Nama trebaju ljudi sa ZapadnoEvropskim razmisljanjem i pristupom. To se mora DOBRO platiti ali i isplati se jer sirovine (talenata) imamo. Kada cemo to uraditi ostaje da se vidi.Locust je napisao/la:Slažem se 100% i to je naš najveći problem.PeppermintSA je napisao/la:
Smijurija.
Stručno osoblje akademije, na čelu s Hurtom je tragikomično.
Zar se ne može dovesti neko recimo iz Hajduka ili nekog drugog tima koji je izbacio puno dobrih mladih igrača? Daj mu 5.000 - 10.000 platu i doći će sigurno, pa to je najbolja moguća investicija.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Pa nije jos uvijek valjda povrjedjen?MCMXLVI je napisao/la:PovredaZip je napisao/la:Kako je Kallasi postigao gol protiv Radnika, Dzeno ga izbacio iz ekipe![]()
Momak je bas odigrao kvalitetno tu utakmicu, mislim da zasluzuje priliku.
Sad nzm, da nas opet Aldin ne zeza oko te njegove radne dozbvole?
Buraz, tim ne cini prvih 11 momaka. To sto smo pohvalili Barica, ne znaci da ga guramo u prvih 11. Trebaju nam dobre igre i njega i Ahme. Valja ce nekad zamijeniti Hebibovica iz xy razloga, kao sto se desilo proslu utakmicu.hzkg je napisao/la:Hebibovic je doveden da igra na poziciji desnog beka, kakav crni Kallasi i Baric nisu mu ni do koljena. Momak je odigrao 2 utakmice i ima 2 asistencije uz to pokazao kvalitet, brzinu i dobar centarsut.
Imamo 3 nova igraca u defanzivi tako da je potrebno vremena da se i oni uigraju tako da su greske uvijek moguce ali kvalitet je ocigledan.
Kakve gluposti pisete pojedinci ovde to je nevjerovatno, jedno kolo valja Alispahic, Hebibovic svi su giganti, drugo kolo im valja Baric koji od kada je dosao nije dobru utakmicu odigrao pa opet sve u krug.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Karinas obicnimuhamedhulk je napisao/la:Hurtic ostaje na celu Akademije..zna li neko iz prve ruke, kakav je lik? kao covjek, trener...![]()
Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic
eracinzeljez mebej et aj
eracinzeljez mebej et aj
Jako mi je drago sto imamo ovako velike fudbalske strucnjake na forumu pa procjenjuju igrace na osnovu dvije utakmice
@uNbx nije se moj post odnosio na tebe vec na ove kriticare, slazem se sa tobom za sve napisano.
Citam komentare pojedinaca u zadnje dvije sedmice i dalo bi se zakljuciti da je 15 kolo a ne 3 kolo, sramota kako se vrijedzaju igraci i strucni stab na osnovu 2 utakmice i nekih ublehaskih prica. Digili ste se previse, dovodili smo odpadke i fudbalske propalitete pa ste ih hvalili i branili ranijih godina a danas dovodimo igracine pa im neke mane trazite.
Previse se mjesate u rad klub, ono sto se moze ovde procitati nije navijacki vec dusmanski. Kako ce neko nase dijete iz akademije sutra igrati, jel isti ovi strucnjaci treba da mu daju podrsku i da ga istrpe. Pa poslali bi ga u pm. i izvizdali nakon prve utakmice.
@uNbx nije se moj post odnosio na tebe vec na ove kriticare, slazem se sa tobom za sve napisano.
Citam komentare pojedinaca u zadnje dvije sedmice i dalo bi se zakljuciti da je 15 kolo a ne 3 kolo, sramota kako se vrijedzaju igraci i strucni stab na osnovu 2 utakmice i nekih ublehaskih prica. Digili ste se previse, dovodili smo odpadke i fudbalske propalitete pa ste ih hvalili i branili ranijih godina a danas dovodimo igracine pa im neke mane trazite.
Previse se mjesate u rad klub, ono sto se moze ovde procitati nije navijacki vec dusmanski. Kako ce neko nase dijete iz akademije sutra igrati, jel isti ovi strucnjaci treba da mu daju podrsku i da ga istrpe. Pa poslali bi ga u pm. i izvizdali nakon prve utakmice.
Sarajevo za tebe zivimo neka znaju svi da bicemo ti mi do SMRTI odani.
Kao i strucno osoblje prvog tima. Elem ovo kad rijese, biti cemo na pravom putu.PeppermintSA je napisao/la:muhamedhulk je napisao/la:Hurtic ostaje na celu Akademije..zna li neko iz prve ruke, kakav je lik? kao covjek, trener...![]()
Smijurija.
Stručno osoblje akademije, na čelu s Hurtom je tragikomično.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu."
