FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

FRANK RIBERY
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la FRANK RIBERY » 13 avg 2015, 23:36

muamerc je napisao/la:Pa Bundesliga ce se dovesti kao Primera ali s razlikom sto ce biti jedan tim. Koliko god neki klub dobio od sponzora ili ne znam kako novca Bayern ce od njega duplo ili vise. Jednostavno to je tako. Vi ako vidite tu neku nazovi konkurenciju u pokusaju ja ne vidim - ako je ima volio bih da mi razjasnite kako ce neki tim ili vise njih sto je jos bolje da bude dugorocno konkurent ili ne reci bolji od Bayerna.
Pitanje jedno:

Koliko BAyern dobiva Tv prava u odnosu na Borussiju i ostale velike bundesligaše kad je u pitanju BL? Odgovoriću umjesto tebe, zadnjih sezona razlika je bila u par miliona. Primjera radi, Real i Barsa su dobivali po 140 -150 mil eura od tv prava, a jedan Levante, Getafe, Almerija i ostali manji klubovi 18, to je bilo prošle ili preprošle godine. Ove će ti brojke proširiti vidike koliko griješiš u vezi BL-a. TV prav se u BL itekako ravnomjerno raspoređuju, da nije tako ne bi jedna mali Darmstadt imao veću budžet od pet ili šest klubova iz Primera, a u Bl-u mu je najmanji.

Primera

- Real i Barsa 140 mil eura
-Valencia 48
-Atletiko M. 42
-Seville 32

Bundesliga
Bayer 50,5
Borussia D. 42,5
Schalke 42
BAyer 41,5

Sad ti meni reci gdje je bolja raspodjela tv prava i gdje je veći haos i dominacija? VJerujem da baratam sa ispravnim podacima.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 13 avg 2015, 23:47

Pa ja i zastupam stav da je bolja ova raspodjela po ligu. Govorio sam da je sreca pa se ne pregovaa o TV pravima. Problem je nesto drugo, "problem" je brend i nasa finansijska moc koju nikad nece neka druga ekipa iz Bundeslige ugroziti niti ce joj prici. Otuda taj zakljucak da ce sve vise i vise Bayern biti udaljeniji od konkurencije jer novac samo donosi novac. Malo novca donosi malo a puno i vise od toga tako da taj jaz moze biti samo veci. Nema dana da na Bayernovoj stranici ne vidim nekog novog sponzora ili poboljsanje ugovora. Non stop se ta imperija razvija i ne mogu sebe zavaravati necim da ce ko fol neki klub ili vise njih ugroziti Bayern tako sto ce uzeti 3ili4/5 titula.

@efe, gdje sam rekao da sve znam? Ne znam, samo zakljucujem na osnovu ovoga sto vidim. Mozda pogresno vidim, ispravi me, ali neki ugovorcic od 30mil nekoj ekipi mi ne daju za pravo da kazem da ce biti konkurentna Bayernu.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 13 avg 2015, 23:55

ne do Bog kad bi se tv prava u Bundesligi dijelila ko u Primeri, pa ako se ne varam i Španci od sezone 2016/17 počinju prodavati prava na špansku ligu na kolektivnoj bazi, pa nisu ni oni budale, trenutno im nogomet cvate, al ako se nastavi dešavat da Real i Barca zarade sami jednu trećinu ukupnog prihoda čitave lige tj ostalih 18 klubova prijeti im veliki krah, tako da ova prava ovakva će ostat i neće se mijenjat jer to odgovara razvoju Bundeslige, Bayernu ti novci ne znače koliko drugim klubovima u sredini tabele, Bayern ima druge načine finansiranja zato se nikada nije ni bunio što dobije par miliona više nego ostali iako je pobjednik.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 14 avg 2015, 00:05

Neki dan citah izjavu Murinja gdje kaze da tri kluba imaju moc da kazu da nece prodati igraca a to sj Real, Barsa i Bayern. Tako nesto kaze covjek koji dolazi iz Chelsea a koji su znamo jaki. I sad treba da se nesto nadam ili ocekujem od jednog RB Leipziga, Wolfsburga ili bilo koga drugog da moze ugroziti klub. Sad zasad, a to je 10-15 godina, nema sanse.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 14 avg 2015, 00:11

muamerc je napisao/la:Pa ja i zastupam stav da je bolja ova raspodjela po ligu. Govorio sam da je sreca pa se ne pregovaa o TV pravima. Problem je nesto drugo, "problem" je brend i nasa finansijska moc koju nikad nece neka druga ekipa iz Bundeslige ugroziti niti ce joj prici. Otuda taj zakljucak da ce sve vise i vise Bayern biti udaljeniji od konkurencije jer novac samo donosi novac. Malo novca donosi malo a puno i vise od toga tako da taj jaz moze biti samo veci. Nema dana da na Bayernovoj stranici ne vidim nekog novog sponzora ili poboljsanje ugovora. Non stop se ta imperija razvija i ne mogu sebe zavaravati necim da ce ko fol neki klub ili vise njih ugroziti Bayern tako sto ce uzeti 3ili4/5 titula.

