FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- Hordas Doboj
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Zar vam nije dovoljno to sto su svi igraci na proslavi titule poveli skandiranje za Dženana Uscuplica? Dženo ima podrsku igraca, ima 100%tnu podrsku uprave kluba, ima podrsku minimum 70% navijaca. Apsolutno ne vidim razlog da se uopste raspravlja o promjeni trenera. Odakle uopste ta tema na ovoj temi?!
Sta vam je, zivota vam vaseg?!
Sta vam je, zivota vam vaseg?!
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!
A da je kojim slušajem propali ili nedokazani trener iz Srbije/Hrvatske pola foruma bi svršavalo na njega. Moju podršku ima jer je Sarajlija, cijeli život uz Sarajevo, bio je tu i prije para i investicija, k'o gospodin je nastavio raditi u klubu kada su ga smjenili sa mjesta trenera, kada bi 90% ljudi počelo da pljuje i iznosi prljav veš on to nije uradio, donio nam je trofeje, donio nam je play-off i pod njegovom komandom smo odigrali neke od najboljih utakmica u proteklom periodu. Jarni je bio dosta elokventan, stalno smo trebali rezati nekakve vrpce pa da ga nisu nogirali prerezali bi mi da ne kažem šta, na stranu to što je ljubio grobove fašista po Madridu pa onda došao da priča o kulturi i manirima. Uostalom, ne vodi hor Bečki dječaci nego fudbalski klubRN87 je napisao/la:Mahalac je u velikom broju slučajeva opravdanje za sarajevskog papka, jer eto on nije papak jer je Sarajlija. Imam veliki broj drugova koji su pravi mahalaci, istinski, ali takvi ne dozvoljavaju sebi da čačkaju nos javno, niti da ne mogu sastaviti dvije ozbiljne rečenice. Dženo da je iiz Travnika za nas bi bio papčina parekselans, nikako mahalac.

U Sarajevu sve ima svoju priču i u Sarajevu ništa nije slučajno.
- wwwfcsarajevoba
- Kontakt:
U petak, 14. augusta, na rasporedu je utakmica četvrtog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, u kojoj će fudbaleri Sarajeva dočekati mostarski Zrinjski. Utakmica na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" igrat će se sa početkom u 20 sati.
ULAZNICE:
Za najzanimljiviju utakmicu 4. kola elitnog ranga bosanskohercegovačkog fudbala štampano je 10.000 ulaznica, a cijene su sljedeće:
- Tribina "Sjever -Vedran Puljić" - 5 KM,
- Tribina "Istok" - 8 KM,
- Tribina "Zapad" - 10 KM,
- Tribina "Zapad Galerija" - 20 KM
Ulaznice za utakmicu Sarajeva i Zrinjskog u prodaji se nalaze od četvrtka, 13. augusta, i iste je moguće kupiti online putem portala kupikartu.ba, te na prodajnim mjestima kupikartu.ba širom Bosne i Hercegovine. Također, od četvrtka je ulaznice moguće kupiti i u BORDO FAN SHOP-ovima, (ul. Maršala Tita 38/b, Bezistan), i na prodajnim mjestima u gradu Sarajevo ispred gradske Tržnice, te na platou KSC Skenderija.
Na dan utakmice, od 17 sati, ulaznice će se moći kupiti i na prodajnim mjestima na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase", te na prethodno navedenim prodajnim lokacijama u gradu Sarajevu. Vrijedi istaći da vlasnici bijelih članskih kartica mogu besplatno ući na tribine koševskog stadiona na utakmicu između Bordo kluba i Zrinjskog.
Napominjemo, u toku je prodaja sezonskih ulaznica za domaće utakmice Fudbalskog kluba Sarajevo, te pozivamo naše navijače da sebi obezbijede istu, obzirom da kupovinom sezonske ulaznice po znatno povoljnijoj cijeni mogu gledati sve ligaške utakmice voljenog Kluba na Koševu. Sezonske ulaznice se mogu kupiti u klupskim prostorijama, u Odjelu za članstvo, svakim radnim danom u periodu od 9h do 16h, kao i naručiti u oba Bordo Fan Shopa. Također, sezonske ulaznice moguće je kupiti i online putem zvanične klupske web stranice klikom na LINK, te putem online prodavnice kupikartu.ba.
PARKING:
U jesenjem dijelu takmičarske sezone 2015/16, Fudbalski klub Sarajevo, u saradnji sa PU Centar, Javnom ustanovom Centar za Sport i Rekreaciju, te preduzećem ZOI '84 nastoji iznaći nove benefite za sve gledaoce koji dolaze na domaće utakmice Bordo kluba na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" u vidu mogućnosti korištenja postojećih parking kapaciteta.
