Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
16%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
15
31%
4) St.Pauli
9
18%
5) Mainz
7
14%
6) Augsburg
8
16%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 49

KayserSose
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la KayserSose » 15 avg 2015, 10:59

Omerbavarac je napisao/la:Curci u Mainzu.
Eba te Kur-či. :mrgreen: Ja mislio to onaj špic što je lani bio u Atleticu i što igra za Italiju, kad ono neki bezvrijedni bezveznjak. Još ako ovo znači da bi prodali Karijesa, onda im fakat želim Cvajtu.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 avg 2015, 11:23

:lol: :lol:

Ma ne vjerujem da se planira prodaja Kariusa, neki dan su potpisali bogat ugovor tako da imaju novca za trosenje a pretpostavljam da je Curci doveden kao zamjena.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 15 avg 2015, 11:55

[youtube][/youtube]

jel moguće da su ljudi ovako loše pucali penale; 3 od 10 sramota za zvanje profesionalnih nogometaša :lol:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 avg 2015, 14:19

Bayern München 5 - 0 Hamburger SV
Bayern München 8 - 0 Hamburger SV
Hamburger SV 1 - 3 Bayern München
Hamburger SV 0 - 0 Bayern München
Hamburger SV 1 - 4 Bayern München
Hamburger SV 0 - 5 Bayern München
Bayern München 3 - 1 Hamburger SV
Hamburger SV 0 - 4 Bayern München
Bayern München 9 - 2 Hamburger SV
Hamburger SV 0 - 3 Bayern München
Hamburger SV 1 - 1 Bayern München
Bayern München 5 - 0 Hamburger SV
Bayern München 6 - 0 Hamburger SV
Pa da smo mi sa foruma igrali ne bi imali ovakav skor.

Znači od čistačice u klubu pa do samog predsjednika sve nabiti s noge na nogu.Mislim da nema nesposobnije uprave na tlu Njemačke od ove iz Hamburga.Da te Bog sačuva, zamisli mozgova odbranu ti drže Djourou,Ostrzolek i onda kao šlag na kraju oni se POJAČAJU sa Spahićem. :facepalm: HSV = Only Fools And Horses.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 15 avg 2015, 16:07

Loš nogomet. Čak je i Konferenz nesadržajan. Ima 7-8 strašno loših momčadi, tako da me uopće ne bi čudilo da Ingolstadt i Darmstadt ostanu u ligi.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 15 avg 2015, 16:07

Gebre Selasie :tokralju: :tokralju: prelijep autogol :)

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 15 avg 2015, 16:57

Erdinc izvodi penal gore od Xabija. :bow:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 15 avg 2015, 17:00

KayserSose je napisao/la:Erdinc izvodi penal gore od Xabija. :bow:
Znaci ne vjerujem. :lol: lopta jedva dosla do golmana.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

EdoBa
Kontakt:

Post Postao/la EdoBa » 15 avg 2015, 17:09

Darmstadt (valjda se ovako pise) lijepa ekipica

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 15 avg 2015, 18:18

KayserSose je napisao/la:Loš nogomet. Čak je i Konferenz nesadržajan. Ima 7-8 strašno loših momčadi, tako da me uopće ne bi čudilo da Ingolstadt i Darmstadt ostanu u ligi.
Ipak je do kraja, u prvom poluvremenu bio sadržajan.... :D Znalo je biti i kvalitetnijih utakmica, ali uzbuđenja nije manjkalo i nije ovo loše za prvo kolo.

A nemoj sad toliko potcijenjivati Darmstadt i Ingolstadt, nisu to tako loše ekipe. Doduše Ingolstad ima finansijskih sredstava i oni bi mogli pojačati ekipu ako im naopako krene. A Darmstadt ima čak bolju ekipu i za novajliju je to solidna ekipica, a isto tako vidi se da gore, da ima te euforije pa kod njih čudo da opstanu nije isključeno. Iako će im biti jako teško i prije nekako vidim Ingolstadt kao spašen. Ingolstadt je sada još uzeo na startu bitna 3 boda, a možda im baš Mainz bude jedan od konkurenata za opstanak, jer Mainz je danas očajno izgledao a uz to oni u napadu više i nemaju pravog špica. Tu su skroz jalovi.

