Prva liga FBiH 2015./2016.
Moderator/ica: GracanicaAA
-
GracanicaAA
- Moderator
- Kontakt:
Re: 1. kolo Prve lige FBIH
Iskreno samo su me Komšije iznenadili

Na sportsportu 0:0 do 90min u Gracanici, majko moja, koga oni zaebavaju, ako vec rade livescore, neka to odrade kako treba
NK Jedinstvo 1919 - Zajedno kroz zivot idemo...
-
GracanicaAA
- Moderator
- Kontakt:
Ma garantujem drug nisu zvali vamo da vide jbg koji je rez imaju moj broj nisu me nazvali a imaju i jos jedan broj iz Gra.Mirzoni89 je napisao/la:Na sportsportu 0:0 do 90min u Gracanici, majko moja, koga oni zaebavaju, ako vec rade livescore, neka to odrade kako treba
- badblueboylivno
- Kontakt:
Trebaju nabaviti whatsapp.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Ne bitno whats app, viber, svejedno, svaki stadion treba da bude pokriven wifijem, ili da se porukom azurira rezultat svaki 5-10min, ili prilikom promjene istog, Bihac je pratio rezultat preko livescorea sportsporta, i svi su vidjeli rezultat 90min 0:0, i mislili da je to to...Mokroguz je napisao/la:Trebaju nabaviti whatsapp.
NK Jedinstvo 1919 - Zajedno kroz zivot idemo...
Bosna odra Capljinu 0-3 , a imaju mladu pravo ekipu . Svaka cast kad se zna koliko je Capljina domacinska ekipa.
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!
- theboss_RD07
- Kontakt:
NK Bratstvo -NK Jedinstvo 1
NK Gorazde - NK Zvijezda x2
NK Sloga - HNK Branitelj 1
HNK Orasje - NKPodgrmec 1
FK Buducnost - FKRudar x
NK GOSK - FK Radnicki 1
HNK Capljina - NK Bosna V. 1
NK Novi Travnik - Mettaleghe 2
Lose skroz
FK Buducnost - FKRudar x
NK GOSK - FK Radnicki 1
Lose skroz
⭐
-
GracanicaAA
- Moderator
- Kontakt:
Ma ok je to probat ću ja sta pokrenuti sa novinarima SS da se vidi sta oko toga da bude bolje to.Mirzoni89 je napisao/la:Ne bitno whats app, viber, svejedno, svaki stadion treba da bude pokriven wifijem, ili da se porukom azurira rezultat svaki 5-10min, ili prilikom promjene istog, Bihac je pratio rezultat preko livescorea sportsporta, i svi su vidjeli rezultat 90min 0:0, i mislili da je to to...Mokroguz je napisao/la:Trebaju nabaviti whatsapp.
-
GracanicaAA
- Moderator
- Kontakt:
Nego napišite mi ovdje ko moze i ko javljati sa stadiona...
Iskreno novinari ovog portala nisu ni n od novinara.
-
GracanicaAA
- Moderator
- Kontakt:
Kakvi god da su dobri su kako novinarske strane tako i sa prijateljske.Scholl je napisao/la:Iskreno novinari ovog portala nisu ni n od novinara.
Nego pišite ko ce javljati rezultate? A hoćete da pratite livescore prijenos da im mogu reci.
Broj i iz kojeg mjesta...
Zašto ti onda nisi izvještavao iz Gračanice?GracanicaAA je napisao/la:Kakvi god da su dobri su kako novinarske strane tako i sa prijateljske.Scholl je napisao/la:Iskreno novinari ovog portala nisu ni n od novinara.
Nego pišite ko ce javljati rezultate? A hoćete da pratite livescore prijenos da im mogu reci.
Pa nisu ga zvaliRafael30 je napisao/la:Zašto ti onda nisi izvještavao iz Gračanice?GracanicaAA je napisao/la:Kakvi god da su dobri su kako novinarske strane tako i sa prijateljske.Scholl je napisao/la:Iskreno novinari ovog portala nisu ni n od novinara.
Zoom088 je napisao/la:Prvo je kolo pa će biti teško prognozirati. Ali evo, da pokušam:
NK Bratstvo -NK Jedinstvo X
U susjednoj Gračanici je bilo prometno tokom prelaznog roka, mnogo je igrača dolazilo i odlazilo, a moje subjektivno mišljenje je da ekipu nema ko posložiti. Pojedinačno su to dobri igrači, ali fali dirigent što jest' - jest'. S druge strane, solidna ekipa Jedinstva ima pravog virtouza na klupi, tako da su snage u cjelini nekako izjednačene. Blaga prednost Gračanlijama zbog domaćeg terena, ali X mi ovdje nekako najviše "miriše".