Svim gledaocima biti će omogućeno korištenje velikog parkinga CSR-a ispred Tribine "Istok" najvećeg bosanskohercegovačkog stadiona, koji ima kapacitet od 200 mjesta za parking. Također, u funkciji će biti i parking ispred Olimpijske dvorane "Huan Antonio Samaranch - Zetra", kojem se pristupa iz Alipašine ulice. Parking se naplaćuje po važećim cijenovnicima preduzeća ZOI' 84 i JU CSR.
Vlasnici BORDO VIP sezonskih ulaznica moći će koristiti parking ispod sarajevskog porodilišta "Zehra Muidović", a više informacija o "VIP" parkingu vlasnici pomenutih sezonskih ulaznica mogu zatražiti putem kontakata [email protected], te pozivom na broj 033 - 662443.
Vrijedi istaći da će prostori za parking biti u funkciji na gotovo svim utakmicama Fudbalskog kluba Sarajevo, a Klub zadržava mogućnost zatvaranja istih u slučaju vanrednih situacija, koje iziskuju veće sigurnosne mjere. Također, iz PU Centar poručuju da će upozoriti i sankcionisati svako nelegalno parkiranje u krugu Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase", te ovim putem apelujemo da se koriste predviđena i prethodno navedena mjesta za parking.
Fudbalski klub Sarajevo ovim putem poziva sve navijače i simpatizere našeg Kluba da nas podrže u petak, na utakmici protiv Zrinjskog, te da fer i sportskim navijanjem nose izabranike Dženana Uščuplića do nove ligaške pobjede.
Jedan je cilj, jedan je put i samo je jedan šampion!
http://www.fcsarajevo.ba/bs/marketing/u ... osevo/2506
ULAZNICE:
Za najzanimljiviju utakmicu 4. kola elitnog ranga bosanskohercegovačkog fudbala štampano je 10.000 ulaznica, a cijene su sljedeće:
- Tribina "Sjever -Vedran Puljić" - 5 KM,
- Tribina "Istok" - 8 KM,
- Tribina "Zapad" - 10 KM,
- Tribina "Zapad Galerija" - 20 KM
Ulaznice za utakmicu Sarajeva i Zrinjskog u prodaji se nalaze od četvrtka, 13. augusta, i iste je moguće kupiti online putem portala kupikartu.ba, te na prodajnim mjestima kupikartu.ba širom Bosne i Hercegovine. Također, od četvrtka je ulaznice moguće kupiti i u BORDO FAN SHOP-ovima, (ul. Maršala Tita 38/b, Bezistan), i na prodajnim mjestima u gradu Sarajevo ispred gradske Tržnice, te na platou KSC Skenderija.
Na dan utakmice, od 17 sati, ulaznice će se moći kupiti i na prodajnim mjestima na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase", te na prethodno navedenim prodajnim lokacijama u gradu Sarajevu. Vrijedi istaći da vlasnici bijelih članskih kartica mogu besplatno ući na tribine koševskog stadiona na utakmicu između Bordo kluba i Zrinjskog.
Napominjemo, u toku je prodaja sezonskih ulaznica za domaće utakmice Fudbalskog kluba Sarajevo, te pozivamo naše navijače da sebi obezbijede istu, obzirom da kupovinom sezonske ulaznice po znatno povoljnijoj cijeni mogu gledati sve ligaške utakmice voljenog Kluba na Koševu. Sezonske ulaznice se mogu kupiti u klupskim prostorijama, u Odjelu za članstvo, svakim radnim danom u periodu od 9h do 16h, kao i naručiti u oba Bordo Fan Shopa. Također, sezonske ulaznice moguće je kupiti i online putem zvanične klupske web stranice klikom na LINK, te putem online prodavnice kupikartu.ba.
PARKING:
U jesenjem dijelu takmičarske sezone 2015/16, Fudbalski klub Sarajevo, u saradnji sa PU Centar, Javnom ustanovom Centar za Sport i Rekreaciju, te preduzećem ZOI '84 nastoji iznaći nove benefite za sve gledaoce koji dolaze na domaće utakmice Bordo kluba na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" u vidu mogućnosti korištenja postojećih parking kapaciteta.
Svim gledaocima biti će omogućeno korištenje velikog parkinga CSR-a ispred Tribine "Istok" najvećeg bosanskohercegovačkog stadiona, koji ima kapacitet od 200 mjesta za parking. Također, u funkciji će biti i parking ispred Olimpijske dvorane "Huan Antonio Samaranch - Zetra", kojem se pristupa iz Alipašine ulice. Parking se naplaćuje po važećim cijenovnicima preduzeća ZOI' 84 i JU CSR.
