Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
14%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
19
33%
4) St.Pauli
12
21%
5) Mainz
9
16%
6) Augsburg
8
14%
7) Union Berlin
2
3%

Ukupno glasova: 58

harishp
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la harishp » 04 maj 2010, 20:42

amerosm je napisao/la:Posto je Joachim Loew u svojoj karijeri dosta puta pokazao da kod njega u tim ne ulaze igraci po zaslugama, vec po simpatijama ne bih me nista cudilo. Primjer je Torsten Frings, ali je covijek imao uspjeha pa tako da ce Nijemici biti na njegovoj strani ukoliko ponovi 2008.godinu i finale EP-a.
U slucaju Kuranyi je postupio pogresno, i podlegao je pritisku javnosti, sto neki bolji trener ne bih nikad uradio. Taj isti Kuranyi tu se nije osvetio Loewu vec je ostavio svoje saigrace iz reprezentacije na cjedilu, u neku ruku izdao je i Njemacku, i opet je ostavio mogucnost da ga vrati u repku. Ukoliko pokaze i trunku dostojanstva u JAR ce povesti Neuera, Wiese-a i Sippel-a. To sto je Butt primio najmanje golova ne treba znaciti da je najbolji golman, ako cemo gledati po procentu odbranjenih suteva prije su Rost ili Wiedenfeller zasluzili poziv od Butt-a.
Koji Widafela bog te u sumu okrenuo.
Jel to onaj sto od Dzeke kroz pisu petom dobije gol. :lol:
A i Rost prolupao vec odavno.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 maj 2010, 20:53

@ harishp

da upravo taj, ali sam mozda zaboravio napisati da oni samo dolaze u obzir kao treci golmani. Ja sam rekao svoje koga bih poveo i ne zelim se vise raspravljati, ove brojke govore da je Butt samo prosjecan golman u Njemackoj Bundesligi, a Sippel najbolji golman u "cvajti".

Statistika vezana za Butt-a

http://www.transfermarkt.de/de/1-bundes ... rb_L1.html

Statistika vezana za Sippel-a

http://www.transfermarkt.de/de/2-bundes ... rb_L2.html

Sto se Rosta tice pogledaj neke njegove intervencije, posebno utakmicu u Londonu, protiv Fulhama, covijek za svoje godine ima nevjerovatne reflekse.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 04 maj 2010, 21:02

A sta je Risingerom gibanicom :lol:
Buttcinu for president.
Ja se uopste nebi sekirao za golmane u Elfu.
Oni uvijek nesto na kraju izmisle.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 04 maj 2010, 21:14

harishp je napisao/la: Jel to onaj sto od Dzeke kroz pisu petom dobije gol. :lol:
A i Rost prolupao vec odavno.
:mrgreen: :mrgreen:
Widafela nije los golman, mislim ono, ima ga , lip decko, ali taj nema mjesta ni u krnjoj repki svabije.
Rost - dede-erac, je za neku ekipu Bundeslige koja se bori za opstanak. :mrgreen: Kratak fitilj, stare kosti, ili kad pobjesni...svi su krivi samo ja nisam. :lol:
Elf nikad nije imao problema sa golmanima pa tako nece ni ovaj put. Uvijek neko "sa strane" iskrsne, tako da je lako zacepiti te pukotine. U blizoj i daljoj proslosti veci je problem bio sto su neki neopravdano izostavljani ili su bili u "cvajte rajhe" kada su trebali stajati medju stativama.
Vom Jäger zum Gejagten

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 04 maj 2010, 21:47

jes mi zao kuranya sto nece ici na SP :oops:

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 04 maj 2010, 22:04

geronimo je napisao/la:U blizoj i daljoj proslosti veci je problem bio sto su neki neopravdano izostavljani ili su bili u "cvajte rajhe" kada su trebali stajati medju stativama.
ti "neki" nisu imali kvalit da stanu izmedju stativa.
jednostavno, konkurencija je bila prejaka.
doduse dobijali su sansu pa su znali primati i sa 30 metara :lol:
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 04 maj 2010, 22:19

secer je napisao/la:
geronimo je napisao/la:U blizoj i daljoj proslosti veci je problem bio sto su neki neopravdano izostavljani ili su bili u "cvajte rajhe" kada su trebali stajati medju stativama.
ti "neki" nisu imali kvalit da stanu izmedju stativa.
jednostavno, konkurencija je bila prejaka.
doduse dobijali su sansu pa su znali primati i sa 30 metara :lol:
Kopke bio bolji od Ilgnera, pa ostario cekajuci svoju sansu. Bodo branio za slabasni Keln, mada je vidio i vrata pakla :lol: (s.bernabeu). Andi veliki, preskromni covjek, nije se puno bunio. Vjecito imao posla sa davljenickim ekipama, gdje se uveliko isticala njegova golmanska superiornost.
Oli - jos veci :D nije mogao stati na gol zato sto je ucinjena nepravda prema Andi-ju. Pa je i on morao grinzeniti dok se ovaj nije povukao. To je taj zacarani krug, kome je najvise kriv Berti.

