Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Fidelis
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Fidelis » 10 avg 2015, 23:35

Ovo je kombinacija umora,zasicenja,euforije,loseg vodjenja sa klupe i naseg mentaliteta.
Koliko god imali godina nedopustivo je da prospu 13 poena prednosti i u jednoj cetvrtini postignu 6 koseva,uz milion gresaka,i to istih,iznova ponavljanih gresaka.To su njihovi protivnici imali vise godina od njih,kakva je to prica?.Sto se tice slobodnih bacanja tu je isto mentalitet glavni razlog,jednostavno smo mi generalno nedisciplinovani ljudi kojima hronocno fali koncentracije,takvi smo i pucanju penala u fudbalu,sedmeraca ili zicera nakon ulaza u rukometu itd.
Te segmente treneri moraju ispravljati tako sto ce tjerati igrace da po cijele dane ivode samo slobodna bacanja,penale,sedmerce...

Sto se tice dalje nisam optimista,kola su krenula niz brdo a kad se nama to desi obicno zavrsavaju u provaliji potpuno razbijena.To takodje ima veze sa mentalitetom.
Nadam se da ovaj put grijesim.
Steta,ipak sretno u nastavku.
Zadnja izmjena: Fidelis, dana/u 10 avg 2015, 23:40, ukupno mijenjano 1 put.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 10 avg 2015, 23:37

Rafael30 je napisao/la:A što ovi pitari ne mogu Bišćana to je bože sačuvaj. Shvatite da je Musa tata-mata ove reprezentacije, biće i U18 i U20. Bez njega bi ova reprezentacija k*rac bila. Ne valja, a niko ne spominje da je on sam u 3/4 napravio seriju 9-0 i digao nas na +13. :guz: :bih:
Koji pacijent u glavu moraš biti da bi ovako rezonovao???
Ja koliko znam ovo je tema reprezentacije i dok igra za BiH srcem savršeno me zaboli neka stvar odakle je, čiji je i koje je nacije!
Hajde čitaj malo moje postove, a ne samo na preskok kao kakav pit-bull da se uhvatiš za kontekst.

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 10 avg 2015, 23:41

Ovo je sve danak ovih mladih olimpijskih igara umorila se djeca ruke teske.Meni je samo bitno da se ova djeca pravilno razvijaju a ostalo ce doci ja i dalje vjerujem u njih i imaju moju podrsku i da ne uspiju

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 10 avg 2015, 23:57

Alikadic danas out, Campara se umorio , sto smo imali raspolozeno imali smo. Nadam se da si primjetio da je te tajm aute trazio jer je morao stizali nas CG, znaci pravili serije on sjeko tajmom i objasnjavao , ako si cuo i sekunde na snimku da zeli brz protok lopte, da se ona ne nosi kuci. Sta mi radimo prvi napad vec ozbiljno umorni Campara lagano krecu, vjervatno nas i umor stigao ali sta se moze. Kazem ti i on i Enes su trazili nesto drugo , oni odradili drugo i sta se moze idemo dalje.

Iako se ne slažem sa gornjim navodima, ovaj ču put potencirat samo jednu stvar, ovo što si ti napisao, "i šta se može idemo dalje", je dokaz našeg mentaliteta, ne postaje se veliki trener što se trpi, nego što se vodi ekipa, ti si tu da vodiš i diktiraš tempo, a ne da kažeš šta se može, mnogo toga čuda ako hoćeš, da mu natrljaš nos nakon što uradi divljanje na terenu, i da mu kažeš e sad sjedi pa da te vidim batice, a ne da igraš i da si nezamljenjiv, doduše neki veliki treneri nakon 15 sekundi drugog poluvremena zovu "odmor" jer se ne uradi nešto što on traži , dok ima i omih što hvataju za vrat. Ja netražim to, nego da ovaj naš pokaže to svojim autoritetom, jer će ovako igrači nastaviti da rade što je njima volja, i ti ćeš biti kriv a ne igrači. Evo jedan svjež primjer, naša dva zadnja selektora, jedan kad izvede Mirzu kaže samo minuta da odmoriš, drugi ga ne stavi u starnu petorku u kvalifikacijama, zato je jedan vodio od klubova Barselonu, Tau ceramicu i "grkčkog diva" a neko cedevitu.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 11 avg 2015, 00:05

