FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

FKZ1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la FKZ1921 » 15 avg 2015, 08:58

pcelar1921 je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:
pcelar1921 je napisao/la:Treba reći Zrinjski se najbolje dopunio sa jeftinim igračima i ide na titulu lagano bez puno pompe i kompleksa dere sve redom, a mi gubimo od najlošije ekipe kući na svom terenu šta očekivati ne zanimaju me opravdanja, jel to zrinjski ima bolji skauting, bolje direktore šta već ?
Najbolji ste vi koji kazete:ja hocu to i to,nista me ne zanima...
Ja samo kažem činjenicu oni nakog Žeravicu iz drine izvuku, a mi ga ne zapazimo čovjek drži sredinu, sama sredina Zrinjskog ih je pojela ako ste gledali, i još neke igrače su doveli bam badava, ako ste pratili.
Zrinjski se jest dobro pojacao.
Cinjenica je da su Zeravicu iz Drine doveli badava. Ali ne znamo koliko su Borcu platili za njega i koliko su njemu dali. Malo se salim...
Ali, ako cemo biti ozbiljni,onda ne mozemo govoriti ko je doveden bam badava a ko nije. Naprosto,to ne znamo.
Osim toga,Zrinjski nije odigrao nista specijalno ni jednu od ove 4 utakmice. Bolje su igrali u onoj proljetos u kojoj ih je Sarajevo dobilo. Sinoc je domacin bio katastrofalan.Dugo je prvenstvo...Ne trebamo trcati pred rudu.I ne trebamo nakon svakog kola,a u ovisnosti od rezultata,pocinjati iz pocetka sa analizama izakljuccima.

pcelar1921
Kontakt:

Post Postao/la pcelar1921 » 15 avg 2015, 09:07

Ma znam al ne trebamo kukat i bojat se nego igrat ne treba kukat na umor kakav umor boga mu nabavi dva tima i mjenjaj ja hoću rezultat i igru da uživam pa i kad izgube nije mi žao ne može neko crkavat neko se šetkat po terenu.

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 15 avg 2015, 09:13

Ni veće i jače ekipe ne mogu igrati i ligu i evropu.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 avg 2015, 09:35

dinamo ima tri neriješene, a drugi mu je tim jači od svih ekipa u ligi osim rijeke. naprosto ne može na balkanskom nivou.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 15 avg 2015, 09:47

ChWilla je napisao/la:dinamo ima tri neriješene, a drugi mu je tim jači od svih ekipa u ligi osim rijeke. naprosto ne može na balkanskom nivou.
Pusti vidiš da je neki mladi navijač u pitanju, vjeruj mi da ni jednog igrača nebi mijenjao, ono što je najbitnije imamo ekipu koja igrau srcem, igra lijep fudbal, imamo 4-5 naših igrača, toliko su nam sreće donijeli u zadnjih mjesec, odigrali su 4 maestralna utakmice hvala im na svemu i oni su cijeloj bih pokazali da je zeljo na pravom putu

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 avg 2015, 09:49

ma ovo je aldin sačekao da se situacija oko dobrih evropskih igara malo smiri.

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 15 avg 2015, 09:51

pcelar1921 je napisao/la:Treba reći Zrinjski se najbolje dopunio sa jeftinim igračima i ide na titulu lagano bez puno pompe i kompleksa dere sve redom, a mi gubimo od najlošije ekipe kući na svom terenu šta očekivati ne zanimaju me opravdanja, jel to zrinjski ima bolji skauting, bolje direktore šta već ?
mada nije neko mjerilo, u pripremnoj pred europu nas nisu u mostaru mogli uzeti, na svom terenu
vidjeli smo i kako su odradili oni europu
tako da moje mišljenje je da su i toliko jaki koliko se misli (kako pokazuje tabela) i nisu
3 meča po 1-0 dobili, treba i to znati ali Drina i Travnik sigurno nisu protivnici koji kad ih dobiješ možeš se **** kako si Real Madrid
Sarajevo i Olimpic...hmmmm šta reći nego pretplaćena skupina lezihljebovića

vrijeme će pokazati ali još smo mi daleko od toga da ih možemo proglašavati najvećim favoritima za titulu
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 15 avg 2015, 09:51

.
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u 08 maj 2016, 21:57, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!

plavanacija
Kontakt:

Post Postao/la plavanacija » 15 avg 2015, 10:00

[quote="Hadzijalagic"]Pozdrav raja.. Novi sam ovdje :mrgreen:

dobrodosao ;)

