Dobro dosao brate. Minjore onaj tekst u avazu je pisan tek toliko da mu izadje iz ruku,smijesno.mirek11 je napisao/la:Pozdrav plavoj braci, novi sam clan foruma koji inace pratim duze vrijema i mislim da ima dosta zanimljivih stvari za procitati. Samo malo vise jedinstva bez obzira na razlicita misljenja jer sam siguran da velika vecina voli naseg Zelju i previse! Mi smo Zeljini, Zeljo je nas!
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !
Liverpool !
Po ko zna koji put bravo boccaccio
Zamislite kakva bi to masinerija bila da ovaj sad tim ostane na okupu sledece dvije godine. Samo dodavati jos iz omladinskog postepeno i dovodit jednog ili dvojicu al pojacanja sa strane. Strah i trepet sviju mi.
Zamislite kakva bi to masinerija bila da ovaj sad tim ostane na okupu sledece dvije godine. Samo dodavati jos iz omladinskog postepeno i dovodit jednog ili dvojicu al pojacanja sa strane. Strah i trepet sviju mi.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
@boccaccio, dobar post.
odavno razmišljam tako, umjesto 6-7 poluigrača dovedi 3 da valjaju, a ostalo što se mene tiče mogu i juniori popuniti... ovako poluigrači uzimaju mjesto juniorima talentovanim, a od juniora možeš u budućnosti i profitirati.
odavno razmišljam tako, umjesto 6-7 poluigrača dovedi 3 da valjaju, a ostalo što se mene tiče mogu i juniori popuniti... ovako poluigrači uzimaju mjesto juniorima talentovanim, a od juniora možeš u budućnosti i profitirati.
Znate kakva je situacija u Sarajevu bila u ratu...
Isto tako se zna da su Tuzla i Zenica imali daleko normalnije uslove za rad i, maltene, kontinuitet.
Pa, Željezničar četiri godine, skoro, nije egzistirao uopće, nije ga nigdje bilo, a ono malo igračkog potencijala što smo imali se rasulo po svijetu.
Molim vas, pa kako nam je Sarajevo uzelo Baljića?
Željezničar je bio maksimalno osiromašen, toliko da se, maltene, trebao ugasiti. Mogu javno reći da su pojedini ljudi, zlobnici, u Oslobođenju 1992. godine predlagali da se Željezničar ugasi.
Na svu sreću, ljudi koji su bili najbliži klubu uspjeli su ga održati, preživio je i evo...
Grad Sarajevo je desetinama godina bio rasadnik talenata i kvalitetnih klubova.
Mi smo i u ex-Jugoslaviji, što je bilo izuzetno teško pored centara Zagreba, Beograda ili Splita, uspjeli osvajati šampionske titule, što ostali klubovi u našoj drzavi nisu uspjeli u svojoj historiji.
Enver Hadžiabdić (6. novembar 1945. godine)
Bivši igrač i trener kluba, osvajač titula Ex-Yu kao igrač i 1998. kao trener
BH Dani br. 78, 22. juni 1998. godine
Mnogi od vas nisu bili ni rodjeni u ratu kada se je ovo desavalo, ali ovaj dio teksta neka Vam bude uvijek na pameti da znate ko su nam "komsije" i dusebriznici
Isto tako se zna da su Tuzla i Zenica imali daleko normalnije uslove za rad i, maltene, kontinuitet.
Pa, Željezničar četiri godine, skoro, nije egzistirao uopće, nije ga nigdje bilo, a ono malo igračkog potencijala što smo imali se rasulo po svijetu.
Molim vas, pa kako nam je Sarajevo uzelo Baljića?
Željezničar je bio maksimalno osiromašen, toliko da se, maltene, trebao ugasiti. Mogu javno reći da su pojedini ljudi, zlobnici, u Oslobođenju 1992. godine predlagali da se Željezničar ugasi.
Na svu sreću, ljudi koji su bili najbliži klubu uspjeli su ga održati, preživio je i evo...
Grad Sarajevo je desetinama godina bio rasadnik talenata i kvalitetnih klubova.
Mi smo i u ex-Jugoslaviji, što je bilo izuzetno teško pored centara Zagreba, Beograda ili Splita, uspjeli osvajati šampionske titule, što ostali klubovi u našoj drzavi nisu uspjeli u svojoj historiji.
Enver Hadžiabdić (6. novembar 1945. godine)
Bivši igrač i trener kluba, osvajač titula Ex-Yu kao igrač i 1998. kao trener
BH Dani br. 78, 22. juni 1998. godine
Mnogi od vas nisu bili ni rodjeni u ratu kada se je ovo desavalo, ali ovaj dio teksta neka Vam bude uvijek na pameti da znate ko su nam "komsije" i dusebriznici
Kao i uvijek,boccaccio je u pravu.
