FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Rios

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Rios » 10 avg 2015, 12:07

Istina je da Roma ima popunjen broj igraca van EU,sve fino pise na Dzekinoj temi,zato se i odlaze potpisivanje ugovora,moraju prvo prodati nekog,a evo najavljuju i raskid ugovora sa Maiconom,to bi otvorilo prostor bezbeli.
Sto se malog Zerica tice ono ostavljanje lopte za Memiju u 2 pol. dovoljno govori kakav je kapacitet..Imao je par greski,ali njih ne treba gledati obzirom da je dijete prakticno i da mu je bio debi..Ostalo skolski odigrao,prvom do sebe..Svaka cast Odi na smjelosti da gune momka od 17 godina u utakmici gdje su bodovi imperativ :salut:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 10 avg 2015, 12:16

Za Želju, a samim tim bi i za nas,priča o Zericu trebala biti puno bitnih od ptice o Dzeki. Ne znamo sve,napadamo, volimo zaviriti u tuđe novčanike, trošiti tuđe pare, trošiti pare kojih nema....Oko Dzeke će biti Šta će biti.Te pare ne mogu pobjeći. Pitanje je samo kad će doći. I,po meni,tu priču o "našim"parama trebamo završiti.
Zeric !!!
Kad sam saznao da će poceti (oko 12 sati),nisam mogao vjerovati. Još ponavljam par puta Dzenis, čovjek mi ponavlja Denis...Doduše, kaže mi igrace ispred Blagojevica i Dade.
Još kad sam vidio po rasporedu pred početak utakmice da će igrati pozadini sa Bl.,još više sam se iznenadio.
Drago mi je zbog svake napisane riječi na ovu temu,a već je napisano ono glavno
Zašto potenciram ovu priču o Zericu?
Bio sam jedan od onih koji je zagovarao dovođenje veznog igrača. Rečeno mi je da nema potrebe. Nećemo dovesti nikoga sem dovedenog Blag.jer hoćemo da igraju Amir i Dado i hoćemo taj dio tima proširiti uvođenjem Denisa u konkurenciju.
Uvođenje novog veznjaka je napravljen na najbolji mogući način.U tako važnoj utakmici...Pobjedom...skoro neprimjetno.Kao da taj mali tu igra godinama.
U čemu je finta? U tome da je taj mali igračina! On igra i ponaša se kao da odavno čini dio tog tima, kao da je prirodno da bude tu neovisno od njegovih 17 godina.
Ovo je taj kontinuitet o kojem sam više puta pisao. Ovo daje pravi smisao cijeloj priči o Želji.
Što se tiče Denisa,on će svoje odrađivali kako treba. Kao i Baja,Dado, Memija, Dzenis, Amir...sutra Veca...
Ostalo je na nama.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 10 avg 2015, 12:20

Au, ko da sam pjan tipko...
S telefona...izvinjavam se.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 10 avg 2015, 12:22

FKZ1921 je napisao/la:Za Želju, a samim tim bi i za nas,priča o Zericu trebala biti puno bitnih od ptice o Dzeki. Ne znamo sve,napadamo, volimo zaviriti u tuđe novčanike, trošiti tuđe pare, trošiti pare kojih nema....Oko Dzeke će biti Šta će biti.Te pare ne mogu pobjeći. Pitanje je samo kad će doći. I,po meni,tu priču o "našim"parama trebamo završiti.
Zeric !!!
Kad sam saznao da će poceti (oko 12 sati),nisam mogao vjerovati. Još ponavljam par puta Dzenis, čovjek mi ponavlja Denis...Doduše, kaže mi igrace ispred Blagojevica i Dade.
Još kad sam vidio po rasporedu pred početak utakmice da će igrati pozadini sa Bl.,još više sam se iznenadio.
Bio sam jedan od onih koji je zagovarao dovođenje veznog igrača. Rečeno mi je da nema potrebe. Nećemo dovesti nikoga sem dovedenog Blag.jer hoćemo da igraju Amir i Dado i hoćemo taj dio tima proširiti uvođenjem Denisa u konkurenciju.
Uvođenje novog veznjaka je napravljen na najbolji mogući način.U tako važnoj utakmici...Pobjedom...skoro neprimjetno.Kao da taj mali tu igra godinama.
U čemu je finta? U tome da je taj mali igračina! On igra i ponaša se kao da odavno čini dio tog tima, kao da je prirodno da bude tu neovisno od njegovih 17 godina.
Ovo je taj kontinuitet o kojem sam više puta pisao. Ovo daje pravi smisao cijeloj priči o Želji.
Što se tiče Denisa,on će svoje odrađivali kako treba. Kao i Baja,Dado, Memija, Dzenis, Amir...sutra Veca...
Ostalo je na nama.

gledao sam utakmicu ali od nervoze nisam mogao dobro pratiti igru pojedinaca kako je mali odigrao utakmiICU?