Vlasnici BORDO VIP sezonskih ulaznica moći će koristiti parking ispod sarajevskog porodilišta "Zehra Muidović", a više informacija o "VIP" parkingu vlasnici pomenutih sezonskih ulaznica mogu zatražiti putem kontakata [email protected], te pozivom na broj 033 - 662443.
Vrijedi istaći da će prostori za parking biti u funkciji na gotovo svim utakmicama Fudbalskog kluba Sarajevo, a Klub zadržava mogućnost zatvaranja istih u slučaju vanrednih situacija, koje iziskuju veće sigurnosne mjere. Također, iz PU Centar poručuju da će upozoriti i sankcionisati svako nelegalno parkiranje u krugu Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase", te ovim putem apelujemo da se koriste predviđena i prethodno navedena mjesta za parking.
Fudbalski klub Sarajevo ovim putem poziva sve navijače i simpatizere našeg Kluba da nas podrže u petak, na utakmici protiv Zrinjskog, te da fer i sportskim navijanjem nose izabranike Dženana Uščuplića do nove ligaške pobjede.
Jedan je cilj, jedan je put i samo je jedan šampion!
http://www.fcsarajevo.ba/bs/marketing/u ... osevo/2506
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Jao koji ste vi stručnjaci u p.m.
Poslije utakmice sa Travnikom **** Dzeni sve živo govorite da nema pojma ovo ono,a samo pet dana kasnije govorite da je naučio i da se popravlja,pa nije to matematika da se nauci za pet dana jbt...
A sto se tice ovih kazni,mi godišnje platimo oko 100k i ne razumijem zar klubu nije bolje da postavi radare i da to zaustavi i nakon godinu-dvije niko to neće koristiti i imat ćeš para dodatnih što si bacao u smeće,realno...
Poslije utakmice sa Travnikom **** Dzeni sve živo govorite da nema pojma ovo ono,a samo pet dana kasnije govorite da je naučio i da se popravlja,pa nije to matematika da se nauci za pet dana jbt...
A sto se tice ovih kazni,mi godišnje platimo oko 100k i ne razumijem zar klubu nije bolje da postavi radare i da to zaustavi i nakon godinu-dvije niko to neće koristiti i imat ćeš para dodatnih što si bacao u smeće,realno...
Sabrine mi moje!
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Jel' te stid da nešto kažeš protiv uvaženih ultrasa? Ja sam dušman kluba zato što smatram da Dženo Uščuplić nije uopšte trener a kamoli trener za FK Sarajevo, a ovi nisu dušmani što klubu godišnje izbiju hladno sto milja iz džepa, da bi im bilo furka lajkovati sliku na Balkan Ultras i da mogu staviti na naslovnu sliku bakljade. Aferim.Zip je napisao/la:A jos dvije utakmice u Augustu, sto znaci nekih 7-8k cemo platiti za jedan mjesec.
Ako se nastavi tim tempom, onda smo novog Benku ulozili u placanje kazni![]()
Bolje kazne placati na vrijeme, nego dovesti igraca kvalitee Leona.![]()
1946
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Divi ga što se naljutio za ono "i Ajax bi nas mogao voditi sa onim formacijama do tituleAjax je napisao/la:@BitiSrcemVezan
Dzabe ti je sva kritika Dzene jer covjek ce vjerovatno da osvoji jos jednu titulu a mozda i kup sa kombinovanim timom. A onu tvoju "formaciju" pred ovaj derbi sa Kallasijem, i Bekic Almirom i Amerom u prvih 11 nebi izvela ni dvojica trenera koje prizivas ovdje non stop. Sve dok ima rezultate ovaj trener ce imati potporu vecine navijaca. Ako bude imao vise losih rezultata tek onda dolazi novi trener.
I nije tacno da bi svi sa ovim timom tek tako osvajali prvensta sami od sebe i pobjedili glavne konkurente. Znaci da je zasluga trenera nikakva. Sarajevo ima najbolje igrace i to je tacno. Samo daleko je to od totalne dominacije. U svakom slucaju Dzeno izgleda da uci na svojim greskama i napreduje trenerski.
Sretno mu![]()

A to da li bi ko izveo mojih željenih prvih 11, ne znam kako zaključuješ. To je čisto bila moja želja kako da izgledamo, i ne može mi niko reć' da će nam ovakav Puzigaća biti korisniji od Bekića 19, da će nam Krste u trenutnoj formi (koju nosi cijelu sezonu) biti korisniji od Bekića 8, i da će nam rupa od Marija Barića nakon jedne korektne partije biti korisniji od Kallasija na beku.