kim je napisao/la:
Alikadic danas out, Campara se umorio , sto smo imali raspolozeno imali smo. Nadam se da si primjetio da je te tajm aute trazio jer je morao stizali nas CG, znaci pravili serije on sjeko tajmom i objasnjavao , ako si cuo i sekunde na snimku da zeli brz protok lopte, da se ona ne nosi kuci. Sta mi radimo prvi napad vec ozbiljno umorni Campara lagano krecu, vjervatno nas i umor stigao ali sta se moze. Kazem ti i on i Enes su trazili nesto drugo , oni odradili drugo i sta se moze idemo dalje.

Iako se ne slažem sa gornjim navodima, ovaj ču put potencirat samo jednu stvar, ovo što si ti napisao, "i šta se može idemo dalje", je dokaz našeg mentaliteta, ne postaje se veliki trener što se trpi, nego što se vodi ekipa, ti si tu da vodiš i diktiraš tempo, a ne da kažeš šta se može, mnogo toga čuda ako hoćeš, da mu natrljaš nos nakon što uradi divljanje na terenu, i da mu kažeš e sad sjedi pa da te vidim batice, a ne da igraš i da si nezamljenjiv, doduše neki veliki treneri nakon 15 sekundi drugog poluvremena zovu "odmor" jer se ne uradi nešto što on traži , dok ima i omih što hvataju za vrat. Ja netražim to, nego da ovaj naš pokaže to svojim autoritetom, jer će ovako igrači nastaviti da rade što je njima volja, i ti ćeš biti kriv a ne igrači. Evo jedan svjež primjer, naša dva zadnja selektora, jedan kad izvede Mirzu kaže samo minuta da odmoriš, drugi ga ne stavi u starnu petorku u kvalifikacijama, zato je jedan vodio od klubova Barselonu, Tau ceramicu i "grkčkog diva" a neko cedevitu.
I kazem ti opet potenciras to na djeci od 15 16 godina a to nikada nece ici. Mirze ako se sjecas prangijao je ko lud u njihovim godinama, sjecam se kod Bore Djakovica i suteva 5/30 i slicno, ali je uspio, imas tu primjera, Da natrljas nos i nemas od djeteta onda bas nista, realno bez Muse mi nikako ne mozemo da dodjemo do igre, pokazalo se i protiv Finske. Ali eto hajde neka bude. Opet ti ponavljam djeca su to, trpis govoris im, cisto sumnjam da Enes i Josip ne govore im, ali cilj mladji reprezentacija ti je da napravis igraca za seniorsku repku, glavni i jedini, to sto se kod nas neki rezultati nesto traze je drugi par opanaka.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 11 avg 2015, 01:03

Auuu kakvu smo gresku napravili a za klasu smo bolji od Crne Gore. Odbrana losa, previse soliranja i kad na to jos dodas nas mentalitet pisi propalo. Kako sam skontao najvjerovatnije Turska nas ceka AKO bi prosli dalje sto ce biti jako teska utakmica. Ovoga sam se i pribojavao, mediji su ovu djecu previse uzdigli prije prvenstva sto je rezultiralo negativnoj euforiji. Ja mislim da ni jedni mediji toliko ne uzdignu svoje mladje kategorije koliko mi to znamo uraditi i to je jedna od glavnih krivnji zasto ovako momci pruzaju lose partije. Treba razumjeti da su ovo djeca 15, 16 godina i ne treba vrsiti toliki pritisak na njih!

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 11 avg 2015, 01:10

Pratio sam samo statisktiku kroz cijelu utakmicu jer sam bio vani i nije mi jasno sta se desilo u zadnjoj cetvrtini. Imali smo ih u saci i onda odjednom se raspali. Musa je u 3/4 ubacio u brzinu vise i napravili smo razliku koju je trebalo samo ocuvati do kraja i onda nevjerovatna zadnja cetvrtina gdje smo ubacili samo 6 koseva cini mi se.