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 10 avg 2015, 12:22

@FKZ1921
A sta je s Dinom Hasanovicem, racuna li se na njega ozbiljno ? Mislim da bi i on mogao donjeti nesto novo veznom redu. Znam da je tu oko tima, i cak sam ocekivao prije njega nego Zerica.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 10 avg 2015, 12:23

Vrhunac novinarskog amaterizma u BiH mozete vidjeti u danasnjem avazu, u textu o utakmici Vitez-Zeljeznicar.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Rios

Post Postao/la Rios » 10 avg 2015, 12:51

CARSON je napisao/la:

gledao sam utakmicu ali od nervoze nisam mogao dobro pratiti igru pojedinaca kako je mali odigrao utakmiICU?
Vecinu utakmice je odigrao skolski - prvom do sebe,sto je totalno uredu kad igras debi utakmicu.Mangupski je ostavio jednu loptu za Memiju u 2 pol. I to se mogla vidjeti raskos talenta koji posjeduje,jednom je i sutirao na gol ali je otislo preko cini mi se.Imao je par gresaka,nakon jedne se otvorila i kontra za Vitez,na srecu nista na kraju ne bi..
Sve u svemu,po meni,uspjesan debi :thumbup:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 10 avg 2015, 13:05

FKZ1921 je napisao/la:Za Želju, a samim tim bi i za nas,priča o Zericu trebala biti puno bitnih od ptice o Dzeki. Ne znamo sve,napadamo, volimo zaviriti u tuđe novčanike, trošiti tuđe pare, trošiti pare kojih nema....Oko Dzeke će biti Šta će biti.Te pare ne mogu pobjeći. Pitanje je samo kad će doći. I,po meni,tu priču o "našim"parama trebamo završiti.
Zeric !!!
Ostalo je na nama.
:clap: :clap: :clap:
Bravo. Sve u srž. Bolje davati Žeri priliku nego dovoditi neke polovnjaka za 4-5 puta veću platu. Da se isplati uvjerili smo se na primjeru Amira i Tomića. Da je Tomić igrao prošlu polusezonu Amir ne bi dobio toliko prilika koje su ga izbacile u jednog od najvažnijih igrača ovog Želje. Isti slučaj je i sa Bajićem. Prosječan igrač na krilu ali kao napadač vrhunski. I išao je polako, korak po korak. Na kraju igrač od milion maraka. Kakav je uspjeh prodati igrača iz naše lige za milion maraka dokazaće naredni transferi više medijski eksponiranih igrača a koji neće biti ni pola novca kojeg smo mi dobili za Bajića.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

CARSON

Post Postao/la CARSON » 10 avg 2015, 13:26

cini mi se da nama najvise fali desni beka kako bi memija mogao da igra ofanzivnije , moram priznati da nam je blagojevic legao ko budali samar kako je momak spreman svaka cast ! stokic je u ovoj utakmici pokazao da ce nam biti veliko pojacanje treba mu jos malo vremena

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 10 avg 2015, 13:28

sergejevic je napisao/la:@FKZ1921
A sta je s Dinom Hasanovicem, racuna li se na njega ozbiljno ? Mislim da bi i on mogao donjeti nesto novo veznom redu. Znam da je tu oko tima, i cak sam ocekivao prije njega nego Zerica.
Na ovu trojicu koji su ostali s prvim timom se računa(Dino, Sehic i Alihodzic).Midzic je posuđen Gorazdu i zabio je oba gola u pobjedi nad Zvijezdom u subotu.Inace će se odnosi sa Gorazdem razvijati sve više.
Ova trojica će,prema procjenama stručnog štaba u drugoj polusezoni početi dobijati priliku. Ovo se posebno odnosi na Dinu. Misle da se ipak jedan dobar bek i dobro krilo moraju dovesti. Sad,ako se nađu prava rješenja ili u najgorem slučaju zimus.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 10 avg 2015, 13:28

