Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Zivot
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Zivot » 10 avg 2015, 22:32

TheChief je napisao/la:
Zivot je napisao/la::bih: Ja sam znao da cemo ovo batalit kad sam vidio da nas trener 13sec prije kraja izvodi maestra Aljosu Jankovica igraca sa brojem 7. :nene: :nene: nema psovanja ovo decki citaju, samo cete ih naljutit pa ce sylovat galske pjetlove sljedecu uz simultanku Aljose Jankovica. :bih: Bosna se bodri i kad gubi i kad vodi :bih:
I kad gubi i kad gubi. :mrgreen:
:rol: :opaopa:
@Rafael30 Jel on neki tatin sin??? :cool: Ne znam, mozda je momak samo ponio preveliko breme :lolno:
Neki ljudi misle da je fudbal važan poput života i smrti. Uvjeravam vas da je i važniji od toga.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 avg 2015, 22:32

Zivot je napisao/la:Ma necemo se sad mi izmedju sebe svadjat ljudi kad nismo uticali na igru ni kada smo pobjedjivali tekme a i ni sada kad gubimo pa da trazimo krivca ko je od nas ovdje davao pogresne savjete, a @pinoglavi sad sam 100% uvjeren ne samo da reprezentativci dream teama ovo citaju nego da vise na ovom forumu :kafa: :kafa: zato sad konstruktivne kritike trebaju da preplave ovaj forum :lol: za bolje sutra i prekosutra :hmmmm:
Jel dobijamo sutra preko 15 ili ispod? :D
Znam da si to komentarisao prije Italije, šta fali i sada :D
Nad tobom sunce najljepše sja

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 10 avg 2015, 22:33

Meni je krivo zbog SPa, a da nije toga bilo bi mi drago da shvate da pojednacni kvalitet ne znači ništa već moraš igrati kao ekipa. Naša igra se svodi na solo akcije Campare, Muse i Sikirasa. Malo prostora se daje jednom Muticu koji fizički jak da proba nešto već samo kupi otpatke. Janković (7) je zahvalan igrač ali samo kad nije lopta kod njega. Skače dobro, čita igru ali kad uzme loptu počinje da panici. Cerkezovic je sgrahnut igrač, ne zna smireno da igra već čim uhvati loptu on kreće naprijed ne obazire se ima li kome lagano dodati. Ona lopta je ključna bila kad je Musa ostao u napadu a ovaj mu pokušao prebaciti. Biće bolje nadam se da ćemo nekako do 1/4 finala a tamo kad nismo favoriti možemo svakog uzeti.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 10 avg 2015, 22:35

Ako sam dobro shvatio ako odemo u cetvrtfinale tamo nas 90 % ceka Litvanija ili Turska haha... :lol: Haj samo da se prodje pa kud puklo da puklo...
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Zivot
Kontakt:

Post Postao/la Zivot » 10 avg 2015, 22:37

pinoglavi je napisao/la:
Zivot je napisao/la:Ma necemo se sad mi izmedju sebe svadjat ljudi kad nismo uticali na igru ni kada smo pobjedjivali tekme a i ni sada kad gubimo pa da trazimo krivca ko je od nas ovdje davao pogresne savjete, a @pinoglavi sad sam 100% uvjeren ne samo da reprezentativci dream teama ovo citaju nego da vise na ovom forumu :kafa: :kafa: zato sad konstruktivne kritike trebaju da preplave ovaj forum :lol: za bolje sutra i prekosutra :hmmmm:
Posto smo tad dobili, i ovaj puta cu reci da idemo preko 15 obje tekme
Neki ljudi misle da je fudbal važan poput života i smrti. Uvjeravam vas da je i važniji od toga.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 avg 2015, 22:38

Zivot je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:
Posto smo tad dobili, i ovaj puta cu reci da idemo preko 15 obje tekme
Ma tako je lutko moja :D :bih:
Nad tobom sunce najljepše sja

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 10 avg 2015, 22:38

TaRgEt_ je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Nek se gone u tri pm svi zajedno na celu s ovim trenerom, ovo je jadno sta su uradili u 4. cetvrtini
Hajde ne serite strucnjaci ba sve strucnjaci , ovakve stvari se desavaju i sta desi se djeca su to .

