Nije mogao biti bolji termin.
BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BiH Tenis
Sutra sa Zemljom na hardu u 20:00h.
Za ovo se živi !!
Igrali su u Skenderiji prije 4 godine, Mirza dobio izuzetno čudan meč u kojem je Zemlja bio dosta bolji u prva dva seta, a onda je bukvalno poklonio pobjeduu trećem lagano izgubljenim servis gemom...na tom turniru je Mirza vjerovatno igrao i najbolji tenis u karijeri...prije svega meč sa Tursunovom
Sta je uzrok zemljinog slabog rankinga?? Neka povreda ili??
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Aha, nije igrao godinu dana...dugo čini mi se ni sam nije znao šta ne fercera, ne znam šta je bilo na kraju
Aha, hvala @shminka.Malo sam pogledao zavrsnicu meca protiv lacka, i mogu reci da je slovenac vrlo nezgodan
Ipak bivsi TOP 50 igrac, uz to jos ce i publika biti na njegovoj strani kao i linijske sudije koje ce se vjerujem truditi da ne vide neke aute i sl.. No medjutim ako Mirzoni udje u mec hladne glave i ako prvi servis i fh budu na jedno 70% savrsenstba mislim da ce Mirza biti taj koji ide u sf... uglavnom msm da cemo gledat spektakl sutra uvece aBd
Ipak bivsi TOP 50 igrac, uz to jos ce i publika biti na njegovoj strani kao i linijske sudije koje ce se vjerujem truditi da ne vide neke aute i sl.. No medjutim ako Mirzoni udje u mec hladne glave i ako prvi servis i fh budu na jedno 70% savrsenstba mislim da ce Mirza biti taj koji ide u sf... uglavnom msm da cemo gledat spektakl sutra uvece aBd
- el-fighter
- Kontakt:
Mirza je konacno poceo igrati kako najbolje zna i to se odmah osjeti na rankingu. Za jako kratko vrijeme je napravio veliki pomak i ako nastavi ovim ritmom do kraja godine bi mogao doci u TOP 100. Davno smo ovdje rekli da njemu samo treba konstantnost igranja, odnosno sto vise meceva i da ce sve biti kako treba. U zadnje vrijeme igra dosta turnira i fino je napredovao. Vjerujem da tome moze zahvaliti i radu sa Meyersom, koji mu ocigledno dosta pomaze.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
Ne znam njegove planove do kraja sezone ali ja bih iskreno volio da do kraja godine igra samo CH gdje bi lagano uz ovakvu igru se mogao plasirati na zavrsni turnir CH serije i krunisati sve ovo i novcano.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BosnaE
Ne kopa mi se po net-u, ali da bi Mirza usao u uzi izbor za ch 'masters' treba mu jos mozda 3-4 titule i isto toliko polufinala. Kad Damir nije prosle godine s onakvim rezultatima mogao, ne znam kako bi Basicu uspjelo osim da zagospodari ch tour-om narednih dva i po mjeseca. Nije realno, sto jest-jest!
Damir je bio blizu ulaska prosle godine, nije tako daleko, a imao je 2 titule, Mirza ako zapne, mozda i ima neke sanse...Biki je napisao/la:Ne kopa mi se po net-u, ali da bi Mirza usao u uzi izbor za ch 'masters' treba mu jos mozda 3-4 titule i isto toliko polufinala. Kad Damir nije prosle godine s onakvim rezultatima mogao, ne znam kako bi Basicu uspjelo osim da zagospodari ch tour-om narednih dva i po mjeseca. Nije realno, sto jest-jest!
Negdje postoji ta lista, vjerujem da @sminka zna gdje.
Evo pravila za 2014 godinu:
https://en.wikipedia.org/wiki/2014_ATP_ ... our_Finals
Zadnja izmjena: bhsport, dana/u 13 avg 2015, 09:56, ukupno mijenjano 1 put.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Imao je bogme tri titule, par polufinala i cetvrtfinala...
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Po ovome što sam ja vidio Damir je prošle godine imao: 3 titule, 6x prošao u 2. kolo, jedno 1/4 finale i jedno 1/2 finale. Može biti da sam nešto propustio. Ovo i nisu neki extra rezultati, samo na tri ch je odigrao odlično a na ovim ostalim i nije baš nešto. Može Mirza do završnog ch turnira.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ako je tako tesko, jer Mirza ima jedno finale i jednu titulu, treba uzeti jos 3 turnira da bi usao u zavrsnu ali veoma tesko.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Portoroz druga titula.
Mislim hoće biti jako teško jer je Damir već mart/april imao dvije ch titule. Nije to toliko ni bitno hoće li to igrati, najbitnije je da obojica budu u TOP 100. Nadam se da će se Damir probudit i krenuti da pobjeđuje.
Kad bi Damir bio na psihičkom nivou kao protiv Baghdatisa, Kližana, Fogninija i u ovim malo slabijim mečevima, siguran sam da bi već bio u TOP 60-50.
Kad bi Damir bio na psihičkom nivou kao protiv Baghdatisa, Kližana, Fogninija i u ovim malo slabijim mečevima, siguran sam da bi već bio u TOP 60-50.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Sad najbolje slijedi, dolaze dvorane, ako u ovom mjesecu odradi dobar posao na svakom ch ce biti nosilac, u svakom slucaju je sve je do njega 
Ma sjetimo se samo kada je igrao kvale challengera pa se onda potrosi bezveze. Sada je ovo mnogo bolje, bitno je samo da vrijedno skuplja bodove i da iskoristava ukazane sanse. Ne ocekujem iskreno da veceras pobijedi jer ce se navlaciti domacem teniseru, ali nada uvijek postoji.
