Prvo stadion je bio u vlasnistvu Slobode nekad ..oni su ga dali gradu uz dogovor ..jer uvjek se vodila polemika oko SDA i SDP dok su vladali u klubu jer zemljiste iza stadio a je bilo u vlasnistvu islamske zajednice koja nikad Slobodi nije dala zemlju u to vrijeme da radi nesto iz politickih razloga nisu imali sluha za to..Sloboda je tad uz dogovor pristala da grad placa sve troskove , a i da uzima sve sebi od sv8h aktovnosti na tom stadionu osim kad Sloboda igra..uz to Sloboda nema nikakve troskove ..to se sve opet moze promjeniti kad Azmir bude uzeo ovaj klub i pocne ulagat u stadion .lisander je napisao/la:Ova skalamerija je u vlasništvu opštine, nemam namjeru biti smjesan jer s vama ništa nije smjesno, žalosno je da se usudjujete poredit svoj dobilni klun sa Željom, ono što ima Željo ima samo jos par klubova u BiH, Siroki i Djelimično sada Sarajevo, Sloboda u Tusanj marke nije uložila, jer do nekoi dan nije imala da vodu plati a kamo li da zamjeni tuš baterije, ove plastične terene bog zna ko je napravio i iz kojih sredstava, al vi niste, zato se smiji te i dalje farbanju lokomotive jer ste bijeda i nema te nista
Mi smo ba na racun tog stadiona dobili i dva reprezentativca imali smo kakve takve ooristi..Nedim Halilovic i Sarajlic su iz Zmaja dosli jer smo im dozvolili da igraju na nasem stadionu druze ...ja ne znam sta ti pricas ?