FK Željezničar (opšte diskusije)
Re: FK Željezničar (opšte diskusije)
Ti buraz da sta tamburas nebi visio ovdje.....
Upravu siDANDY je napisao/la:Ti buraz da sta tamburas nebi visio ovdje.....
Ostavim tri posta jucer, i onda sam nocni cuvar ovog pdf-a
Da nije zabolilo, sigurno da vas nebi ni tankiralo sto sam pisao.
Ko je u pravu sta dobije?
Ko je upravu, uvale mu karu
Nemam namjeru se raspravljati jel neko tambura il ne
Siguran sam da si ti u tome lider, al tema je fkz
Nemam namjeru se raspravljati jel neko tambura il ne
Siguran sam da si ti u tome lider, al tema je fkz
Re: RE: Re: FK Željezničar (opšte diskusije)
U pravu si.....Zip je napisao/la:Ko je upravu, uvale mu karu![]()
![]()
Re: RE: Re: FK Željezničar (opšte diskusije)
DANDY je napisao/la:U pravu si.....Zip je napisao/la:Ko je upravu, uvale mu karu![]()
![]()
Ovo boldirano je glavni razlog jer navijati za Sarajevo je stvar geografije. Valja biti Sarajlija pa makar preko kluba za kojeg navijaš.Dinara je napisao/la:Evo za papke koji ne znaju nista o gradu Sarajevu, a raspravljaju o tome ko za koga navija. Tekst je napisao Elvis J Kurovic
Za koga navijati
Nakon utakmice Željezničar - Ferencvaroš odosmo u kafanu da proslavimo pobjedu. I krenu priča o tome kako je sada, nakon ove dvije evropske utakmice na Koševu, evidentno da Sarajevo ima više navijača nego Željezničar, što nam je potvrdio mali Cico koji je išao i da gleda utakmicu Sarajevo - Lech. Bio je tada puniji stadion, kaže on.
A prije nije tako bilo, ili su bili ravnopravni, ili je Željo imao malo više navijača.
I šta se u međuvremenu desilo, ima li propast željezničkog saobraćaja u BiH veze sa tim, mi počesmo da tabirimo....
I zaključismo da je možda uzrok tome veliki broj ljudi koji su se doselili u Sarajevo. Oni kad moraju da izaberu za koga će navijati radije uzmu Sarajevo "da pokažu da su prave Sarajlije"!
I tako to... Nedokazana teorija, kao što je nedokazano da Sarajevo ima više navijača danas, i kao što je nedokazano da je Željo imao više navijača nekada...
I promjeni se tema i mi stariji upitasmo malog Cicu (rođen i živi u Londonu, navija za Chelsea) za koga on navija kod nas?
I Cico reče da navija za Želju i za Sarajevo.
I mi ga pitamo za koga navija kad igraju Željo i Sarajevo?
I on, kao svaki konzervativni Englez, kaže da navija za Sarajevo, jer mu dedo navija za Sarajevo, bez obzira na to što mu babo i amidža (koji sjedi s nama u kafani) navijaju za Želju!
Mali Cico je tipični engleski tradicionalista i hoće da slijedi tradiciju svog dede, jer je on stariji od babe i amidže!
I mi se sjetimo priče koju smo maloprije pričali i pozovemo ga da "dok je još mlad preispita svoju odluku":
"Razmisli malo, Cico!
Babo i amidža, koji su rođene Sarajlije, navijaju za Želju, a dedo, koji je došao iz Rogatice - navija za Sarajevo!"
Zadnja izmjena: ZaZelju, dana/u 13 avg 2015, 12:35, ukupno mijenjano 1 put.
- Hordas Doboj
- Kontakt:
Geografija je cudo.

Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!
Zelio bih da mi navijaci zeljeznicara ( sa juga, a ne zapada i sjevera) odgovore na moje pitanje. Ja mogu da razumijem zasto zenicani, tuzlaci, banjalucani, mostarci pjevaju '' ***** te Sarajevo '' i slicne parole, ali nek mi objasne oni koji sebe nazivaju pravim Sarajlijama kako mogu da navijaju za sarajevski klub zeljeznicar a pjevaju/skandiraju gore spomenutu i slicne parole ?