Ludila je bilo dosta u Augsburgu, dva puta stativa i jednom prečka za Augsburg, dva crvena kartona (1 za Augsburg, 1 za Herthu), mnogo borbe, a zabila ga je Hertha i uzela 3 velika boda. Pozitivno kod berlinske ekipe je što je Kalou nakon Pokala pogodio i u 1. kolu BuLi za 1:0. Moguće je da ove sezone baš bude na visokom nivou, jer u prošloj je samo sporadično blistao.

Schalke je sjajno startao te iako osporavan Breitenreiter moguće da baš bude imao uspjeha. Nije dobra referenca ispasti iz prve lige s klubom, ali ipak je ispao s Paderbornom, koji se do kraja borio i pružao dobre partije s obzirom na sredstva i uslove koje posjeduje. Breitenreiter je izgleda s ekipom u prijateljskim odnosima, ali kada dođe do ozbiljnih situacija tada je harter Hund.

Leverkusen je startao pobjedom, tako da se može reći da su svi favoriti za visok plasman startali uspješno: Bayern, Schalke, Leverkusen....
Kod Leverkusen se danas vidjelo da imaju još više širine jer tu je sada i Mehmedi. O tome da sada imaju više ofanzivnog potencijala već smo ovdje i govorili. A Aranguiz će ih isto dobro pojačati. S tim da danas još nije igrao. A vidjet ćemo im samo odbranu u jačim utakmicama.

Za desetak počinje veliki susret, veliki derbi kola između dvije Borussije i sudar dva velika taktičara.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 15 avg 2015, 18:27

Mainz ispada, ovakav tim nema sta traziti u 1.BL
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 15 avg 2015, 18:52

Odličan početak Dortmunda,idu bodovi pješke na fantasyu :mrgreen:
Čudi me da je Herrmann ostao na klupi...
710 Apperances
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 15 avg 2015, 19:05

znam da su navijači Dortmunda faktički do jučer tjerali Mkhitaryana, al' kao da je proigrao

šta sad misle :mrgreen:

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 15 avg 2015, 19:14

TT treba sto pre dici spomenik, eto sta. :mrgreen:

Pokazao je znake zivota jos na pripremama.Klop ga nije dobro koristio, nece da bude jedini igrac u timu cija ce karijera sada da ide uzlaznom putanjom sa dolaskom TT-a.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 15 avg 2015, 19:25

@effe slažem se da su 2. hefte bile puno bolje, a završnice u Augsburgu i Darmstadtu prave drame.

Novajlije, ruku na srce, čupa jedino to što je nekoliko starosjedilaca grozno. Ingolstadt danas startao bez ijednog pojačanja, pa su možda nezadovoljni kupljenim i kupe još.

S04 je fino startao, ali nekako ih zasad vidim kao broj 5. Werder je loš i nije neko mjerilo. A evo i ozljede ih nastavile kositi, pa danas fasovao Nastasić.

Nego jel gledaš ovaj tornado u žutom? :)

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 15 avg 2015, 19:28

Chinaglia je napisao/la:znam da su navijači Dortmunda faktički do jučer tjerali Mkhitaryana, al' kao da je proigrao

šta sad misle :mrgreen:
Neki su uvijek vjerovali u njega. :kafa: Nekima je pak bio sredstvo za pljucanje po upravi i crvena krpa za sve probleme u klubu. :thumbdown:

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 15 avg 2015, 20:29

7 utakmica,21 gol :salut:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
#miasanmia

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 15 avg 2015, 22:15

Mozemo li reci iznenadjenje prvog kola pobjeda Ingolstadta ! ne treba nikog otpisivat pa tek je prvo kolo ljudi moji. Sta bi bilo kad bi bilo da nije autogol Werdera dobro su stajali na terenu do tog auto gola. Schalke ipak 3 poena..