NK Goražde - NK Zvijezda 2
Nije se Goražde još konsolidovalo kako treba. Povlačenje i čvrsta odbrana bi im mogli donijeti bod jer Zvijezda je u napadu najtanja. Ipak, mislim da će Fejina brigada odnijeti puni plijen iz Goražda.
Mislim da će Branitelj u ovoj sezoni igrati na to da ne gubi bodove na domaćem terenu. Sloga je novajlija u ligi, po imenima (a i rezultatima kontrolnih utakmica) nisu nimalo naivna ekipa.
HNK Orašje - NK Podgrmeč 1
Zicer kola. Orašje se opasno pojačalo, čak se priča da će biti jedan od kandidata za sami vrh tabele. Podgrmeč u igračkom deficitu, tek su prije par dana krenuli s pripremama.
FK Budućnost - FK Rudar 1
U zeleno-crnom derbiju prednost dajem komšijama iz Banovića. Zadržali su okosnicu ekipe, imaju dosta iskusnih igrača koji na terenu podržavaju ove nešto mlađe i na terenu to lijepo izgleda. Rudar u nezavidnoj situaciji. Još uvijek su u knock-downu zbog onoga što je napravila Mladost, te je moral u Kaknju što se Rudara tiče znatno opao u svim segmentima (lično sam se uvjerio u to u razgovorima s nekoliko igrača i sportskih radnika iz Kaknja).
NK GOŠK - FK Radnički 2
Navijački!! Nedavno su ove ekipe baš u Gabeli igrale prvenstvenu utakmicu koju je domaćin s minimalnih 1-0 rješio u svoju korist. Bila je to predzadnja utakmica u sezoni, nakon koje je GOŠK privremeno zasjeo na prvo mjesto s dobrim šansama da osvoji titulu prvaka. Jednostavno, tada su MORALI pobijediti. Ekipe su u prelaznom roku doživjele mnogo promjena što se igračkog kadra, a i samog stručnog štaba tiče. Sada GOŠK-u ne trebaju bodovi za prvaka i nadam se da se u poluvremenu neće dešavati ono čemu sam svjedočio tokom zadnje utakmice, te da ćemo odigrati jednu fer utakmicu u kojoj će bolji pobijediti.
HNK Čapljina - NK Bosna V. 1
Čapljina će kao i Branitelj u ovoj sezoni spašavanje prvoligaškog statusa tražiti isključivo u pobjedama na domaćem terenu, tako da novajlijama / povratnicima u Prvu ligu, tj. Bosni dajem minimalne šanse u ovom susretu. Ne isključujem iznenađenje jer Čapljina i nije baš ekipa za velike domete.
NK Novi Travnik - NK Mettaleghe X
Ne vjerujem da će N. Travnik u premijernom nastupu dozvoliti da bude poražen, ali ekipu iz Jajca igrački ne mogu savladati. Vuče na nerješeno.
4/8
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
-
GracanicaAA
- Moderator
- Kontakt:
Pa nisu me zvali čitaj malo gore jer imamo 2-ica iz Gra. Koji dajemo rez...Rafael30 je napisao/la:Zašto ti onda nisi izvještavao iz Gračanice?GracanicaAA je napisao/la:Kakvi god da su dobri su kako novinarske strane tako i sa prijateljske.Scholl je napisao/la:Iskreno novinari ovog portala nisu ni n od novinara.
Nemaju te ba sta zvati. Ja im se preko Vibera javim prije svake utakmice s koje mogu izvjestavati i tako im saljem situacije. Momci prate vise od 10 utakmica istovremeno i nemaju te kad zvati. Ako nema wifi na stadionu onda vidis s njima da ti posalju kredit za poruke ili da aktiviras internet na mobu pa tako radis 
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Evo ja imam mobilni net, bujrum neka se meni jave i ja cu ih izvjestavat sa vibera. Nek mi se neko do tih ljudi javi u pp 
www.nkbratstvogracanica.com
- theboss_RD07
- Kontakt:
4/8 Prelose.theboss_RD07 je napisao/la:NK Bratstvo -NK Jedinstvo 1
FK Buducnost - FKRudar x
NK GOSK - FK Radnicki 1
Lose skroz
⭐
- theboss_RD07
- Kontakt:
Prva liga FBiH - II Kolo
HNK BRANITELJ - NK METALLEGHE B.S.I. - Nakon neugodnog gostovanja u Ljubuskom, Branitelj docekuje jednog od glavnih konkurenata za PLBiH. Jajcani su odlicno poceli, slavili na gostovanju u Novom Travniku i sada traze novu pobjedu na drugom uzastopnom gostovanju.
