BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Claus
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Claus » 16 avg 2015, 15:16

Sve je lakše kad imaš kvalitetnog trenera na klupi, koji (za razliku od Kloppa) može izvući maksimum iz ove vrlo obećavajuće ekipe. Boljeg stručnjaka od Tuchela nisu mogli pronaći.

Ne bi me iznenadilo ni da idući protivnik nastrada slično kao Gladbach.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 16 avg 2015, 15:25

Claus je napisao/la:Sve je lakše kad imaš kvalitetnog trenera na klupi, koji (za razliku od Kloppa) može izvući maksimum iz ove vrlo obećavajuće ekipe.
Jesi ti svjestan kakvu si glupost napisao?Tuchel nije ni do koljena Kloppu.Sada su u formi ali prava kvaliteta ce kad-tad izaci na vidjelo.Dortmund ne moze dalje od 3.mjesta(pod uvjetom da klub bez duse zadrzi Belgijanca).
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 16 avg 2015, 15:32

gerdmuller je napisao/la:
Claus je napisao/la:Sve je lakše kad imaš kvalitetnog trenera na klupi, koji (za razliku od Kloppa) može izvući maksimum iz ove vrlo obećavajuće ekipe.
Jesi ti svjestan kakvu si glupost napisao?Tuchel nije ni do koljena Kloppu.Sada su u formi ali prava kvaliteta ce kad-tad izaci na vidjelo.Dortmund ne moze dalje od 3.mjesta(pod uvjetom da klub bez duse zadrzi Belgijanca).
Nigdje nije napisano da je TT bolji stručnjak od Kloppa. Pročitaj ponovo ako ne vjeruješ. Samo sam naveo činjenicu da Tuchel za sada izvlači maksimum iz iste one ekipe s kojom se Jurgen dobar dio sezone borio za opstanak. To ipak nešto govori.

A šta će biti na kraju sezone ćemo još vidjeti. ;) Nemoguće je tražiti da se napadne titula pored ovakvog Bayerna, ali direktan plasman u Ligu prvaka ne bi trebao doći u pitanje. Po mom mišljenju, favoriti su za drugo mjesto, mada će situacija naravno varirati od kola do kola.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 avg 2015, 18:08

Claus je otprilike u pravu, Tuchel može izvući više iz ove ekipe. Stvar je u tome što novi trener uvijek donese i nešto novo, nosi neku svježinu sa sobom. A pod Tuchelom BVB igra varijabilnije. A Tuchel je svakako bolji taktičar od Kloppa, on je najvjerovatnije najbolji taktičar od svih trenera u Njemačkoj. Uz to ima petlju, ima gard, zna motivisati ekipu.
Kod Kloppa je poznato da više ide na taj psihološki dio, na veliku izdržljivost, gdje ekipa prosto stišće protivnika po svim dijelovima terena. Radi se paklen presing.

Tuchelova je filozofija je neka kombinacija, gdje se igra i na posjed, gdje postoji i presing i prutupresing, s tim da se sve odvija i šematski (nema tako reći trčanja u prazno), dozira se sve, tako da ekipa može i dozirati snagu. Tuchel više vodi računa i o pozicionoj igri te su svi taktički detalji do sitnica razrađeni...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 16 avg 2015, 19:40

effe_sa je napisao/la:Claus je otprilike u pravu, Tuchel može izvući više iz ove ekipe. Stvar je u tome što novi trener uvijek donese i nešto novo, nosi neku svježinu sa sobom. A pod Tuchelom BVB igra varijabilnije. A Tuchel je svakako bolji taktičar od Kloppa, on je najvjerovatnije najbolji taktičar od svih trenera u Njemačkoj. Uz to ima petlju, ima gard, zna motivisati ekipu.
Kod Kloppa je poznato da više ide na taj psihološki dio, na veliku izdržljivost, gdje ekipa prosto stišće protivnika po svim dijelovima terena. Radi se paklen presing.

Tuchelova je filozofija je neka kombinacija, gdje se igra i na posjed, gdje postoji i presing i prutupresing, s tim da se sve odvija i šematski (nema tako reći trčanja u prazno), dozira se sve, tako da ekipa može i dozirati snagu. Tuchel više vodi računa i o pozicionoj igri te su svi taktički detalji do sitnica razrađeni...
To je to. ;)

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 16 avg 2015, 20:22

Ono sto je Klopp napravio u Dortmundu ostali treneri mogu samo sanjati.Kakav Tuchel,kakvi bakraci.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 16 avg 2015, 21:26

Tuchel je u Mainzu imao bolje rezultate od Kloppa pa neka tako bude i kod nas. :) Dakako da Kloppa i dalje nastavljamo obožavati, sve dok eventualno jednog dana ne ode u Kravarsku.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 16 avg 2015, 23:10

vas od egala sa bajernom dijeli jos jedan lijevi bek ,jos jedno krilo i backup napadac bolji od ramosa...ovo sto miki i kagawa pokazuju je zaista obecavajuce...weigl pod hitno u teretanu ako misli da redovno bude starter, njega nekih 7 kila misica dijeli da bude za klasu bolji od bendera...u ovim europa liga tekmama hummelsa ostaviti na klupi ,neforsirati ga previse da nebi ponovo redao povrede...

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 16 avg 2015, 23:35

Ne znam za vas, mene Dortmund nije impresionirao.

Ova je bila jedna od onih kada ide...

