FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
-
Nerminovic
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Primjetili ste da Pep gura Vidala na poziciju iza napadača kao što mu je dao i slobodu kretanja. Nešto slično kao Mulleru samo povučenije 5-10 metara. Negdje sam čitao tekst da upravo Muller treba da brine zbog dolaska Vidala jer ovaj drugi će da dobija zadatke (u većini defanzivne) koje bi trebao Muller da radi. Oni koji se nadaju ili misle da će Vidal igrati ono što je igrao u Leveru i Juveu se varaju; mi ne igramo niti imamo sličnu filozofiju. U nas igrači u prosjeku stoje na udaljenosti jedno 35 do 40 metara od gola protivnika sa puno posjeda i u takvoj igri Vidal ne može igrati ono što je igrao. Igrat će nešto drugo. Donosit će tu neku agresivnost i pritisak na prvu liniju odbrane protivnika i pokrivat će teren koju takva igra ostavi iza sebe. Takvog igrača nismo imali u ekipi.
Nešto drugo. Ono što smo često spominjali je ta neka nonšalancija i neozbiljnost Alcantare na sredini terena kojom uzrokuje dosta propuha i gubljenje lopti je opravdana. Neki dan (možda juče) ga je Pep dobro naružio (bio je pravo iznerviran) na treningu jer je prilikom uigravanja akcija pred golom protivnika igrao uličarske pasove i tako usporavao i kvario akcije. Nadam se da će mu ovo koristiti i pomoći da već jednom sazrije. Ovakav (kakav je sad) nam igrač ne treba.
Nešto drugo. Ono što smo često spominjali je ta neka nonšalancija i neozbiljnost Alcantare na sredini terena kojom uzrokuje dosta propuha i gubljenje lopti je opravdana. Neki dan (možda juče) ga je Pep dobro naružio (bio je pravo iznerviran) na treningu jer je prilikom uigravanja akcija pred golom protivnika igrao uličarske pasove i tako usporavao i kvario akcije. Nadam se da će mu ovo koristiti i pomoći da već jednom sazrije. Ovakav (kakav je sad) nam igrač ne treba.
Vidal je kompletnu proslu sezonu proveo odmah iza dva napadaca u Juventusu.
"Jedna lasta mescini proljece" - Dr.Arslanagic (1989)
Nerminovic je napisao/la:Igraci igraju napamet![]()
hajde sine da cujem tvoju elaboraciju ,kad si tako pametan i bistar da cujem kako ti to vidis
Douglas Costa:"Danas je san postao stvarnost. Ponosan sam što ću igrati za Bayern, klub u kojem su igrali mnogi poznati Brazilci. Učinit ću sve da opravdam očekivanja"
Dobro je onda. Neće mu biti strašna onda ova pozicija. Ono što želim naglasiti i sumnjam da je igrao u ekipi sa 75% posjeda, n teži beskonačno pasova i 60-70% vremena provedenih na tuđoj polovini uključujući što manje šprinta i trke u kojoj se on snalazi odlično.Lopina je napisao/la:Vidal je kompletnu proslu sezonu proveo odmah iza dva napadaca u Juventusu.
Ibrahimovic schwärmt vom FC Bayern
Schwedens Fußball-Star Zlatan Ibrahimovic kann sich einen Wechsel in die Bundesliga durchaus vorstellen. „Sicher, die Bundesliga würde mich schon reizen. Eines Tages vielleicht. Ein bisschen Zeit bleibt mir ja noch”, sagte der 31 Jahre alte Torjäger von Paris St. Germain im Interview mit dem Magazin 11Freunde und ergänzte: „Ganz klar: Wenn ich nach Deutschland gehe, dann zum FC Bayern München. Für mich einer besten fünf Vereine auf der Welt.” Ibrahimovic will seine bisherigen Stationen nicht missen. „Ich habe in fünf Ländern gelebt, in Schweden, den Niederlanden, Italien, Spanien und jetzt in Frankreich, ich habe die Menschen und die Kultur kennengelernt. Das hat mich geprägt”, äußerte das Tre-Kronor-Ass.
