Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

mercurial
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la mercurial » 12 avg 2015, 22:33

admir12345 je napisao/la:Jel sa pobjedom osiguravamo plasman na SP iduce godine :D
pa da...prvih 5 ide na SP...s tim da je prvenstvo u Spaniji tako da su oni sigurni putnici...ako prodju u polufinale (a hoce) ici ce prvih 6 na SP

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: Re : RE: Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Tracy3McGrady » 12 avg 2015, 22:33

Volvic je napisao/la:
geoxx je napisao/la:Srbija igra sa Turskom. Mi, ako prodjemo, idemo na pobjednika Spanija - Francuska
Odlicno.
Spaniju smo dobili bez Njegosa :kafa: :wave:
Provjereno 100% u slučaju prolaza Spanija/Francuska.

Švabe imaju 2 dobra igrača, jedan PG sića trice ko lud, i njihov centar koji je lošiji od Njegoša. Ovog plejmejkera zatvoriti i uzimamo ih.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 12 avg 2015, 22:57

Sve mi nesto mirise na finale BiH Turska aBd, koliko bi bio ponosan na ove decke mda sam I sa ovim do sada ali finale bi bilo kao slag na tortu! Samo sam misljenja da je Pandza trebao vise odmarati prvu postavu a to se pogotavo odnosi na Camparu, ne znam zasto toliko forsiranje momka kad smo i sa drugom postavom bolji od Hrvatske. Valjda ovaj dan odmora bude dovoljan za nas ljiljane da ostvare jos jedan historijski uspijeh. Svaka cast momci! :bih: :bih:

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 12 avg 2015, 23:03

:cool: :cool: :cool:

slika

:bih: :bih: :bih:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

admir12345
Kontakt:

Post Postao/la admir12345 » 12 avg 2015, 23:30

Veceras me je pozitivno iznenadio Jankovic mislio sam da je nas najlosiji igrac ubjedljivo,dobio je nocas malo vise prostora i iskoristio je to lijepo samo da ovako nastavi i dalje :D :bih: Sto se tice sljedeceg protivnika Njemacke gledao sam ih 2 puta do sad mislim i danas protiv Grcke i onaj igrac sa brojem 6 crnac ubjedljivo im je najbolji ubi lik tricama samo njega zatvorit i nesumljam u pobjed :bih:

Rafael30
Kontakt:

Post Postao/la Rafael30 » 12 avg 2015, 23:56

Darko Bajo (Nova Bila/Travnik), Mateo Dreznjak (Mostar) :guz: :bih: :tralala:

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 13 avg 2015, 00:24

i kaze sto nema hrvata u reprezentaciji, pa bit ce ih onoliko koliko su isti zainteresovani da igraju za zemlju u kojoj su rodjeni i koja im je sve pruzila (koja ironija), tako vrijedi i za sve ostale.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 13 avg 2015, 00:36

Veceras se znalo da lagano uzimamo jer su Hrvati bas losi na ovom prvenstvu. Mislio sam da cemo ih dobiti sa manjom razlikom, ali izgleda da su se nesto zamjerili Campari. Momak je veceras sjajno odigrao. :D

Nama ce ovaj dan odmora jako dobro doci, jer su Musa, Sikiras i Sani dosta umorni. Igraju skoro preko 30 minuta svaku utakmicu, a sada tek dolaze veliki napori. Njemci bi mogli biti opasni ako ih krene sut i na to treba obratiti paznju. Mutic igra jako dobro odbranu tokom cijelog turnira i vjerujem da ce i protiv Svaba odigrati kljucnu ulogu u defanzivi.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 13 avg 2015, 01:04

Srecom poklopi nam se sve, ne treba gledati na koga bi dalje isli, cilj treba da bude plasman na SP, stepenicu po stepenicu.
Sa svakim mozemo igrati, pa i ta Turska nije nepobjediva, gledao sam ih danas protiv Litvanije, sreca ih je spasila da ne prokockaju cistu pobjedu. Sve ekipe krase ti padovi u igri i povremena bezidejnost u napadu. Tako da trebamo samo sebe gledati, kad smo pravi sa svakim mozemo igrati, kad nismo svako nas moze dobiti, u sto smo se uvjerili.
Nad tobom sunce najljepše sja

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 13 avg 2015, 07:30

Da da, primarni cilj sada treba da bude plasman na SP i jos jedno veliko takmicenje za ovu generaciju. Plasmanom na SP ova generacija bi osim tri trenutna vrhunska kosarkasa ( govorim o ovoj starosnoj dobi) dobila jos bar dvojicu njih ( Jankovic, Alikadic, pa i Mutic ).

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BosnaE

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 13 avg 2015, 08:55

Ovo je sinoc odlicno izgledalo.
Hvala bogu, sve nam se poklopilo i vrlo dobro je da ce Turci igrat protiv Litvanije u polufinalu.