Ali bitno je da se ti rugas najboljem golmanu kojeg si ikad vidio na terenu. :twisted:
Vom Jäger zum Gejagten

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 05 maj 2010, 09:33

kako to nas poglavica zapakuje s lijepim uvodom i ostavi nama, obicnim smrtnicima, da klimamo glavom.
kobejagi se sjeti bode i köpkea samo da bi mog´o uvaliti svoga kahna. :lol:
nece moci, druze gero :!:
kahn je branio ono sto bi drugi golmani samo propratili pogledom , ali znao je i primiti sonntagschuss sa 30 metara i dalje. valjda je to bio razlog da ne brani na prvenstvu im eigenen land-e!
:roll: :lol: :lol:
ps
druze, meskovic je za kahna bio tito.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 05 maj 2010, 14:37

evo malo gledam transfermarkt,zanimljiva str mogući transferi u bl,Bayern gomes,vučinić,ella,chissoko,to su dobri igrači,ali ostale ekipe,nemaju u planu neka spektakularna pojačanje i bojim se da je to najveći nedostatak lige,samim time što bayern i nema neke konkurencije,npr schalke ima u planu dovođenje čale,pantelića,po meni je to smiješno za jedan takav klub,koji će igrati lp da se pojačava tim igračima,što se tiče werdera uz ostanak nalde,ozila,marina i uz još 1-2 dobra pojačanja mogli bi bit posle bayerna najjača ekipa dogodine,eto kažem da za bundesligu nije nikako dobro ako bayern nema ozbiljnih konkurenata za 1. mjesto..dakle ovi ostali klubovi većinom traže pojačanja na balkanu,ili igrače bez ugovora,dok npr juventus koji neće možda niti u europi zaigrati se bori za džeku i ostale zvijezde,dok u bundesligi izuzev bayerna se ne očekuju zvijezde...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 maj 2010, 18:34

Prema navodima Bilda Butt bi trebao dobiti poziv za Svjetsko prvenstvo i to kao treci golman. Adlera nece biti tako da je golman Bayerna opcija broj tri. Prva dva golmana su zasigurno Neuer i Wiese.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 maj 2010, 15:41

Joachim Loew je danas objavio privremeni spisak od 27 igraca, na koje racuna za naredno SP, s kojeg ce otpasti cetvorica igraca. Spisak je sljedeci:

Golmani: Manuel Neuer (Schalke 04), Tim Wiese (Werder), Joerg Butt (Bayern)

Odbrana: Denis Aogo (HSV), Holger Badstuber (Bayern), Andreas Beck (Hoffenheim), Jerome Boateng (HSV),
Arne Friedrich (Hertha BSC), Philip Lahm (Bayern), Per Mertesacker (Werder), Serdar Tasci (Stuttgart), Heiko Westermann (Schalke)

Sredina: Michael Ballack (Chelsea), Sami Khedira (Stuttgart), Toni Kross (Bayer Leverkusen),
Marko Marin (Werder), Mesut Oezil (Werder), Piotr Trochowski (HSV), Bastian Schweinsteiger (Bayern), Christian Treasch (Stuttgart)

Napad: Cacau (Stuttgart), Mario Gomez (Bayern), Stefan Kiesslieng (Bayer Leverkusen), Miroslav Klose (Bayern), Lukas Podolski (Kolen), Thomas Mueller (Bayern).

Svakim danom sve vise i vise se potvrdjuje moja cinjenica da Joachim Loew postavlja pod pritiskom i po simpatijama. Po mom misljenju Denis Aogo, Piotr Trochowski, Lukas Podolski i Thomas Mueller nisu zasluzili ovaj poziv Joachima Loew-a, no ja sam samo jedan obican forumas i navijac ove selekcije pa valjda covijek zna bolje od mene. Poziv su po mom misljenju umjesto ove cetvorice trebali dobiti Benedikt Hoewedes, Marcel Scheafer, Marco Reus i Torsten Frings.