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 15 avg 2015, 10:00

CARSON je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:dinamo ima tri neriješene, a drugi mu je tim jači od svih ekipa u ligi osim rijeke. naprosto ne može na balkanskom nivou.
Pusti vidiš da je neki mladi navijač u pitanju, vjeruj mi da ni jednog igrača nebi mijenjao, ono što je najbitnije imamo ekipu koja igrau srcem, igra lijep fudbal, imamo 4-5 naših igrača, toliko su nam sreće donijeli u zadnjih mjesec, odigrali su 4 maestralna utakmice hvala im na svemu i oni su cijeloj bih pokazali da je zeljo na pravom putu
:thumbup:

baš tako
ako gledamo ono što naši igrači mogu u najboljem izdanju (pa i ispod toga jedan level) onda sigurno je da smo mi u borbi za titulu ove godine
ne može ovako ići cijelu sezonu, biće padova i uspona kod svih to je neminovno

Antolović-Kosorić-Bogdanović-Memija-Mladenović-Hadžiahmetović-Blagojević-DSadiković-Đelmić-Kokot-Stokić(Beganović)

jedina "nepoznanica" u našem sastavu je Mladenović i Stokić, ostalo sve igrači za koje smijem ruku u vatru staviti da mogu dobiti svakog protivnika u našoj ligi, a vjerujem da će i ova dvojica da se uklope u mašinu
nama je upitna klupa i to svak ko imalo prati Želju primjeti. Za Amira jednostavno nema zamjene, ja se nadam da će mali Žerić izrasti u takvog igrača, nije džabe priča išla da je on veći talenat nego li je to Amir (to možemo očekivati tek možda tamo u drugom dijelu sezone kao što je bio slučaj i sa Amirom...dok se privikne na nogomet u seniorskoj konkurenciji), ESadiković nije igrač koji čini prevagu ali može biti od koristi
Beganović, Diata, Tiago...mogu koristiti pogotovo ovaj u prvi ali od njih ne očekujem da budu nosioci igre

Kako god, i ove godine imamo roster 11+5 s tim da u ovih 16 igrača sigurno pa pola je kvalitetom za prvi tim a ostatak je hajmo reći kako ko ima dobar/loš dan

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 avg 2015, 10:01

salle86 je napisao/la:
mada nije neko mjerilo, u pripremnoj pred europu nas nisu u mostaru mogli uzeti, na svom terenu
tako da moje mišljenje je da su i toliko jaki koliko se misli (kako pokazuje tabela) i nisu
3 meča po 1-0 dobili, treba i to znati ali Drina i Travnik sigurno nisu protivnici koji kad ih dobiješ možeš se **** kako si Real Madrid

vrijeme će pokazati ali još smo mi daleko od toga da ih možemo proglašavati najvećim favoritima za titulu
kakvi su da su i protiv koga god da su igrali, lakše ćemo stići njih nego da sarajevo ima ovaj učinak. oni su ipak jedina srednja ekipa u ovoj ligi, ima jedna velika, a ostale su male :mrgreen:

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 15 avg 2015, 10:06

ChWilla je napisao/la:
salle86 je napisao/la:

kakvi su da su i protiv koga god da su igrali, lakše ćemo stići njih nego da sarajevo ima ovaj učinak. oni su ipak jedina srednja ekipa u ovoj ligi, ima jedna velika, a ostale su male :mrgreen:

ovako je i široki prošle godine "uzeo" titulu pa na kraju vidjesmo šta je bilo

nama je da sad igramo najbolje što znamo, nema više europe, nema više opravdanja
imamo koliko-toliko dobar raspored do početka oktobra. treba uvezati pobjeda pa onda na nož...

CARSON

Post Postao/la CARSON » 15 avg 2015, 10:07

Ja vam kažem žaliti ćemo mi za ovom ekipom, evo koliko su pitari uložili i ljudi neće da se bore sutra će naši sigurno ostaviti srce na terenu dali ćemo izgubiti, dobiti to ne znam ali jedno znam da će izaći 11 lavova koji igraju lijep fudbal od toga 5 naših dragulja šta ti još treba da budeš zadovoljan

CARSON

Post Postao/la CARSON » 15 avg 2015, 10:10

I samo još da kažem da ćemo mi finih para uzeti na dzeki biti će bonus i abd još transfera

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 15 avg 2015, 10:15

CARSON je napisao/la:
I ja sam mlad navijac, samo 34 kuke.. Slazem se sa tobom.. Imamo solidnih prvih 11 ali klupa nam je tanka.. Ono sto se meni ne svidja su plate mladim igracima koji su iznijeli proslu sezonu i ovogodisnje europske utakmice.. Po meni je suludo da Livaja i Dijata imaju bolju platu od Amira i Djenisa koji doprinose puno vise.
BUDI ŽELJO !!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 avg 2015, 10:18

nema se za čim žaliti ni sutra ni prekosutra ako se nastavi raditi pravilno. podižemo standarde transfera, postavili smo svoj rekord (a možda po stvarnim a ne izmišljenim ciframa i rekord lige), dovode se ciljane zamjene i pojačanja, a trebalo bi biti još. ja opet kažem, sutra kad amir ode ti nećeš moći dovesti sa strane pravu 100% istu zamjenu, ako nam neko u međuvremenu ne uleti jedno 10 miliona i ne uđemo u grupnu fazu evropskog takmičenja. ali to nije do nas, nego do toga što je amir novi pjanić :mrgreen: ali samo nek' se nastavi ovako, pa će poslije amira biti denis i tako dalje.

