FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Meni Rustemovic ne moze u prvih 11 da ga yebes! Kovacevic mi je bolji na stoperu, ali vala radije bih njega gurnuo na dmf nego prevaru Rustema..
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
I mene je malo razocarao. Ja sam mislio da je covjek klasicni zadnji vezni i da ce prekidat protivnicke napada non stop. A on igra centralnog veznog skroz. Kovacevic ne znam kako bi izgledao tu.joker90 je napisao/la:Meni Rustemovic ne moze u prvih 11 da ga yebes! Kovacevic mi je bolji na stoperu, ali vala radije bih njega gurnuo na dmf nego prevaru Rustema..
prevara ? - Rustemovic je sasvim dobar igrac za nase uslove, nezz jedino sta ocekujete od njega da daje golove s 30 metara mozda ?(posto mu je u pocetku najvise zamjerano sto suta cesto) - covjek je dosad odigrao sasvim solidno, imao je u pocetku par gresaka ali je isto tako i par puta njegovim ulaskom ekipa stala na loptu i zatvorila utakmicu, sto njega cini idealnim igracem za poziciju DMF, a sto se mene licno tice i Kovacevic moze istu igrati(igrao je par utakmica na toj poziciji takodjer sasvim solidno), bitno je samo da oni budu tzv osiguraci kad Ikande ode malo vise naprijed da ima neko iza ko ce pripomoci odbrani u eventualnoj kontri protivnika
edit: volio bih i ja da imamo pravog defanzivnog veznog, razbijaca ali nema i moramo igrati sa ovim sto imamo, a protiv jacih ekipa mi ako krenemo sa trojcem Ikande-Radovac-Alispahic najebali smo, jer ce ostajati supljina pozadi zato nam treba neko ko ce igrati bas def.veznog a imamo Rustemovica i Kovacevica i sta je tu je mora se igrati s onim s cim se raspolaze
edit: volio bih i ja da imamo pravog defanzivnog veznog, razbijaca ali nema i moramo igrati sa ovim sto imamo, a protiv jacih ekipa mi ako krenemo sa trojcem Ikande-Radovac-Alispahic najebali smo, jer ce ostajati supljina pozadi zato nam treba neko ko ce igrati bas def.veznog a imamo Rustemovica i Kovacevica i sta je tu je mora se igrati s onim s cim se raspolaze
Zadnja izmjena: THEC, dana/u 12 avg 2015, 21:11, ukupno mijenjano 1 put.
Pyro is not a crime !
Problem kod ove transformacije iz 4-5-1 u 3-5-2 je da moras zamjeniti momentalno dvojicu igraca u zadnjoj liniji sto ostavlja manje ofanzivnih zamjena sto skoro niko ne radi. Ili moras poceti sa Hebibovicem i Bekicem u prvih 11 trece nema. Mozda je onda bolje poceti sa 3-5-2.
To je najbitnije i da puno prekida protivnicke napade. Neka se skoncentrise na razbijanje protivnickih napada vise a ne toliko na igru prema naprijed.THEC je napisao/la: bitno je samo da oni budu tzv osiguraci kad Ikande ode malo vise naprijed da ima neko iza ko ce pripomoci odbrani u eventualnoj kontri protivnika
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 12 avg 2015, 21:13, ukupno mijenjano 1 put.
Rustemovic nije kvalitetom ni blizu Radovca, Cimirota i Ikandea. Zadnjih 10 minuta moze odigrati i to je njegov maximum u ovom Sarajevu.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
-
- Kontakt:
Rustemović kad bi igrao u paru sa Ikandeom bi trebao samo da je uzme i njemu doda, znači dva dodira maksimalno, udari, uzme loptu, doda do sebe, bez filozofije ikakve i takav bi nam legao ko budali šamar, a može to odigrati. Sjecka i radi, za trening bih mu puštao najbrže igrače u punom šprintu s loptom prema naprijed i da ih stigne i udari i da mu dva najbolja vezna naša mijenjaju strane a on presijeca (ševa?), ništa on više ne treba, al nije ni ovo lako kao što zvuči.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
U domacem prvenstvu cak i ako krenemo sa trojcem Ikande-Radovac-Alispahic mislim da nas opet jako tesko moze koji tim nadigrati. Jer se i Ikande i Radovac vracaju povremeno u defanzivu a zadnja linije je svakako beton ako se igra sa 4 jaka defanzivca. Problem je evropa i timovi poput Lecha e tu nam je vec falio taj pravi zadnji vezni puno vise. Mada i tu bi imali sanse da je igrao Delac i da je Stojcev bio u top formi ili Tatomirovic da je odigrao prvu na beku. Zato jer njihova snaga nije bila toliko u sredini terena nego vise po krilima. U svakon slucaju za evropu je potreban jedan pravi zadnji vezni. Najbolje bi bilo naravno da se Rustemovic ili Kovacevic istreniraju u prave zadnje vezne.THEC je napisao/la:edit: volio bih i ja da imamo pravog defanzivnog veznog, razbijaca ali nema i moramo igrati sa ovim sto imamo, a protiv jacih ekipa mi ako krenemo sa trojcem Ikande-Radovac-Alispahic najebali smo, jer ce ostajati supljina pozadi zato nam treba neko ko ce igrati bas def.veznog a imamo Rustemovica i Kovacevica i sta je tu je mora se igrati s onim s cim se raspolaze
jurisicduska je napisao/la:Ja bih više volio tebe vidjeti umjesto Puzigaće ali ne znam znaš li aut izvesti.ostalo je

jurisicduska je napisao/la:Rustemović kad bi igrao u paru sa Ikandeom bi trebao samo da je uzme i njemu doda, znači dva dodira maksimalno, udari, uzme loptu, doda do sebe, bez filozofije ikakve i takav bi nam legao ko budali šamar, a može to odigrati.

