Sve za pobjedu
Autor: Dragiša Adžić
utorak, 04 maj 2010 17:32
Fudbaleri banjolučkog Borca večeras će u prvoj finalnoj utakmci pokušati ispisati novu stranicu svoje bogate istorije i dokopati se prvog poslijeratnog trofeja u zajedničkom takmičenju. Rival na Gradskom stadionu od 20.15 časova, uz direktan prenos na BHT, najteži je mogući, sarajevski Željezničar, ekipa koja ovog proljeća igra u fantastičnoj formi. Međutim, pravo na nadu "crveno-plavim" momcima nema pravo niko uzeti, niti može. U 180 minuta istine, šanse su 50:50, a šef Stručnog štaba Borca, Zoran Marić, vjeruje u svoje izabranike i u povoljan rezultat, pred revanš na "Grbavici" za 14 dana (19. maja).
- Volio bih da sam u pravu, što znači da ćemo pobijediti, imam takav osjećaj. Međutim, biće izuzetno teška utakmica, detalji će odlučivati o ekipi koja će podignuti trofej. Ne bi smjeli da primimo gol, jer ukoliko tako bude, na "Grbavicu" idemo s velikim plusom. Do sada smo sve utakmice kod kuće riješili u svoju korist, neka tako bude i sada,
pa makar taj gol postigli u 90. minutu. Znamo gdje smo griješili u posljednjim susretima, treba popraviti igru iz prekida, i nastojati po svaku cijenu povećati procenat iskorištenosti prilika. Ruku na srce, nećemo moći kao s Travnikom svaki drugi-treći minut biti u gol šansi, ali zato iz 3-4 situacije pred Šehićevim golom treba da budemo maksimalno koncentrisani - poručio je Zoran Marić, koji u ovom meču neće moći računati na nekoliko standardnih igrača.
Zbog povreda izostaće Sreten Stanić, Miloš Milinović, Bojan Petrić, i odranije Srđan Grahovac, a Bojan Puzigaća i Denijel Savić nemaju pravo nastupa u Kupu BiH, jer su igrali za druge ekipe u najmasovnijem takmičenju.
- Ne vrijedi mnogo razmišljati o tome. Nažalost, to je naša realnost, najviše se pribojavam povrede nekog iz prvih 11, jer objektivno nemamo na klupi kadar koji može da ih na pravi način zamijeni. Najvjerovatnije, na klupu će i dva-tri juniora - poručio je Zoran Marić.
Jedan od najiskusnijih u redovima Borca jeste štoper Vule Trivunović, koji obećeva da će ekipa ostaviti i posljednji atom snage da se dođe do pozitivnog rezultata.
- Svaka pobjeda vrijedna je zlata, i uz podršku svojih navijača možemo je ostvariti. "Željo" ima veće šanse da prvi prođe kroz cilj u Prvenstvu, ali zato je Kup naš. Igraju fenomenalno ovog proljeća, pored dobrog tima imaju i odličnu logistiku, agilnu upravu, međutim, i mi smo odmah uz njih. Vjerujem da ćemo baš sada odigrati najbolju utakmicu ovog proljeća. To i jeste odlika velikih ekipa - poručuje Trivunović.
S druge strane, od Miroslava Stevanovića očekuju se golovi i prevaga na sredini terena.
- Po meni, 2:0 bio bi idealan rezultat. Očekujem pun stadion i trijumf. Ne bi bilo srećnijeg čovjeka od mene da se upišem u listu strijelaca, ali zadovoljio bih se i asistencijom, samo da slavimo. "Željo" jednostavno mora pasti, ovakve utakmice se igraju na inspiraciju i vic. Trešće se Šehićeva mreža, sigurno Nadam se nekoliko puta - poručio je Stevanović.
Maric je lud!