Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: Re : RE: Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Tracy3McGrady » 13 avg 2015, 11:44

Ahonen je napisao/la:kakve radoncic ima veze sa nama :?: momak ce igrati za srbiju ili crnu goru.
Otac njegov je bio naš reprezentativac, i kakve veze imaju razni pravoslavci/katolici iz Bosne sa Srb/Hrv pa opet većina igra za njih. Sve dok je tako, za mene će svaku bošnjak biti dobrodošao, iako bi najviše volio da svi it bosne igraju za nas a ovi tipa Radoncic, Halilovic, Ljajic itd... za njih.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Ahonen
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Ahonen » 13 avg 2015, 11:49

ma evo tek sad vidim da mu je otac nastupao za nas, a inace ranije sam citao kako je rodjen negdje vani pa je zivio u Srbiji pa je cak i bio pozvan od strane CG i trenirao sa njihovom reprezentacijom te da ima dvojno drzavljanstvo i da moze nastupati i za Srbiju i za CG. zato pitam.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 13 avg 2015, 11:57

Ovaj mladi tim BiH moze daleko. Vidim im medalju oko vrata a kakvog ce sjaja biti manje je vazno. Mali Musa je bas cudo od igraca i vrijeme mu je za prvi tim Cedevite.

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 13 avg 2015, 12:08

dubrovnik je napisao/la:Ovaj mladi tim BiH moze daleko. Vidim im medalju oko vrata a kakvog ce sjaja biti manje je vazno. Mali Musa je bas cudo od igraca i vrijeme mu je za prvi tim Cedevite.
Kakav ba prvi tim.. ajmo bit realni

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 13 avg 2015, 12:21

remA1 je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Ovaj mladi tim BiH moze daleko. Vidim im medalju oko vrata a kakvog ce sjaja biti manje je vazno. Mali Musa je bas cudo od igraca i vrijeme mu je za prvi tim Cedevite.
Kakav ba prvi tim.. ajmo bit realni
za tvoju informaciju, juce je al jazeera u sportskoj rubrici objavila da je mrsic obavio prozivku i najavio moguce prikljucenje prvom timu muse kad se vrati sa evropskog. vijest su prenijele i vecernje, pa citiram:
U Cedeviti razmišljaju i o tome da radu prve momčadi priključe i super talentiranog kadeta Džanana Musu koji trenutno brani boje reprezentacije BiH na kadetskom Eurobasketu.

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 13 avg 2015, 12:25

Clutch je napisao/la:Kakva šteta što Bajo ne igra za nas..
Zaradio je lakat od Muse zbog te odluke :lol:
#musvdg

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 13 avg 2015, 12:32

Kakva je razlika između "razmišljaju i o tome da radu prve momčadi priključe" i "vrijeme mu je za prvi tim Cedevite" :?:

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 13 avg 2015, 12:35

remA1 je napisao/la:Kakva je razlika između "razmišljaju i o tome da radu prve momčadi priključe" i "vrijeme mu je za prvi tim Cedevite" :?:
prvi tim nije 12 igraca
ozbiljne ekipe u prvom timu imaju i do 20 igraca (sto zbog treninga, sto zbog eventualnih povreda ili otkaza).
sama cinjenica da razmisljaju da ga ubace da trenira u prvom timu euroligasu sa 16 godina je veliki motiv i nagrada.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 13 avg 2015, 12:35

Dobro bola, nije to ni bitno toliko oko Muse. Bitna je stvar da se dečko njegovih godina pominje u tom kontekstu.
Vezano za te Hrvate odavde, ko ih yebe, svi oni su svakako izgubljeni po automatizmu.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Ahonen
Kontakt:

Post Postao/la Ahonen » 13 avg 2015, 12:38

jest mozda prerano da ide u prvi tim ali s druge strane ovima trpa po 40-50 poena i ocito je da je daleko iznad te konkurencije. ima li barem neka euroliga za te mlade, znam da za juniore ima.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 13 avg 2015, 12:39

remA1 je napisao/la:Kakva je razlika između "razmišljaju i o tome da radu prve momčadi priključe" i "vrijeme mu je za prvi tim Cedevite" :?:
Nikakva po meni ali eto. Ja mislim da mu treba davati po par minuta sa seniorima da osjeti igru na najvecem nivou. Tako bi trebao postepeno i sazrijevati.

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 13 avg 2015, 13:24

Uvijek želim da naša reprezentacija ima što kvalitetnije igrače i žalim zbog onih koji se odluče da igraju za druge, ne želim brojati krvna zrnca, ali je stvarno porazno da u kadetskoj repki nemamo nijednog hrvata, ajd ovaj bajo, njega smo ganjali i jasno je da je imao veliku želju da igra za Hrvatsku iako je prešao u sparse, on bar ima satisfakciju za to igranje, jer im je glavni igrač, al gledam onog drežnjaka i njega smo molili i odbio nas, iako u nikad lošijoj hrvatskoj, igra na kašičicu, a kod nas bi bio 7-8 igrač u rotaciji.Nisam siguran da će se svijest te djece i njihovih roditelja ikad promjeniti, al nadam se da će sa boljim rezultatima naše repke, bar iz interesa neki od kvalitetnijih dječaka koji dolaze, pristati da igraju za BiH.