Posao ce biti malo tezi, zbog malo jaceg protivnika i vec druge utakmice u gostima. Ovo ce biti utakmica koju ce presuditi ili borba Branitelja ili kvalitet Metalleghea. (2)
NK ZVIJEZDA - NK NOVI TRAVNIK - Nakon jako loseg starta u sezonu, i manje-vise neocekivanog poraza u Gorazdu, Zvijezda docekuje novalije iz Novog Travnika. Zbog ambicija ekspresnog povratka i PLBiH, i zbog smatranja da je Novi Travnik lagan protivnik, Zvijezda ima imperativ pobjede u ovoj utakmici. Takodjer moraju uzeti tri boda, jer bi Mettaleghe, klub za koji se smatra da im je glavni konkurent za titulu prvaka, mogao odmah u startu stvori razliku od 6 bodova. Medjutim ni Novi Travnik ne dolazi sa bijelom zastavom. Porazeni su u prvom kolu i to na domacem terenu. Ukoliko izgube, ulaze u trece kolo sa 0 bodova i sa velikim teretom na ledjima startaju borbu za opstanak. Problem za Novi Travnik je neiskustvo igranja u ovom rangu takmicenja, a za Zvijezdu lose pripreme i neuigranost tima. (1)
FK RADNIČKI - HNK ČAPLJINA - Radnicki, na krilima velike pobjede u Gabeli, docekuje Capljinu. Capljina je, nakon prvog kola, predzadnja ekipa Prve Lige FBiH. Dozivjeli su tezak poraz na domacem terenu od Bosne iz Visokog (0-3). Kvalitet je na strani Radnickog kojem vjetar u ledja prestavlja i prednost domaceg terena. Jedini problem za Lukavcane bi mogao predstavljati izostanak tri igraca koja su iskljucena u mecu protiv GOSK-a. (1)
BOSNA VISOKO - FK GORAŽDE - Meč izmedju dva tima koja su u proslom kolu upisala dvije velika pobjede. Bosna je pobijedila na gostovanju u Capljini (3-0) dok je Gorazde na svom terenu savladalo konkurenta za titulu Zvijezdu iz Gradacca (2-0). Kvalitet je na strani domacina, s ozbirom da je Gorazde ostalo bez pola tima iz prosle sezone i kasnilo sa pripremama za ovu sezonu. Po meni, ovo ce biti jako spora utakmica sa vrlo malo golova (1x)
FK RUDAR K. - NK GOŠK - Rudar.. Vjeciti konkurent za titulu. Jako borbena ekipa koja je u proslom kolu osvojila jedan bod na gostovanju u Banovicima. Kako sam upratio, ove sezone nemaju neke ambicije za vrh tabele. Na svom terenu docekuju uvijek neugodnu ekipu GOSK-a. GOSK je u proslom kolu u zadnjim minutama izgubio od Radnickog. Najavili su borbu za PL, tako da ce dati sve od sebe da izvuku povoljan rezultat iz ove utakmice. (x)
NK JEDINSTVO - FK BUDUĆNOST - Ekipa iz Bihaca u ovu sezonu ulazi sa velikim ocekivanjima. Buducnost, ekipa koja se u prosloj sezoni borila za povratak u drustvo najboljih u Bihac dolazi nakon remija za Rudarom. Ovo je susret dvije jako neugodne ekipe i mozda cak predstavlja derbi ovog kola. Blaga prednost da strani domacina (1x)
SLOGA LJ. - HNK ORAŠJE - Jako ambiciozna ekipa, novajlija iz Ljubuskog, nakon pobjede nad Braniteljem docekuje neugodnu ekipu Orasja. Orasje je u proslom kolu deklasiralo, po nekima, u startu otpisani Podgrmec. Ekipa Sloge se dobro pojacala pred pocetak ove sezone i ne predstavlja ekipu protiv koje se mogu unaprijed upisati bodovi. Sa druge strane Orasje je dobro uslo u sezonu, nakon prosle u kojoj su jedva izborili opstanak. Tvrda utakmica u kojoj je Sloga blagi favorit. (1)
NK PODGRMEČ - NK BRATSTVO - Bratstvo dolazi u goste ekipi Podgrmeca koja je, nakon prvog kola, zadnja na tabeli. Tim
iz Gracanice je u proslom kolu ostvario pobjedu protiv neugodnog Jedinstva, i sa pravom je apsolutni favorit u ovoj utakmici (2)
Sve utakmice se igraju u nedjelju 16.8.2015. sa pocetkom u 17:00!
