Ne bi ti komentarisao igru pojedinaca --- "najlosiji igrac Ikande, prodao mali milion lopti" --- pa si zaboravio Benku pa si se sjetio da jealeksandar_veliki je napisao/la:
Veliki problem je ta kad se masa zakaci na pojedinca, nema popustnja. Zaboravio sam i Benku, ocajan u najmanju ruku. Neko rece, nema lopti, eto alispahic, radovac i ikande ga ne pitaju loptama. Pa drugovi moji, mogao bih i j centarfora igrati po vasim kriterijima, daj mi stvorite sedam zicer, dva cu zabiti i igracina. Nije vap svijet propao, alo nesto ocigledno ne stima, sest tekmi zvanicnih od cega su u pet bili u kadru cimirot i stojcec, cetiri poraza...Sabinho je napisao/la:Slazem se. Problem je sto su opet krivi Puzi i Tatko a Ikande i Leon prekucase...aleksandar_veliki je napisao/la:Tekma za x, no na kraju mozda zasluzena pobjrda Zrinjskog jer su Plemici sasvim dobro stajali na terenu. Cekali su svoju priliku i docekali je, ali sve bi bilo drugacije da je Velkoski zabio onu mrtvu priliku. Ne bih mnogo komentarisao pojedince no vama bih savjetovao da malo bez emocija pokusate komentarisati tekmu i igru pojedinaca. Najlosiji igrac kod Sarajeva veceras Ikande, prodao mali milion lopti, nista nije urdio prema naprijed. Mozda i rdi pozicije, ali to je vec drugi par opanaka... A, navijace, ove na stadionu sto pljuju po svojim ljubimcima, zvizde im na svaki njihov dodir s loptom, uopste ne bih komentarisao...
--- "ocajan u najmanju ruku" ---- BRAVO. Jako je indikativno da dolazis odmah nakon loseg rezultata i pocastis raju na forumu svojim strucnim komentarima. Predpostavljam da se bavis sportskim novinarstvom, to je, ne bas unosno, ali jako lijepo zanimanje. Podrazumjeva se da bi covjek na takvoj poziciji trebao imati bar osnovno sportsko znanje i bar zrno novinarske etike. Uz duzno postovanje i ispricavanje ako ti ne pripadas ovom esnafu, mene osobno si uvjerio da niti imas pocetno znanje o igi koju kod nas zovu nogomet ili fudbal a jos manje sportske etike. Koristiti javni prostor za promociju svojih ili necijih drugih sitnih interesa ili zadovoljenje osobne sujete i sitnodusno podbadanje je za svaku osudu. Kada takve rijeci budu napisane iz pera nekog ko pripada administraciji ovog foruma to cijeloj prici daje nezamislivu tezinu. Mislio sam sve ovo ne napisati ali ovakvi postovi se ponavljaju a ja ih vidim kao klasicno krojenje misljenja. Da nesto u nasoj igri ne stima je jedino u cemu se slazem. Samo mi je tesko zbog poraza sto si se ti nasekirao a za FKS manje vise. Treba otjerat Ikandea i Benku, mozda jos s njima i Stepanova, Barbarica i Delaca mozda ces biti zadovoljan. Ovo sto sam napisao da nemas osnove fudbalskog znanja mozda i grijesim, jer ovi komentari tipa, mogu i ja biti centarfor stvorite mi sedam zicera .... Ikande najlosiji igrac .... su, bez uvrede na nivou sedmogodisnjeg djecaka ili su namjerno napisani. Banuj me, ubi me, al sam ti morao ovo napisati, osjecam se duzan zbog drugih forumasa koji tvoje postove citaju povrsno i mogli bi se povesti za tvojom supljom pricom.