@efe, gdje sam rekao da sve znam? Ne znam, samo zakljucujem na osnovu ovoga sto vidim. Mozda pogresno vidim, ispravi me, ali neki ugovorcic od 30mil nekoj ekipi mi ne daju za pravo da kazem da ce biti konkurentna Bayernu.
Wolfsburg i Borussija su brzo napredovali, Oni su za kratko vrijeme postali klubovi koji mogu za jednog igračaa dati 30 mil eura. Rangnick razmišlja o Gotzeu danas, a to su izgleda planovi budućeg bundesligaša. Ja Vam odgovorno tvrdim, poslije novog ugovora o tv pravima Bl više nikad neće biti ista liga. Šokiraćemo se svi, opasno se kuha nešto oko Tv prava zadnjih mjeseci. KHR se vijek osvrne na ovu temu, više puta je rekao da Tv prava moraju biti drastično veća i da je nedopustivo da klubovi koji ispadnu iz Premiershipa imaju veće prava nego prvak Bundeslige, Mislim da ni sami bundesligaši neće pristati na manje od 100 postotnog povećanja. Bundesliga nije idealna, ali je zdravija od drugih. 36 klubova prve i druge španske lige je doslovno bankrotiralo u recesiji, to su temelji koji neće još dugo izdržati. Za stolom će sjesti, a Bayern će imati jedan zahtjev: Tv prava prvaka BL moraju biti veća od Tv prava ekipa koje su ispale iz Premiershipa. Ispod toga BAyern neće pristati, a Sky i svako ko bude htio da otkupi prava naći će se u teškoj situaciji. Bundesligu su doslovno krali zadnjih godina, a na njoj su zaradjivali stotine miliona, ako ne i milijarde.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 avg 2015, 00:14

muamerc je napisao/la:
Ugovorćić taj bitan jel?
Pa prvo moraš sagovornika pratit, da bi mogao diskutovati, inače diskutuješ sam sa sobom. ;)

A ti si da bi dokazao neku svoju tezu, uzeo samo 1 % napisanog...Bilo je tu dosta štofa još.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 14 avg 2015, 00:28

effe_sa je napisao/la:
muamerc je napisao/la:
Ugovorćić taj bitan jel?
Pa prvo moraš sagovornika pratit, da bi mogao diskutovati, inače diskutuješ sam sa sobom. ;)

A ti si da bi dokazao neku svoju tezu, uzeo samo 1 % napisanog...Bilo je tu dosta štofa još.... ;)
Ne mogu da pišem preko mobitela na kojem vidim 6 slova; dohvatim se prve stvari koja mi zapne za oko. Ne mogu eseje ovdje da pišem, nisam ni kompetentan niti imam znanja. Ovako se laički raspravljam(o) nebil došli do nekog rješenja i zajedničkog stava. Ako će vladati jednoumlje po svim pitanjima (i onaj koji takav nije izopći se iz rasprave rečenicom tipa: Pa prvo moraš sagovornika pratit, da bi mogao diskutovati, inače diskutuješ sam sa sobom. ) onda jbt forum.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 14 avg 2015, 00:59

Omerbavarac je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:
Bayern je i bez ovih pojacanja dobro popunjen na svim pozicijama i jedan od glavnih favorita za osvajanje klempe a to bi tako bilo i uz prodaji Schweinija jer je Bayernova sredina izuzetno jaka i puna dobrih igraca.

Jes vala,na krilnim pozicijama ima 3 igraca od cega 2 invalida,od koji jedan nije potrcao ima vise od pola godine. Nemaju rezervnog napadaca...vala popunjeni. Jedino ako Gvardiola ima u planu ponovo izmisljati nove pozicije za goetzea kao krilnog napadaca ili mullera kao najisturenijeg. U tom ste slucaju,POPUNJENI.
Ja ne znam zasto vi ne citate postove onako kako se pise, pa na nekoliko mjesta sam napisao da je zdravlje igraca najbitniji ili jedan od najbitnijih faktora.