Ja znam da ti njega braniš i ureduje to, jer si pravdao njegovo postavljanje, i jer ti je poznanik-prijatelj, nazovito kako hoćeš. Odradio je dobre stvari, i za to uredu svaka čast, ali E..r nemoj ga branit kad je pogriješio, nego kad ga vidiš provuci mu kroz priču, on nije ni trener koji bi mene u košarkaškom smislu impresionira, posebno zbog svoje inertnosti, i blagosti, ne moj se zeznut pa da pomisliš da mi se sviđa ono što Mula radi jok, ali sa mjerom moraš imati granice a Pandža je baš preblag, i još nešto pa zvao je dva tajm auta i ništa nije postavio, ALI BAŠ JE pogrjesio i to se mora reći isto kad uradi nešto dobro, da se pohvali.
Zadnja izmjena: kim, dana/u 10 avg 2015, 22:42, ukupno mijenjano 1 put.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 10 avg 2015, 22:39

Već protiv Italije u drugom poluvremenu nije valjalo, a onda protiv Finske cijela tekma i
danas smo samo na momente pokazali dio igre sa EYOF-a.

Ako sutra ne dobijemo nismo ni četvrtfinale zaslužili.

Samo su bolji malo u ukradenim loptama.

Čak su gori i u bacanjima. :lol: :lol:

slika

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 10 avg 2015, 22:43

kim je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Nek se gone u tri pm svi zajedno na celu s ovim trenerom, ovo je jadno sta su uradili u 4. cetvrtini
Hajde ne serite strucnjaci ba sve strucnjaci , ovakve stvari se desavaju i sta desi se djeca su to .

Ja znam da ti njega braniš i ureduje to, jer si pravdao njegovo postavljanje, i jer ti je poznanik-prijatelj, nazovito kako hoćeš. Odradio je dobre stvari, i za to uredu svaka čast, ali E..r nemoj ga branit kad je pogriješio, nego kad ga vidiš provuci mu kroz priču, on nije ni trener koji bi mene u košarkaškom smislu impresionira, posebno zbog svoje inertnosti, i blagosti, ne moj se zeznut pa da pomisliš da mi se sviđa ono što Mula radi jok, ali sa mjerom moraš imati granice a Pandža je baš preblag, i još nešto pa zvao je dva tajm auta i ništa nije postavio, pogrjesio je i to se mora reći isto kad uradi nešto dobro, da se pohvali.
Gdje je pogrijesio on, hajde da ti kazem kada neko ima 16 godina ti njemu mozes nacrtati Boga na tabli on po svom, znam na sebi kada sam igrao u tom dobu, a i jos mnogo primjera. , Josip je sve sem blag, a ima tu iskusnog Enesa kao odlicnog pomocnog trenera, ove stvari se desavaju i zapamti ni jednu selekciju kadetsku i djecu sa 15 16 godina neces vidjeti da igraju disciplinovano i da akcije postavlju. Ja ti jos uvijek kazem i stojim iza toga on zajedno sa Enesom je prava stvar, i u konacnici mladje selekcije sluze da napravis igrace za seniorsku selekciju, a ako se ubode koji rezultat jos bolje. To sto ga znam znam vjerovatno toliko kao i i ti .
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 10 avg 2015, 22:45

Sa dvije pobjede smo treci, sto znaci Litvanija ili Turska u cetvrtfinalu. A to su dvije najace reprezentacije u dosadasnjem dijelu prvenstva. Za drugo mjesto nam trebaju dva poraza CG ali dobro, ne nadamo se tome previse.
Uglavnom, debelo smo se zayebali danas.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 10 avg 2015, 22:47

Ja ne znam je li neko jos primijetio od vas, ali kod nas odbrana zadnje dvije utakmice ne postoji, jos nisam vidio nekog igraca da je bar digao ruku kad protivnik sutira trojku...nadam se da se nisu umorili...savez poslao najjacu ekipu da se trose protiv B ekipa farskih ostrva i san marina, samo da bi se mogli faliti sa nebitnim zlatom

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 10 avg 2015, 22:50

mercurial je napisao/la:Ja ne znam je li neko jos primijetio od vas, ali kod nas odbrana zadnje dvije utakmice ne postoji, jos nisam vidio nekog igraca da je bar digao ruku kad protivnik sutira trojku...nadam se da se nisu umorili...savez poslao najjacu ekipu da se trose protiv B ekipa farskih ostrva i san marina, samo da bi se mogli faliti sa nebitnim zlatom
Slažem se s tobom da je to možda bilo donekle i nepotrebno, ali nisu tu sve repke bile sa drugim timom.