Cijela priča ima smisla samo ako imaš rezultat. Ako si u vrhu,osvajas trofeje,igraš evropske utakmice...
Činjenica je da se naša uprava ponaša ziheraski u nekim situacijama. Ili to nama izgleda tako jer ne znamo sve što oni znaju.
U svakom slučaju, ne bi smjeli dovesti u pitanje konkurentnost našeg tima u borbi za sam vrh.
Mix kvalitetnih i iskusnijih igrača sa strane i naših iz omladinskoj pogona mora bit tako izbalansiran da to ne dolazi u pitanje.
Cijela priča ima smisla samo ako imaš rezultat. Ako si u vrhu,osvajas trofeje,igraš evropske utakmice...
Činjenica je da se naša uprava ponaša ziheraski u nekim situacijama. Ili to nama izgleda tako jer ne znamo sve što oni znaju.
U svakom slučaju, ne bi smjeli dovesti u pitanje konkurentnost našeg tima u borbi za sam vrh.
Mix kvalitetnih i iskusnijih igrača sa strane i naših iz omladinskoj pogona mora bit tako izbalansiran da to ne dolazi u pitanje.
Bez tih iskusnih prica sa mladim igracima moze otici skroz u pogresnom pravcu i upropastiti neke igrace ne bi bilo prvi put.Trenutno fale barem dva igraca koji su kvalitet da bi bilo sve na mjestu.Mislim moze i ovako ali nikad ne znas do kad jer kako pridjes nekom problemu takav ishod i mozes ocekivati. Ono sto me smiruje je to da sam razgovarao jednom sa Edisom i potvrdio je donekle ovu pricu koju pricamo ne moze se tim praviti iskljucivo od mladih igraca iz milion razloga koje mi je nabrojao.FKZ1921 je napisao/la:Kao i uvijek,boccaccio je u pravu.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
baš po partijama iz evropskih utakmica, ja mislim da je 80% tog nivoa dovoljno za jedan trofej. onakve četiri utakmice zaredom, protiv onakvih igrača, ne možeš spojiti slučajno. ako te ne može gera šaltati u budimpešti, ne bi trebao ni wagner na pecari samo ako u glavi posložiš stvari kako treba. ali što je kod nas i bilo gdje drugo na balkanu poprilično "ako"...
što ne znači da neće biti još dolazaka, ja mislim da hoće.
Ma ima i do pristupa sto kazes ali ne mozes odigrati bezbroj utakmica u jakom ritmu i mnogo ozbiljnije ekipe od nas to rjesavaju tako sto imaju sirinu u ekipi i par podjednakih igraca pa ti ne padne tampo i igra ako ti jedan igrac iz prvih 11 izadje iz igre.ChWilla je napisao/la:baš po partijama iz evropskih utakmica, ja mislim da je 80% tog nivoa dovoljno za jedan trofej. onakve četiri utakmice zaredom, protiv onakvih igrača, ne možeš spojiti slučajno. ako te ne može gera šaltati u budimpešti, ne bi trebao ni wagner na pecari samo ako u glavi posložiš stvari kako treba. ali što je kod nas i bilo gdje drugo na balkanu poprilično "ako"...
Ja očekujem još dva igrača. Ali igrača tipa Stokić, a ne prinove. Rodio bih se kad bi doveli nekoga na lijevo krilo.
DRUG NEBI TI PUNCA
tacno tako prosle polusezone sam bio takav pesimista da to nije normalno ,evo idemo u siroki vjeruj mi da bi bio nezadovoljan sa x-om puno smo napredovali sa Odom na klupi nasi momci su dokazali da imaju kvalitet mi smo takav mentalitet ljudi da uvijek nesrto podcjenjujemo nase ali su ovaj put pokazali da imamo razloga biti optimisticni i da je ovo pravi put samo jos kad bi mogli ove igrace snagom naspanovati , steta je sto nema sredstva da zadrzimo ovu ekipu jos dvije sezone siguran sam da uz malo srece grupe evropske lige nebi bile tako dalekoChWilla je napisao/la:baš po partijama iz evropskih utakmica, ja mislim da je 80% tog nivoa dovoljno za jedan trofej. onakve četiri utakmice zaredom, protiv onakvih igrača, ne možeš spojiti slučajno. ako te ne može gera šaltati u budimpešti, ne bi trebao ni wagner na pecari samo ako u glavi posložiš stvari kako treba. ali što je kod nas i bilo gdje drugo na balkanu poprilično "ako"...