pepi vs ibrahimbeg

Schwedens Fußball-Star Zlatan Ibrahimovic kann sich einen Wechsel in die Bundesliga durchaus vorstellen. „Sicher, die Bundesliga würde mich schon reizen. Eines Tages vielleicht. Ein bisschen Zeit bleibt mir ja noch”, sagte der 31 Jahre alte Torjäger von Paris St. Germain im Interview mit dem Magazin 11Freunde und ergänzte: „Ganz klar: Wenn ich nach Deutschland gehe, dann zum FC Bayern München. Für mich einer besten fünf Vereine auf der Welt.” Ibrahimovic will seine bisherigen Stationen nicht missen. „Ich habe in fünf Ländern gelebt, in Schweden, den Niederlanden, Italien, Spanien und jetzt in Frankreich, ich habe die Menschen und die Kultur kennengelernt. Das hat mich geprägt”, äußerte das Tre-Kronor-Ass.
Douglas Costa:"Danas je san postao stvarnost. Ponosan sam što ću igrati za Bayern, klub u kojem su igrali mnogi poznati Brazilci. Učinit ću sve da opravdam očekivanja"
Jest, ali zato ce vas dobro doci protiv Madrida i Barce, njegovo i nije da donosi prevagu protiv Augsburga i CZ Jene.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
- muhamedhulk
- Kontakt:
David Alaba je po meni napredovao otkako je Pep dosao. Jes' da je bio beton i prije na LB, ali je sad po meni i jaci i bolji nego sto je bioKufur je napisao/la:muhamedhulk je napisao/la:Sta Kahn ka'e; nije Vidal za Pepa, ne uklapa se u njegovu filozofiju. Mislim da Vidala malo ko ne bi uklopio u tim, u Lev igrao DM, u Juvetu OM, a kod nas kako vidim CM. Hocu da ka'em, on je prilagodljiv, i ne bojim se da se nece snaci u Bayernu. Oli uzmi jednui uzivaj
reci mi ko se uspio prilagoditi pod pepom za ove tri sezone niko ,igraci igraju napamet jer ne igraju svoje maticne pozicije izuzev par igraca ,nastoje provesti neke pepove zamisli koji objekitvno realno tesko su provodiive.
Pep da ima pamet ,znao bi da poziciji u nogometu nisu tek tako odredjene ,sto je nekome cejif ,nego zato sto se svaki od igraca najbolje snazlazi i igra tuneu poziociju.-kod pepa samo sto jos Lewa nije zaigro na poz.stopera ili noer napadaca pa da zaokruzimo ovaj cirkus .
Vidal je igracina ,imam vec neki filing da izmedju njega i pepa pocinje vec neka mirko netrepljivost,Klop ako dodje i ostanu ovi igraci dominacija u evropi
je neminovnost,mada ne bi imao nista ni protiv Karla Velikog od Milana.
Da se vratim na Vidala, ne slazem se sa Olijem..ponavljam, pokazao je da je prilagodljiv, i ne vidim razlog da se i sad ne uklopi u sistem. Pa nije Ribery, kojeg niko ziv nije mogao sa lijeve strane skloniti (van Gaal je pokusao i odustao
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
-
Nerminovic
- Kontakt:
Hoces' iskreno reci da igramo bez ikakvog sistema?Kufur je napisao/la:Nerminovic je napisao/la:Igraci igraju napamet![]()
hajde sine da cujem tvoju elaboraciju ,kad si tako pametan i bistar da cujem kako ti to vidiscekam.
Mislim da tokom jednu tekme' mijenjamo sistem najmanje 2-3 puta, svaki put se vidi ogromnu razliku i ti sad hoces meni reci da igraci igraju napamet?
Nema tu sta objasnavati, moze biti da se jedino pravis glup ili drugo sto stvarno mrzis Peponju da vise nista ne vidis.
Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
Vezano za sisteme/formacije. Svaki svoj sistem ima svoju ljepotu i svoj smisao ...Nerminovic je napisao/la: Hoces' iskreno reci da igramo bez ikakvog sistema?