Sa zdravim Riberyem Bayern svakako ima popunjen kadar i bez pojacanja, plus sto je Muller polivalentan i komotno moze igrati krilne pozicije sto svakako godinama igra u Elfu a i u Bayernu je odradio veliki broj meceva sa pozicija krila.

Gotze je druga prica, on svakako nije krilo a ako si pratio Bayernove pripreme vjerovatno si primijetio da ga Pep gura na desnu stranu tako da bi i on uskoro mogao dobiti novu startnu poziciju.

Uostalom, Bayern je i uzeo LP-a sa skoro istim ovim igracima izuzev Shaqirija koji vise nije tu ali on i nije igrao neku bitniju ulogu a vrlo vazna cinjenica je da su tad svi bili zdravi.

Izvini Omere,a neslazem se s tobom ni u cemu.

Kao prvo,Bayern nije uzeo LP sa ovim sastavom sto sad ima. Svi ovi igraci su stariji za 2 godine od tada i to odmah nije isti sastav. Kao drugo, Robben i Ribery su bili glavni igraci tog Bayerna,a gdje su sad njih dvojica?? Jedan se tek vratio na teren (jel ono ponovo ozljedjen,nisam siguran) dok je drugom upitan i nastavak karijere. Te sezone vezni red su Vam drzali Martinez/Schweini...jedan je otisao dok je drugi izgubljen kod Gvardiole. Nemoj zaboraviti da ste tad imali Gustava za zamjenu za vezni red a Gomeza kao zamjenu za glavnom napadaca. Koga sad imate??? Rodea i forsiranje Goetza ili Mullera kao spic igraca.

Muller jest polivalentan igrac,ali on je najbolji kao ofanzivni vezni ili poluspica. Zapravo ,ja bih prije rekao da on u Elfu ima nedefinisanu poziciju. Loew mu je dao potpunu slobodu u veznom redu a to ako ga graficki postave kao krilo,neznaci da to i igra.

Gledao sam Bayernove pripremne utakmice i ako bi vam slucajno Goetze bio starni igrac na poziciji krila,uh...jadna vam majka.

Kao sto rece @Stefan Effenberg...sve je to bajno dok svi budu zdravi. Zamisli scenarij u kojem se u istom trenutku ozlijede lewa i muller (jako moguce jer ce obojica imati najveci broj utakmice ove sezone 100%...uz Neuera naravno.) Sta onda??

@coelho41,itekako popunjeni. Svaka pozicija najmanje 2 igraca .
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 14 avg 2015, 01:34

majestic24 je napisao/la:@coelho41,itekako popunjeni. Svaka pozicija najmanje 2 igraca .
mislio sam kvalitetno popunjeni :kafa: ima bayern ovakvih ko što su jones, smalling i young na bacanje..

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 14 avg 2015, 01:49

Sutra vece otvarate protiv uvjek vam drage musterije HSV-a .
Negine im petarda minimalno :kafa: :clap: :wave:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 14 avg 2015, 02:03

coelho41 je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:@coelho41,itekako popunjeni. Svaka pozicija najmanje 2 igraca .
mislio sam kvalitetno popunjeni :kafa: ima bayern ovakvih ko što su jones, smalling i young na bacanje..
Klub mu potroši iz očaja 300 miliona jer ne zna kako doći do rezultata i onda se poštovani kolega usudi kritikovati BAyern kojekakvim holivudskim scenarijim (šta ako se povrijedi ovaj, šta ako on bude igrao tu, a ovaj drugi bude igrao tamo,). Još će neki pričati kako je Young bolji od Robbena, kako su Smaling , Jones, Carrick babuke za Boatenga, Benatije, Vidala, i kako je Chevrolet bolji auto od Audija. :D

Zaboravljam da pričam o ultra moćnom Manchesteru koji ima na svakoj poziciji po dva WC igrača, a ne o tajkunskom klubu koji se od MAn Citya, PSG i Chelsija razlikuje samo u činjenici da više troši od njih.

Vrlo drag klub koji je izgubio svoj identitet odlaskom Fergusona, sve što se radi zadnjih godina je pišanje po tradiciji i filozofiji kluba koja je građena stoljeće.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 14 avg 2015, 10:29

Danas protiv HSV-a. zadnjih sezona je to bila idila na terenu, golovi su padali kao na traci.