Minjore je napisao/la:Vrhunac novinarskog amaterizma u BiH mozete vidjeti u danasnjem avazu, u textu o utakmici Vitez-Zeljeznicar.
Pa, joj, dje nadje Avaz? Ja s tim ni muhe ne ubijam po kuci.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 10 avg 2015, 13:29

Kada se samo sjetim koliko su mnogi plakali za Tomićem i očekivali propast.. Ja bi ovim putem da se zahvalim svima koji imaju bilo kakve veze sa njegovom odlukom da ne produži ugovor, HVALA !
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 10 avg 2015, 13:51

Ma ja bih prije dao Sehicu priliku nego dovodio nekog beka, osim ako se radi o lijevom bocnom gdje bi nam pojacanje dobro doslo. Posebno u utakmicama gdje moramo napadati. Mladenovic je jako dobar u defanzivi, onako siguran igrac na kojeg se uvijek moze racunati. Kod njega nece ostati neka rupa nazad, kao na drugoj strani, ali zato je ofanzivno poprilicno tanak, a sigurno da to nije instrukcija Odovica, jer je jucer nekoliko puta trazio od njega da krene naprijed vise. Krilo nam je svakako potrebno, posebno taj ljevak, sigurno bi to dalo dimenziju vise u napadu i jos mnogo kombinacija i mogucnosti. Takvih igraca uvijek treba, posebno onih koji igraju lijevom nogom, a mi ih odavno nismo imali.

Ne znam kakav je stav uprave i struke, ali mislim da je sada pravi trenutak da se pocne graditi ozbiljna ekipa, cak i za Evropske utakmice. To treba poceti od veznog reda. Mozda sljedece sezone u vezi zaigraju Dino Hasanovic, Amir i Zeric. To bi bilo strasno ako budu isli pravim putem, a sigurno je da ce pored Blagojevica imati dosta prostora za napredak. Tu su jos Memija, Dado, Dzenis, Hiros, Sehic od ovih na koje se racuna trenutno, pa i Alihodzic. Kjosevski mozda dobije sansu na golu, od Mujagica se ocekuje da sljedece sezone dodje do prvog tima, stvarno imamo mnogo dobrih mladica oko prvog tima. Ipak, ovaj vezni red je fantastican i treba tu traziti temelje daleko konkuretnijeg Zelje u Evropi. Sigurno je da ce neki otici na kraju ove sezone, a tu mislim na Memiju i Sadikovica, jer bi tako trebalo imaju duzi staz u timu. Mi vec imamo zamjene za njih, kao sto smo imali i za Bajica, i nadam se da ce nece vise od dvojice otici na kraju sezone.

Amira treba zadrzati po svaku cijenu i sljedece godine, dodati mu Zerica i to je strasan vezni red .Imaju ovu sezonu da uce, da sazrijevaju, da napreduju, Amir je vec iskusan u nasoj ligi, Denis je debitovao i, po meni, iskoristio dobro svoju sansu. Dino ce tek debitovati i vjerujem da ce i on pokazati da je s pravom tu gdje jeste. Ove utakmice u Evropi su pokazale da smo na pravom putu, ova djeca su stvarno fantasticna i zasluzuju svoje prilike. Samo njih gurati uz pokojeg iskusnog i dobrog igraca i nema zime za nas.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 10 avg 2015, 13:55

FKZ1921 je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:@FKZ1921
Na ovu trojicu koji su ostali s prvim timom se računa(Dino, Sehic i Alihodzic).Midzic je posuđen Gorazdu i zabio je oba gola u pobjedi nad Zvijezdom u subotu.Inace će se odnosi sa Gorazdem razvijati sve više.
Ova trojica će,prema procjenama stručnog štaba u drugoj polusezoni početi dobijati priliku. Ovo se posebno odnosi na Dinu. Misle da se ipak jedan dobar bek i dobro krilo moraju dovesti. Sad,ako se nađu prava rješenja ili u najgorem slučaju zimus.
A Hiroš?
DRUG NEBI TI PUNCA

mirek11
Kontakt:

Post Postao/la mirek11 » 10 avg 2015, 13:56

Pozdrav plavoj braci, novi sam clan foruma koji inace pratim duze vrijema i mislim da ima dosta zanimljivih stvari za procitati. Samo malo vise jedinstva bez obzira na razlicita misljenja jer sam siguran da velika vecina voli naseg Zelju i previse! Mi smo Zeljini, Zeljo je nas! :salut:

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 10 avg 2015, 13:56

Jel Mekic i dalje naš igrač, ili je otišao kao slobodan igrač u Travnik?
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 10 avg 2015, 13:58

shzna je napisao/la:Jel Mekic i dalje naš igrač, ili je otišao kao slobodan igrač u Travnik?
ipee je rekao da je na posudbi ...