Latvija, Gruzija, Španija i Njemačka i mi smo imali najjaču ekipu, još smo dobili Španiju bez Sikiraša.

Jedino su: Turska, Italija i Srbija igrali sa drugim timom ili sa godinu mlađim (Turska).

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 10 avg 2015, 22:55

Ponovo samar otrijeznjenja, nista novo kada smo mi u pitanju...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 10 avg 2015, 22:56

armin je napisao/la:
mercurial je napisao/la:Ja ne znam je li neko jos primijetio od vas, ali kod nas odbrana zadnje dvije utakmice ne postoji, jos nisam vidio nekog igraca da je bar digao ruku kad protivnik sutira trojku...nadam se da se nisu umorili...savez poslao najjacu ekipu da se trose protiv B ekipa farskih ostrva i san marina, samo da bi se mogli faliti sa nebitnim zlatom
Slažem se s tobom da je to možda bilo donekle i nepotrebno, ali nisu tu sve repke bile sa drugim timom.

Latvija, Gruzija, Španija i Njemačka i mi smo imali najjaču ekipu, još smo dobili Španiju bez Sikiraša.

Jedino su: Turska, Italija i Srbija igrali sa drugim timom ili sa godinu mlađim (Turska).
A gledaj...Latvija je najgora ekipa na evropskom, Gruzija je u B diviziji, Spanija a pogotovo Njemacka nisu nesto...jedino mi kao jedni od favorita prvenstva posaljemo na nebitan turnir najjacu ekipu.
Litvanija i Turska su jake, a sve su prilike da cemo njih imati do finala...znaci max otezan put...samo smo krivi

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 10 avg 2015, 23:06

Gdje je pogrijesio on, hajde da ti kazem kada neko ima 16 godina ti njemu mozes nacrtati Boga na tabli on po svom, znam na sebi kada sam igrao u tom dobu, a i jos mnogo primjera. , Josip je sve sem blag, a ima tu iskusnog Enesa kao odlicnog pomocnog trenera, ove stvari se desavaju i zapamti ni jednu selekciju kadetsku i djecu sa 15 16 godina neces vidjeti da igraju disciplinovano i da akcije postavlju. Ja ti jos uvijek kazem i stojim iza toga on zajedno sa Enesom je prava stvar, i u konacnici mladje selekcije sluze da napravis igrace za seniorsku selekciju, a ako se ubode koji rezultat jos bolje. To sto ga znam znam vjerovatno toliko kao i i ti .

Kada za jednu četvrtinu primiš 23 koša, a postigneš 6 koševa uz iskorištena dva tajm auta, i prospeš 13 razlike, i pitaš me gdje je pogriješio, u postavcai u napadu i pozivanju svaki treći napad glava, koji nije prošao ni jednom, i u tome da nije ni probao zamjeniti i probati neku drugu odbranu ili mi samo imamo čovjeka uigranog.

Ma znam ja da djeca nisu odgovorna jako dobro, ali u ovoj godini sam vido ovo tri puta, znači da uneseš značajnu prednost u posljednju četvrtinu i prospeš, ABC -Spars pioniri (iako su nakraju sparsi slavili nakon produžetaka), i Sloboda - Čajniće kadeti kada je Lučič isprskao u sred mejdana, 20 razlike je dječak sam skinuo u zadnjoj četvrtini i pobjedio slobodu. i evo sad. talijani su zamal uradili isto.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 10 avg 2015, 23:08

Razloge poraza treba traziti u selektoru koji nemilice forsira Musu i bazira igru samo na njemu.
Od Italije u drugom poluvremenu do večeras su protivnici skontalu - pusti Musu nek se igra, a ostale začepi i to je to.
Srbija - 32min
Italija - 34min
Finska - 29min
CG - 39min