Denis Aogo - nije zasluzi poziv jer je dosta puta bio najslabija karika u odbrani HSV-a, nekad bljesne, ali to bude kratkog daha, solidno ali nije za reprezentaciju i za SP

Piotr Trochowski - isti slucaj kao i kod Aoga, s tim sto je ovaj veci dio sezone sjedio na klupi

Lukas Podoslki - jadna mi majka meni kao navijacu "Elfa" na SP-u ako glavna uzdanica bude on, koji nije 2000 minuta postigao gol

Thomas Mueller - bravo Joachime, svaka ti cast, cim Uli malo zaprijeti ti odmah potrcis da ne bih bilo uzbune, nagraditi ga zbog dva gola Bochumu je smijesno, pitao bih navijace Bayerna sta bih mislili da nisu prosli Lyon i onaj njegov zicer s pocetka utakmice

Sto se tice igraca koji su po meni zasluzili poziv

Marcel Scheafer - i ako nije bio na nivou kao prosle sezone opet je bolji i odigrao je na vecem nivou nego Aogo, jos je brzi te ima bolji ubacaj od Aoga

Benedikt Hoewedes - momak je stvarno odigrao kao stoper kvalitetno ove sezone u Schalke-u, i bio bi odlicana zamjena s Boatengom za stoperski par Mertesacker - Westermann, no mozda Joachim vraca magathu milo za drago nakon njegove kritike prema Jogiju u vezi Kuranyija

Marco Reus - brz odlican i prodoran igrac, koji ima sve sto krasi jednog beka, po svemu vidjenom u posljednje vrijeme bolji nego Lukas Podolski koji u repki igra desno ili lijevo krilo

Torsten Frings - covijek i pri svom zalasku karijere pokazuje neke kvalitete koje neposjeduju neki koji su dobili poziv, covijek je samo jednom uputio kritiku i odmah dobio po nosu, s Ballackom koji je tada stao na njegovu stranu to nije Loew mogao uraditi jer je ovaj ipak kapiten te lider ove repke, pa bi ga javnost objesila, isto kao da bi susic izostavio Dzeku

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 06 maj 2010, 16:01

amerosm je napisao/la: Thomas Mueller - bravo Joachime, svaka ti cast, cim Uli malo zaprijeti ti odmah potrcis da ne bih bilo uzbune, nagraditi ga zbog dva gola Bochumu je smijesno, pitao bih navijace Bayerna sta bih mislili da nisu prosli Lyon i onaj njegov zicer s pocetka utakmice
Da se radi o Klose-u ili Gomezu, razumio bih. Medjutim, nikako mi nije jasno odakle toliki animozitet prema Muelleru. Covjek odigrao fantasticnu sezonu, iako je bilo perioda u kojem je posustajao, ali mu je van Gaal dao podrsku do samog kraja. Rijetko se vidja da u danasnjem fudbalu jedan tako mlad igrac "uleti" u prvi tim i na kraju postane jedna od glavnih oksonica.
Jedna od najvecih vrlina ovog igraca je ta sto moze igrati rezlicite pozicije u timu. Dosta je borben, iako ponekad igleda pomalo traljavo, ali teta Mulija :D , ima odlican pregled igre i nerijetko podjeli fine asistencije.
Po mom misljenju, na ovom spisku ima barem desetak igraca, prije kojih je Mueller zasluzio poziv.

P.S. Bochumu je dao 3 gola. 8-)
#divovi

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 maj 2010, 16:17

@ moustapha

znam da moze igrati razlicite pozicije, ali to Njemackoj repki nije toliko potrebno jer u veznom redu imaju te igrace koji su zaduzeni da uposljavaju napadace. I ako Gomez i Klose nisu odigrali na nivou ove sezone, ipak imaju vise iskustva i takvi su igraci potrebni na tim takmicenjima. Ovdje svako ima svoje misljenje i bezpotrebno se raspravljati, jer ce doci treca osoba reci ovaj je spisak uredu, cetvrta ce doci i reci nije trebao ovog i onog pozvati itd itd. Takodjer je on planiran kao napadac, ali ipak su ovi ostali vise pokazali u ovoj sezoni, za Klose-a i Gomez-a sam ti napisao sta mislim.

zlatan.edvin
Kontakt:

Post Postao/la zlatan.edvin » 06 maj 2010, 16:18

U ovom sastavu Njemačke ima skoro više stranaca nego Njemaca, pravi internacionale sastav.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 maj 2010, 16:42

zlatan.edvin je napisao/la:U ovom sastavu Njemačke ima skoro više stranaca nego Njemaca, pravi internacionale sastav.
Prosle godine isto je bila ova prica pa cu krenuti redom:

Golmani

Manuel Neuer - cisti Nijemac
Tim Wiese - cisti Nijemac
Joerg Butt - cisti Nijemac

Odbrana

Denis Aogo - majka Njemica, otac iz Nigerije
Holger Badstuber - cisti Nijemac
Anderas Beck - cisti Nijemac
Jerome Boateng - majka Nijemica, otac iz Gane
Arne Friedrich - cisti Nijemac
Philip Lahm - cisti Nijemac
Per Mertesacker - cisti Nijemac
Serdar Tasci - majka Nijemica, otac iz Tunisa
Heiko Westermann - cisti Nijemac