Govorite da nam trebaju igraci za zapadno-evropskim iskustvom, pa onda govorite da nam treba Kalasi. Ne ide to dvoje zajedno al nikako. Nek on pusi šiše i ispija kafe po čaršiji i sto se mene tice njega u kupu ubacit, ali u prvih 11 u ligi nikako. Hebibovicu treba nekih 8-9 utakmica pa da mozemo suditi o njemu i momku treba dati sansu, sjetite se samo koliko ste prizivali njegov transfer. Neki govore da je Hebibovic igrao u raspalom Velezu, taj isti raspali Velez nas je pobjedio 2-0. A sto se Barica tice mislim da on moze odigrati 2-3 tekme dobro pa deset lose, nadam se da nisam u pravu i najsretniji bih bio da me Baric demantuje.
paa ako cemo tako, sto se tice tih sisa i kafa i plus alkohol ( mislim na opijanje ), imas vise od pola ekipe za klupe...HZG je napisao/la:Govorite da nam trebaju igraci za zapadno-evropskim iskustvom, pa onda govorite da nam treba Kalasi. Ne ide to dvoje zajedno al nikako. Nek on pusi šiše i ispija kafe po čaršiji i sto se mene tice njega u kupu ubacit, ali u prvih 11 u ligi nikako. Hebibovicu treba nekih 8-9 utakmica pa da mozemo suditi o njemu i momku treba dati sansu, sjetite se samo koliko ste prizivali njegov transfer. Neki govore da je Hebibovic igrao u raspalom Velezu, taj isti raspali Velez nas je pobjedio 2-0. A sto se Barica tice mislim da on moze odigrati 2-3 tekme dobro pa deset lose, nadam se da nisam u pravu i najsretniji bih bio da me Baric demantuje.
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...
Visca Barca...
A to je vec drugi par opanaka, opstepoznato je da je pitarluk zacudna stvar. Svakakvih postova bude, i prica uzivo, iznese se bruku stvari koje nisu okej itd. Svima nama je FKS svetinja, samo ima raje koja to ispoljavaju na krivi nacin... A ima i klasicnih domacih dusmana i izdajnika, od takvih mi se povraca.hzkg je napisao/la:Jako mi je drago sto imamo ovako velike fudbalske strucnjake na forumu pa procjenjuju igrace na osnovu dvije utakmice![]()
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
dok god igrac moze da trci, i odradjuje ono sto se od njega trazi moze vala i prije pocetka utakmice da dvoguzu popije i kubanku ispusi, no problem je sto ovi koji to inace rade na terenu ne mogu dalje od 60-e minute kako treba da potrce i to im se zamjera, kad ti skodi jednostavno okani se toga, a nas dragulj Radovac je prvi u tome kao i Duljevic, igraci za koje se nadamo da cemo ih prodati za rekordnu sumu, no ako nastave ovim tempom vuci snjuru bojim se da ce im Sarajevo biti vrhunac karijere
Pyro is not a crime !
Znam da ce me napast svi, ali Dulja kako je krenuo, mislim na fizicku spremu i ogromnu sklonost ka povredama, uopste ne garantuje da cemo ga tusnut za dobru cifru, pogotovo kako neki tvrde, 1,5m itd. Ako nastavi sa ovakvim oscilacijama, ako uzmemo za njega 400-500k - mozemo biti sretni. A da ima potencijala da prekoraci Cimijev transfer - ima. Ali za takav scenario ce doooobro morat poradit na sebi generalno. Sve je do njega.THEC je napisao/la:dok god igrac moze da trci, i odradjuje ono sto se od njega trazi moze vala i prije pocetka utakmice da dvoguzu popije i kubanku ispusi, no problem je sto ovi koji to inace rade na terenu ne mogu dalje od 60-e minute kako treba da potrce i to im se zamjera, kad ti skodi jednostavno okani se toga, a nas dragulj Radovac je prvi u tome kao i Duljevic, igraci za koje se nadamo da cemo ih prodati za rekordnu sumu, no ako nastave ovim tempom vuci snjuru bojim se da ce im Sarajevo biti vrhunac karijere
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Hebibovic za sada nije nista bolji na beku bio od Barica ili Ahme. Puno njega ovdje raja dize i pravi od njega Dani Alvesa. Ima on potencijala, ali da je do sada odusevio, nije. Ofanzivno dobar, defanzivno(sto je prva zadaca beka) supalj! Nadam se boljim igrama od njega.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Ne znam iskreno koliko je to do njegove fizičke spreme. Naravno, bolja sprema umanjuje šansu od povrede, ali nekad ti, **** ga, ne valjaju kosti i zglobovi i ne možeš tu ništa.uNbx je napisao/la: Znam da ce me napast svi, ali Dulja kako je krenuo, mislim na fizicku spremu i ogromnu sklonost ka povredama, uopste ne garantuje da cemo ga tusnut za dobru cifru, pogotovo kako neki tvrde, 1,5m itd. Ako nastavi sa ovakvim oscilacijama, ako uzmemo za njega 400-500k - mozemo biti sretni. A da ima potencijala da prekoraci Cimijev transfer - ima. Ali za takav scenario ce doooobro morat poradit na sebi generalno. Sve je do njega.
Isto tako, njegov stil igre je takav da "traži" povredu. Puno trka sa loptom, puno kontakta. Recimo Robben je od ovih top fudbalera dobra usporedba. Sumnjam čisto da je čovjek nespreman, a jako je često povrijeđen.
