Prva liga FBiH 2015./2016.

Moderator/ica: GracanicaAA

sony_91
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH - II Kolo

Post Postao/la sony_91 » 13 avg 2015, 11:16

Branitelj - Metalleghe X (Domaćin će imati sve uvjete da dođe do povoljnog rezultata. Međutim, zbog kvaliteta koji je na strani gostiju tipujem na X)

Zvijezda - Novi Travnik 1 (Drugačiji ishod ne dolazi u obzir. Previše je novca već potrošeno da bi se prvenstvo gubilo na domaćem terenu)

Bosna - Goražde 1 (Domaćin mlada ekipa koja će bolje igrati na gostujućim terenima. U ovom kolu im dolazi ekipa koja u svojim redovima ima par iskusnih lisaca i ukoliko ih mladost ne natrči na terenu moglo bi ovdje biti i iznenađenja)

Radnički - Čapljina 1 (Sa Jošika je uvijek bilo teško vratiti se kući pjevajući)

Rudar - GOŠK X (GOŠK neće žaliti sredstva da ovdje dođe do povoljnog rezultata)

Jedinstvo - Budućnost 1 (Janjoš će znati kako posložiti sve da se ovdje dođe do pobjede. Iako, Budućnost je uvijek pružala dobre partije Podno borića, međutim, mišljenja sam da će ovaj put Bihać napustiti pognutih glava)

Podgrmeč - Bratstvo 2 (Podgrmeč nije još uvijek u pravoj takmičarskoj formi i mislim da bi to Gračanlije morale iskoristiti)

Sloga - Orašje 2 (Nadam se da će se Orašje u Posavinu vratiti sa punim plijenom. Koliko znam konačno su riješene sve administrativne prepreke i u ovom kolu bi mogao debitirati i Salibašić koji svojom individualnom kvalitetom može riješiti bilo koji susret)

cokara
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH 2015./2016.

Post Postao/la cokara » 13 avg 2015, 11:25

sony_91 je napisao/la:
cokara je napisao/la:Da suđenje ni ove sezone neće biti bolje ponovo se nogometni savez pobrinuo pa je umjesto Hajrudina Gobeljića HODŽE za novog prijedsednika komisije za sudce i suđenje izabrao Vladimira Dominkovića brata grobara BH fudbala Ilje :puke:
Ti izbori su bili prije dvije godine i tada se je već znalo tko je pred. u prvom a tko u drugom dijelu mandata. A, čovjek je tek počeo sa mandatom, nema smisla optuživati nikoga unaprijed ;)
Njegova blistava sudijska karijera nam daje veliki optimizam :lol: bio bih presretan da se tokom sezone ni jednom ne citiramo po pitanju nečasnih radnji ljudi u crnom.POZZ

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 13 avg 2015, 11:31

1.kolo Bratstvo-Jedinstvo sudija Jasmin Varupa
2.kolo Podrgmec - Bratstvo sudija Jasmin Varupa :crazy: :crazy:
www.nkbratstvogracanica.com

Zoom088
Kontakt:

Re: 1. kolo Prve lige FBIH

Post Postao/la Zoom088 » 13 avg 2015, 12:36

sodaacm je napisao/la:
Zoom088 je napisao/la:Kakav danak neiskustvu rukovodstva NK Novi Travnik.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Opekli se ljudi ali ajde svi smo , zar ne? :lol:
:D :D :oops: :oops: :thumbup:
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

cokara
Kontakt:

Post Postao/la cokara » 13 avg 2015, 14:20

nema nas AMERIKA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Pomoćni trener N.Travnika Boris Bilješko sudija sa prve lige FBIH :tokralju: :tokralju: :tokralju:

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 13 avg 2015, 14:39

Ne može u Lukavcu bez cazinjana, prva utakmica i odmah komplet ekipa iz Cazina dolazi da sudi. Al nabijaju troškove...

