čestitog naroda koji sam sebi gradi, a ne čeka pomoć ni guzovaču.
U ratu zapaljen, ljudi plakali ko da im kuću pale. Ponos i ovog grada, otpora, da te zapale, a za par godina očistiš, malo urediš i uzimaš titule.
Mi smo klub sa tradicijom, Grbavica je dio te tradicije. Sam stadion ima svoju i historiju i tradiciju koju treba poštovati. Upoređivati sa igračima Grbavicu je nepojmljivo.
Ne razumijem te jer o svemu pričaš bezdušno. Ono biznis je biznis. Jest jarane kad imaš granap pa skontaš da će ti bolje ići na drugom mjestu. Ne možeš ovo porediti ni sa igračima, ni sa autosalonom, ni sa čovjekom koji želi se osamostalit jer se Željo neće ženiti, ići u penziju i umrijeti. Mi ćemo proći, Željo ostaje, i sva priča oko njega i njegovi sastavni dijelovi.
Pričaš kao da slušam nekog stranca, koji razgovara sa navijačem i kaže "Pravite negdje drugo!".
Ne može to tako, naježim se svaki put kad prođem pored stadiona (ne moraš vjerovati), uhvati me neki ponos, jačim se osjećam. To sve novo bi bilo bezdušno i materijalistički. Jer mi smo sa Grbavice Plavi!

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 09 avg 2015, 10:26

Čitam jučer na jednom portalu da bi Žera mogao uskočiti umjesto Amira u tim za današnju tekmu pa reko zna li neko nešto više o tome? Bilo bi zaista lijepo kada bi tog momka vidjeli na djelu danas :D
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

Zivot
Kontakt:

Post Postao/la Zivot » 09 avg 2015, 10:37

Danas najteza utakmnica ove sezone, ovo su one utakmnice u kojima se pobjeda treba izmislit, zbog mnogih "navijaca" mada ja im ne bi zamjerio ni remi uz ozbiljan angazman igraca. Vjerujem u Jocu i Ogija danas
Neki ljudi misle da je fudbal važan poput života i smrti. Uvjeravam vas da je i važniji od toga.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 09 avg 2015, 10:39

Vakat je da sa ligom počnemo, obraduj nas Željo !
Haj stisni pa nemoj "poćerat" Joco :D
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 09 avg 2015, 10:43

Koliko mi je krivo sto ne mogu sa bracom u Vitez, hajdeeee Zeljoooo!
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 09 avg 2015, 10:44

Raspravljate o potpuno nebitnim stvarima u ovom trenutku, jer u slučaju da izgubimo danas, naći ćemo se u teškoj situaciji... Oooooooooooooooooooooooooooooooooooooo hajde Željo zabij gooooooool
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 09 avg 2015, 10:47

Žera umjesto Amira i Dzenis umjesto Baje nadam se...
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 09 avg 2015, 10:54

Antolovic - Memija, Kosoric, Bogdanovic, Mladenovic - Blagojevic, Sadikovic, Djelmic, Kokot, Beganovic - Stokic

Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

BBB
Kontakt:

Post Postao/la BBB » 09 avg 2015, 10:58

shzna je napisao/la:Raspravljate o potpuno nebitnim stvarima u ovom trenutku, jer u slučaju da izgubimo danas, naći ćemo se u teškoj situaciji... Oooooooooooooooooooooooooooooooooooooo hajde Željo zabij gooooooool
vitez je poluamaterski klub... kvalitetniji je balzan od njih

jaludovolimte
Kontakt:

Post Postao/la jaludovolimte » 09 avg 2015, 10:59

Prenosil ko?

tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 09 avg 2015, 10:59

ovo je danas nama kljucna utakmica sezone! ukoliko pobjedimo, vraticemo se u pobjednicki kolosijek, nakon cak 4 uzastopna poraza. sve ostalo nas dovodi i tesku situaciju sto se tice prvenstva.

znaci danas grizti kao da je posljedna utakmica sezone!
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 09 avg 2015, 11:07

BBB je napisao/la:
shzna je napisao/la:Raspravljate o potpuno nebitnim stvarima u ovom trenutku, jer u slučaju da izgubimo danas, naći ćemo se u teškoj situaciji... Oooooooooooooooooooooooooooooooooooooo hajde Željo zabij gooooooool
vitez je poluamaterski klub... kvalitetniji je balzan od njih
Ni jedna ekipa se ne može omalovažavati, pogotovo ekipa koja kod sebe ima nekoliko provjerenih imena, samo što nisu još ukomponovani. Ako misliš da su poluamateri što ih je Široki nabušio grdno se varaš. Nema niko sretniji od mene kada bi danas mi uzeli 0:3 sa tri gola u mreži već u prvih pola sata, ali pritisak na našim igračima je velik jer još nemamo pobjede, ni boda zapravo a umorni smo od Evropskih epizoda. No, neću da crnjačim, hajmo se nadati i vjerovati u pobjedu ali opet biti spremni na najgore.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la JoseMourinho » 09 avg 2015, 11:15

jaludovolimte je napisao/la:Prenosil ko?

Mojatv

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 09 avg 2015, 11:51

Danas 0:1 za prve bodove. :zviz:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Proximic, ristagrad i 28 gostiju.