Momke svakako treba podrzati, pa cak i ako ne uspiju da izbore plasman u naredni krug. Na ovoj Olimpijadi su napravili dobar posao i sigurno da su dosta i umorni. Ovdje je bitno izboriti opstanak i tako nas ostaviti u elitnom drustvu. Ni to nije mala stvar.

Ahonen
Kontakt:

Post Postao/la Ahonen » 11 avg 2015, 01:17

u pravu si momak, mediji nisu trebali pisati nista o omladinskim igrama, cak nas nisu trebali ni obavjestiti da su momci osvojili zlato. kakve gluposti se pisu na ovoj temi. ko je dizao ove momke? pocevsi od ss.ba do ostalih portala, ja sam nakon svake pobjede vidio po jedan clanak sto je jel, sasvim normalno pa do dolaska u sarajevu ispracen je docek i preskonferencija sto je jel, sasvim normalno.
ja nikakvu euforiju vidio nisam. druga je stvar sto vi suhe cinjenice uzimate kao neko precijenjivanje tipa ' bih je osvojila zlato protiv kosarkaske velesile'. nismo li?
bih je jedan od glavnih kandidata za medalju? nismo li? ova selekcija je sigurno u top4 ekipe na prvenstvu.

od momka koji iz hajke napisa 'europska amerika', ovdje se mit stvorio. svi smo etiketirani kao glupani..

onaj gore veli - pa ima boljih igraca od musa na prvenstvu? daj jednog :?: musa je po svim europskim strucnjacima, pa i po onom portalu ne mogu se sjetiti kako se zove sto rangira te talente, drugi igrac generacije iza luke doncica.
ali ukoliko napises ovo po automatu te quota deset ljudi ' polako samo mi dizemo svoje', ' eto musa odma novi dzordan', ' mentalitet... bla bla bla'.

neugodno mi je sto o ovim stvarima pisem a ne o samoj utakmici ali svakako ovdje kad covjek udje moze jedino procitati sranja o mentalitetu, precijenjivanju, potcijenjivanju, americi i slicne gluposti. bude neki komentar o kosarci.

LARSSONCHE
Kontakt:

Post Postao/la LARSSONCHE » 11 avg 2015, 01:33

Ahonen je napisao/la:u pravu si momak, mediji nisu trebali pisati nista o omladinskim igrama, cak nas nisu trebali ni obavjestiti da su momci osvojili zlato. kakve gluposti se pisu na ovoj temi. ko je dizao ove momke? pocevsi od ss.ba do ostalih portala, ja sam nakon svake pobjede vidio po jedan clanak sto je jel, sasvim normalno pa do dolaska u sarajevu ispracen je docek i preskonferencija sto je jel, sasvim normalno.
ja nikakvu euforiju vidio nisam. druga je stvar sto vi suhe cinjenice uzimate kao neko precijenjivanje tipa ' bih je osvojila zlato protiv kosarkaske velesile'. nismo li?
bih je jedan od glavnih kandidata za medalju? nismo li? ova selekcija je sigurno u top4 ekipe na prvenstvu.

od momka koji iz hajke napisa 'europska amerika', ovdje se mit stvorio. svi smo etiketirani kao glupani..

onaj gore veli - pa ima boljih igraca od musa na prvenstvu? daj jednog :?: musa je po svim europskim strucnjacima, pa i po onom portalu ne mogu se sjetiti kako se zove sto rangira te talente, drugi igrac generacije iza luke doncica.
ali ukoliko napises ovo po automatu te quota deset ljudi ' polako samo mi dizemo svoje', ' eto musa odma novi dzordan', ' mentalitet... bla bla bla'.

neugodno mi je sto o ovim stvarima pisem a ne o samoj utakmici ali svakako ovdje kad covjek udje moze jedino procitati sranja o mentalitetu, precijenjivanju, potcijenjivanju, americi i slicne gluposti. bude neki komentar o kosarci.

eurohopes.com

musa i sikiras 2. i 3.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 11 avg 2015, 13:14

idemo nasiii :)
Zadnja izmjena: edinjo-bih, dana/u 11 avg 2015, 13:51, ukupno mijenjano 1 put.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 11 avg 2015, 13:40

