Orton je napisao/la:Svaki igrac pod ugovorom u FKS je na nasem budzetu.
Nemam pojma ko vam je tu bubu ubacio u glavu da ga placa neki drugi klub ili neka druga osoba.
Samo zbog poreznih obaveza to nije moguce a da ne spominjem druge stvari.
Plate nosioca igre niau uopste problem.Stepanov Barbaric Ikande Delac i Benko svaki feler zasluze.
Benko je poklon, al bukvalno poklon od Tana, i nema veze sa budzetom kluba. Ako te bas interesuju detalji kako to fercera, obrati se na druga vrata lijevo prvog sprata prostorija FK Sarajevo. Dobili smo ga na poklon tako sto je Ibraka kukao protiv Haugesunda kako nemamo napadaca, a Tan ga smirivao "kupit cemo"
Sto se tice Cimija, pisete gluposti, otici ce samo za onu cifru koja Tana zadovolji i nikako drugacije. Niko drugi se tu nista ne pita. Prosle godine nakon play off-a su svabe nudile 1,2 m € za njega. Nasima voda niz usta krenula, odmah poceli papire spremati. Zazvonio telefon, kaze Amidza nista od transfera hocu 1,8, i to je to. Mozemo se sloziti da nije bio u pravu, jer mislim da ga je onda bilo lakse prodati nego sad zbog nasih rezultata u EL. Al to ne mijenja cinjenicu da se samo on pita. I bice kako on kaze, ili nece ni do Ilidze.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu."