Nije ovo engleska liga, neće mu niko dati crveni. Nije to vraćanje, nego pokazivanje autoriteta na terenu, nas uvijek od 1-91 udaraju, sad u travniku Ikande priđe da doda loptu onaj mu govori mrš u **** materinu, zato jer mu se može u svom na svom. A prijateljski klubovi. Nek udaraju, ja sam prije 3 godine u toku jedne krize rekao i danas se držim toga, nekad se znalo kad dođeš na Koševo da ćeš otići kući sa punom mrežom i kondiciono mrtav, ne treba se kući postaviti nikad ispod najagresivnije moguće a ni u gostima. Vjeruj mi da je Benko onog udario jer ga je konstantno vukao za dres jer ne može njegove kretnje ispratiti, vuče i udara i dobije nazad. Sudija to nikad neće sankcionisati kod nas.mma_hz je napisao/la:A sta ako mu majmun da crveni brate,sta onda..jbg mene zanima veca slika,a ne to hocel ko kome vratiti..
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Ajd nadati se,nego ove Barbariceve duge lopte prema krilima su bile perfektne.. 

FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Tako je upravo tako.joker90 je napisao/la:Hebibovic za sada nije nista bolji na beku bio od Barica ili Ahme. Puno njega ovdje raja dize i pravi od njega Dani Alvesa. Ima on potencijala, ali da je do sada odusevio, nije. Ofanzivno dobar, defanzivno(sto je prva zadaca beka) supalj! Nadam se boljim igrama od njega.
-
- Kontakt:
Re: RE: Re: FK Sarajevo
Valjalo bi Hebiba isprobati na desnom krilu a Dulja može igrati lijevo svakako.Ajax je napisao/la:Tako je upravo tako.joker90 je napisao/la:Hebibovic za sada nije nista bolji na beku bio od Barica ili Ahme. Puno njega ovdje raja dize i pravi od njega Dani Alvesa. Ima on potencijala, ali da je do sada odusevio, nije. Ofanzivno dobar, defanzivno(sto je prva zadaca beka) supalj! Nadam se boljim igrama od njega.
Pa on i jes' krilo
-
- Kontakt:
Vrši se priprema za transformacije iz 4-2-3-1 u 3-5-2 ne znam kako to ne vidite.
Ikande je zadnji vezni opcionalno štoper, Radovac je centralno orijentisan veznjak opcionalno zadnji vezni, Alispahić je ofanzivni vezni opcionalno centralni vezni.
Bekić i Hebibović su krila opcionalno bekovi.
Velkoski je krilo opcionalno polušpica. Odnosno on je obrnuto samo kod nas je ovako kako sam napisao.
U 4-2-3-1 Bekić i Hebibović bekovi, Step i Barbarić štoperi, Ikande i Samir zadnji vezni, Meša desetka, dva krila Velkoski i Duljević i Benko špic. To kad pređe u 3-5-2 Ikande se uvlači na libera i igra osigurača odbrane, Samir se pomjera jedno mjesto unaprijed a Meša jedno unazad to jest obojica na centralnog veznog. Bekovi prelaze u ful bekove i igraju na polovini protivnika a Velkoski s krila ide na polušpica ili bliže golu kao i Dulja. I to se uigrava od ove pripremne i to će se uigravati dok se ne uigra. Za ove dvije formacije su dovedeni igrači i zbog tog su Bekić i Hebibović zlatni. Još malo dok se to složi skontaćete šta vam govorim a već su počele te kretnje tako da jasno budu vidljive. U biti to je prekopirana formacija Reala, Napolija, Liverpoola i sličnih timova, sad to mene **** najviše jer bukvalno naš trener nema svoj rukopis nego kopira formacije a ti klubovi imaju svemirske brodove a ne znam koliko su naši spremni tako igrati.
Ikande je zadnji vezni opcionalno štoper, Radovac je centralno orijentisan veznjak opcionalno zadnji vezni, Alispahić je ofanzivni vezni opcionalno centralni vezni.
Velkoski je krilo opcionalno polušpica. Odnosno on je obrnuto samo kod nas je ovako kako sam napisao.
U 4-2-3-1 Bekić i Hebibović bekovi, Step i Barbarić štoperi, Ikande i Samir zadnji vezni, Meša desetka, dva krila Velkoski i Duljević i Benko špic. To kad pređe u 3-5-2 Ikande se uvlači na libera i igra osigurača odbrane, Samir se pomjera jedno mjesto unaprijed a Meša jedno unazad to jest obojica na centralnog veznog. Bekovi prelaze u ful bekove i igraju na polovini protivnika a Velkoski s krila ide na polušpica ili bliže golu kao i Dulja. I to se uigrava od ove pripremne i to će se uigravati dok se ne uigra. Za ove dvije formacije su dovedeni igrači i zbog tog su Bekić i Hebibović zlatni. Još malo dok se to složi skontaćete šta vam govorim a već su počele te kretnje tako da jasno budu vidljive. U biti to je prekopirana formacija Reala, Napolija, Liverpoola i sličnih timova, sad to mene **** najviše jer bukvalno naš trener nema svoj rukopis nego kopira formacije a ti klubovi imaju svemirske brodove a ne znam koliko su naši spremni tako igrati.
Sve je to tacno samo kada se igra 4-5-1 Hebibovic a najvjerovatnije ni Bekic nisu dobra rijesenja na bekovima jer to nisu njihove pozicije i jer su jako losi defanzivno. U 3-5-2 to je onda neka sasvim druga stvar vjerovatno i to se slazem naravno. Tu bi mogli igrati od pocetka cak. Sto se tice ove sljedece utakmice ja nebih nista eksperimentisao i izveo bi najjaci moguci tim. Snazni pozada i dobri napadacki. Znaci po meni prije Baric nego Hebibovic.
Odnosno jasno mi je i da se vrsi transformacija cak unutar utakmice dvije razlicite formacije. Samo ovu derbi utakmicu po meni bolje odigrati klasicni 4-5-1. Mozda protiv laksih protivnika probati i 3-5-2 transformacije. I to je pitanje koliko ce Ikande biti dobar kao taj treci stoper posebno protiv jacih protivnika. Ne kazem da nece to moze ispasti vrhunsko.
Odnosno jasno mi je i da se vrsi transformacija cak unutar utakmice dvije razlicite formacije. Samo ovu derbi utakmicu po meni bolje odigrati klasicni 4-5-1. Mozda protiv laksih protivnika probati i 3-5-2 transformacije. I to je pitanje koliko ce Ikande biti dobar kao taj treci stoper posebno protiv jacih protivnika. Ne kazem da nece to moze ispasti vrhunsko.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 12 avg 2015, 20:08, ukupno mijenjano 2 puta.
Upoznao sam par poljaka poslije utakmice u Sarajevu. Jedan od njih je narucio dosta stvari preko naseg fanshopa (za Poljsku) pa trazi moju pomoc jer te stvari jos nisu stigle. Ja inace nikad nisam online narucivao, pa ako neko ima iskustva i zeli pomoci neka mi se javi preko pp. Hvala.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
-
- Kontakt:
Okej ima taktika prije tekme ja ovdje govorim o mogućnostima u toku same utakmice da se mijenja igra i prenosi težište, to svi veliki timovi imaju ne ide na krilima duplaju i onda pođe, vidiš da se brane šta će ti defanzivni bek, vidiš da napadaju rokade opet, ovih 11 što sam nabrojao su balansirana postava, sve ostalo ili je defanzivno ili je ofanzivno, a ovi svi donekle mogu i jedno i drugo. A za ono čemu te rokade teže imamo 6 igrača koji to mogu ispostaviti ostali **** ne mogu. Ziher varijanta će se kad tad pročitati, evo ja da sam marinović duplirao bih Ikandea, Radovca raznio tri puta u prvih 15 minuta i on bi se krio do kraja, poduplao desno krilo i je.bo puzigaći nanu i dobio bi nas 0:2 dok sa ovom formacijom je nepredvidivo, ne znaš odakle će te voz udariti zato je i bolje imati polivalentan kadar nego npr. neke koji su striktno vezani tu gdje jesu i onda ih poduplaš i nigdje ih nema cijelu tekmu. Vjeruj da sam primijetio ovo i sigurno se ovom teži jer je balans sveprisutan i profili igrača odgovaraju njemu. Ali to treba uigravati na gotovom rezultatu ili kad ne ide baš pa promijeniš, ne kažem da se non stop igra tako. Nego malo po malo, nadoći će i Hebibović ko bek vjeruj. Odbrana je pozicioniranje nije ništa drugo, samo mozak i taktika. Kvalitetom i bez mozga se niko odbranio nije, Stepanov će njih naučiti mnogim stvarima, držanju linija i popunjavanju kanala(njih ima 5 na terenu, gvardiola igra u svih 5, mi za početak možemo u 3, pa ako nekad smognemo snage za 5 vrh) i tako dalje, treba imati raznovrsnih rijesenja. A ne to je to i cijelu tekmu išlo ne išlo isto. Recimo Travnik je vapio da im poduplaš krila a mi poduplali ofanzivne vezne i normalno izgubiš.Ajax je napisao/la:Sve je to super samo kada se igra 4-5-1 Hebibovic a najvjerovatnije ni Bekic nisu dobra rijesenja na bekovima jer to nisu njihove pozicije i jer su jako losi defanzivno. U 3-5-2 to je onda neka sasvim druga stvar vjerovatno i to se slazem naravno. Tu bi mogli igrati od pocetka cak. Sto se tice ove sljedece utakmice ja nebih nista eksperimentisao i izveo bi najjaci moguci tim. Jaki pozada i dobri napadacki. Znaci po meni prije Baric nego Hebibovic.
Svaka cast sve se slazemo.jurisicduska je napisao/la:Okej ima taktika prije tekme ja ovdje govorim o mogućnostima u toku same utakmice da se mijenja igra i prenosi težište, to svi veliki timovi imaju ne ide na krilima duplaju i onda pođe, vidiš da se brane šta će ti defanzivni bek, vidiš da napadaju rokade opet, ovih 11 što sam nabrojao su balansirana postava, sve ostalo ili je defanzivno ili je ofanzivno, a ovi svi donekle mogu i jedno i drugo. A za ono čemu te rokade teže imamo 6 igrača koji to mogu ispostaviti ostali **** ne mogu. Ziher varijanta će se kad tad pročitati, evo ja da sam marinović duplirao bih Ikandea, Radovca raznio tri puta u prvih 15 minuta i on bi se krio do kraja, poduplao desno krilo i je.bo puzigaći nanu i dobio bi nas 0:2 dok sa ovom formacijom je nepredvidivo, ne znaš odakle će te voz udariti zato je i bolje imati polivalentan kadar nego npr. neke koji su striktno vezani tu gdje jesu i onda ih poduplaš i nigdje ih nema cijelu tekmu. Vjeruj da sam primijetio ovo i sigurno se ovom teži jer je balans sveprisutan i profili igrača odgovaraju njemu. Ali to treba uigravati na gotovom rezultatu ili kad ne ide baš pa promijeniš, ne kažem da se non stop igra tako. Nego malo po malo, nadoći će i Hebibović ko bek vjeruj. Odbrana je pozicioniranje nije ništa drugo, samo mozak i taktika. Kvalitetom i bez mozga se niko odbranio nije, Stepanov će njih naučiti mnogim stvarima, držanju linija i popunjavanju kanala(njih ima 5 na terenu, gvardiola igra u svih 5, mi za početak možemo u 3, pa ako nekad smognemo snage za 5 vrh) i tako dalje, treba imati raznovrsnih rijesenja. A ne to je to i cijelu tekmu išlo ne išlo isto. Recimo Travnik je vapio da im poduplaš krila a mi poduplali ofanzivne vezne i normalno izgubiš.

kakav Ikande i odbrana, pa on je u Hapoelu i zakuhao radi toga jer ne voli igrati odbranu a kod nas on cak ne treba ni da igra def.veznog nego centralnog veznog ili ono sto je Radovac igrao dosad, steta velika bi bila onakav potencijal ne iskoristiti a najvise mislim na Ikandeov pas, Radovca i Alispahica na poziciju desetke, pa ko se bolje snadje a malo iza Ikandea imamo Rustemovica a i Kovacevic to moze igrati
Pyro is not a crime !
-
- Kontakt:
Ja govorim o kretanju na utakmici samoj ne o tom šta ko igra ako mislite da je fudbal izađi i od prve do zadnje minute iste se pozicije drži onda ga jeb.i, Ikande se i protiv širokog ponašao i kao libero i kao zadnji vezni i kao centralni vezni i kao ofanzivni vezni. Neće igrati odbranu al kad odu oba beka gore onda mora neko ostati on je taj igrač koji igra u oba pravca. Ne mislim ja da igra štopera ne daj bože ali desiće se da je tu htio ne htio fudbal je takav.
Ne govorim ja o pozicijama kao šta je on i šta njemu leži, nego smjer utakmice određuje kako će on igrati i kakve role preuzimati i to baš on jer je kvalitetan, neće Radovac ostajati da pokrije bekove. Logično jel.
Ikande treba igrati poziciju busketsa ako ste upoznati s njom dakle sve defanzivno može igrati a i kreaciju iz dubine, okomitost, dijagonale, pas u prazan, pretrčavanje od 16 do 16 (moderno box to box), on mora to igrati, Cimirot je to igrao i ovaj će morati, nema ko drugi.
Ne govorim ja o pozicijama kao šta je on i šta njemu leži, nego smjer utakmice određuje kako će on igrati i kakve role preuzimati i to baš on jer je kvalitetan, neće Radovac ostajati da pokrije bekove. Logično jel.
Ikande treba igrati poziciju busketsa ako ste upoznati s njom dakle sve defanzivno može igrati a i kreaciju iz dubine, okomitost, dijagonale, pas u prazan, pretrčavanje od 16 do 16 (moderno box to box), on mora to igrati, Cimirot je to igrao i ovaj će morati, nema ko drugi.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 12 avg 2015, 20:39, ukupno mijenjano 1 put.
Jedan veznjak se mora dovesti,sad treba vidjeti ko je slobodan na trzistu,ili dati priliku nekom akademcu.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Protiv mostaraca ovako

Volio bih više vidjeti Stepanova na stoperskoj poziciji nego Tatka, ali pitanje je je li se oporavio?

Volio bih više vidjeti Stepanova na stoperskoj poziciji nego Tatka, ali pitanje je je li se oporavio?
-
- Kontakt:
Ja bih više volio tebe vidjeti umjesto Puzigaće ali ne znam znaš li aut izvesti.
ostalo je 

To je i mojih prvih 11 jarane. Samo tako to je trenutno najboljih 11 za ovog protivnika.hilmo je napisao/la:Protiv mostaraca ovako![]()
Re: RE: Re: FK Sarajevo
Nece biti dolazaka vise u ovom prelaznom roku.emir18 je napisao/la:Jedan veznjak se mora dovesti,sad treba vidjeti ko je slobodan na trzistu,ili dati priliku nekom akademcu.
jurisicduska je napisao/la:Ja bih više volio tebe vidjeti umjesto Puzigaće ali ne znam znaš li aut izvesti.ostalo je

Ma kakav ja, ni hodati ne znam kako treba a on bi mene na najzahtjevniju poziciju.

Bolje malog Kadušića ubaciti

- obiteljskicovjek
- Kontakt:
Mi to moramo igrati, zato sto su se te opcije "ubile se za ovu ligu". 80% utakmica igramo protiv bunkera, (sjecam se prosle sezone, patnje i ubacivanja sa bokova - dok se boje ne rastope.) Od tih utakmica 80% igre je bukvalno protiv bunkera - dok ne povedemo pa i nakon toga. Jednostavno nismo imali promjenu igre kao ni transformacije a zbog toga su dovedeni Bekic i Hebibovic (zelja sš) Za svaku pohvalu je pokusaj promjene igre u toku utakmice i stvaranje sirine u napadu. To je pocetak i treba vremena da se to uigra, nama treba strpljenja a ja cu biti neizmjerno sretan ako ta ili neka druga promjena zazivi u nasoj igri. Sta god mislili o tome, to je kvalitet vise za nase Sarajevo. Samo jos da kazem da sam to primjetio i pisao o tome na ovoj temi.jurisicduska je napisao/la:Vrši se priprema za transformacije iz 4-2-3-1 u 3-5-2 ne znam kako to ne vidite.
ima razlike izmedju Cimija i Ikandea a to je u ofanzivnom dijelu gdje je Ikande daleko bolji i zbog toga kazem da bi pozicija koju Radovac igra tj igrao do sad najbolje odgovarala za tip igraca kakav je Ikande, naravno da ce se vracati i pomagati odbrani ali kazem da moramo iskoristiti to sto je on i prema naprijed odlican zato je bolje uz njega staviti igraca tipa Rustemovic,Kovacevic koji ce biti defanzivnije postavljeni da ne moramo njega trositi previse, jer on je takav tip koji voli da ide naprijed i ako nemamo nikoga iza njega rizikujemo kontre kad izgubi loptujurisicduska je napisao/la:Ja govorim o kretanju na utakmici samoj ne o tom šta ko igra ako mislite da je fudbal izađi i od prve do zadnje minute iste se pozicije drži onda ga jeb.i, Ikande se i protiv širokog ponašao i kao libero i kao zadnji vezni i kao centralni vezni i kao ofanzivni vezni. Neće igrati odbranu al kad odu oba beka gore onda mora neko ostati on je taj igrač koji igra u oba pravca. Ne mislim ja da igra štopera ne daj bože ali desiće se da je tu htio ne htio fudbal je takav.
Pyro is not a crime !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.