Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
-
- Kontakt:
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
Da li se mogu uraditi neke brze promjene u našoj igri sa ovom selekcijom koje bi nas vratile na pobjednički kolosjek. Budući je pesimizam u sportu zabranjen, reći ću - vrlo teško, ali naravno da je moguće. Odbrana je ipak bolji dio naše igre, posebno skok, ova selekcija kao da je selektirana prema odbrambenim sposobnostima. Neko će onda postavioti logično pitanje pa kako onda primismo 77 od CG i 82 poena od Finske. Moj odgovor je loša kontrola lopte i uopšteno loš napad su doveli do izgubljenih lopti i isforsiranih šuteva što su protivnici kažnjavali brzim kontranapadima i bar trećinu koševa smo primili na taj način. Tome treba dodati da ne znamo napraviti taktički faul na otvorenom terenu i bar tako spriječiti ovakve lagane poene.
Drugi problem u odbrani bio je naš pomalo prepotentan pristup koji može proći protiv nekih levata ali nemože naprimjer kod tehničko-taktički potkovanih crnogoraca. Recimo veći dio utakmice pick and roll crnogoraca smo branili udvajanjem igrača sa loptom, što je odbrana koja se samo povremeno koristi jer je rizična i fizički troši igrače pa je možeš igrati u kontinuitetu jedino ako imaš baš dugu klupu što mi nemamo ..., kada smo se potrošili a da nismo postigli efekat, prešli smo u drugu krajnost i pnr branili zoniranjem centra a to nas je i koštalo onih otvorenih šuteva i ključnih poena na kraju. Po meni naša prvenstvena odbrana od pick and rolla treba biti pomoć centra agresivnim iskakanjem i vraćanje sa mogućom rotacijom a pomoćna aktivno preuzimanje jer imamo pokretljive visoke igrače, a bekovi i centri su slične visine. Uz bolju kontrolu igre u napadu time bi eliminisali ove lake poene i s obzirom na fizičke sposobnosti naših igrača teško bi nam bilo koja ekipa bila u stanju ubaciti preko 60 poena
Drugi problem u odbrani bio je naš pomalo prepotentan pristup koji može proći protiv nekih levata ali nemože naprimjer kod tehničko-taktički potkovanih crnogoraca. Recimo veći dio utakmice pick and roll crnogoraca smo branili udvajanjem igrača sa loptom, što je odbrana koja se samo povremeno koristi jer je rizična i fizički troši igrače pa je možeš igrati u kontinuitetu jedino ako imaš baš dugu klupu što mi nemamo ..., kada smo se potrošili a da nismo postigli efekat, prešli smo u drugu krajnost i pnr branili zoniranjem centra a to nas je i koštalo onih otvorenih šuteva i ključnih poena na kraju. Po meni naša prvenstvena odbrana od pick and rolla treba biti pomoć centra agresivnim iskakanjem i vraćanje sa mogućom rotacijom a pomoćna aktivno preuzimanje jer imamo pokretljive visoke igrače, a bekovi i centri su slične visine. Uz bolju kontrolu igre u napadu time bi eliminisali ove lake poene i s obzirom na fizičke sposobnosti naših igrača teško bi nam bilo koja ekipa bila u stanju ubaciti preko 60 poena
Jucer je Musa sjebo stvar.
Ne ide to da Campara stoji sam na trici i ceka loptu, a Musa ide sa glavom kroz zid i gubi loptu.
Nadam se da ce to danas pametnije izgledat.
Izlazim danas opet sa trebom jednom, pa nazalost necu moc gledat
Ne ide to da Campara stoji sam na trici i ceka loptu, a Musa ide sa glavom kroz zid i gubi loptu.
Nadam se da ce to danas pametnije izgledat.
Izlazim danas opet sa trebom jednom, pa nazalost necu moc gledat

musa i iskreira najvise od svih. a zamjerati momku sto nije koji put dodao campari koji suta 1-6 za tri je smijesno.
Hajde momci, moramo ovo dobiti. Ajde Dzanane 

- newton_heath_lyr
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Musa je budućnost naše košarke i tu ne treba trošiti puno riječi, ipak mora svoju igru podrediti ekipi i neopterećivati se time koji je na listi strijelaca, popraviti igru bez lopte, dozvoli sebi da ga odbrambeni igrač izolira, mora igrati više pleja jer tada dolazi njegov talenat, pogotovo u kontri dolazi do punog izražaja ...,
Campara može puno pomoć u ovoj selekciji i buduci smo deficitarni sa dobrim šuterima i tehničarima on je trenutno nezamjenjiv na poziciji dva, s tim da poslije Muse može najbolje odigrati i jedinicu, Pored svih naših dvometraša najčešće se on odlučuje na prodor i ima šlifa ali često ne može da poentira radi jednostavnog razloga - manjka centimetara. Ne dobija dovoljno pravih lopti za ono gdje je najjači - šut iza 6,75 a njemu treba samo malo prostor, da mu Musa ili neko drugi napravi povlačenjem odbrane na sebe Međutim to je i do koncepta igre da igrači dobijaju lopte u pozicijama u kojima su najefikasniji ...
Campara može puno pomoć u ovoj selekciji i buduci smo deficitarni sa dobrim šuterima i tehničarima on je trenutno nezamjenjiv na poziciji dva, s tim da poslije Muse može najbolje odigrati i jedinicu, Pored svih naših dvometraša najčešće se on odlučuje na prodor i ima šlifa ali često ne može da poentira radi jednostavnog razloga - manjka centimetara. Ne dobija dovoljno pravih lopti za ono gdje je najjači - šut iza 6,75 a njemu treba samo malo prostor, da mu Musa ili neko drugi napravi povlačenjem odbrane na sebe Međutim to je i do koncepta igre da igrači dobijaju lopte u pozicijama u kojima su najefikasniji ...
Ne mogu Francuzi bazen pogoditi ali smo mi zato toliko losi u skoku 

Treba Alikadića ubaciti kad njima igra ova 5
Nad tobom sunce najljepše sja
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
Mozel neko postavit ovdje link za mobitel
Neki ljudi misle da je fudbal važan poput života i smrti. Uvjeravam vas da je i važniji od toga.
Latvija- Izrael 

Zadnja izmjena: BelminM23, dana/u 11 avg 2015, 18:18, ukupno mijenjano 1 put.
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
E jesu zastave glavite. Latvija smo mi , a Francuzi su Izrael.
BosnaE
Latvija care, nije AustrijaBelminM23 je napisao/la:Austrija- Izrael

- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Dobro je sad zasad.
Envoyé de mon SM-N910F en utilisant Tapatalk
Envoyé de mon SM-N910F en utilisant Tapatalk
Anfernee "Penny" Hardaway #1
-
- Kontakt:
To je ta lopta Muse za Čamparu, Lopta mora biti više kod Muse a Čampi da šuta jer tu je najjači i da se ne zajebaje sa ovim prodorima od maloprije
Ajme, Francuzi su toliko losi u prvoj da je ovih 9 razlike malo. 

Zadnja izmjena: geoxx, dana/u 11 avg 2015, 18:19, ukupno mijenjano 1 put.
Et, zamijenio sam, dok si me ti citirao.pinoglavi je napisao/la:Latvija care, nije AustrijaBelminM23 je napisao/la:Austrija- Izrael

Al požurio napisati. HAHAHA
Idemo po Zlato !

Bitno je da nismo IzraelBelminM23 je napisao/la:
Et, zamijenio sam, dok si me ti citirao.
Al požurio napisati. HAHAHA
Idemo po Zlato !