Smijesno je misliti da ova ekipa ima sanse parirati Bajernu. Bajern ce ih ostaviti najmanje 10 bodova na kraju. To je nazalost realnost. Nema potrebe da se bilo ko djecacki pali na realnost. Prvi bih volio da bude drugacije, da Dortmund napravi cudo i uzme titulu... ali...

Cak sam misljenja da su Leverkuzen i Volfsburg u ovom trenutku za nijansu ispred.... Ako Dortmund bude drugi s obzirom na sve, bice uspjeh...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 16 avg 2015, 23:48

Valencia je napisao/la:Ne znam za vas, mene Dortmund nije impresionirao.

Smijesno je misliti da ova ekipa ima sanse parirati Bajernu. Bajern ce ih ostaviti najmanje 10 bodova na kraju.
Nema potrebe da se bilo ko djecacki pali na realnost.
:salut:
- Karl-Heinz Rummenigge

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 16 avg 2015, 23:56

Sto jes' jes', trebali su dobiti 8-0 da bi to bilo za impresionirati nekoga.

A samo u ovom mecu se mogao videti taj mix koji Klopp retko da je imao, zadrzati loptu, odigrati posed ali bez prevelikog davljenja, i ne srljati bez potrebe. Gundo je zdrav i produzio ugovor, ako vrati formu na 80%, on je top5 veznjak sveta, Mkhitaryan izgleda onako kako je trebao kada je dolazio. Takticki besprekorno odradjen mec i Tuchel bi mogao biti strasan pogodak. Ali eto, nekima to nije impresivno i odmah se projektuje tabela posle prvog kola. :?

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 17 avg 2015, 00:17

Smijesno je misliti da ova ekipa ima sanse parirati Bajernu. Bajern ce ih ostaviti najmanje 10 bodova na kraju. To je nazalost realnost. Nema potrebe da se bilo ko djecacki pali na realnost. Prvi bih volio da bude drugacije, da Dortmund napravi cudo i uzme titulu... ali...

Cak sam misljenja da su Leverkuzen i Volfsburg u ovom trenutku za nijansu ispred.... Ako Dortmund bude drugi s obzirom na sve, bice uspjeh...
Upravu si, jedva se dobio gladbach, sve je to izgledalo tromo i bezidejno. Neka im je bog na pomoći protiv Odds-a i Ingolstadt-a.

harisbokii
Kontakt:

Re: RE: Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la harisbokii » 17 avg 2015, 00:23

Jeste da skoro nikada ne pisem na forumu osim na kladionicarskom dijelu, nakon citanja tvoje objave samo mogu reci da si izvalio glupost kakvu odavno nisam procitao ovdje.

Bvbovci lijep pozdrav :)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 17 avg 2015, 14:17

Paradajz je napisao/la:Sto jes' jes', trebali su dobiti 8-0 da bi to bilo za impresionirati nekoga.

A samo u ovom mecu se mogao videti taj mix koji Klopp retko da je imao, zadrzati loptu, odigrati posed ali bez prevelikog davljenja, i ne srljati bez potrebe. Gundo je zdrav i produzio ugovor, ako vrati formu na 80%, on je top5 veznjak sveta, Mkhitaryan izgleda onako kako je trebao kada je dolazio. Takticki besprekorno odradjen mec i Tuchel bi mogao biti strasan pogodak. Ali eto, nekima to nije impresivno i odmah se projektuje tabela posle prvog kola. :?
Bilbao je napumpao Barsu sa cetiri komada pa sta?
Da li to znaci da su sigurni u TOP 4?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 17 avg 2015, 22:46

Mnogo lose poredjenje, jer Bilbao i Gladbah su underdogovi.

Od Bilbaa imas barem 4 ekipe jace u Spaniji, od Dortmunda samo Bajern.Povratak u top3(rekao bih top2, ali da ne potcenim previse Leverkusen) je neminovnost.

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 17 avg 2015, 23:09

Mora se i navesti da BvB ima širu tj.kvalitetniju klupu od Leverkusena a i od Wolfsburga, tako da mislim da su iz tog razloga iza Borussije.

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 18 avg 2015, 00:53

Na radaru su Adnan Januzaj i Alen Halilovic..sta vi mislite da li bi nam trebao neko od ove dvojice ? :kafa: :nene:

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 18 avg 2015, 08:43

edobvb je napisao/la:Na radaru su Adnan Januzaj i Alen Halilovic..sta vi mislite da li bi nam trebao neko od ove dvojice ? :kafa: :nene:
Ni jedan ni drugi nisu tip igraca koji nam fali. Iako su nesumnjivo vrlo dobri igraci, nevidim neku veiliku korist jer taktvog tipa igraca vec imamo. Potreban nam je jedan sidras, pivot i lijevi bek.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 18 avg 2015, 08:53

Lokos 19 ...istog sam misljenja...ali mi sto smo kupili izgleda to je to !
Jos se rjesiti Litner -a ... Kube i Grosonje ..tu se moze izvuci maksimalno nekih 12 milki za svu trojicu . :hmmmmm: :opaopa: :njanjanja:

sorcnapruge
Kontakt:

Post Postao/la sorcnapruge » 18 avg 2015, 11:58

Navodno će se danas sastati predstavnici Juventusa i Mikijev agent Raiola oko transfera, iako ja mislim da od toga nema ništa...konačno čovjek propigrao i oni bi da nam ga uzmu :)

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.