Da se zovete kao nekad torpedo onda bi pjevali ... te torpedoHZG je napisao/la:Zelio bih da mi navijaci zeljeznicara ( sa juga, a ne zapada i sjevera) odgovore na moje pitanje. Ja mogu da razumijem zasto zenicani, tuzlaci, banjalucani, mostarci pjevaju '' ***** te Sarajevo '' i slicne parole, ali nek mi objasne oni koji sebe nazivaju pravim Sarajlijama kako mogu da navijaju za sarajevski klub zeljeznicar a pjevaju/skandiraju gore spomenutu i slicne parole ?
-
emirtmtmtm87
- Kontakt:
Hahaha trebali bi mozda pjevati volim te Sarajvo...zna se na sta se odnosi kad se to pjevaterabajt je napisao/la:Da se zovete kao nekad torpedo onda bi pjevali ... te torpedoHZG je napisao/la:Zelio bih da mi navijaci zeljeznicara ( sa juga, a ne zapada i sjevera) odgovore na moje pitanje. Ja mogu da razumijem zasto zenicani, tuzlaci, banjalucani, mostarci pjevaju '' ***** te Sarajevo '' i slicne parole, ali nek mi objasne oni koji sebe nazivaju pravim Sarajlijama kako mogu da navijaju za sarajevski klub zeljeznicar a pjevaju/skandiraju gore spomenutu i slicne parole ?
Glupo pitanje...
Evo kako to gospoda radi i ne zaboravlja djecu naseg grada,a ovi mahsuz prave nekakve stranice da bi se sprdali sa Nasim klubom....
Hahaha trebali bi mozda pjevati volim te Sarajvo...zna se na sta se odnosi kad se to pjeva[/quote]
Ne trebate pjevati volim te Saraj'vo, ali ovo samo govori o vasem nivou inteligencije. Na jednom od vasih udarnih transova stoji natpis SARAJEVO a vi pjevate gore spomenute parole. Uostalom mozete pjevat sta hocete niste nas **** 4 godine na grbavici a 11 na Koševu
http://sportsport.ba/assets/pictures/ga ... orac_1.jpg
A sto se tice pravih Sarajlija i papaka, u svom okruzenju imam i jednih i drugih, i ima i jednih i drugih i na Sjeveru i na jugu tako da se mozete prepirati do sutra oko te price.
Ne trebate pjevati volim te Saraj'vo, ali ovo samo govori o vasem nivou inteligencije. Na jednom od vasih udarnih transova stoji natpis SARAJEVO a vi pjevate gore spomenute parole. Uostalom mozete pjevat sta hocete niste nas **** 4 godine na grbavici a 11 na Koševu
A sto se tice pravih Sarajlija i papaka, u svom okruzenju imam i jednih i drugih, i ima i jednih i drugih i na Sjeveru i na jugu tako da se mozete prepirati do sutra oko te price.
Juce jedan papak danas se drugi pojavi, sutra treci ......
Ne ne juce sa jednog naloga, danas drugog sutra trecegterabajt je napisao/la:Juce jedan papak danas se drugi pojavi, sutra treci ......
Cuj mu samo price ccc
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
**** ga kod njih se kusturice iz bilece ubrajaju u stare sarajlije sta oni znaju osim praviti sajtove za satiricni humor.DANDY je napisao/la:Evo kako to gospoda radi i ne zaboravlja djecu naseg grada,a ovi mahsuz prave nekakve stranice da bi se sprdali sa Nasim klubom....
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Joj ovog @HZG, pokušavam shvatiti jel se zayebava momak 
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
Ne trebate pjevati volim te Saraj'vo, ali ovo samo govori o vasem nivou inteligencije. Na jednom od vasih udarnih transova stoji natpis SARAJEVO a vi pjevate gore spomenute parole. Uostalom mozete pjevat sta hocete niste nas **** 4 godine na grbavici a 11 na KoševuHZG je napisao/la:Hahaha trebali bi mozda pjevati volim te Sarajvo...zna se na sta se odnosi kad se to pjeva
A sto se tice pravih Sarajlija i papaka, u svom okruzenju imam i jednih i drugih, i ima i jednih i drugih i na Sjeveru i na jugu tako da se mozete prepirati do sutra oko te price.[/quote]
Nastavak te pjesme jasno daje do znanja o cemu se radi. O transparentima nemas pravo komentara kad je tvojoj grupi udarni trans Mrzim Zeljeznicar.