S obzirom da je prvo kolo mislim da nece biti tolika golijada, ali ocekujem finu utakmicu i napokon i Bundesliga da pocne, ne samo radi Bayerna vec realno gotivimo gledat i ostale klubove...

:njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja:

p.s fina tema ta oko tv prava, nesto nisam upoznat sa tim mnogo, pa mi je gust citat podatke koje iznosite i bit u toku i sa tim !
FC Bayern !!!!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 avg 2015, 12:01

@majestic24: previse bukvalno shvatas sve napisano tako da nema potrebe za daljnjom raspravom.
Zivio. :salut:

Btw: ako vec zelis nesto pisati o Bayernu pisi na temi koja je prikladna za takvo nesto, jer je ova namijenjena samo za simptatizere i navijace Bayerna.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 14 avg 2015, 14:24

SPIELTAG !!! :njanja:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
#miasanmia

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 14 avg 2015, 16:15

Napokon počinje

Večeras nakon što sudija Bastian Dankert da znak za početak utakmice između Bayerna i HSVa pred 75 hiljada posjetilaca na Allianz Areni službeno počinje 53. sezona Bundeslige u godini 2015/16. Nakon nešto više od tri mjeseca pauze na radost svih nas koji volimo i pratimo ovo takmičenje isto počinje sa sudarom velikana Bundeslige, jednih zbog toga što su najuspiješniji a drugih jer su najdugovječniji i upiješni, u meču otvaranja lige koji se po tradiciji odigrava u petak. Propozicije tog meča su da jedan od timova bude prvak prošle sezone Bundeslige koji je naravno Bayern iz Minhena a koji je prvak prošlogodišnje sezone po 24 ili 25 put, tri puta zaredom, i pripala mu je čast da u prvoj utakmici sezone brani čast prvaka koji otkad se odigrava ovaj meč nemaju poraza uz omjer 10 pobjeda i 3 neriješena rezultata. Drugi protivnik mjesto u meču nije zaslužio po svojim rezultatima, osim kad bi gledali s dna tabele gdje isti bio prvak, nego je to zaslužio prema svojoj historiji, tradiciji i brendu koja je nezanemariva. Da bi prva utakmica ili otvaranje sezone stekla veliki rejting gledanosti protivnik prvaku treba da bude neko ko nije nepoznat, ko ima tradiciju i historiju i upravo ekipa koja je stekla to pravo je Hamburger SV.

Gore je spomenuto da su to dva velikana, jesu ako gledamo historijski kontekst, ali uzimajući pet ili deset sezona unazad ovaj drugi (HSV) je daleko od toga. Nakon dosta previranja u klubu kako u prostorijama tako na klupi i terenu ili već neefikasnim radom ili neznanjem ovaj klub se doveo u situaciju da svake godine ovisi o minuti, golu ili utakamici da ne završi u drugom razredu njemačkog fudbala što bi za ovaj klub bilo, objektivno gledajući, katastrofa. Opet su uz pomoć iskustva ili staloženosti koji taj klub nosi s tradicijom i historijom ili nekom "višom" silom uspjeli da ostanu na "suncu" i tako sat koji mjeri njihov "staž" u Bundesligi nije morao na resetovanje. Da li će nekad sat ipak morati na reset ostaje da vidimo.

Gledajući prvu utakmicu sezone "sat" bi se trebao da zabrine da se njegove cifre ne postave na 0. Prva utakmica kupa protiv 4-ligaša CS Jene nije završena kako bi trebala. HSV put u kup takmičenju završava odmah pri zvuku za start takmičenja, a možda je to i bolje jer im neće to takmičenje uzimati energiju koja će im biti potrebna, a to vidimo prema kup utakmici, za što bolji bijeg s dna tabele. Bruno Labbadia će imati pune ruke posla da od jednog ovakvog tima napravi tim koji će se držati stameno na svojim nogama, a prije svega mislim na igru ekipe. Ovo ljeto je bilo veoma prometno što se tiče kluba koji je prodao ili protjerao par, po imenu dobrih, igrača a koji su očigledno svojim prisustvom, platom i karakterom u startu kvarili planove Labbadie. Otišli su Van Der Vaart, Westermann, Behrami, Rajkovic i Tah od zvučnih imena i Jansen koji je okončao svoju profesionalnu karijeru. Došli su, od zvučnijih, Ekdal, Schipplock, Sakai i mladi Gregoritsch dok možda najzvučnije ime koje je došlo je nestašni dečko ("Lepi") zelenih terena a i staze pokraj istog Emir Spahić. Doveden je prije svega da svojim iskustvom unese ozbiljnosti i reda i odbranu HSVa koja je prošlih sezona blago rečeno bila katastrofalna. Svi ovi tranferi mogu ispasti kao prava pojačanja ukoliko Labbadia bude imao efikasan i razrađen sistem i filozofiju. Da li će se to desiti ili će HSV opet počeli da jurca bjelosvjetske trenere ostaje da vidimo. 34 kola su pred nama.

