Postao/la DrustveniParazit » 15 avg 2015, 13:11
Vi pričate nešto o Dženi kako se ne može skontati bla bla, pa i vi ste isti, kad pobijedimo niko ništa ne govori loše i narednu utakmicu svi trče na Koševo, kad izgubimo svi znaju pljuvati i odmah narednu utakmicu Koševo je*eno prazno. Jel' vas stid? Budite dosljedni sebi barem jednom, nemojte biti picke bolan koji vam je racku je*o ga sve. Ja ne shvatam kako se neko može kleti u ljubav prema klubu, kurcit se uspjesima, zaje*avati sviju kad uprava dovede TA i ostale ogromne sponzore a onda prvom narednom prilikom to sve popljuvati. Uredu je kritikovati argumentovano ali ne morate odmah sve popljuvati k'o da je smak svijeta.
Podržavao sam Dženu zbog toga što je naš, što je uspio osvojiti u dvije godine dvije titule, al' kad vidim ovaj bezobrazluk stid me bude, kome se bolan Dženane inatiš? Kome majku mu je*em. Budi fer prema sebi, prema navijačima, prema klubu koji ti je sve dao, reci šta ne valja, nisi dijete je*o ga. Ako ne možeš reci, nije to za mene, ja ovako više ne mogu, bolje nađite nekog drugog, otiđi ko gospodin, nemoj da ti poslije raja po gradu je*e mater samo zbog tvog inata. Bolan, skontaj da koliko god si ti dao Sarajevu ipak nisi veći od tog kluba, ni ti, ni ja niti bilo ko drugi. Klub je postojao prije tebe, klub je uveseljavao raju prije tebe, s klubom smo tugovali prije tebe i sve će se to nastaviti i poslije tebe, kad god da odeš pa bilo to danas, sutra, poslije Čelika, na polusezoni nebitno. Niko nije veći od kluba, bolan, NIKO, imaj obraza, budi čovjek i reci tako i tako stoje stvari, ovdje sam zaje*o, nije kraj svijeta, može se sve popraviti. Bolje da te raja pamti k'o čovjeka nego k'o papka a valjda i sam znaš da nema u Sarajevu ništa gore nego kad si papak.
Upravo, hvala vam za sve, ali malo sagledajte situaciju, nisu bitni sponzori ako smo na terenu go ku*ac. Skontajte da smo mi FK a ne neko kome je cilj samo živjeti od sponzora, a znate da ti sponzori će otići ako nema rezultata na terenu. Dozovite se dok još ima vremena!
Nisam vidio (halalite ako neko jest) da je iko napisao, jednu stvar koju ja lično najviše zamjeram Ibrakoviću, da on nastoji dovesti vrhunskog igrača na nekoj poziciji bez obzira kakve mi igrače u timu imamo na toj poziciji. Je*i ga, bitno je dovesti kapitalca u sredinu na kojeg će svi par dana svršavati i onda će karte moći biti skuplje, jer je*i ga 'naš ti ko je Alispahić' treba njega platiti, iako on igrom na terenu ni sekunde ne zaslužuje da se naziva 'kapitalcem'. A s druge strane na bekovske pozicije dovedi bilo koga ili nemoj nikog jer imamo u ekipi nekog ko tu mora igrati i uvijek će se naći opravdanje zašta baš on igra.
Previše je stvari truhlo u našem kolektivu, samo što smo napravili previše dobrih stvari pa nema ko razmišljati o tim lošim stvarima nit se ima vremena pa onda svi znaju pljuvati kad **** dođu do grla i tad po pravilu se uvijek stvari riješe na najgori mogući način jer se sve nabrzinu uradi a uvijek je najgore kad je sve nabrzinu.
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!
Sarajevo iznad lokal patriotizma.
Matej Delač