U svakom slucaju je njegova prica ove godine jednako pozitivna kao i Damirova jer je napokon napravio taj iskorak, a kako sada idu turniri koji mu gode, mogao bi do kraja godine da se priblizi top 100. Ne vjerujem da ce uspjeti uci ove godine u top 100, to bi bio iskorak za vise od 150 mjesta u jednoj godini, ali u svakom slucaju se nadam da ce biti negdje oko 110-120 mjesta sto je za njega odlicna stvar. Kada se samo sjetimo koliko smo se nervirali radi njegovih pauza, ovo je mila majka.
Sto se tice Damira, ja se nadam da ce nakon ove pauze dignuti svoj nivo. U zadnje vrijeme nije to bilo ono cemu smo se nadali, no dobro, i on ima dobru sezonu iza sebe i ne moze mu se nesto specijalno prigovoriti.
edit: gledam jbt, Mirza je bio oko 270og mjesta na pocetku godine... Strasan napredak...
U svakom slucaju je njegova prica ove godine jednako pozitivna kao i Damirova jer je napokon napravio taj iskorak, a kako sada idu turniri koji mu gode, mogao bi do kraja godine da se priblizi top 100. Ne vjerujem da ce uspjeti uci ove godine u top 100, to bi bio iskorak za vise od 150 mjesta u jednoj godini, ali u svakom slucaju se nadam da ce biti negdje oko 110-120 mjesta sto je za njega odlicna stvar. Kada se samo sjetimo koliko smo se nervirali radi njegovih pauza, ovo je mila majka.
Sto se tice Damira, ja se nadam da ce nakon ove pauze dignuti svoj nivo. U zadnje vrijeme nije to bilo ono cemu smo se nadali, no dobro, i on ima dobru sezonu iza sebe i ne moze mu se nesto specijalno prigovoriti.
edit: gledam jbt, Mirza je bio oko 270og mjesta na pocetku godine... Strasan napredak...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
-
thelightblue
- Kontakt:
newton_heath_lyr je napisao/la:Ne znam njegove planove do kraja sezone ali ja bih iskreno volio da do kraja godine igra samo CH gdje bi lagano uz ovakvu igru se mogao plasirati na zavrsni turnir CH serije i krunisati sve ovo i novcano.
Mislim sa Mirza moze do WTF u Londonu, 100% da osvoji US Open, kao kvalifikant sta je 2000+25 bodova, nakon toga Masters u Sanghaju 1000 bodova, jos jedan Masters u Parizu-Bercy 1000 bodova, mislim jedan turnir ATP500 mozda u Becu ili Baselu i jos jedan ATP250 hmmm mozda u Moskvi - tako zajedno imamo 2025+1000+1000+500+250=4775 bodova + ovo sta vec je dobio ove godine, sta ce biti sigurno dovoljno za WTF, Idemo Mirza!Unofficialpage je napisao/la:Po ovome što sam ja vidio Damir je prošle godine imao: 3 titule, 6x prošao u 2. kolo, jedno 1/4 finale i jedno 1/2 finale. Može biti da sam nešto propustio. Ovo i nisu neki extra rezultati, samo na tri ch je odigrao odlično a na ovim ostalim i nije baš nešto. Može Mirza do završnog ch turnira.
Da li si ti normalan još jednom te pitam?thelightblue je napisao/la:newton_heath_lyr je napisao/la:Ne znam njegove planove do kraja sezone ali ja bih iskreno volio da do kraja godine igra samo CH gdje bi lagano uz ovakvu igru se mogao plasirati na zavrsni turnir CH serije i krunisati sve ovo i novcano.Mislim sa Mirza moze do WTF u Londonu, 100% da osvoji US Open, kao kvalifikant sta je 2000+25 bodova, nakon toga Masters u Sanghaju 1000 bodova, jos jedan Masters u Parizu-Bercy 1000 bodova, mislim jedan turnir ATP500 mozda u Becu ili Baselu i jos jedan ATP250 hmmm mozda u Moskvi - tako zajedno imamo 2025+1000+1000+500+250=4775 bodova + ovo sta vec je dobio ove godine, sta ce biti sigurno dovoljno za WTF, Idemo Mirza!Unofficialpage je napisao/la:Po ovome što sam ja vidio Damir je prošle godine imao: 3 titule, 6x prošao u 2. kolo, jedno 1/4 finale i jedno 1/2 finale. Može biti da sam nešto propustio. Ovo i nisu neki extra rezultati, samo na tri ch je odigrao odlično a na ovim ostalim i nije baš nešto. Može Mirza do završnog ch turnira.
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi
-
thelightblue
- Kontakt:
Da li ste vi normalni ja pitam? Basic i Challenger Tour Finals??????
Nije nenormalno to ocekivati, smiri strasti! Mirza je vec negdje na Race to London 134 u svijetu a posto je dvoranski sezone koji dolazi njegov najdrazi i u uvjetima gdje je postigao najvise uspjeha, zasto se ne nadati tome!? Mislim da je posljednji na tom Ch Finals prosle godine (M.Gonzalez) bio blizu 110 na listi! Treba li ti jos neki argument?
-
thelightblue
- Kontakt:
Pariz-Bercy, Bec/Basel, Moskva i WTF - dvorana...Biki je napisao/la:Nije nenormalno to ocekivati, smiri strasti! Mirza je vec negdje na Race to London 134 u svijetu a posto je dvoranski sezone koji dolazi njegov najdrazi i u uvjetima gdje je postigao najvise uspjeha, zasto se ne nadati tome!? Mislim da je posljednji na tom Ch Finals prosle godine (M.Gonzalez) bio blizu 110 na listi! Treba li ti jos neki argument?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.