Mislim da tokom jednu tekme' mijenjamo sistem najmanje 2-3 puta, svaki put se vidi ogromnu razliku i ti sad hoces meni reci da igraci igraju napamet?
Nema tu sta objasnavati, moze biti da se jedino pravis glup ili drugo sto stvarno mrzis Peponju da vise nista ne vidis.
Vezano za Bayern. Ja nisam vidio zadugo da je Bayern pogodio sa formacijom i da su odigrali timski naprotiv sve pokazivanje sile i individualnog kvaliteta...
Igrao je u ekipi koja je dominirala terenom, u prvoj Conteovoj sezoni Juve je igrao viktoriju u 90% prvenstvenih utakmica, pa cak i veci dio druge sezone. A proslu sezonu na toj poziciji nije bas najbolje odigrao, nije on za to stvoren.muamerc je napisao/la:Dobro je onda. Neće mu biti strašna onda ova pozicija. Ono što želim naglasiti i sumnjam da je igrao u ekipi sa 75% posjeda, n teži beskonačno pasova i 60-70% vremena provedenih na tuđoj polovini uključujući što manje šprinta i trke u kojoj se on snalazi odlično.Lopina je napisao/la:Vidal je kompletnu proslu sezonu proveo odmah iza dva napadaca u Juventusu.
"Jedna lasta mescini proljece" - Dr.Arslanagic (1989)
- IlCapitano
- Kontakt:
Vidalu ne treba pozicija na terenu. Njegov problem je bila povreda čitavu sezonu prošlu. Zadnja 2 mjeseca, završetak LP i Copa Americu je odigrao vrhunski. Kad je zdrav i u formi on može igrati sve i igra sve jer nema definisanu poziciju. Dobije slobodu da pokriva čitav teren, proganja protivnika i opet stigne u napad zabiti. Kompletan i savršen igrač kad je zdrav.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
I kod nas će dobivati takvu ulogu, sad umjesto koga i na čiji račun ne znam.IlCapitano je napisao/la:Vidalu ne treba pozicija na terenu. Njegov problem je bila povreda čitavu sezonu prošlu. Zadnja 2 mjeseca, završetak LP i Copa Americu je odigrao vrhunski. Kad je zdrav i u formi on može igrati sve i igra sve jer nema definisanu poziciju. Dobije slobodu da pokriva čitav teren, proganja protivnika i opet stigne u napad zabiti. Kompletan i savršen igrač kad je zdrav.
Nerminovic je napisao/la:Hoces' iskreno reci da igramo bez ikakvog sistema?Kufur je napisao/la:Nerminovic je napisao/la:Igraci igraju napamet![]()
hajde sine da cujem tvoju elaboraciju ,kad si tako pametan i bistar da cujem kako ti to vidiscekam.
I sta tebi je to OK
Pep guardiola je nestabilan trenere i sa niskim sampuzdanjem to ko god da ga je gledao sa bajernom u predhodne dvije sezone moze vidjeti i zakljuciti.Trener ako nije u stanju da jasno izdefinise svoj sitem igre sa jednom cvrstom primarnom formacijom u najvecm broju tekmi ,za mene je to slab trnere koji hoce nesto nas ilu ali neidie .Pep guardiola ulazi u trecu sezonu bez jasno def.sistema igre ,formacije i ,i uprkos u predhdne dvije sezone i neuspjeha i blamaze u evropi on opet fura po svome pa makar se zemlja otvorila ,hoce nesto da uradi sto nikome nije upjelo i stoje realno u praksi neprovodivo to smo vidjeli ,oci ne lazu
.Ovo sto radi guardiola ni jedna ekipa na svjetu ne moze sprovesti u praksi ,nijedna
Ja pepa gaurdiolu niti mrzim niti volim ,ali mrzi ono sto radi bajernu i sto propada i mozda ,ma ne mozda nego sigurno posljednja sezona velike generacije i sav nejn potencijal . za nesto vise za ponovno pokoravnje evrope.
Moj ti je savjet kada hoces nekoga da " isimijes" da se pravis mangup onda prvo dobro skontaj sta ce napisati,neka to bude neki crvrst argument nesto neoborivo, pa ona napisi a ne da odgovaras u smislu nema se tu sta objasnajavti .
pa kako se onda osvoji Bundesliga i dogura do polufinala LP bez izdefinisanog stila igre?