1946
Svi bi pricali a kad dodju na klupu molimo Boga da dodje spasitelj Dzeno i osvaja trofeje. Dzeno, povedi nas do visina!BitiSrcemVezan je napisao/la:Prič'o bi i ja prošle polusezone sa onakvom ekipom i svom mogućom podrškom uprave. Naravno mislim na Dženin dio druge polusezone. A mogli smo komotno postaviti i @Ajaxa sa svojim formacijama da nas odvede do titule u onim okolnostima...Sabinho je napisao/la:Najbiznija je prica na terenu.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
- kupus army
- Kontakt:
Da nije bilo takvih kao sto su ti sto pale,vjerovatno danas ne bi bilo ni Sarajeva uopste,a kamoli novog statuta i TanaBitiSrcemVezan je napisao/la:Jel' te stid da nešto kažeš protiv uvaženih ultrasa? Ja sam dušman kluba zato što smatram da Dženo Uščuplić nije uopšte trener a kamoli trener za FK Sarajevo, a ovi nisu dušmani što klubu godišnje izbiju hladno sto milja iz džepa, da bi im bilo furka lajkovati sliku na Balkan Ultras i da mogu staviti na naslovnu sliku bakljade. Aferim.Zip je napisao/la:A jos dvije utakmice u Augustu, sto znaci nekih 7-8k cemo platiti za jedan mjesec.
Ako se nastavi tim tempom, onda smo novog Benku ulozili u placanje kazni![]()
Bolje kazne placati na vrijeme, nego dovesti igraca kvalitee Leona.![]()

Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!
Eh ne znaš očito šta su sve Horde Zla uradile da bi imali ovakav klub kakav imamo sada.
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Sve je uredu, svaka čast za sve ali je vrijeme da ti ljudi prestanu sebi davati za pravo da nanose štetu FK Sarajevo.
1946
Sad ce opet ista, sto puta ispricana rasprava.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
- DrustveniParazit
- Kontakt:
Al' koja pirotehnika protiv Travnika? Za mene najbolje rješenje je da sve te kazne koje dođu zbog pirotehnike mora platiti zaštitarska agencija jer su valja oni zaduženi da to spriječe a ne da samo onako stoje na ulazu i da se baklja može unijeti onako ko iz zajebbancije.
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!
Sarajevo iznad lokal patriotizma.
Matej Delač
Matej Delač
Mislim da Uprava kluba, Bordo prijetelji i Horde zla trebaju pitati **** iz saveza zasto svaki put najvece kazne idu FK Sarajevu. ***** im mater lopovsku znaju da imamo najvise para pa nas obavezno ''nagrađuju'' kaznama. Kada ce nasi vrli novinari poceti pisatio tome da je kod nas nacionalističko navijanje i širenje mržnje iz lištice, banja luke, lukavice jednako paljenju par baklji na Sjeveru.
Baklje se ne unose na dan utakmice...DrustveniParazit je napisao/la:Al' koja pirotehnika protiv Travnika? Za mene najbolje rješenje je da sve te kazne koje dođu zbog pirotehnike mora platiti zaštitarska agencija jer su valja oni zaduženi da to spriječe a ne da samo onako stoje na ulazu i da se baklja može unijeti onako ko iz zajebbancije.
Jedini način da se to spriječi je da angažuješ zaštitara da sjedi na stadionu 24/7, i to iz iste agencije koja vrši pregled na ulazu.
Tek tada bi eventualno imao pravni osnov da pokušaš od njih to naplatiti.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Horde Zla se itekako znaju kontrolisat i nikad nebi svjesno nesto radili na stetu kluba! Od pocetka ove sezone nije bilo pirotehnike al jest bilo ono njesra u travniku.. te mislim da zbog tog i jest ova kazna nama.
Samo ne znam zasto takva sran'ja uvijek prate bas nas! prosle sezone tona gluposti, primjer u gradaccu, ili vise puta sukob sa policijom iz cista mira, protiv Veleza kad se igralo.. ne znam sta se desilo tad, nisam bio na tribini al ocito je da il ima medju grupom par pojedinaca koji konstantno prave belaje, ili neko ima na nama pik i zeli da ti problemi prate FK Sarajevo pa da FK Sarajevo svaki mjesec puni kasu savezu?!