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 13 avg 2015, 13:31

ovisnik je napisao/la:Uvijek želim da naša reprezentacija ima što kvalitetnije igrače i žalim zbog onih koji se odluče da igraju za druge, ne želim brojati krvna zrnca, ali je stvarno porazno da u kadetskoj repki nemamo nijednog hrvata, ajd ovaj bajo, njega smo ganjali i jasno je da je imao veliku želju da igra za Hrvatsku iako je prešao u sparse, on bar ima satisfakciju za to igranje, jer im je glavni igrač, al gledam onog drežnjaka i njega smo molili i odbio nas, iako u nikad lošijoj hrvatskoj, igra na kašičicu, a kod nas bi bio 7-8 igrač u rotaciji.Nisam siguran da će se svijest te djece i njihovih roditelja ikad promjeniti, al nadam se da će sa boljim rezultatima naše repke, bar iz interesa neki od kvalitetnijih dječaka koji dolaze, pristati da igraju za BiH.

Dreznjak nije ni pokazo neki kvalitet. Bajo je ok, ali inace nemamo sta zalit :bih:

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 13 avg 2015, 14:16

dubrovnik je napisao/la:
Nikakva po meni ali eto. Ja mislim da mu treba davati po par minuta sa seniorima da osjeti igru na najvecem nivou. Tako bi trebao postepeno i sazrijevati.

I to je još uvijek rano za njega. Ja znam da mu vi, kao i ja, želite svu sreću u karijeri ali treba realno pogledati neke stvari. Gegić koji ima 18 godina prošle sezone je trenirao za prvim timom Sparsa, ali rijetko kad (skoro nikako) je igrao. Prvo to, a zatim ako ćemo iskreno Cedevita i nije baš primamljiv klub za mlađe igrače koji žele seniorsko iskustvo... naročito ove sa strane.

kobe64
Kontakt:

Post Postao/la kobe64 » 13 avg 2015, 14:20

je li istina da ce bajo poptisat za cedevitu

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 13 avg 2015, 14:41

remA1 je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:

I to je još uvijek rano za njega. Ja znam da mu vi, kao i ja, želite svu sreću u karijeri ali treba realno pogledati neke stvari. Gegić koji ima 18 godina prošle sezone je trenirao za prvim timom Sparsa, ali rijetko kad (skoro nikako) je igrao. Prvo to, a zatim ako ćemo iskreno Cedevita i nije baš primamljiv klub za mlađe igrače koji žele seniorsko iskustvo... naročito ove sa strane.
Nisam kosarkaski bas najpismeniji i komentiram vise iz perspektive covjeka koji samo gleda kosarku. Ipak nisam primjetio da je Cedevita nastetila Nurkicu. To je po meni ipak samo do trenera koji trenutno vodi klub. Evo dovedi Nazora u Cedevitu i imas potpuno drugu trenersku i klupsku logiku. Vidim da znas puno vise od mene pa bi volio cuti tvoje vidjenje ovoga.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 13 avg 2015, 14:48

kobe64 je napisao/la:je li istina da ce bajo poptisat za cedevitu
Vrlo vjerovatno
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 13 avg 2015, 14:52

dubrovnik je napisao/la: Nisam kosarkaski bas najpismeniji i komentiram vise iz perspektive covjeka koji samo gleda kosarku. Ipak nisam primjetio da je Cedevita nastetila Nurkicu. To je po meni ipak samo do trenera koji trenutno vodi klub. Evo dovedi Nazora u Cedevitu i imas potpuno drugu trenersku i klupsku logiku. Vidim da znas puno vise od mene pa bi volio cuti tvoje vidjenje ovoga.
Dok nije otišao u NBA sa Jusufom sam bio u kontaktu. Ne želim da ispadne da tražim dlaku u jajetu, ali ni odnos između njega i Repeše nije baš blistao i ne može se reći da mu Cedevita nije naštetila. Da Juka nije otišao na pozajmicu u Zadar i da nije dobio priliku od Nazora teško bi ga sada gledali u najjačoj ligi svijeta jer bi se vjerovatno još uvijek "vukao" u Cedeviti u kojoj bi dobijao priliku sa klupe i time bi njegova karijera bila "usporena" za najmanje jednu sezonu. Slažem se s tim da sve ovisi od trenera, ali Cedevita mi nimalo nije primamljiva što se tiče mlađih igrača (ponavljam, naročito ovih koji nisu Hrvati). Volio bih da griješim, ali teško će Musa dobiti priliku u prvom timu Cedevite u skorije vrijeme...

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 13 avg 2015, 15:51

Volvic je napisao/la:
ovisnik je napisao/la:Uvijek želim da naša reprezentacija ima što kvalitetnije igrače i žalim zbog onih koji se odluče da igraju za druge, ne želim brojati krvna zrnca, ali je stvarno porazno da u kadetskoj repki nemamo nijednog hrvata, ajd ovaj bajo, njega smo ganjali i jasno je da je imao veliku želju da igra za Hrvatsku iako je prešao u sparse, on bar ima satisfakciju za to igranje, jer im je glavni igrač, al gledam onog drežnjaka i njega smo molili i odbio nas, iako u nikad lošijoj hrvatskoj, igra na kašičicu, a kod nas bi bio 7-8 igrač u rotaciji.Nisam siguran da će se svijest te djece i njihovih roditelja ikad promjeniti, al nadam se da će sa boljim rezultatima naše repke, bar iz interesa neki od kvalitetnijih dječaka koji dolaze, pristati da igraju za BiH.

Dreznjak nije ni pokazo neki kvalitet. Bajo je ok, ali inace nemamo sta zalit :bih:
Odakle je Campara?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 13 avg 2015, 16:17

Greivis je napisao/la:
Volvic je napisao/la:

Odakle je Campara?
Porijeklom ko i Dzekson iz Gacka. Vecina prijeratnih Gatackih Bosnjaka je odlazilo u Sarajevo ili Dubrovnik. U Sarajevu su studirali pa su gore bolje prosli a u Dubrovnik su ljudi dolazili u potragu za poslom u luci. Spahina stara je odozgo a i pola suseljana od Dzeksonovog starog.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.