Molim da pored vaseg tipa napisete i objasnjenje.. Ne samo 1x2, nije ovo williams
Posao ce biti malo tezi, zbog malo jaceg protivnika i vec druge utakmice u gostima. Ovo ce biti utakmica koju ce presuditi ili borba Branitelja ili kvalitet Metalleghea. (2)
NK ZVIJEZDA - NK NOVI TRAVNIK - Nakon jako loseg starta u sezonu, i manje-vise neocekivanog poraza u Gorazdu, Zvijezda docekuje novalije iz Novog Travnika. Zbog ambicija ekspresnog povratka i PLBiH, i zbog smatranja da je Novi Travnik lagan protivnik, Zvijezda ima imperativ pobjede u ovoj utakmici. Takodjer moraju uzeti tri boda, jer bi Mettaleghe, klub za koji se smatra da im je glavni konkurent za titulu prvaka, mogao odmah u startu stvori razliku od 6 bodova. Medjutim ni Novi Travnik ne dolazi sa bijelom zastavom. Porazeni su u prvom kolu i to na domacem terenu. Ukoliko izgube, ulaze u trece kolo sa 0 bodova i sa velikim teretom na ledjima startaju borbu za opstanak. Problem za Novi Travnik je neiskustvo igranja u ovom rangu takmicenja, a za Zvijezdu lose pripreme i neuigranost tima. (1)
FK RADNIČKI - HNK ČAPLJINA - Radnicki, na krilima velike pobjede u Gabeli, docekuje Capljinu. Capljina je, nakon prvog kola, predzadnja ekipa Prve Lige FBiH. Dozivjeli su tezak poraz na domacem terenu od Bosne iz Visokog (0-3). Kvalitet je na strani Radnickog kojem vjetar u ledja prestavlja i prednost domaceg terena. Jedini problem za Lukavcane bi mogao predstavljati izostanak tri igraca koja su iskljucena u mecu protiv GOSK-a. (1)
BOSNA VISOKO - FK GORAŽDE - Meč izmedju dva tima koja su u proslom kolu upisala dvije velika pobjede. Bosna je pobijedila na gostovanju u Capljini (3-0) dok je Gorazde na svom terenu savladalo konkurenta za titulu Zvijezdu iz Gradacca (2-0). Kvalitet je na strani domacina, s ozbirom da je Gorazde ostalo bez pola tima iz prosle sezone i kasnilo sa pripremama za ovu sezonu. Po meni, ovo ce biti jako spora utakmica sa vrlo malo golova (1x)
FK RUDAR K. - NK GOŠK - Rudar.. Vjeciti konkurent za titulu. Jako borbena ekipa koja je u proslom kolu osvojila jedan bod na gostovanju u Banovicima. Kako sam upratio, ove sezone nemaju neke ambicije za vrh tabele. Na svom terenu docekuju uvijek neugodnu ekipu GOSK-a. GOSK je u proslom kolu u zadnjim minutama izgubio od Radnickog. Najavili su borbu za PL, tako da ce dati sve od sebe da izvuku povoljan rezultat iz ove utakmice. (x)
NK JEDINSTVO - FK BUDUĆNOST - Ekipa iz Bihaca u ovu sezonu ulazi sa velikim ocekivanjima. Buducnost, ekipa koja se u prosloj sezoni borila za povratak u drustvo najboljih u Bihac dolazi nakon remija za Rudarom. Ovo je susret dvije jako neugodne ekipe i mozda cak predstavlja derbi ovog kola. Blaga prednost da strani domacina (1x)
SLOGA LJ. - HNK ORAŠJE - Jako ambiciozna ekipa, novajlija iz Ljubuskog, nakon pobjede nad Braniteljem docekuje neugodnu ekipu Orasja. Orasje je u proslom kolu deklasiralo, po nekima, u startu otpisani Podgrmec. Ekipa Sloge se dobro pojacala pred pocetak ove sezone i ne predstavlja ekipu protiv koje se mogu unaprijed upisati bodovi. Sa druge strane Orasje je dobro uslo u sezonu, nakon prosle u kojoj su jedva izborili opstanak. Tvrda utakmica u kojoj je Sloga blagi favorit. (1)
NK PODGRMEČ - NK BRATSTVO - Bratstvo dolazi u goste ekipi Podgrmeca koja je, nakon prvog kola, zadnja na tabeli. Tim
iz Gracanice je u proslom kolu ostvario pobjedu protiv neugodnog Jedinstva, i sa pravom je apsolutni favorit u ovoj utakmici (2)
Sve utakmice se igraju u nedjelju 16.8.2015. sa pocetkom u 17:00!
Molim da pored vaseg tipa napisete i objasnjenje.. Ne samo 1x2, nije ovo williams
Zadnja izmjena: theboss_RD07, dana/u 10 avg 2015, 17:59, ukupno mijenjano 5 puta.
⭐
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.