O Bayernu se nema šta puno reći i dodati što već ne znamo. Neke važne informacije su da je klub napustio pionir ove uspješne generacije Bayerna Bastian Švajnštajger i otišao u arhenemi Man Utd; da Pep Guardiola i ovu sezonu ostaje kao trener ekipe; došli su Arturo Vidal iz Juventusa, Douglas Costa iz Šahtar Donjecka i Kimmich iz RB Leipziga (Štutgarta) kao velika pojačanja koja su koštala oko 80 mil eura; Najveća nepoznanica za Bayern je ta kako će se ovo sve ukomponovati i da li će svi ovi igrači moći dobiti mjesta i i na kojem mjestu u ekipi.

Bayern je prvi favorit za osvajanje Bundeslige koji će tražiti svoju četvrtu, historijsku, titulu zaredom što dosad nikome nije uspjelo za nogama. Ta jedna titula, a kojoj se svi nadaju i priželjkuju će uvesti uvu ekipu u knjige i historiju kao jednu od najuspiješnijih ekipa ako ne i najuspješniju ekipu svih vremena u Bundesligi. Da bi postigli taj cilj trebaju da osvajaju bodove a prve bodove na tom putu donosi eventulana pobjeda protiv HSV-a.

Veliki favorit u "openeru" kako se popularno naziva je ekipa Bayerna. Sve osim pobjede iste bi bio velik upset. Zašto je to tako? Gledajući titule Bayern ih ima ubjedljivo najviše pa time historija i tradicija su na strani Bayerna. Gledajući međusobni omjer isto tako:- Bayern u 100 utakmica (samo Werder i HSV imaju više međusobnih duela, 102) sa HSV-om ima omjer 59p:22n:19p, gol razlike 224:100. Gledajući skorašnju historiju Bayern jer bez poraza u 11 mečeva i ima 8 pobjeda, 3 neriješene uz 35 golova datih za i 5 protiv. Mladen Petrić je davne 2009 godine postigao jedini gol u tada zadnjem slavlju HSV-a. Da o igračkom kadru i formu ekipe ne spominjemo. Prognozeri ne daju puno šansi HSV-u a koji prognoziraju čistu pobjedu Bayerna sa dva ili više golova razlike. Prognoze i statistika su jedno a prva utakmica i sudar velikan su drugo. Večerašnja utakmica će nam reći da li su prognozeri i statistika imali pravo.

Ono što još treba napomenuti da se ova utakmica prenosi od ove godine i u Sj. Americi posredstvom Fox mreže koja je otkupila prava za prenos Bundeslige. Zato se nadamo da će večerašnja tekma zadovoljiti apetite i onih s onu stranu Atlantika i da će kako ova utkamica tako i ostale doprinijeti većoj gledanosti a takođe i što bogatijoj Bundesligi u klubova u njoj.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 14 avg 2015, 16:57

Jos nesto: procitao sam (treba jos potvrditi) da ce Fox vecerasnju utakmicu pustiti free na Youtube tako ako neko nema gdje gledati i ako bude onaj Banjac komentator na ES2 moze tamo pratiti.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 14 avg 2015, 19:26

Aufstellung FCB / Line up: Neuer - Benatia, Lewandowski, Robben, Costa, Alonso, Boateng, Lahm, Vidal, Müller, Alaba

Einwechselspieler / Substitutes: Ulreich - Thiago, Rafinha, Bernat, Götze, Kimmich, Hojbjerg
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 14 avg 2015, 19:30

Neozbiljni Thiago na klupi. :thumbup:
Sastav fantastican, protivnik idealan za laganu pobjedu.

robben
Kontakt:

Post Postao/la robben » 14 avg 2015, 19:34

Samo neka nema kloca rafinje i lagana pobjeda uz pogodak arjena naravno
joj hamo vidi mu glave

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 14 avg 2015, 19:37

slika

reakcija na sastav
Thomas Müller - Fußballgott

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.