Rustemovic ili Kovacevic svejedno. Onaj koji bolje razbija protivnice napade. Mada ovdje se zrtvuje Radovca tako da samo vrhunski zadnji vezni bi bio toga vrijedan. A to trenutno sigurno nije Rustemovic.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 12 avg 2015, 21:26, ukupno mijenjano 1 put.
Extra, samo umjesto Puzigaće - Protić ili mali Kadušić. Red je više.hilmo je napisao/la:Protiv mostaraca ovako![]()
Volio bih više vidjeti Stepanova na stoperskoj poziciji nego Tatka, ali pitanje je je li se oporavio?
@joker dok god je Radovac fizicki ovako spreman kako jeste nikad necu reci da je mnogo bolji od Rustemovica, iako tehnicki jeste bolji no spremom ni blizu i sto se mene licno tice uvijek bi mi igrao prije onaj ko je spreman,iako njih dvojica ni ne igraju istu poziciju ono sto hocu da kazem je da je smijesno dizati Radovca a o Rustemovicu govoriti kao da je nekakav amater kad se u stvarnosti ovaj prvi ponasa ko amater i ne moze u ovoj ligi 90 minuta da odigra na istom nivou a ocekujemo da ga prodamo za nekakve milione
Pyro is not a crime !
Neko je pitao, spreman je Stepanov 

Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic
eracinzeljez mebej et aj
eracinzeljez mebej et aj
E ako je spreman onda po svim parametrima fudbalske igre treba igrati prije Tatomirovića, sad će neko reći da Ivan treba igrati desnog beka, po meni ni pod razno. Evo Barić je dosta dobro odradio posao u prošloj utakmici i naprijed i nazad i trebao bi opet početi.RN87 je napisao/la:Neko je pitao, spreman je Stepanov
A onda ostadosno bez kapitena, Gojko vjerovatno ode, Tatko na klupi i ostaje samo jedan, za historiju ovaj sa avatara

Nemojte tako vam Boga spominjati Kovu kao stopera,to je pozicija na kojoj igrac naprosto mora biti siguran u ono sto radi (ako uopste postoji pozicija na kojoj se moze zabusavati) a on mi nije ostavio takav dojam u onih par navrata kad je silom prilika odigrao na toj poziciji..Ako se dobro sjecam morao je tu odigrati na derbiju,ma usro sam se svaki put kad ima loptu,primjeti se da nema tu sigurnost i da igra u grcu,bas zato jer je zadnji igrac...Eventualno u nekim varijantama skoro sam siguran da moze mnogo korektnije odigrati na zadnjem veznom,korpulentan je,dobar i na skoku,pa moze destruktivno djelovati na protivnicku navalu,pa ako i negdje kiksa opet nije zadnji covjek odbrane...U takvoj konstalaciji postavke na terenu komotno bih Ikicu gurnuo malo ispred nekako sam ubjedjen da bi dar mar radio,a i ovako po svemu sudeci pored njega mnogi ce traziti loptu po terenu...
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!
Tako je. Stepanov na stopera. Baric na beka a Tatomirovic na klupu. Zasluzio je Baric svoju sansu.hilmo je napisao/la:E ako je spreman onda po svim parametrima fudbalske igre treba igrati prije Tatomirovića, sad će neko reći da Ivan treba igrati desnog beka, po meni ni pod razno. Evo Barić je dosta dobro odradio posao u prošloj utakmici i naprijed i nazad i trebao bi opet početi.
-
- Kontakt:
Koliko sad imamo na platnom spisku igraca ?
Sigurno je sad lakse sa platama kad su otisli dva skupa igraca ..
Sigurno je sad lakse sa platama kad su otisli dva skupa igraca ..
Barbarić i Stepanov će biti štoperski par koliko ja znam, a na beku ako bude spreman mislim da će bit Hebibović. I meni je solidan bio Barić, ali od ovog se očekuje puno i znam da će se forsirati.hilmo je napisao/la:E ako je spreman onda po svim parametrima fudbalske igre treba igrati prije Tatomirovića, sad će neko reći da Ivan treba igrati desnog beka, po meni ni pod razno. Evo Barić je dosta dobro odradio posao u prošloj utakmici i naprijed i nazad i trebao bi opet početi.RN87 je napisao/la:Neko je pitao, spreman je Stepanov
A onda ostadosno bez kapitena, Gojko vjerovatno ode, Tatko na klupi i ostaje samo jedan, za historiju ovaj sa avatara
Ja da se pitam Hebibović bi bio desno, a Duljević lijevo krilo. Al ko mene j*be realno

Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic
eracinzeljez mebej et aj
eracinzeljez mebej et aj
A Velkoski ??RN87 je napisao/la:Ja da se pitam Hebibović bi bio desno, a Duljević lijevo krilo. Al ko mene j*be realno
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 12 avg 2015, 21:47, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
ja bi hebiba umjesto duljevica ,hare mi je nekako bolji kad udje s klupe nema mi snage za 90 min a da vidimo i hebiba na prirodnoj poziciji neki 50 -60 min a onda dulja da razvali posljednji pola sataAjax je napisao/la:To je i mojih prvih 11 jarane. Samo tako to je trenutno najboljih 11 za ovog protivnika.hilmo je napisao/la:Protiv mostaraca ovako![]()
Volio bih više vidjeti Stepanova na stoperskoj poziciji nego Tatka, ali pitanje je je li se oporavio?

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], amypitar, iliyaa8, JavierBosnia, leo1946, MSOZ101, rimljanin90, TETRAPAK i 63 gosta.