-
Nerminovic
- Kontakt:
Mozda ce ti Kufur fino objasniti kako i sta kuknjavacoelho41 je napisao/la:pa kako se onda osvoji Bundesliga i dogura do polufinala LP bez izdefinisanog stila igre?
BackSpace United
BackSpace United
Na mišiće i troduplo kvalitetnije igrače makar što se tiče Bundeslige ... Ovo troduplo umanji što se tiče LP ...coelho41 je napisao/la:pa kako se onda osvoji Bundesliga i dogura do polufinala LP bez izdefinisanog stila igre?
34 kola ne mozes igrati samo na misice i kvalitetne igrace. Mozes pet kola i to je to, a i ovo je upitno. Ti se "misici" i kvaliteta isto tako "krecu" u skladu igre, filozofije koju treniramo. I onda kad smo igrali na silu (a bilo je slucajeva da smo bili u zaostatku u zadnjih 10-15 min) kretnje u napadu su bile po obrascu, prema toj filozofiji. Rijetko ili nikad nismo preskakali igru izuzev ako nisu to bili neki eksperimenti. Jedna ekipa da bi dosla do 1/2 LP i osvojila prvenstvo mora imati, ne nuzno ali svakako veoma bitno, uspijesniju filozofiju od protivnika.thulkazal je napisao/la:Na mišiće i troduplo kvalitetnije igrače makar što se tiče Bundeslige ... Ovo troduplo umanji što se tiče LP ...coelho41 je napisao/la:pa kako se onda osvoji Bundesliga i dogura do polufinala LP bez izdefinisanog stila igre?
Sto se tice sveukupno gledano takodje je jasno da smo zahvaljujuci vecoj koncentraciji kvaliteta (jer smo mogli da rotiramo i odmarano igrace) od ostalih ekipa osvojili Bundesligu. To se ipak ne moze reci za LP jer ti prolaz zavisi od dvije utakmice i tu kvaliteta a ni snaga ne igraju vaznu ulogu koliko sistem igre i prilagodljivost na protivnika. Naravno i ovo ima svojih mana; x puta je Murinjo izbacio sam sebe svojom filozofijom. Umjesto da protivnika dokrajci nekim drugim oruzjem on se drzao svojih principa i omanuo. To se i Pepu desava, Gaalu, Magathu, Bielsi... Na to se moramo navici, to su takvi treneri; oni ne odstupaju pa makar po cijenu otkaza i javne sramote.
-
Nerminovic
- Kontakt:
Paderborn je igrao na misice, pa eto slicni smo 
Bravo @muamere
Bravo @muamere
BackSpace United
BackSpace United
thulkazal je napisao/la:Na mišiće i troduplo kvalitetnije igrače makar što se tiče Bundeslige ... Ovo troduplo umanji što se tiče LP ...coelho41 je napisao/la:pa kako se onda osvoji Bundesliga i dogura do polufinala LP bez izdefinisanog stila igre?
haj ti djecsi objasni ali zaista,tipa ovg nerminovic@ i slicnih ,opet razumijem ih to su mladji klici djeca,koja su odendavno pocela pratiti fudbal , kojima je po najvise bitan glamur u danasnjem nogometu,bilo u treneru bili u nekom od igraca ili necem trecem .U nase slucaju pepa guardiole, neko od njih je davne mozda 2009 ili 11 gledao prceelonu pod njeg,komandm gdje su sve osvoji i ostaio im u ocima trajan veliki ,kunu se u njega kao u boga ,ne daj Boze sta reci protiv takvog trenera ili igraca nekog ma kakvi
Nerminovic@ sine ,djete ponavljam ti ako imas sta konkretno argumentovano iznesi napisi ,a na meni je da ogd takodje sa protuargumentom,konkretno ,a ako ne onda postedi ovaj pdf djecijih gluposti i fraza ,ako ne znas sta i kako nemoj pisati .Ovo je ipak forum za odrasle .s
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 11 gostiju.