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 15 avg 2015, 10:27

Ono što se mora uraditi jeste produžiti ugovor Đelmiću, Kokotu, Bogdanoviću i Kosoriću
Prva dvojica su već jednom nogome van kluba (samo pola godine ugovor), drugoj dvojici godina dana
Koliko nemamo za Amira zamjenu isto tako nemamo ni za Ogija jer nam je on jedino kako treba krilo u timu a u svim ovim jačim utakmicama pokazao je da je itekako dobar igrač

Pored toga, kako reče Gredić naši izdatci za igrače+stručni su oko 65k mjesečno...htjeli ili ne htjeli, to se mora podići jer kako podižeš ljestivce u svemu (transferi, broj europskih mečeva, fan-šop, članske), moraju i plate pojedinim igračima ići gore.
Ne možeš imati igrača u Želji koji će imati manju platu nego osrednji igrač Mladosti DK (imam jarana tamo igra i znam da dobija 1.200 a nije u prvom timu bar ne još)...znači neki minimum nam je ovih 15-16 igrača da imaju 2.000 bar pa naviše.
Treba biti mudar pa znati kad treba uložiti u nešto, jer ma koliko se mi busali u prsa time da ovi igrači igraju iz ljubavi prema klubu svi su oni ipak tu i radi te plate i logika da će bolje partije pružati ako im se dadne više love (s tim da treba svaki kiks tipa poraz od Radnika na Grbavici "kažnjavati" rezanjem primanja)...
Digneš mjesečna izdvajanja za plate 15-20k, imaš 2 domaće utakmice i tu ti je umjesto 4k potrebno 6k navijača po meču a siguran sam da bi pobjedama imali te navijače ili bar otprilike toliko...za razliku do toga da uvežeš poraze (lošije rezultate).

Ne možeš plitko razmišljati ko ovi današnji poslodavci/privatnici, daj čovjeku minimalac a od njega traži maksimum i kad zarađuješ više nego što očekuješ to gurni u svoj džep a njega ko j.ebe
ne ide tako

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 15 avg 2015, 11:06

Sve dok mi bude razmišljali i provodili politiku dovođenja igrača za džaba ne možemo očekivati nikakve iskorake. Posebno u evropskim utakmicama. Koga možeš dovesti džaba? Ili nekog anonimusa, od kojeg će nekada možda postati neki prosječan igrač za naše lige, ili nekog nešto respektabilnijeg igrača koji nije igrao najmanje pola godine ili godinu i kojem treba isto toliko vremena da dođe u bar prosječnu formu, pod uslovom da se ne povrijedi. Svi mi znamo pametovati, ali ne znamo baš kakvo je stanje u kasi. Ovi malo stariji navijači koji imaju porodice znaju šta je budget, i koliko se možeš pružiti. Treba biti realan, i postaviti se u takve okvire. Domaćinski odnos sa parama, po prioritetima, dakle prvo tekuće obaveze, plate, premije, putovanja, trenažni proces, transferi (dolasci i odlasci uz koordinaciju sa strukom) zatim strateške stvari (generalni sponzor,trening kamp, uslovi za treninge svih kategorija) i na kraju stadion.
Da se može sa mnogo malih stvari, bez mnogo investicije napraviti mnogo, može, samo tu nam fali ideje, kreativnosti i angažovanja, ali po meni za to treba imati tim ljudi a ne samo jednu ili dvije osobe koje mi gledamo kroz predsjednika kluba ili direktora . Oni možda ne razumiju koliko su Željini navijači skromni po pitanju uslova, a zahtjevni po pitanju rezultata :D :D :D

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 avg 2015, 11:09

dok god je liga takva kakva jeste i mi kakvi jesmo, moći ćeš u svakom trenutku dovesti pojačanje za nju samo za platu, bez odštete.

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 15 avg 2015, 11:11

ChWilla je napisao/la:dok god je liga takva kakva jeste i mi kakvi jesmo, moći ćeš u svakom trenutku dovesti pojačanje za nju samo za platu, bez odštete.

slažem se
pogotovo ovo boldirano
samo šta kasnije, kad se dokopaš europe gdje takvi igrači ispadaju smiješni

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cuspajz i 37 gostiju.