Sredina

Michael Ballack - cisti Nijemac
Sami Khedira - majka Nijemica, otac iz Tunisa
Toni Kross - cisti Nijemac
Marko Marin - nije Nijemac
Mesut Oezil - nije Nijemac - rodjen u Njemackoj i po zakonu te drzave automatski stece njihovo drzavljanstvo
Piotr Trochowski - nije Nijemac - isti slucaj kao i Oezil
Bastian Schweinsteiger - cisti Nijemac
Christian Treasch - cisti Nijemac

Napad

Cacau - nije Nijemac
Mario Gomez - majka Nijemica, otac iz Brazila, koji ima Spansko drzavljanstvo
Stefan Kiessling - cisti Nijemac
Miroslav Klose - prema pisanju i biografiji otac Nijemac, majka Poljakinja
Lukas Podolski - nije Nijemac
Thomas Mueller - cisti Nijemac

Znaci od 27 igraca s privremenog spiska samo cetvorica nisu Nijemci, no ako izuzmemo Oezila i Trochowskog radi zakona, onda samo preostaju dvojca igraca i to Podolski i Cacau. O ovome sam pisao prosle godine no opet cu svima Vama rado ponoviti. Sta ste se samo uhvatili Njemacke, sta je s Holandijom, Francuskom, njih nikad ne spominjete, ocito da Vam je "Elf" trn u oku.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 maj 2010, 17:08

Zavisi sta ti podrazumjevas pod cisti Nijemac.
Balacku recimo jeste stari igrao za drugoligase u tadasnjem DDR.
Ali oni su porijeklom Luzicki Srbi a ne bas 100% svabojner ;)
Ma opet su previse izmjesani,nasuprot prijasnjih sastava repke.
I to ce im uveliko promijeniti i poremetiti onaj njihov trend Svabske discipline i igranja tjst grizenja do zadnje sekunde.
Jer krv nije voda.A kako se kaze jedan sto moze razvaliti,hiljadu ih ne napravi.A kamoli kad ih ima vise od tog jednog.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 06 maj 2010, 17:46

Boze zasto li je ovaj Podolski dobio poziv nije mi jasno, lik dao 2 gola u BL od 27 utakmnica, sto se tice golmana na kraju ce Butt biti prvi golman :lol: Ovaj Loew nije normalan :roll:

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 06 maj 2010, 17:49

Odličan sastav Löwa! Inače, mrzim njemačku reprezentaviju i sa ovim sastavom će prije ispasti iz prvenstva. Još jednom se pokazalo da bi Njemac sa jednom nogom igrao za reprezentaciju samo zato što je član Bayerna. Sjetim se samo onoga lijevog beka kojeg su bili doveli iz Bielefelda. Ne mogu sad da se sjetim imena ali je skoro završio karijeru u 27-moj godini.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 maj 2010, 18:57

Zdena04 je napisao/la:Odličan sastav Löwa! Inače, mrzim njemačku reprezentaviju i sa ovim sastavom će prije ispasti iz prvenstva. Još jednom se pokazalo da bi Njemac sa jednom nogom igrao za reprezentaciju samo zato što je član Bayerna. Sjetim se samo onoga lijevog beka kojeg su bili doveli iz Bielefelda. Ne mogu sad da se sjetim imena ali je skoro završio karijeru u 27-moj godini.
Vidi Zdene. Sta je ovo, izgleda jedini ja i Ribery ovdje navijamo za Njemacku kada nema BiH na prvenstvu. Geronimo je davno rekao da on navija za komsije, a ovi ostali se nisu izjasnili. Taj igrac se zove Tobias Rau igrao prvo za Bielefeld, zatim kod hobija VW-a, pa presao u Bayern. Znam da je u sezoni 2003, kada je Bayern imao one crvene dresove s bijelim rukavima, nosio broj 15 i bio u prvim utakmicama standardan.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 06 maj 2010, 19:27

Ma Njemce podcjenjuju i pored toga što su na svakoj poziciji prejaki i što imaju neke od najvećih talenata u Evropi.Nije mala stvar imati 7 igrača iz budućeg prvaka Evrope. :D :D

Ono što ja mislim da će Švabo igrati u ovoj formaciji:

---------------------Neuer----------------

Boateng----Mertesac--Budstuber---LAhm

---------------------Khedira---------------

-----------Sweini-----------Ballack---------

Marin----------------------------------Ozil
------------------Kiessling--------------------

ili

-------------------Neuer--------------------
Boateng--Mertesac--Budstuber--Lahm

---------Sweini----------Ballack---------

Marin-----------Ozil-----------Muller
-----------------Gomez------------------
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: eaglebvb09 i 21 gost.