Lexaurin
Kontakt:

Post Postao/la Lexaurin » 13 avg 2015, 17:21

remA1 je napisao/la:
Kapetan je napisao/la:Nema izvjestaja iz Travnika, da nije kakva mutikasa bila :?
slika
Poslije ovakvog saopstenja slijedi izvinjenje za to isto saopstenje i kazna klubu.
JUG

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 13 avg 2015, 18:13

Lexaurin je napisao/la:
remA1 je napisao/la:
Kapetan je napisao/la:Nema izvjestaja iz Travnika, da nije kakva mutikasa bila :?
slika
Poslije ovakvog saopstenja slijedi izvinjenje za to isto saopstenje i kazna klubu.
Zavisi da li NSFBiH prati ove "FB" stranice klubova to je pitanje ;) ,ali kao sto mi rece jedan gospodin da prate cak i forum ali nisam siguran da li govori istinu :urnebes:

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 13 avg 2015, 18:31

Naravno da prate. :thumbup:
Hayley <3

golDIE
Kontakt:

Post Postao/la golDIE » 13 avg 2015, 19:30

cokara je napisao/la: nema nas AMERIKA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Pomoćni trener N.Travnika Boris Bilješko sudija sa prve lige FBIH :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Mnogi nam zavide kakvu ligu imamo hahaha :njanjanja:

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 13 avg 2015, 21:20

Pozz za sve ljude u Nogometnom savezu Federacije BH :lol: ako vec prate

golDIE
Kontakt:

Post Postao/la golDIE » 13 avg 2015, 23:59

Pozdrav i od mene za sve ljude u savezu,ali usput nek me poljube u guzu,sta im fali.

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 14 avg 2015, 07:22

sodaacm je napisao/la:
GracanicaAA je napisao/la:Znaci zadnjih sest utakmica je od 2012 pa do 2015 sad od prolse sezone...

Ako neko zeli da ide dalje da skuplja kako su prije igrali samo dajte.
Ma opusti se vidis da ne mozes svima ugoditi al nikako i da ljudi traze dlaku u jajetu, sretno ti kao mod. nadam se da neces udarati po mojim ledjima :D
Cestitam i ja. Sto sam dosad primijetio, i vise nego korektan forumas, i treba neko da na ovom pdfu uvede malo reda..
Sretno :)

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 14 avg 2015, 12:27

Nisu oni Piska im hakovo sajt :mrgreen: :mrgreen:

Kapetan
Kontakt:

Post Postao/la Kapetan » 14 avg 2015, 14:51

cokara je napisao/la:
Evo ba izvještaja ;)
Potpuno zasluzena pobjeda Metalegea.

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 14 avg 2015, 17:48

Branitelj - Metalleghe
Zanimljivo će biti vidjeti Branitelj na domaćem terenu i koliko mogu protiv jednog od favorita za prvo mjesto. Branitelj godinama "nit smrdi nit miriše", ali kada je potrebno filijala Zrinjskog uvijek zna iznijeti sezonu kako valja, pogotovo se to odnosi na njihove utakmice kući. Metalleghe će sigurno jurišati ka novoj pobjedi, koja bi im značila mnogo - uvezane dvije gostujuće pobjede na početku prvenstva - ne može bolji motiv za nastavak prvenstva. Jajčanima mala prednost, ali očekujem miroljubivi iks.

Zvijezda - Novi Travnik
Duel Davida i Golijata, možda i najvećeg favorita za prvo mjesto i jednog od glavnih kandidata za ispadanje. Čini mi se da ekipe koje dođu iz Druge lige Zapad imaju problem sa fizičkom spremom, vjerovatno isključivo zbog toga što im je liga od svih drugih naslabija i najnezahtjevnija pa zbog toga ulaze malo i nespremno u sezonu. Ako taj problem bude imao NT mislim da će već vrlo rano početi pakovati kofere. A za Zvijezdu već na početku prvenstva utakmica pod "must win", što je svakako veliko breme za igrače, ali sam uvjeren da će se on izboriti sa pritiskom na pravi način.

Radnički - Čapljina
Ako se po jutru poznaje dan, Čapljina bi ove godine mogla lagano do Druge lige, naravno ako odjednom jednostavno ne postanu neosvojiva tvrđava. Radnički kad hoće i kad ima iole sreće bilježi rezultate, ali isto tako lako bilježe i negativne serije, što mora biti poziv za oprez u ovom susretu. Iako su Lukavčani veliki favoriti, mislim da ni Čapljina nije bez šansi i da nekim bunkerom mogu iznenaditi i doći do boda, no Radnički je mnogo bliže pobjedi.

Bosna - Goražde
Duel dvije ekipe koje su odlično otvorile prvenstvo - Bosna nakon ubjedljive gostujuće pobjede, a Goražde nakon što je savladalo Zvijezdu, iako prognoze za njih nisu bile nimalo ugodne. Ipak su pokazali karakter i stigli do vrijedne pobjede, što će im dati krila i u ovom susretu. Sa druge strane i Bosna nije mogla bolje otvoriti prvenstvo, a vjerujem da bi Visočani i sa bodom iz Čapljine bili itekako zadovoljni. Svakako je ovo susret u kome su moguća sve tri opcije, iako je Bosna favorit zbog domaćeg terena i furioznog otvaranja prvenstva, ne bih se iznenadio i ukoliko bi došao remi.