Sve izgleda na Finale Bih-Turska, ali prvo se odmorit i Svabe kresnut.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 13 avg 2015, 09:47

Nisam os onih koji vole pričati o miševima i rupama itd... Ali fakat je zanimljivo koliko malo komentara nakon pobjede, a koliko je onih nakon poraza gdje se spominje luzerski mentalitet, Pandza, Musa i ostali u negativnom kontekstu.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 13 avg 2015, 09:49

dolazimo u fazu kada igramo utakmice sa protivnicima s kojim smo vec igrali i pobjedjivali. to moze biti mac sa 2 ostrice i treba pokusati zaboraviti prethodnu utakmicu. sad je zavrsnica i tu nema laganih protivnika i ona prica njih smo dobili, dobicemo opet je pogresna. to uopste ne mora znaciti tako. evo recimo, prvi mi cemo reci da smo zijanili od finaca i da se opet sastanemo s njima ocekivali bi pobjedu i osvetu. tako nesto i nas ceka sa svakim s kim smo igrali - i drugi tako rezonuju. grupna faza i neko drugo takmicenje su jedan tip utakmica, a ova zavrsnica je vec nesto sasvim drugo.
s njemcima uz ozbiljan pristup i disciplinu sanse za pobjedu su na nasoj strani, a svako podbacivanje u samo jednom malom segmentu moze biti kobno.

meni je samo drago da smo izbjegli litvance kao domacine, koji su rezultatski kalkulisali da upravo nalete na nas ili fince ili sklopom okolnosti na crnogorce (lakse je ostetiti te 3 ekipe) - jer moraju se ugurati kao domacini na zavrsnicu i plasirati na SP U17 dogodine.
neko spominje turke, al iskreno ja sam misljenja da ce ih srbija dobiti, dok u mecu spanija-francuska je sve moguce s tim da je spanija za nijansu favorit.po nekoj mojoj procjeni i predstavama do sada litva ce imati najlaksi zadatak.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 13 avg 2015, 10:34

svaka cast momcima za izboreno 1/4 finale. ali sad tek slijede one najvaznije utakmice. u grupnim fazama se jos moglo ispraviti slaba utakmica ali sada slaba partija znaci ispadanje. moramo biti koncentrisani do zadnje sekunde, svabe ce se borit do kraja jer takav im je mentalitet, tako moramo i mi.

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 13 avg 2015, 10:43

Tracy3McGrady je napisao/la:Nisam os onih koji vole pričati o miševima i rupama itd... Ali fakat je zanimljivo koliko malo komentara nakon pobjede, a koliko je onih nakon poraza gdje se spominje luzerski mentalitet, Pandza, Musa i ostali u negativnom kontekstu.

Ma to ti je standardna procedura, i uvjek je kod nas tako, i na drugim temama, svi drže svoje stavove i ne popuštaju, još ako je nešto u trendu, eto tema gdje ti često pišeš o ženskoj reprezentaciji, jedva da privuče koga, a vidjećeš kada bude prenos koje utakmice to kad navali.

Imali ko od ovih insajdera da potvrdi da je naš u-18 reprezentativac Đorđe Aleksić , navodno prešao u Sparse......? To sam jutros čuo na prvoj :kafa:
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 13 avg 2015, 10:44

Kakva šteta što Bajo ne igra za nas..
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 13 avg 2015, 10:47

Svaka čast novim mladim nadama na već sada velikom uspjehu. Ugurati se među 8 najjačih u Evropi u kategorijama 16 i 18 godina je veliki uspjeh, a još ako uđu u polufinale i ponove uspjeh U18 reprezentacije bilo bi savršeno!
Mišljenja sam da bi na ove golobrade mladiće već sada trebali biti ponosni ostvarenim rezultatom i neopterećavati ih rezultatima i vršiti pritisak. Medalja je željeni cilj (zato i jesu tu gdje jesu) i tom cilju treba težiti, ali ne po svaku cijenu da ovi mladi momci izgore od želje i igraju pod pritisk jer se kao od njih nešto očekuje. Veća je šteta da se vrate kući razočarani i utučeni eventualno ako ne uspiju. Za mene su oni već uspjeli, a sad odlučuju nijanse i trenutak insipracije i dan.
Sretno ovim mladim herojima i već sada za mene junacima!

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: Re : RE: Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Tracy3McGrady » 13 avg 2015, 11:28

Clutch je napisao/la:Kakva šteta što Bajo ne igra za nas..
Zamisli da dodaš Baju, Radoncica, Ilica ovim sadašnjim momcima??? Za Radoncica možda i nije kasno.

Ahonen
Kontakt:

Post Postao/la Ahonen » 13 avg 2015, 11:34

kakve radoncic ima veze sa nama :?: momak ce igrati za srbiju ili crnu goru.

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 13 avg 2015, 11:40

Ahonen je napisao/la:kakve radoncic ima veze sa nama :?: momak ce igrati za srbiju ili crnu goru.

Takve što mu je bauka bio naš reprezentativac, ali kako je krenuo on neće graditi reprezentatinu karijeru.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.