Dijete se istrošilo i njegova želja je neupitna da uzme loptu i odluči meč, ali tijelo govori drugačije - umorno je!
I dalje smo prvaci u izgubljenim loptama, što govori da postoji talenat ali ne i prođena škola košarke.
Pad od 23-6 u zadnjoj dionici je pokazatelj pogrešno raspoređenih minuta igračima, kao i tajming izmjena.
Nažalost BiH je bila na vrhunci svojih partija u drugom poluvremenu protiv Srbije i u prvom poluvremenu protiv Italije i od tada je konstatni pad sa kratkim bljeskovima.
Mislim da su i mediji kumovali ovakvom razvoju situacije, stalnim pisanjem i potenciranje genijalne generacije kao i intervjuima. Ovim klincima je nabačeno breme završnice i pritisak uspjeha. Nešto najgore što se može da se uradi je pritisak na dijete od 16 godina.
Oni do sljedeće utakmice moraju sebi utuviti u glavu da rezultat nije prioritet, već da su tu došli da se igraju, uživaju i druže...kao i da pokažu šta znaju ali samo kroz opuštenu atmosferu i situaciju.

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 10 avg 2015, 23:09

Ova selekcija ne moze pobjediti ni u jednom ozbiljnom mecu sa egal zavrsnicom, danas su imali +13 prokockali ali opet bode u oci nevjerovatno katastrofalna realizacija slobodnih bacanja koja je ujedno i doprinjela porazu danas a i protiv Finske isto tako.

Ekipa koja ima slobodna bacanja na 50% ne moze da se nada nikakvoj medalji a nastave li ovako da sutaju i da u napadu ne mogu da organizuju dva napada normala da se rotacije zavrse do kraja, mogu da se pozdrave i sa 1/4 finalom. Ako propadne prva opcija u akciji ta akcija staje i sili se nekim pasovima kroz reket sto je smijesno ili jedan na jedan igrom, ne znam gdje je problem da se nastavi akcija do kraja ili u krajnjem slucaju da se igra dva na dva, da li je do selektora ili do igraca ne znam ali nesto i neko **** koncepciju maksimalno.
Mes Que Un Club

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 10 avg 2015, 23:16

Ne mogu vjerovati da neko nešto zahtjeva od djece. Ova djeca imaju 16god!!!
Posljednje s čim trebaju da se nose je sa razočarenjem najvijača/javnosti/novinara!!!
Strašno!!!!

Rafael30
Kontakt:

Post Postao/la Rafael30 » 10 avg 2015, 23:26

A što ovi pitari ne mogu Bišćana to je bože sačuvaj. Shvatite da je Musa tata-mata ove reprezentacije, biće i U18 i U20. Bez njega bi ova reprezentacija k*rac bila. Ne valja, a niko ne spominje da je on sam u 3/4 napravio seriju 9-0 i digao nas na +13. :guz: :bih:

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 10 avg 2015, 23:30

Kada za jednu četvrtinu primiš 23 koša, a postigneš 6 koševa uz iskorištena dva tajm auta, i prospeš 13 razlike, i pitaš me gdje je pogriješio, u postavcai u napadu i pozivanju svaki treći napad glava, koji nije prošao ni jednom, i u tome da nije ni probao zamjeniti i probati neku drugu odbranu ili mi samo imamo čovjeka uigranog.

Ma znam ja da djeca nisu odgovorna jako dobro, ali u ovoj godini sam vido ovo tri puta, znači da uneseš značajnu prednost u posljednju četvrtinu i prospeš, ABC -Spars pioniri (iako su nakraju sparsi slavili nakon produžetaka), i Sloboda - Čajniće kadeti kada je Lučič isprskao u sred mejdana, 20 razlike je dječak sam skinuo u zadnjoj četvrtini i pobjedio slobodu. i evo sad. talijani su zamal uradili isto.[/quote]

Alikadic danas out, Campara se umorio , sto smo imali raspolozeno imali smo. Nadam se da si primjetio da je te tajm aute trazio jer je morao stizali nas CG, znaci pravili serije on sjeko tajmom i objasnjavao , ako si cuo i sekunde na snimku da zeli brz protok lopte, da se ona ne nosi kuci. Sta mi radimo prvi napad vec ozbiljno umorni Campara lagano krecu, vjervatno nas i umor stigao ali sta se moze. Kazem ti i on i Enes su trazili nesto drugo , oni odradili drugo i sta se moze idemo dalje.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN i 6 gostiju.