Rudar - Gošk
Rudar protiv Budućnosti nije pokazao mnogo, istini za volju nismo ni mi, i bilo je "bara-bara", a da su kakanjci pokazali malo više uigranosti ili agresivnosti mogli su odnijeti bodove iz Banovića. No, tromo izgleda igra Rudara, bezidejno i bez pravog egzekutora u ekipi. Slično kao i mi. Ali dobro, premijerna utakmica je bila, kao što sam već rekao na našoj temi vjerovatno su noge još uvijek "tvrde" od priprema. Popravni im je protiv Goška i ne smiju kiksati, ali ako misle doći do pobjede moraju zaigrati otvorenije i agresivnije.

Jedinstvo - Budućnost
Ako budemo ponovili igru kao protiv Rudara, Jedinstvo će ubilježiti lagana tri boda. Redžić ne smije igrati ako se mislimo nadati nečemu. Ali uzdam se u Trumu ili Jaranovića da će moći napraviti prevagu i ubilježiti pozitivan rezultat, što bi svakako bio i neriješen rezultat. Jedinstvo favorit, ali je opštepoznato da i mi možemo iznenaditi svakoga.

Sloga - Orašje
Zanimljiv susret, u kome će vidjeti od čega su obje ekipe i koliko visoko mogu pucati. Sigurno je da Orašani uz pomoć sudija mogu napraviti dobar rezultat (nešto kao protiv Metalleghea), ali je Sloga i na pripremama i u prvom kolu pokazala da će biti pravo osvježenje za ligu i moguće iznenađenje lige. Očekujem otvorenu utakmicu u kojoj će obje ekipe ići na pobjedu i remi mi je nekako najbliži.

Podgrmeč - Bratstvo
Komšije iz Gračanice su možda i blagi favorit u ovoj utakmici, no ako Podgrmeč "zaigra" kao u drugoj polusezoni prošle sezone biće i ove godine jedno od najtežih gostovanja. Iako sa obzirom na predstavu u Orašju sumnjam u takvo nešto i mišljenja sam da su uz Novi Travnik najveći pretedent za ispadanje.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

NKZ07
Kontakt:

Post Postao/la NKZ07 » 16 avg 2015, 12:56

HNK BRANITELJ - NK METALLEGHE B.S.I. - Pratio sam nesto malo Jajcane i dojmila mi se njihova igra dok mostarce nisam imao priliku vidjeti.Pobjeda gosta ili nerijeseno.
NK ZVIJEZDA - NK NOVI TRAVNIK -
Lagana pobjeda domacina sa tri gola razlike,jednostavno je previse stvari u igri i ovo se mora shvatiti maksimalno ozbiljno
FK RADNIČKI-HNK ČAPLJINA
Ovjera gostujucih bodova
BOSNA VISOKO-FK GORAŽDE
Domaci imaju nesto kvalitetniji tim tako da se ocekuje lagana pobjeda,no gosti su pokazali da nisu losa ekipa
FK RUDAR K.-NK GOŠK -
Fudbaleri Goska mogu do boda ovdje,a mozda i do sva tri
NK JEDINSTVO-FK BUDUĆNOST
Komsije uzimaju
SLOGA LJ.-HNK ORAŠJE
Sloga dosta jaka,ali Orasje moze zagorcati zivot svakom u ovoj ligi :D
NK PODGRMEČ-NK BRATSTVO
Lagana pobjeda Bratstva uz jedan promaseni penal :D

Sretno svima :bih:
~~~NK Zvijezda Gradacac~~~
~~~RD07~~

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 16 avg 2015, 19:18

Bosna Visoko Gorazde 1 0 Kraj
Strjelac Cabaravdic
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 16 avg 2015, 21:08

Ala ste svi prosuli na Podgrmeču...evo gledam prognoze ,poneko samo x stavio,,sve 2 i to uz promašen penal,+3,+5 golova za Bratstvo :clap: Sanjani imaju više utakmica u novoj sezoni nego treninga...

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 16 avg 2015, 21:56

Podnosim ostavku na poziciji prognozera :urnebes:
Prvo kolo 4/8
Drugo kolo 3/8
:facepalm:

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.