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 10 avg 2015, 13:59

Veca je sad u fokusu...Kako i gdje da počne braniti. Procjena je da ga se ne može još dugo držati na klupi.
S druge strane imaš odličnog golmana na golu...kapitena.
Mislim da će se do zime tu nesta izdesavati.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 10 avg 2015, 14:08

Hiros se smatra prvotimcem i u prednosti je u odnosu na ovo trojicu koji su njegova generacija, 96. U njegov ogroman talent se vjeruje. Obzirom na malo specifičnu narav, daje mu se malo više prostora i vremena da se prešalta na ozbiljan nogomet.
Mekic nije naš. Imao je amaterski ugovor koji je istekao. On je kasno došao kod nas,trebalo je podosta para da mu se "očiste " papiri i zbog toga s njim nije potpisan profi ugovor.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 10 avg 2015, 14:15

Apsolutno se slazem i totalno je vidljivo da su djeca koja su proizvedena u nasoj skoli kroz ove dvije tri godine glavni pokretac danasnjeg Zelje. Recept je to za koji se zna vec mnogo godina, jedina je razlika u tome sto su danasnja djeca "vidljiva" kroz medije u omladinskim pogonima za razliku od ranije. Prije se o tome u medijima nije vodilo previse racuna, niti je zapravo neko i citao te clanke, dok su omladinski pogon i utakmice mladjih selekcija pratili uglavnom roditelji i prijatelji. Danas se na te stvari drugacije gleda i vec se zna da u omladinskom pogonu nalazi jedan npr trinaestogodisnjak koji bi mogao imati ogroman potencijal u buducnosti, da je na pragu prvog tima nekoliko pojedinaca iz juniora i te se igre i imena medijski vec poprate. Nikada niko nije pisao o Adzemu, Mulalicu, Mulaosmanovicu, Bukiju, Uscuplicu, Elkazu, Kruziku, Gusi, Zebi, Svraki, Jamaku, Dzeki, Stilicu i mnogim mnogim drugim igracima koji su prakticno bili u istoj poziciji u omladinskom pogonu kao sto su to danas ovi nasi mladi, samo sto se medijski interes nije nalazio u tim stvarima, pogotovo jer to ni citaoce nije toliko zanimalo. Tu je nastao preokret, pa se cini da je Zeljo tek sada poceo prakticno misliti na svoju skolu.

Uvijek je toga bilo, pa je i Adzem pocinjao jos u onoj ligi kao sedamnaestogodisnjak ili kao godinu stariji, Pehlivanovic, pa Zeljko Pavlovic kao golman, pa jedan za mene veliki igrac Veldin Karic, pa je Gordan Vidovic igrao jaku ligu sa osamnaest godina, Rade Bogdanovic, da ne spominjem Marija Stanica koji je pocinjao u Zelji kao lijevi bek, pa ga Ribar prebacio u napad, odakle je on kod Osima sa 18 godina postao vec "A" reprezentativac bivse drzave. Tradicija se nastavila u ratu i poslije rata sa mnogo imena koji su izasli iz naseg pogona, igraci koji su cinili okosnicu naseg tima u zadnjih dvadesetak godina.

Stoga me kroz neku malu sustinu vec gotovo i nervira ova prica oko nasih mladih nada. Nista se u politici kluba novo nije desilo po pitanju toga u zadnjih devedeset godina, al haj da idemo samo na ovaj poslijeratni period.
Bajic je dobio sansu kao sto je dobio sansu i Dzeko, Zolotic je dobio svoju sansu, kao sto je nekada dobio i Jamak, Sadikovic dobio svoje kao sto je nekada Zeba sa 18 godina, itd itd, mogo bih pola sata nabrajati.