Leverkusen preokrenuo sa Hoffom...novajlija Darmstadt podjelio bodove na svom terenu sa Hannoverom, konkurencija je prejaka nadam se da ce uspjet ostat ..

A Dortmund odlicno krenuo , samar za Gladbach koji je sigurno imao los dan.. a i naletio na veoma dobar Dortmund kojem je ovo nadam se sezona povratka medju najbolje..

:thumbup:
FC Bayern !!!!!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 16 avg 2015, 00:38

Koliko sam bio u krivu za BVB i njihov prelazni rok, mada ti igrači nisu imali ulogu u današnjoj pobjedi, toliko sam bio u pravu kad sam rekao da je Gladbach odradio jako loš transfer period. Ovih 4:0 su opomena, ali možda i realna slika njihovi mogućnosti protiv najbolji evropskih klubova što BVB svakako jeste sa Tuchelom na čelu. JA se nadam da će BVB zajedno sa Wolfsburgom ponovo biti ozbiljna konkurencija BAyernu, samo tako ova liga može naprijed. Ako se njima priključe BAyer i Schalke onda ćemo imati pravi krešendo na vrhu. Ingoldstadt nije slab tim, dobro je to posložena ekipa, za razliku od prežaljenog Darmstadta njih vidim bar u doigravanju ako ne i više.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 16 avg 2015, 04:39

1. Wolfsburg i Hoff se vole zato sto su Dzeko, Miske , Vedo i Sejo tu igrali pa se na doticne klubove izdrkavalo, a eto ko RB je neko zlo

2. Bez para nema ni uspjeha, lako je laprdat da je tako nesto sto radi red bull pogresno kad navijas naprmijer za Bayern, pito bi te ja da si u petoj ligi

3. Jedina zamjerka sa moje strane je sto mijenjaju ime i grb kluba, ali jednostavno receno moze im se. Ja ako dam svoje pare za nesto ocekujem da bude onakvo kakvo ja hocu...Najgori su mi ovi "romanticari" ko borili bi se za nesto, a pristali bi hladno kad bi ti neki "zli novci" isli njima u prilog na sve...Sta da sutra abramovic promjeni grb celziju ? ja ne vidim nikakvu razliku između njega, tana, onog seika iz citya i ovih Red bull.

4.Imaju do sad kolko znam 4 kluba u svijetu (Salzburg, NY, Brasil) i svaki je u vrhu svojih liga. Svaka ekipa igra sa mladim talentovanim igracima, veoma lijep napdacki atraktivan fudbal i ja ne vidim nista lose u njima. Ako ti se ne svidjaju nemoj navijat za iste i to je to. Ja iskreno zelim njima da sto priej udju u Bundes jer to zaista i zasluzuju. Imaju nekoliko vrhunskih igraca, a meni su za oko najvise zapali Poulsen i Sabitzer

Bundesligu unistava Bayern. Ne mislim ovdje nista lose o bavarskom gigantu nego naprotiv suprtono od toga. Bayern je unistava jer je prejak za sve ostale. Nesto slicno su uradili Real i Barca u spaniji.

Osvaja Bayern, ispada Dramstad 99%, Mainz,Hanover,Stutgart... neko od njih također

Ne pratim toliko Bundes, navijam za HSV u Bundesu, ako moze neko da mi objasni jednu stvar. Kako to da takva fudbalska velesila kao sto je njemacka nema respektabilan klub iz glavnog grada :? to mi nikad nije bilo jasno...pa Berlin skoro da nema nikakvu titulu. Ako se ne varam Herta je bila prvak nekad priej 2sv rata i kup su uzeli jednom :?
=\_1921_/=

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.