Mali osvrt na aktualni trenutak...
Buyern je kupnjom Vidala i Coste dodatno proširio kadar i veliki je favorit za titulu. Moje je mišljenje da su ipak trebali još nešto za držati korak sa Realom i (pogotovo) Barcom. Robbery više nije ono što je bio, a upravo oni su bili najveća Bayernova snaga.
Wob je ovaj prijelazni rok pokazao popriličnu rezerviranost. Samo je Kruse vrijedan spomena. Očekivalo se više od njih. Ako ode de Bruyne mogli bi totalno krahirati.
Gladbach je ostao vjeran svojoj politici racionalnog trošenja. Izgubili su 2 jaka igrača, ali su i doveli par mladih i motiviranih igrača koji mogu eksplodirati. Opet će se uzdati u jak sustav i Favrea što je zadnjih sezona uvijek izbacivalo po par igrača u orbitu.
Bayer je po meni dobro kupovao i fino nadogradio postojeći kadar. Probleme bi mogli imati u obrani pošto su ozljeđeni Jedvaj i Toprak, te sam mišljenja kako im tu treba neka kvalitetna iskusnjara. Vjerujem da će ih biti gušt gledati.
Scheisse je solidno kupovao, ali ako im ode Draxler mislim da će ipak načiniti korak natrag. Trener već tredicionalno ne ulijeva povjerenje.
Dortmund je izgleda za sitnu lovu doveo 2 startera Weigla i Burkija, a i Castro će ziher koristiti. Problemi sa ozljedama su puno manji nego lani, glavni igrači su prošli kompletne pripreme, Miki je poludio... Miriše na finu sezonu.
Što se tiče ostalih, ništa spektakularno. Hoffe je izgubio Firmina i nadomjestio ga ničim, Mainz je po tradiciji ostao bez par najbioljih igrača, dok je većina ostalih tu negdje kao i lani. Glede novaka, Ingolstadt nije puno kupovao, dok se Darmstadt uglavnom odlučio za otpadnike iz drugih BL klubova.