U svakom slučaju se slažem da to kod Duljevića može biti ogroman problem za njegovu karijeru, a samim tim i za visinu transfera.
Sutra Cimirot ide za Solun gdje ce obaviti ljekarske preglede. 1,3 miliona eura je vrijednost transfera i 400 ljami eura godisnje Cimiju. Nama ide procenat od sljedeceg transfera.
Zadnja ponuda Freiburga je 1,2 miliona.
Sad ocekujem da jajare sa SC sporta objave ovo kao ekskluzivu.
Zadnja ponuda Freiburga je 1,2 miliona.
Sad ocekujem da jajare sa SC sporta objave ovo kao ekskluzivu.
1946
ma Dulja i kuci ima snjuru da mu se nadje kad mu bude mrsko sici do Malte, jbt koja logika a upravo ta snjura i taj nacin zivota su krivi za njegove povrede, jednostavno on moze da trci do neke 70-e minute maksimalno,poslije toga izgubi snagu i onda se logicno i daleko lakse povrijediti sto se njemu precesto desava, Radovac isto tako malo jaci duel uzeti ne moze (pogledati malog Vlasica iz Hajduka pa uporediti snagu, a Vlasic je i mladji godinu) i to je ono sto ja njima zamjeram i ne samo ja, Cimirot je uspio napraviti ovakav transfer bas zbog toga sto izbjegava sve ono sto je lose po njega, ali ako kazes nekome to ispada ti njemu pametujes i napadas ga, ali dobro skontace nekad, samo se nadam da im nece biti prekasnouNbx je napisao/la:Znam da ce me napast svi, ali Dulja kako je krenuo, mislim na fizicku spremu i ogromnu sklonost ka povredama, uopste ne garantuje da cemo ga tusnut za dobru cifru, pogotovo kako neki tvrde, 1,5m itd. Ako nastavi sa ovakvim oscilacijama, ako uzmemo za njega 400-500k - mozemo biti sretni. A da ima potencijala da prekoraci Cimijev transfer - ima. Ali za takav scenario ce doooobro morat poradit na sebi generalno. Sve je do njega.THEC je napisao/la:dok god igrac moze da trci, i odradjuje ono sto se od njega trazi moze vala i prije pocetka utakmice da dvoguzu popije i kubanku ispusi, no problem je sto ovi koji to inace rade na terenu ne mogu dalje od 60-e minute kako treba da potrce i to im se zamjera, kad ti skodi jednostavno okani se toga, a nas dragulj Radovac je prvi u tome kao i Duljevic, igraci za koje se nadamo da cemo ih prodati za rekordnu sumu, no ako nastave ovim tempom vuci snjuru bojim se da ce im Sarajevo biti vrhunac karijere
Pyro is not a crime !
Joj za kakvu cifru Cimi ide,ne mogu još da vjerujem.

Upravu si 100% i svi mi navijaci bismo zeljeli da nema takvih u ekipi. Samo sto na desnom beku imamo 3-4 igraca i mozemo rotirati, pa posto za Hebibovica nisam cuo nikakav incident niti opijanje, a tek je odigrao 2-3 tekme za Sarajevo kazem da ga treba isprobati pa onda govoriti ko je najbolji na toj poziciji. Nazalost na lijevom beku smo puno tanji i moramo trpiti kafandziju iz lukavice, jer on i takav kakav je bolji je od Protica.BeSha1992 je napisao/la:paa ako cemo tako, sto se tice tih sisa i kafa i plus alkohol ( mislim na opijanje ), imas vise od pola ekipe za klupe...HZG je napisao/la:Govorite da nam trebaju igraci za zapadno-evropskim iskustvom, pa onda govorite da nam treba Kalasi. Ne ide to dvoje zajedno al nikako. Nek on pusi šiše i ispija kafe po čaršiji i sto se mene tice njega u kupu ubacit, ali u prvih 11 u ligi nikako. Hebibovicu treba nekih 8-9 utakmica pa da mozemo suditi o njemu i momku treba dati sansu, sjetite se samo koliko ste prizivali njegov transfer. Neki govore da je Hebibovic igrao u raspalom Velezu, taj isti raspali Velez nas je pobjedio 2-0. A sto se Barica tice mislim da on moze odigrati 2-3 tekme dobro pa deset lose, nadam se da nisam u pravu i najsretniji bih bio da me Baric demantuje.
Da si iz Mostara čuio bi itekako 
Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic
eracinzeljez mebej et aj
eracinzeljez mebej et aj
Jbg zbog takvih ''sportista'' nam je liga 102. na svijetuRN87 je napisao/la:Da si iz Mostara čuio bi itekako
i u najvecim ligama igraci cugaju i puse ali na terenu se uopste to ne vidi u tome je razlika, i stalno govorim dok god se to ne osjeti na terenu neka rade sta hoce no nasi treninzi, ishrana igraca nisu ni blizu kao u najvecim ligama i zbog toga ce se uvijek na nasim igracima vidjeti da ne zive sportski pa zbog toga treba za svoje dobro da prestanu raditi to sto rade van terena
Pyro is not a crime !