Nasi mladi igraci su tu, kao sto su nasi mladi igraci oduvijek i bili tu kroz razne generacije. Sustina je ista, i malo mi vec pocinje smetati to sto kao klub odjednom sada forsiramo tu pricu. Ne znam zasto je forsiramo kada smo mi uvijek i imali tu pricu. Uvijek smo i bili ponosni upravo na taj segment kluba i mnoge legende kluba su proizasle i proizvedene na pomocnom terenu Grbavice. Razumijem da to kroz razne izjave trebamo i ponosno potenciramo, ali politika kluba se nikada nije promijenila kada je taj pravac u pitanju. Ispade mi sada kako je ova uprava odlucila da se osloni na nase snage i da je to veliki plus, a zapravo ne postoji uprava koja nije dijelila tu filozofiju u citavoj Zeljinoj istoriji i postojanju.

Ovde se u odnosu na prosle generacije vidi nesto drugaciji trag samo iz razloga sto su danas ova djeca ostavljena prakticno sama da igraju. Oni sami moraju iznositi citav pritisak danasnjeg Zelje. To znaci da slabo imamo podrsku sa strane u pravim igracima, jer su to nekadasnje generacije uglavnom imale. Lakse je bilo Bukiju da igra u veznom redu, kada je pored sebe imao likove poput Denisa Karica, Amira Agica, Ivice Huljeva, Dzele Muharemovica. Danas takvih respektabilnih imena nema u nasoj ekipi, tek nesto Blagojevic naginje tom prikazu dobrog igraca "sa strane" . Ima jos par poput Kosorica i tako, da ne duljim.

Uvijek cu biti za takvu politiku uvodjenja mladih igraca iz naseg pogona, onih koji su kvalitetni naravno, i mislim da ne postoji nijedan navijac Zelje koji to ne bi podrzao. Tu i lezi prava snaga naseg Zelje. U takvom zajednickom stavu. No, podrska igraca sa strane mora postojati i biti kvalitetna. Meni kao igracu ce lakse biti ako poziciono igram u veznom redu i imam pored sebe Sretka Vuksanovica, nego Enisa Sadikovica. U tome je razlika izmedju ove i prethodnih trofejnih generacija Zelje. Zato i jesu bile trofejne jer su pored nase djece u ekipi igrali takvi likovi poput doktora Vuksanovica, Amira Agica, Denisa Karica i slicnih. To nam malo fali da postanemo opet trofejni.

Znaci na pozicijama u kojima imamo kvalitetan kadar koji je domaci, treba forsirati i takvu politiku da se na pozicijama na kojima nam nedostaje domaci kadar koji je kvalitetan, dovedu igraci takvog kvaliteta koji bi umnogome mogli pomoci i ubrzati razvoj nasih mladih sa jedne strane, a sa druge strane ciniti prevagu u osvajanjima lige. To se ne moze uraditi ako kao takve igrace dovodimo Livaju, Hodzurdu, Diattu, i slicne igrace koji kvalitetom trebaju i mogu jedino popuniti brojku 0d 12 do 18 u rosteru. Tu mi je malo nedostajalo u ovom prelaznom roku, jer smo se prakticno rijesili nekih sedam igraca koji su u nekim sezonama ranije bili cak i nosioci igre i bili nekako trofejni u nasem klubu. Za ocekivati je onda bilo, da se takvi igraci ne zamijene zamjenama, vec igracima koji bi donijeli dodatni karakter uz vec ocigledan napredak nasih mladih vedeta.

Ne moze se naravno ici ni grlom u jagode, posto novca nedostaje u datim trenucima, ali je mene ponio osjecaj da bi nekako bolje bilo dovesti dva ili tri igraca koji zavrjedjuju svaku paznju u potencijalnom igranju za prvih jedanaest,nego dovesti sedam igraca od kojih je materijal prakticno samo Blagojevic.
I sada se vidi i zaista se vidi da smo kratki sa rjesenjima na bar tri pozicije, koje nasi mladi u pogonu ne mogu trenutno da popune, a nemamo kvalitet u igracima sa strane. Dok to ne bude uravnotezeno, tesko je ocekivati borbu za trofeje. Mozemo pokazati zube svakome, kao sto ih pokazujemo sa pravom, uci u borbu za evropu i to bi bilo to. Bar tako pokazuje ovaj igracki kadar, pun potencijala, ali bez prave vedete na terenu, sa minus tri pozicije koje slepamo.

Izvinjavam se na dugom postu. Samo glasno razmisljam.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.