realno, sad kad smo ispali iz evrope, ritam je za neku stvar i ne može sam po sebi biti izgovor za bilo šta. imaćeš još 15 prvenstvenih i tri utakmice kupa u skoro četiri mjeseca, uz dvije reprezentativne pauze. a sad si odigrao 9 u mjesec i sedmicu dana. slažem se ja svakako da nama trebaju još dva igrača, ali ne mislim da je to zbog broja utakmica. već zbog mogućnosti da se nešto promijeni, te činjenice da to famozno lijevo krilo nemamo od rata.pile87 je napisao/la:Ma ima i do pristupa sto kazes ali ne mozes odigrati bezbroj utakmica u jakom ritmu i mnogo ozbiljnije ekipe od nas to rjesavaju tako sto imaju sirinu u ekipi i par podjednakih igraca pa ti ne padne tampo i igra ako ti jedan igrac iz prvih 11 izadje iz igre.ChWilla je napisao/la:baš po partijama iz evropskih utakmica, ja mislim da je 80% tog nivoa dovoljno za jedan trofej. onakve četiri utakmice zaredom, protiv onakvih igrača, ne možeš spojiti slučajno. ako te ne može gera šaltati u budimpešti, ne bi trebao ni wagner na pecari samo ako u glavi posložiš stvari kako treba. ali što je kod nas i bilo gdje drugo na balkanu poprilično "ako"...
sjajan igrač, ali i on je dešnjak.
Ma dobro, on je više to moderno lijevo krilo koje se uvlači u sredinu i šutira desnom nogom. Ljevaka na toj poziciji nismo imali ne pamtim.
DRUG NEBI TI PUNCA
to ekstra dobro može đelmić, kad bi doveli beka da memija igra desno krilo.
to je i moje misljenje cak je i memija puno bolji u ofanzivi fakticki sa dobrim desni bekom jos dvije pozicije ti budu puno bolje.ChWilla je napisao/la:to ekstra dobro može đelmić, kad bi doveli beka da memija igra desno krilo.
Ima li generalnog sponzora na vidiku ?
Koliko ima istine u vezi istocne tribine, da ce neka firma sa M. da bude investitor, radovi bi navodno poceli u septembru ?
Koliko ima istine u vezi istocne tribine, da ce neka firma sa M. da bude investitor, radovi bi navodno poceli u septembru ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Ja vise mislim zbog nekih drugih stvari kvaliteta igrackog kadra, kada imas nesto vise igraca mozes i mjenjati taktiku, mladi imaju uz koga dobiti doziranu sansu koju ce lakse iskorititi malo je igraca koje kad stavis da igra on bude cudo i bude sve ono sto se od njega ocekuje. Rekli su da im trebaju dva ustvari rekli su Odi sada kada ode Bajic moze dovesti jos igraca.ChWilla je napisao/la:
realno, sad kad smo ispali iz evrope, ritam je za neku stvar i ne može sam po sebi biti izgovor za bilo šta. imaćeš još 15 prvenstvenih i tri utakmice kupa u skoro četiri mjeseca, uz dvije reprezentativne pauze. a sad si odigrao 9 u mjesec i sedmicu dana. slažem se ja svakako da nama trebaju još dva igrača, ali ne mislim da je to zbog broja utakmica. već zbog mogućnosti da se nešto promijeni, te činjenice da to famozno lijevo krilo nemamo od rata.
- Jaozinho22
- Kontakt:
Baš poslije utakmice pričam s kapitenom juniora Olimpica (momak je inače 98' godište) Govori mi kako ih je Amir vozao kako je htio da je duplo bolji igrač od Radovca,isto tako kaže da je igrao protiv Behrama da nije ništa posebno,što se tiče Blagojevića govori da je strašan igrač samo ima jedan problem (to je on uvidio) kaže da je nekako ograničen na desnu stranu svaki napad prebacuje loptu desno nikako da je podvali lijevo i da mu je to jedina zamjerka na Blagoju... ne znam šta vi na to kažete....Ja mu jutros govorim gledaj kako mali Žera igra tvoje godište a već u prvoj ekipi 

Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
- Jaozinho22
- Kontakt:

Utakmice poslije Standarda jer je i on bio na njojJaozinho22 je napisao/la:Baš poslije utakmice pričam s kapitenom juniora Olimpica (momak je inače 98' godište) Govori mi kako ih je Amir vozao kako je htio da je duplo bolji igrač od Radovca,isto tako kaže da je igrao protiv Behrama da nije ništa posebno,što se tiče Blagojevića govori da je strašan igrač samo ima jedan problem (to je on uvidio) kaže da je nekako ograničen na desnu stranu svaki napad prebacuje loptu desno nikako da je podvali lijevo i da mu je to jedina zamjerka na Blagoju... ne znam šta vi na to kažete....Ja mu jutros govorim gledaj kako mali Žera igra tvoje godište a već u prvoj ekipi

Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.