Veceras gazi europska amerika :bih:
Salu na stranu, moramo dobiti Francuze, nadam se sa sto manje forsiranja Muse. Nek i forsira, samo da dobijemo. Francuska nije jaka, mi ako smo na nasem nivou svakog pobjedjujemo, ako ne svako nas moze pobjedit.
Nad tobom sunce najljepše sja

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 11 avg 2015, 13:47

kad bi se ostvarile zelje:

repka za 3-4 godine:

1: gegic/campara
2: musa/cerkezovic
3: atic/buza
4: karahodzic/sulejmanovic/sikiras
5: nurkic/polutak

12. mjesto popunjava durmo ili ne. djedovic, ili penava, ili alibegovic, ili alikadic, ...

(mozda sam nekom na brzinu fulio poziciju :S)

PS: kako nam izgleda sledeca generacija kadeta (2000. godiste i mladji?), sad je tu djakovic, sto je za pohvalu...ko ima jos, nebrojeci ilica, planinica i njima slicne :-)

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 11 avg 2015, 14:01

Srbija ih je uzela prekjucer, a mi smo Srbiju oderali u prvom kolu. Maksimalna ozbiljnost i malo vise raznovrsnosti nam trebaju veceras.

Ahonen
Kontakt:

Post Postao/la Ahonen » 11 avg 2015, 14:07

stvarno je potrebno da se ostali danas vise ukljuce jer musu treba vise odmarati. vec sad ima previse minuta a najteze tek dolazi.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 11 avg 2015, 14:23

edinjo-bih je napisao/la:kad bi se ostvarile zelje:

repka za 3-4 godine:

1: gegic/campara
2: musa/cerkezovic
3: atic/buza
4: karahodzic/sulejmanovic/sikiras
5: nurkic/polutak

12. mjesto popunjava durmo ili ne. djedovic, ili penava, ili alibegovic, ili alikadic, ...

(mozda sam nekom na brzinu fulio poziciju :S)

PS: kako nam izgleda sledeca generacija kadeta (2000. godiste i mladji?), sad je tu djakovic, sto je za pohvalu...ko ima jos, nebrojeci ilica, planinica i njima slicne :-)
Sljedeca kadetska reprezentacija ce vjerovatno biti i bolja od ove sad, jer cemo napokon imati dobre visoke igrace, a svi znamo koliko dominantni centri znace na ovom nivou...ovako bi to trebalo izgledati:
Trebali bi biti sigurni iz 2000. godišta: Erwin Gutić(SPARS), Đorđe Višnjić(Budućnost), Nedim Omerović(Sloboda), Nikola Đakovic(Budućnost)

2001. godište: Amar Mehić(Union Olimpija), Nermin Mavrić(Italija), Deni Radak(SPARS)

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 11 avg 2015, 15:04

Dobro, treba koju kritiku i baciti ali meni smeta to sto kad nam lose ide ovdje se napise desetine stranica. Jesu li kola krenula nizbrdo ne mogu da stignem da procitam sve komentare...I ja sam se iznervirao sinoc. Dzaba...sve se trudim. Govorim sebi da imaju samo 16god.ali sam sportista i patriota i ne volim poraze. Taman da sah igram. Ali opet se sudrzim od pisanja pod vrucom glavom da n3 govorim o psovanju..demo danas po pobjedu. Vakat je!!
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 11 avg 2015, 15:18

Pobjeda imperativ, Srbija uzela hrvatsku.

Moglo bi na kraju dana da budu 4 ekipe sa 2-2 omjerom xD
Anfernee "Penny" Hardaway #1

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 11 avg 2015, 15:19

slika
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 11 avg 2015, 15:47

Jel neko gledao France protiv Srbije ili nekad ranije, kakvi su ?

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 11 avg 2015, 16:02

mirzatele je napisao/la:Jel neko gledao France protiv Srbije ili nekad ranije, kakvi su ?
Dobra odbrana. Ni jednu njihovu utakmicu ni jedan tim nije išao preko 70 poena. Npr. Latvija im je ubacila 35 poena. Dobili tijesno Hrvate i Crnogorce. Najbolji strijelac i igrač s najviše minuta im je playmaker 1.84 visok Blanc.
Samo naprijed Saraj'vo!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Vaya i 15 gostiju.