Niije dobro nikako, al ja ne krivim HZ jer su prestali sa onim bakljadama protiv seoskih klubova, evo i protiv listice nije bilo pirotehnike.
Treba klub dobro da preispita i da se zali na ove odluke, jer prosle sezone smo bili glavni akteri kad su u pitanju kazne!!
Samo ne znam zasto takva sran'ja uvijek prate bas nas! prosle sezone tona gluposti, primjer u gradaccu, ili vise puta sukob sa policijom iz cista mira, protiv Veleza kad se igralo.. ne znam sta se desilo tad, nisam bio na tribini al ocito je da il ima medju grupom par pojedinaca koji konstantno prave belaje, ili neko ima na nama pik i zeli da ti problemi prate FK Sarajevo pa da FK Sarajevo svaki mjesec puni kasu savezu?!
Niije dobro nikako, al ja ne krivim HZ jer su prestali sa onim bakljadama protiv seoskih klubova, evo i protiv listice nije bilo pirotehnike.
Treba klub dobro da preispita i da se zali na ove odluke, jer prosle sezone smo bili glavni akteri kad su u pitanju kazne!!
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Aha.FrancescoTotti je napisao/la:Horde Zla se itekako znaju kontrolisat i nikad nebi svjesno nesto radili na stetu kluba! Od pocetka ove sezone nije bilo pirotehnike al jest bilo ono njesra u travniku.. te mislim da zbog tog i jest ova kazna nama.

Hajde ovo ću se nekako natjerati i da razumijem, mislim da je bio rođendan jedne od podgrupa pa su to pripremili tamo vamo. Ali baklje u svih 30 mečeva u sezoni nikad neću razumjeti niti odobravati.
1946
- FrancescoTotti
- Kontakt:
BitiSrcemVezan je napisao/la:Aha.FrancescoTotti je napisao/la:Horde Zla se itekako znaju kontrolisat i nikad nebi svjesno nesto radili na stetu kluba! Od pocetka ove sezone nije bilo pirotehnike al jest bilo ono njesra u travniku.. te mislim da zbog tog i jest ova kazna nama.
Hajde ovo ću se nekako natjerati i da razumijem, mislim da je bio rođendan jedne od podgrupa pa su to pripremili tamo vamo. Ali baklje u svih 30 mečeva u sezoni nikad neću razumjeti niti odobravati.

Slazem se s tobom i prikljucujem se ovom klanu koji se protivi tome! Stvarno bespotrebno.. jos u po' bijela dana, ni ne vidi se baklja a ono opet pali i lozi se na to

Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
U Mostru je krenulo radi cistog izivljavanja policije i zastitara. Dva-tri kombija su kasnila, i kasnije su im pravili problem da kao ne mogu na tribinu za goste jer nema mjesta...naravno sve to bahato i na granici siledjijstva. I onda je raja odreagovala. Kad se sve pocelo smirivati, ustvari smirilo se, dolazi neki sa cinom i koristi suzavac sprej prema navijacima...znaci debil pravi, bez razloga. Tek kada je dosao Nermin Niksic iz loze smirila se situacija.
Ima i medju nama svega, ali barem 80% sranja koje su se desili desile su se zbog policijske brutalnosti i nabrijanosti.
Ima i medju nama svega, ali barem 80% sranja koje su se desili desile su se zbog policijske brutalnosti i nabrijanosti.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -
- DrustveniParazit
- Kontakt:
Onda za te koje se unesu dan prije (ili više) prije utakmice treba plaćati policija, jer koliko znam oni prije utakmice pregledaju tribinu. A s druge strane itekako se unose i na dan utakmice.Locust je napisao/la:Baklje se ne unose na dan utakmice...DrustveniParazit je napisao/la:Al' koja pirotehnika protiv Travnika? Za mene najbolje rješenje je da sve te kazne koje dođu zbog pirotehnike mora platiti zaštitarska agencija jer su valja oni zaduženi da to spriječe a ne da samo onako stoje na ulazu i da se baklja može unijeti onako ko iz zajebbancije.
Jedini način da se to spriječi je da angažuješ zaštitara da sjedi na stadionu 24/7, i to iz iste agencije koja vrši pregled na ulazu.
Tek tada bi eventualno imao pravni osnov da pokušaš od njih to naplatiti.
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!
Matej Delač
Matej Delač
Sarajevo - Zrinjski 14. avgust, 20:00
sudi Edin Jakupović
sudi Edin Jakupović
Trenutno korisnika/ca: 061657451, amypitar, Burberry46, gh0stHZ, kogmagie46, Konzerva, nedimmmm1337, OzmoodPinglewood i 65 gostiju.